|
Szerző |
Üzenet |
tf1
|
Eléggé rég óta használom a W98-at otthon, és munkahelyen egyaránt.
Mára már eléggé megbízható nálam annak ellenére, hogy szinte minden kezembe akadó programot felinstallálok, majd kiirtom azt.
1./ Akinek van egy tartalék HD-je az tokkal vonóval az egész W98-at el tudja menteni pl. Window Commanderrel, majd a HD formázása után az egész op. rdsz-t símán átmásolva a rendszer máris tökéletesen működik. (nem kell SYS sem egyébb bűvészkedés) Sokkal gyorsabb mint újra telepíteni, nem beszélve arról, hogy az Office 97 és javításainak újratelepítése meddig tart.
2./ Célszerű időnként F8-al megfogva SCANREG /FIX -t futtani, vagy eleve bootmenüvel indítani F8 helyett.
3./ Hasznos több reg. cleanert is használni, pl. EasyCleaner v1.5 (freeware) egészen jó, de a System Mechanic v3.0 Industrial Edition beállítás mellett (no persze regisztráltan!) igen jól használható. Az MS RegClean v4.1is eléggé használható.
valószínű, hogy az 1./ -et kellett volna utoljára írnom, de nem utolsó sorban.
|
csüt. aug. 12, 1999 16:11 |
|
|
tf1
|
Csabus
Nekem van egy Norton Ghost 5,1 CD-m, de ahogy elolvastem a fuzetecskejet, ott azt olvastam, hogy a vinyon levo eredeti anyagot megsemmisiti. Ettol felve meg nem hasznaltam mert nem igazan ismerem kogyan is kell hasznalni
Tudnal ebben segiteni ? En az egesz vinyot szeretnem attenni egy masikra,
pont ahogy irtad valakinek
Koszi,Sanya
|
szer. aug. 11, 1999 0:48 |
|
|
tf1
|
Albert.
Bocs, hogy bele szolok, de ha jol emlekszem valakitol azt kerted, hogy szoljon ha meg ket honapig jol megy a Win98-a.
Nekem mar tobb mint 1 eve megy komojabb hibak es fagyi nelkul, igaz nekem is kuldozgeti a "aprogram szabalytalan muveletet hajtott vegre"
cimu szlogenjet, (naponta 1-2 szer nem tobbszor) de ezt meg ki lehet birni.
Amig Win95-om volt en is rutinbol szidtam a Billit, de miota a 98-at hasznalom meg vagyok elegedve. Pedig rendesen tele van installalva a gepem mindenfele progikkal. De a "szabalytalan muvelet...stb." sem okoz gondot annak aki instalja a Norton CrashGuard-ot, mert az megszunteti a fagyast.
Hali, Sanyi
|
szer. aug. 11, 1999 0:17 |
|
|
tf1
|
Mindenkinek nagyon koszonom aki probalt segiteni! Azert egy megjegyzest hozzafuznek a dologhoz. Nem olvassatok eleg figyelmessen a forumot. Csak feluletesen. Ugyanis a kovetkezot irtam:"Ha rakattintok, feldob egy ablakot..." (de ez fent is olvashato). Ebbol az kovetkezik, hogy az ikon, illetve a "Show Desktop.scf" allomanyom megvan, valami mas gaz lehet. Megis vagy 7-8 ilyen file-t kaptam. Amit azért koszonok.
Am okulaskent alljon itt a megoldas is:
A Folder Options alatt van egy File Types nevu valami (sajna magyarul nem tudom, mert nincs a kozelemben magyar W9x) itt lehet beallitani, hogy milyen kiterjesztesu file-al mit csinaljon. Hat
innen hianyzik a .scf-re vonatkozo bejegyzes.
De azert koszi a segitseget!
A No2 hiba megoldasa trivialis. Kicsit lamer is vagyok. )
|
pén. júl. 30, 1999 9:01 |
|
|
tf1
|
No2: Eleve fent volt. Ez egy W98SE. Hogy b@ssz@ meg.
Kulonben a jobb gombra nem ad rendezest. De Drag&Drop-olni lehet, a helyere. Egyebkent ez fent van a micro$oft-nal is a support-ban. De a No1-re ott sincs megoldas.
|
szer. júl. 28, 1999 11:46 |
|
|
tf1
|
air
No2: Feltetted az ie5-t? Mert, ha igen, akkor ez már csak ilyen lesz. A start menü - programokban mutass rá az egyik könyvtárra, nyomj egy jobb gombot és válaszd ki a név szerinti rendezést.
|
szer. júl. 28, 1999 11:31 |
|
|
tf1
|
Volna 2 problemam a W98. (De jo nekem, hogy csak 2 van.)
No1: Bedoglott a Show Desktop ikonom a Quick Launch toolbar-on. Ha rakattintok, feldob egy ablakot es megkerdi hogy ugyanmar mondjam meg neki, hogy melyik programot hasznalja ennek a futtatasahoz. A hiba egyik pillanatrol a masikra jott elo.
No2: Ha telepitek egy progit es az csinal egy csoportot a start menube a programs ala akkor nem rendezi abc sorrendbe oket, hanem az uj mindig a vegere kerul.
Mi a **** csinalja ezeket es foleg, hogyan lehet gyogyitani.
|
szer. júl. 28, 1999 8:14 |
|
|
tf1
|
k6-2 350, USRobotics Sportster 33.6 modem, 64 ram
1.W98 kilepesnel Explorer hibas muvelet,kekhalal mindket esemeny tobbesszamban(netezes kozben is)->format c:
2.W95 OSR2 HUN telepites utan kekhalalok tomkelege (amd update utan is)->format c:
3.W95 OSR2 ENG+IE5 ENG Tokeletes!
Egyebkent DOS-ra telepiteni szerintem hulyeseg, mert belegazol szegeny W95/8 lelki vilagaba es aztan megsertodik.
Roviden ezek a tapasztalataim.
|
pén. júl. 23, 1999 0:08 |
|
|
tf1
|
Hát az az igazság, hogy én kb. 1,5-2 éve ugyanazt(!) a telepített Windows-t használom. Voltak vele problémáim, de izzadságos küszködések után sikerült ezeket kiküszöbölnöm. Igaza van a fentebb szólónak, meg kell válogatni, mit rakunk fel és hogyan rakjuk fel. Le kell gyakrabban futtatni a regclean.exe programot, az egész szépen kitakarítja a registry-t. Volt már több hardvercserém és sohasem volt olyan leállási problémám, amit én amatőrként is ne tudtam volna egy idő után kijavítani. Legutóbb a DirectX-szel voltak gondok. Egy S3 Virge + miroHISCORE V1 kártyát cseréltem egy V3 3000-re. Előtte sem ment már egy pár játék (Incoming, Wipeout stb.). Gondoltam, majd berakom az új kártyát és minden OK. A fenéket, ekkor már a játékok 80%-a el sem indult. No gyorsan DirectX teszt. Az sem indul. A Net-ről lebányászott DirectX Uninstall-lal lebányásztam az egészet, és után kopaszon felraktam a 6.1 verziót. Azóta egyetlenegy játékom nem indul el (feltört Croc, szerintem egy patch kellene hozzá), a többi gyönyörűen, hibátlanul fut. Szóval nagyon sok múlik a tuningon és természetesen minden alkatrész minőségén is. Nem lehet egyértelműen Gatyesz bácsit hibáztatni, sokszor a user a hibás. Egyébként: ABIT BH6, Cel 300A->450, 64 MB RAM. Quake 2 timedemo1 640*480: 107 fps.
Bocs, ha hosszú voltam
|
szer. júl. 21, 1999 5:46 |
|
|
tf1
|
Ajánlom figyelmetekbe a heti egyszeri töredezettségmentesítést (csak az első pár alkalommal lesz lassú, később már sokkal hamarabb lefut), és vmi registry cleaner progi beszerzését. (Én ehhez egy freeware "szutykot" használok). Így heti egy óra ráfordítással jó kondiban lehet tartani a winfost, olyan lesz mint újkorában. (vagy majdnem) Ja, és amikor installáljátok a winfost, akkor csináltassatok egy indítólemezt, mert az újrainstallnál jól jöhet (nem kell előtte dos-t telepíteni)
Bye
BZd
|
kedd júl. 20, 1999 22:20 |
|
|
tf1
|
Nálam 3 esetben szokott lefagyni a Win98.
1. A CD-Rom (elég lame szegény) nem bírja olvasni a berakott CD-t és a sokadik próbálkozás után elszáll "Fatal Exception"-nel.
2. A Tv-Tuner a háttérben megy, én meg megnyomom a Desktop ikont. Néha kiakad ettől.
3. Valami grafikus Dos-os programot bezárok -> fekete képernyő, lefagyott mausszal.
Más semmi, pedig párhuzamosan akár 10-15 proggit is futtatok néha. És csak 32 Mb Ram-om van, meg 64 Mb swap! Eddig egyszer installáltam újra, akkor is csak azért, mert új winyót vettem.
Még valami: mi értelme van Dos 6.22-re rátelepíteni? Az a kis előny (FAT32) is elveszik!
Ja, ha valakit irritál az installnál az, hogy mindent kikapcsol és mégis felrak 200 megát (pl. az IE-t is, pedig azt nem is kérte), annak ajánlom a Win98Lite-ot, nagyon finom kis proggi! Akár 50 Mb-ra is le lehet szorítani az op. rendszer méretét!!!
|
csüt. júl. 15, 1999 23:04 |
|
|
tf1
|
En csak Anti Microsoft lapomat ajanlanam, a hozza tartozo levlistaval, immar tobb mint 70 taggal:
http://come.to/antims
|
szer. júl. 14, 1999 20:38 |
|
|
tf1
|
Nálam vannak olyan pillanatai a W98-nak, hogyha kilépek bármelyik progiból, akkor az ablak egy része ottmarad a képernyőn
|
szer. júl. 14, 1999 9:28 |
|
|
tf1
|
Helló mindenkinek!
Lenne egy kis problémám.
Több havi hibátlan működés után egyszercsak
"VFAT eszközinicializálási hiba A rendszer leállt" üzenettel elhalt a grafikus indulás.(win95)Csak parancssorban indult.(Már korábban a Win induláskor többször jelezte,hogy vmelyik HDD-n hibás szektorokat érzékelt,de a Scandisk..stb soha semmit nem talált.Most egy másik HDD lett kinevezve C-nek,aztán install.)
Tud valaki újrainstall nélküli megoldást? 6 órám ment rá arra,hogy visszaálljon az eredeti állapot.A jövőben ezt szívesen elkerülném.
Köszi:SZZ
|
kedd júl. 13, 1999 9:09 |
|
|
tf1
|
miért van az hogy nekem semmi gondom nincs vele 2 gépem van és mindegyiken windows 98 2222A -van az 1-en van nt is de semmi gond sincsen egyikkel sem no bye
|
hétf. júl. 12, 1999 1:16 |
|
|
tf1
|
Sziasztok.
Egy könyvelési osztályon dolgozom, ahol igencsak meg vannak hajtva a gépek.
Tapasztalataim:
- más csoportnál Win98 fut, naponta 10-szer, de inkább 20-szor kell újraindítani.
-Egy iszonyúan rinyás valami, ha felteszek egy-két software-t, akkor már észrevehetően lassul.
-A multitaszkja rosszabb, mint a 95OSR2-jééé...
-A 95 alatt megszoktam, hogy duplaklikk és már GO..., 98 alatt próbáljátok meg a DN-t...
-Én elhiszem, hogy egy "visszamásolásos" megoldás CD-ről beválik, csak az a baj, hogy elvesznek a legutoljára instalált progik, na meg nem azért fizetném ki a Win98 árát, hogy vehessek mellé egy CD írót..
4 éve foglalkozom számítástechnikával, benne voltam nyakig a 95-ben és az a tapasztalatom, hogy azt valahogy nagyobb megelégedés fogadta.
Ja még valami: javasolom a 95OSR2-t.
Hogy miért? Én reggel bejövök melózni. Bekapcsolom a gépem. Este kikapcsolom a gépem. Hazamegyek.
Nincs fagyás. Ennyi.
|
csüt. júl. 08, 1999 14:18 |
|
|
tf1
|
HA UNOD ESETLEG A WINDOWS khm. "szivatasait" :
RED HAT 6.0 full, magyar nyelvu /az install is magyar/, KDE, GNOME, BOOTOLHATO CD-ROM, NAGYON konnyen telepitheto es beallithato, full grafikus felulet /jobb mint a WIN!!/
+ 1 rakat szoft hozza /fejl. rendszer, jatekok, grafikai sw-k, stb..
Ha erdekel 790.- Ft-ert elkuldom Neked!!
Lesz ONLINE SUPPORT IS! /honlap + BBS/
Ha kell irj 1 mailt a freeware@swi.hu-ra!
|
szer. júl. 07, 1999 1:42 |
|
|
tf1
|
Mijaza szűz vincsi?
Akkor szűz ha még particionálva sincs. Akkor viszont nem tudsz rá Win-t telepíteni. Tehát arra telepíted amilyenről bútoltál. Ha windows-os bútlemezről indulsz és azzal formázod meg a vinyot akkor tisztán win lesz rajta és az indító menüben nem lesz olyan, hogy korábbi dos verzió.
|
kedd júl. 06, 1999 11:09 |
|
|
tf1
|
Joc:
Szüz wincsire telepíted.
|
kedd júl. 06, 1999 9:55 |
|
|
tf1
|
Szucsati:
Miert, ha bootlemezrol inditasz, akkor nem DOS-ra telepitesz? Hanem?
Joc
|
hétf. júl. 05, 1999 17:42 |
|
|
tf1
|
Gyerekek. Mindenki azt ajánlgatja, hogy a DOS-ra tegyük rá a Win95at, és akkor tuti. Gondoltatok már rá, hoyg egész egyszerűn format c: /u, aztán bootlemezzel indítasz és így rakod fel, nem dosra?
Egyébként mostanában a legjobb poénja az a win98amnak, hogy bem tudja írni a lemezeket, vagy a második wincsit. Elég röhelyes.
|
vas. júl. 04, 1999 13:40 |
|
|
tf1
|
Nekem ugyanez volt, csak az újratelepítés segít...
|
csüt. júl. 01, 1999 22:14 |
|
|
tf1
|
Hi!
Kerlek, add meg a ghost letoltesi vagy elerhetosegi cimet, esetleg kuldd el csatolt file-kent! Elore is kosz!
Tamas
|
szer. jún. 30, 1999 8:20 |
|
|
tf1
|
Üdv!
Akkor most miért tűnik el a tálca jobb oldaláról az a pár ikon?
Erre nem olvastam választ fent.
(Vagy csak felületes vagyok?)
Most is pl. hiányoznak nálam 4-5 órányi
netezés után a NAV,ICQ,modemkaocsolat ikonok.
Szinte mindig eltünnek netezés közben.
Persze nincs időhöz kötve,mert pl 10 perc és 5 óra netezés közt tuti,hogy összeomlik az explorer.
(persze netkapcsolat nem szakad meg )
|
vas. jún. 27, 1999 19:46 |
|
|
tf1
|
Uraim!
Hosszú évek óta folyamatosan használom valamennyi MS oprendszert (95,NT4 és 98)
Nagyon ritkán fagy le, és soha sem csinált ilyen típusú őrültségeket. Ez alapvetően pár dolgon múlik:
1. viszonylag normális alkatrészekből kell építkezni, a divatos "overclock" pedig csak olyanoknak ajánlott, akik kimondottan értenek a gépekhez, és legjobb minőségű, válogatott alkatrészeket használnak. (Egyébként jönnek a már ismert problémák) Javasolt min. 64Mb, de inkább 128 Mb RAM.
2. Lehetőleg az eredeti amerikai, nem magyar Windows változatot kell használni, ezzel nincsenek kompatibilitási problémák.
3. Kerülni kell a különböző csicsás segédmütyürök felrakását, és nem érdemes a magazinok mellékleteiben található CD-ről feltenni a millió kétes minőségű programot, demot, shareware-t. Általában, a sok install/uninstall nem tesz jót.
4. A különböző kártyadriverekből érdemes a gyártó honlapjáról rendszeresen letölteni a legfrissebb verziókat.
Egyszóval: önmérséklet és konzervatív megközelítés javasolt!
Tisztelettel: B.Alek
|
szomb. jún. 26, 1999 10:11 |
|
|
tf1
|
sima netezés közben csinálta.
Ja, és a felhasználó nem hülye.
|
hétf. jún. 21, 1999 23:56 |
|
|
tf1
|
Sziasztok
Kezdő vagyok !
Ez mi lehet, és hogy tudom megoldani ?
Minden indításkor (W98)megnyit egy mappát :"MFC Runtime Redistributables"
Ha bezárom lefagy szörfölés közben a gép,ha a tálcán hagyom semmi gond.
Lécci magánba a választ celtia@elender.hu
|
hétf. jún. 21, 1999 21:59 |
|
|
tf1
|
to norbi:
Akkor szokott ilyen csufsagokat megcsinalni, ha valamilyen muvelet kozben 1. elszall, 2. kikapcsolod. Peldaul szep nagyra nohet a swap file merete videovagas kozben. Mindennek megvan a maga oka. Vagy a Windows hulye, vagy az alatta futoprogram, vagy a vas. Ja! Vagy a felhasznalo!
Joc
|
hétf. jún. 21, 1999 19:14 |
|
|
tf1
|
Két monitorvezérlő van benn (S3 trio 64, Asus V3000 AGP), Mióta benn van mind a kettő, nem kapscol ki magatol, hanem ujraindul a WIN98SE.
|
hétf. jún. 21, 1999 11:05 |
|
|
tf1
|
Óhh, nekem igazán semmit:
A(z) C meghajtóban lévő kötet: SYSTEM
A kötet sorozatszáma: 115C-0AFE
C:WINDOWS könyvtára
WIN386 SWP 862 453 760 99.06.21 1.56 WIN386.SWP
1 fájl 862 453 760 bájt
0 könyvtár 851 968 bájt szabad
128MB RAm vót a gépbe.
betöltve: Outlook Express5, Wincommander, norton antivirus, atguard, ill. webcelerator
MAGYARÁZATOT KÖVETELEK!
|
hétf. jún. 21, 1999 3:26 |
|
|
tf1
|
Egyetértek Norbyval. Érteni kell hozzá. Amíg volt win95 az is tökéletesen működött, most párhuzamosan fut mellette tesztelésre a win2000, így sincs semmi baja.
Kb. úgy 300 alkalommal installáltam már win95-öt és 98-at is, bátran állítom, hogy minden esetben amikor hibázott, a vas volt a hibás. Kicsit jártasnak kell lenni a registry bejegyzéseiben, így annak a mérete sem tud a duplájára duzzadni, mert kézzel eltávolíthatók a felesleges maradványok és hivatkozások. Egyébként tényleg rengeteg hulladék freeware és shw. program van ami galibát okozhat, de a registryből kitakarítva megmarad a stabil windows. Egyébként azért használok windowst, mert erre a legtöbb fejlesztett alkalmazás és játék.
csao
|
csüt. jún. 10, 1999 10:36 |
|
|
tf1
|
Hali
Van egy lámer haverom aki semmit nemm ért a géphez feltettem neki a win98-at meg instaláltunk egy modemet két hónapja folyamatosan netezik és semmi panasz, és orrba szájba szétjáttsza magát.
Win 98 király!!!
|
szer. jún. 09, 1999 10:10 |
|
|
tf1
|
Más is mondja, hogy neki stabil a Win98, meg az explorerje (win-explorer, ami helyett nem rakhatok netscapet, vagy mégis?).
Én szüz vincsire installálok, majd irány a Net, és hamarosan "Internet Explorer nem válaszol". OK, taszkot lelövöm, ezután az óra mellöl eltünik az ikonok nagy része (többek közt a modem-kapcsolat ikonja).
Ha szerencsém van, ezután megy, de van úgy, hogy még néhányszor eljátssza.
Mástól is ugyanezt hallottam, és az egyszerü folyamatban talán nem rontottam el semmit.
Tamás
|
kedd jún. 08, 1999 5:25 |
|
|
tf1
|
Három hónapja rendesen megy,pedig tele van aggatva proramokkal,és netezek is.
Ovatosan kell kidobálni róla és akkor még jó is lehet ez a 98,de az explorer nem valami stabil,nekem a netscape jobb volt,igaz ez csak a 4-es verzió
|
szer. jún. 02, 1999 22:41 |
|
|
tf1
|
Kedves Jocokam!
Erteni kellene hozza, ennyi az egesz.
Active Desktop: csak akkor kapcsol be, ha nem BMP kiterjesztesu allomanyt akarsz a hatterbe (bekkgrand?) rakni. Szereny velemenyem szerint fogj valami grafikus kovertalo progit, aztan a JPG-ket (csak nem szeplanyokrol van szo?) konvertald at BMP-re, majd azt probald a hatterbe rakni. A masik dolog, hogy van-e ertelme egy 1-1.5 MB-os kepet berakni, barmilyen szep. Eroforrasok rulez!
Desktop Themes: letezik olyan, hogy program hozzaadasa/eltavolitasa, de ha telepiteskor nem kered oket, egy egerkattintassal kiiktathatod.
Az IE lassu, a NS ellenszenves? Akkor miert Net-elsz? Mondjuk szerintem nem a bongeszod lassu, inkabb a csatlakozas sebessege lesz a lassu lancszem. De ahogy gondolod.
S utoljara: mit akarsz kiszivatni?
Egyebkent jo a magyarod. Ugye nem erettsegiztel belole???
Joc
|
csüt. máj. 27, 1999 18:16 |
|
|
tf1
|
a win98 király, jocó azt tsz föl amit kérsz.
|
csüt. máj. 27, 1999 12:08 |
|
|
tf1
|
Hát ez rohat pojén!
Szerintem minden májkroszoft ****. Nincs mese.
Nekem w98-am van, asszem jól jönne majd linux.
Problémák:
Az aktív deszktop, vagy mi a ****, az egy új bekkgránd benyomásánál bekapcs.
Mi a ***-ér rak fel 150 TeraByte deszktop thémszet?
Az IE hót lassú, a Netcápa is ellenszenves. Szóval nincs jó brózer in the world.
Az explorer.exét nem bírom kiszivatni a w98-ban, de a haverom az ugyanazzal a szivatóprogival igen. Ez hülyeség.
MEG: mindenképp NT-t használnék, de azon nem müxik jól a direktiksz. Addig is: A WIN EGY NAGY ****, ÚGY AHOGY VAN!!!
|
szer. máj. 26, 1999 17:42 |
|
|
tf1
|
Egyszer megadja az Isten és lekörözik ezt az "óriást", ne kelljen ennyit
szenvedni ezzel a dicső op.rendszerrel.
|
szer. máj. 26, 1999 10:13 |
|
|
tf1
|
Hát gyerekek, elolvasva a sok levelet azt kell, hogy írjam, hogy a ti gépeitek mind gagyi ****.
A Win98 tökéletes sose fagy, semmi rosszat nem csinál azon kívül, hogy a tálcán ott hagyja a szürke téglalapokat.
Egy jó gépen ami lehet kínai fődarabokból is soha a büdös életbe nem fagy le win98, akár hálózat akár internet, akár játék, akár programozásról van szó. Csak hát kell minimum 128 mb ram.
Csá
|
kedd máj. 25, 1999 10:49 |
|
|
tf1
|
Hi all !
En kb. 1 hete raktamfel az NT-t direkt a net alatti fagyasok ellen, nem egy alom az install, de jobb mint a W95/8.
|
csüt. máj. 20, 1999 19:25 |
|
|
tf1
|
Én egy fél éve használok w98-at .Igazán a gondjaim akkor szüntek meg,(de nem teljsen )mikor felraktam a Nuts & Bolts 98-at. Ezzel stabilabb lett, mivel ez figyeli a w9x hibáit, és javítja azokat (de nem mindig jó).
|
vas. máj. 16, 1999 10:36 |
|
|
tf1
|
Hi! Segitsen valaki!!!
Miert van az, hogy win95 alatt tokeletesen mukodott egy ET6000, most meg win98 alatt havazik, mint allat. Megprobaltam masik, gyari driverrel is, de az is sz.. volt. Van valakinek 5lete?
Picard!!!
Ezt ki is probaltad, vagy csak olvastad? mert en Dosra tettem, de eleg gagyi, parszor volt mar blue death. Erdemes ujrainstall dos nelkul?
|
csüt. máj. 13, 1999 10:40 |
|
|
tf1
|
Ajánlat BIGFOOT: Ne dos 6.x-re rakd fel a 98-at, mert sokszor nagyon gagyi lesz, ugyanis nem fér össze a 6.x a saját dosával (ami azért nem semmi).
Dos-ként használd a Windows/Command alkönyvtárat.
|
csüt. máj. 13, 1999 0:26 |
|
|
tf1
|
a W98 -at max 1 havonta ujra kell telepitene csot dos 6.2-rol
nekem kilepeskor allandoan fagy a felhos kepnel az IE nel csatlakozok az internetre es 1 perc mulva levan allva csatlakozas megszakitva.....
minden heten egyre lassabb az op rendszer mintha valami enne folyamatosan a ramot
bigfoot
|
vas. máj. 09, 1999 16:20 |
|
|
tf1
|
Nekem a következöt produkálta
Helyi hálón megosztottam a c:-t és megpróbáltam egy másik munkaállomással egy 20 megás zippelt filet megnyitni. Állandóan crc errort kaptam, de a file nem volt hibás, mert lokálban tökéletes. Szerintem rossz a hálozatkezlése vagy a protokolban van hiba. A technikal support széttette a kezét és kijelentette, hogy a vassal van gáz, és hogy cseréljem le a gépet, meg insalláljak újra mindent, ja meg próbálkozzak kicserélni hálózati protokolt, a drivert, stb. Könyörgöm mi vagyok én tesztmalac? Azért minden lehetséges variációt kipróbáltam, csak az a file megy át hibásan amit a win98 ad. Ha találkoztatok hasonlóval lsz. írjátok meg. ( a beállítások: win98 op. p233mmx, realtech 8012 hálókártya, netbeui protokoll, winnt domain)
|
szomb. máj. 08, 1999 23:44 |
|
|
tf1
|
Nekem tök király volt múltkor.
Lépek ki és lefagy a kilépőrutin
Ez azért már nem semmi...
|
pén. máj. 07, 1999 14:19 |
|
|
tf1
|
Ha-ha-ha!
Tudjatok, hany markas gepet lattam? Csak hogy mast ne, a sulinet Tulip gepeit emlitem, vagy a Soros altal behozott palyazatbeli IBM-eket. Ott kezdodik, hogy egyikben sincs Reset gomb. Nem mintha nem lenne ra szukseg! Lassuak, mint a dog, dupla-tripla aron lehet oket kapni, minden integralt, ha elromlik benne valami, lehet dobni az egeszet. (No persze Amerikaban ez nem nagy ugy...)
Semmivel nem stabilabbak (sot!), mint a tajvani cuccok. S ha a geped rendesen be van lo"ve hardwaresen, akkor meg az a franya Windows sem fog fagyogatni. Nagyon egyetertek gfx322-vel, aki a jogosultsagokrol es a beta, free programokrol irt. Rengeteg program megjelenik (foleg lemezujsagokban), amit a felhasznalok felpakolnak, leszednek, sokszor mindenfele unistall nelkul torolnek. Egyszer nezzetek meg a USER.DAT es a SYSTEM.DAT (registry) allomanyok meretet Windows telepites utan kozvetlen, majd par het mulva, hasznalat utan. Minimum a duplaja lesz! Meg jo, hogy a Windows 2000-ben egy uj programtelepites-leszedesi rendszert vezettek be. Remeljuk, ez hellyel-kozzel megoldja a problemat.
Joc
|
kedd máj. 04, 1999 10:44 |
|
|
tf1
|
Hát... valóban érdemes megnézni azért a HCL -t...
|
hétf. máj. 03, 1999 9:02 |
|
|
tf1
|
nálam tavaly április vége óta megy a w98, de se fagyás, se egyéb zűr nem akadt azóta...
remélem ezután is megúszom!
(egy sima Cyrix 200 Mx-en)
|
szomb. máj. 01, 1999 15:42 |
|
|
tf1
|
Neked biztos Compaq vagy valami hasonló márkás "vas"-ad lehet. Azon tényleg nem akad ki a windöws
Na persze ha celeron procis akkor ez sem igaz.
|
pén. ápr. 30, 1999 19:29 |
|
|