Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 11:16

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
Hiányzó_hal.dll_Ntoskrnl.exe_XP-böl 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
A PM-ben van ugyan partíciómásolás, de nem igazán ezzel szoktak partíciókat, lemezeket másolni.
Ettől még elvileg sikerülhet, ha már beletették. De lehet, hogy csak néhányaknak bizonyos feltételek esetén vagy elvileg... :wink: :P :lol:
Inkább a Ghost, True Image programokat, esetleg a Paragon terméket ajánlanám.
Bár a Ghost 9.0-ról az rémlik, hogy valamit nem csinál jól. Vagy a disk klónozást, vagy a partíció másolást. De inkább az előbbi.
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=763396#763396
Ha végigolvasod a topicot, lesz választékod. :D

hétf. feb. 26, 2007 13:05
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
integral írta:
A boot.ini is rendben van szeirntem.

De lehet, hogy csak szerinted. :wink:
Akkor szokott ilyen hibaüzit kiírni, ha nem stimmel a partíciószámozás a boot.ini-ben. Meg kell szerkeszteni kézzel, ha nem stimmel.
De ha nem azonos sorszámú és meghajtóbetűjelű lesz az új vinyón, lesz egy csomó problémád a registry hivatkozásokkal.

Meg legyen aktív a boot primary partíció.

De ha nem megy, akkor ha rászánsz több időt, a disk klónozással másold át. Legfeljebb később kipucolod, ami fölösleges.

Az átmásolt partícióhoz (NTFS) sajnos nem tudok hozzáférni sehogysem, hiába teszem láthatóvá és egy másik op.rendszeres partíciót aktívvá. DOS alól meg ugye mégkevésbé (ha lehet egyáltalán a 0-t kicsinyíteni :) ) Csak az eredetiben tudom, hogy ott jó a boot.ini. Ha cakli pakli az került át a partíció másoláskor, akkor jónak kell lenni ott is, egyidejűleg csak 1 vinyó van a gépben, csak a kopi alatt volt 2 - ezért írtam, hogy "szerintem".

A disc klónozást mivel lehet megcsinálni? A Partition Magic partíciókopija nem ugyanaz?

hétf. feb. 26, 2007 12:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
integral írta:
A boot.ini is rendben van szeirntem.

De lehet, hogy csak szerinted. :wink:
Akkor szokott ilyen hibaüzit kiírni, ha nem stimmel a partíciószámozás a boot.ini-ben. Meg kell szerkeszteni kézzel, ha nem stimmel.
De ha nem azonos sorszámú és meghajtóbetűjelű lesz az új vinyón, lesz egy csomó problémád a registry hivatkozásokkal.

Meg legyen aktív a boot primary partíció.

De ha nem megy, akkor ha rászánsz több időt, a disk klónozással másold át. Legfeljebb később kipucolod, ami fölösleges.

hétf. feb. 26, 2007 12:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Helló!

XP+SP2-t telepítettem egy vinyó elejére, aztán partíció copy-val átkopiztam egy másik vinyó elejére. Ott meg nem hajlandó működni, hiányolja bootoláskor a hal.dll file-t, ami biztos hogy ott van, mert az első vinyón is ott van. A boot.ini is rendben van szeirntem.
Hogy lehet életre kelteni az átmásolt XP-t?

Vagy másik megoldásként hogy lehet elérni, hogy ne kelljen mégegyszer telepíteni?

hétf. feb. 26, 2007 11:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azaz ! Köszi a linket, és maradjatok mindig véresen komolyak, ki tudja, mi lesz még... :twisted:
Mondjuk az egy kicsit zavar, hogy a régi terminal motorból nem tudták behozni a hozzászólások számát, és egy 10 üzenetes jampi le tud szólni egy 50 üzenetest... :x :lol:
Na de mind1. Nem pazarlom a tudásom, csak annak adok belőle morzsákat, aki saját fejlődésére fordítja... :roll:

pén. máj. 07, 2004 19:07
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
utini írta:
Nem került sor a kivégzésre, most minden beavatkozás nélkül megy a gép. De ! Ismét bebizonyosodott, hogy a Norton már nem a régi Peter Norton v:4.0.
Beszerzem neki azt az ingyenes antivirt, amit johnny ajánlott egy másik top-ban. Mi volt a neve ? Nem a NOD volt, valami hasonló...
Ja és köszi johnny, sajna úgy látszik, a humorérzék az nem örökölhető ! :lol:
AVG volt a neve:
http://www.grisoft.com/us/us_dwnl_free.php

(Vannak emberek, akik mindent véresen komolyan vesznek. A fórumukat, a topicjukat, a problémájukat. Általában korábban halnak, hiszen bármi ami a mosoly-röhögés spektrumba esik - konzervál.)

pén. máj. 07, 2004 18:56
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem került sor a kivégzésre, most minden beavatkozás nélkül megy a gép. De ! Ismét bebizonyosodott, hogy a Norton már nem a régi Peter Norton v:4.0.
Beszerzem neki azt az ingyenes antivirt, amit johnny ajánlott egy másik top-ban. Mi volt a neve ? Nem a NOD volt, valami hasonló...
Ja és köszi johnny, sajna úgy látszik, a humorérzék az nem örökölhető ! :lol:

pén. máj. 07, 2004 18:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Makrovirustól is lehet akár:
http://securityresponse.symantec.com/av ... nt@mm.html

pén. máj. 07, 2004 18:25
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én mindig úgy járok, hogy mire minden feltelepül OK-s minden eppen szeretnék ghostolni.... tuti bexarik

pén. máj. 07, 2004 15:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
A bratyó elindított egy CD írást reggel, rögtön az elején belefagyott, aztán azóta nem áll talpra a rendszer. Se csökkentett mód, se semmi. Hol kékhalál, utalva a lapozófájl sérülésére (????) hol pedig a HAL.DLL hiányára, de rettentő hibás magyarsággal. Ezért gondolok én vírusra, a Norton sem műxik. Próbáltam egy hibaellenőrzést, amikor betöltött egyszer, de azt írta ki, hogy egy lemezművelet prioritása miatt nem lehet lefuttatni. Á, én nem ****, mentés van, legyaluljuk két sör között :lol:

pén. máj. 07, 2004 15:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egyszer nálam is volt kékség....
Baxa meg otthon is saraxik ez a vacak, tutira nem telepítek xp-t mégegyszer, ha már nagyon kell windozer akkor inkább a 2000...

pén. máj. 07, 2004 15:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali arnd !
Épp most indulok a bátyám gépét telepíteni, ott ugyanez a hiba ma reggel óta. Kék halállal...

pén. máj. 07, 2004 14:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Scandisk 98-alatt és így már bemásolható az Ntoskrnl.exe...
Na most már ott tartok jópár file bemásolása után, hogy előjön a csökkentett stb. menü de bármit választok is ki csak nagy feketeség lesz belőle...

pén. máj. 07, 2004 14:35
ezüst tag

Hozzászólás 
:shock: hogy a p****ba tünt el a ntoskrnl.exe , azt ha kitörlöd újra visszarakja az xp, próbáld meg másikba gépbe slave-nak rakni a vinyót és úgy bemásolni, ha csak leakarod lecserélni mert az bootképet akarod lecserélni akkor csökkentett módban!!!!!!!!!!!!!

pén. máj. 07, 2004 14:09
arany tag

Hozzászólás 
Én nem gyanakodnék vírusra, a jelenség több NT 4.0-s gépen jelentkezett, teljesen rendszertelenül. Akkoriban, az ntoskrl32.exe-t (vagy mit) a gyökérbe kellett másolni és nem a system32-be. Nézz rá más gépre, lehet, hogy most is ott a helye.

pén. máj. 07, 2004 10:50
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Itt leírnak három megoldási élehetõséget is:

http://support.microsoft.com/default.as ... us;Q314477

vagy itt is van válsz, csak regisztrálnod kell magad:

http://www.experts-exchange.com/Operati ... 60218.html

-Lauter-

pén. máj. 07, 2004 9:25
gyémánt tag

Hozzászólás Hiányzó_hal.dll_Ntoskrnl.exe_XP-böl
Hi!

Elnézést ha már volt téma de hirtelenben a keresővel nem találtam ilyet.
Induláskor előbb a hal.dll-t hiányolta, miután bemásoltam az Ntoskrnl.exe-t nem találja. Ezt viszont nem tudom bemásolni a system32-be sem linux sem 98-alatt bárhova be tudom másolni csak a system32-be nem, gondolom valami vírus csinálhatta, de se a norton, se a nod nem talált semmit sem.
Ha tud valaki megoldást rá akkor ne kíméljen pls...

üdv arnd

pén. máj. 07, 2004 7:17
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]