Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 02, 2025 20:14

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
AVI lejátszás nem megy 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na, megoldottam. A DirectShow volt a bűnös! Ráfuttattam a legutóbbi szervízcsomagot, az kijavította, és most már működik a lejátszás. Kép

pén. jún. 25, 2004 8:15
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na kérem, annyit sikerült kiderítenem, hogy nem kodek hiba okozza a jelenséget. A Virtualdub le tudja játszani a videót, ebből következik hogy a kodek jól működik. A bűnös szerintem valahol a DirectX-ben van. Persze ember legyen a talpán aki manapság tud DirectX telepítőt szerezni NT4-hez...

csüt. jún. 24, 2004 14:24
arany tag

Hozzászólás 
Hali! Egyszer én is nyűglődtem ezekkel a kódekokkal. A csomagokat én se tartom jó 5letnek. 1x meg is szívatott. Azóta csak ami kell azt rakom fel. Az eltávoltítás sajnos fél siker, mert olykor visszamaradhatnak fileok amiket az uninstaller nem szed le. Én ilyen fileokat találtam a windows/system és system32 könyvtárba. Ezeket egyesével kikukáztam. És utána feltettem azt a kódeket amire épp szükségem volt.
A mostani divx és xvid kodekek, már rendelkeznek mpeg4 támogatással, tehát már az ellenfél kódekjével tömörített filmet is le tudja játszani, elméletileg. Tehát ha valaki csak nézegetni szeretné a filmeket, akkor elméleti síkon elég feltelepíteni vagy a divx 5.1.x sorozatból valamelyiket, vagy egy újabb xvid det. Ezt innen le is öltheted. http://www.doom9.hu/Soft21/Codecs/XviD- ... 062004.exe
Próbáld meg csak ezzel.
Ja egyébként én az installáláshoz, és uninsthoz a total uninstallert használom. Az állítólag minden filet eltávolít, ami az adott szoftverhez tartozik.

csüt. jún. 24, 2004 11:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jó, mi legyen az? :wink:

csüt. jún. 24, 2004 10:24
ezüst tag

Hozzászólás 
távolitsd el. és próbálkozz mással :)

csüt. jún. 24, 2004 9:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azt is próbáltam, az eredmény ugyanaz.
A probléma fő kérdése, hogy miért nem működik, ha előtte gond nélkül működött? Semmi más nem lett telepítve, csak egy codec...

csüt. jún. 24, 2004 7:04
arany tag

Hozzászólás 
Szia!

Itt már sokan mondták, hogy ellene vannak mindenféle vacak codec pack-nak.. Ennek ellenére nekem a nimo codec pack teljesen jól működik. Ha ott kiválasztom a xvid-et akkor rendesen fel is rakja, és le is játssza az avi filmeket.
Bsplayer 0.83-at használok nimo-val és minden film megy rendesen.:-)

Obelix

szer. jún. 23, 2004 18:49
gyémánt tag

Hozzászólás AVI lejátszás nem megy
Egy gépen hiányzott egy kodek (XviD), ezt úgy telepítettem, hogy az Ace Mega Codec Pack telepítőjének "Modify" opcióját választottam (ez a kodek csomag volt felrakva, csak nem az összes) és kijelöltem. Fel is rakta, de a lejátszás nem ment. Sőt, egyetlen AVI fájl lejátszására sem hajlandó, olyanokra sem amit előtte lejátszott. Eltávolítottam az egészet, aztán újra felraktam, de semmi változás. Más formátummal (MPEG, WMV, MP3) nincs baja, csak az AVI-val. A G-Spot minden kodekre azmondja, hogy nincs megfelelően telepítve.

Ötlet? :(

A "telepítsd újra a Windows-t" nem nyerő.

szer. jún. 23, 2004 15:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]