Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 3:47

Hozzászólás a témához  [ 27 hozzászólás ] 
Billnetyűzethasználat ideje naplózható? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.x-pcsoft.com/

Ezt most találtam... Hátha másnak is új. :wink:

szer. márc. 22, 2006 12:56
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocs, valóban kevertem a neveket! :(
Amúgy tényleg csupán annyi bajom az egésszel, hogy nem hiszem, hogy a gond csupán technikával megoldható lenne. A net pótcselekvés, ha letiltod, csinál vmi mást majd, ami hasonló butaság, hasonlóan rá lehet szokni, de talán még károsabb is az egészségre, de az tuti, hogy a bizonyítvány se lesz jobb tőle... Szerintem az okokat kéne megszüntetni, nem a tüneteket.
Bocs az off témáért!

pén. márc. 03, 2006 11:47
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Tigrincs: szerintem nekem szántad, nekem van húgom, nbela azt írta, neki lánya van.

Nos: húgomnak van pasija is, akár az is lehet, hogy vele dumál. És nem is lenne semmi bajom az egész dologgal, ha normálisan keretke között maradna ez a dolog. Én is használom az MSN-t, alapvetően jó dolog.
Da az nem működik, hogy flévkor megbukik fizikából, mert délutánonként alszik, éjszaka meg írogat. Amikor meg odafigyel kicsit, 5-ös témazárót ír. És hiába beszélek neki én, vagy akár a szülők. Mellesleg pont én kardoskodtam azért, hogy nála is legyen saját számítógép, ezért van már itthon 3 számítógép, de ez így akkor sem jó

pén. márc. 03, 2006 10:32
arany tag

Hozzászólás 
És hány éves a hugod?

pén. márc. 03, 2006 10:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
nbela, oké, egyetértünk abban hogy a lelkizés nem idevaló, de szerintem gondold át újra az ügyet. Személy szerint a hugodnak drukkolok, hogy pl. álnéven egy konkurrens IT fórumra beregisztráljon, keressen és találjon (mert ehhez ugyanúgy joga van) megoldást a retorziódra, és kialakuljon egy kiegyensúlyozott "fegyverkezési verseny", mert az egyoldalú elnyomásban nem hiszek. Meg aztán azért is drukkolok, mert ilyen fórumokon sok pasi van, hátha bepasizik, és akkor kevesebbet fog a neten éjszakázni. Vagy többet. De akkor már igérem, neked is izgalmasabb kihívásokkal kell szembesülnöd. Szóval lesznek itt technikai kérdések doszt. :) (Tényleg személyes, de tudod, ha a szülője lennél a lánynak, azt mondom, megértem. De hogy a hugoddal ezt csináld... Erőszak a fiatalabb nővel szemben? :( Csak azért merem megreszkírozni ilyen szinten a lelkizést, mert volt már aki keyloggert keresett, és technikai felvilágosítás helyett ő is etikai okfejtéseket kapott.)

pén. márc. 03, 2006 9:57
arany tag

Hozzászólás 
Laci2000 írta:
Én úgy gondoltam, hogy itt max. resetelni lehet, de akkor elveszik a netjelszó.

Hát nem tudom, amikor nemrég a Tonlánynál központhiba volt (csak ők még nem tudták) és nem volt netünk, a telefonos szaki lereseteltette velem a routert (JAHT) többször is és a netjelszó nem változott meg. Pedig volt rövid és hosszú (>10 mp) reset is. Mondjuk az admin felület nem volt jelszóval védve,azt nem tudom, hogy az változna-e...

Persze utánna kiderült, hogy a központ a hibás, de ez már egy másik történet... :)

pén. márc. 03, 2006 9:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Szélmalomharc.......

Nem hiszem, hogy ilyen esetben az lenne a megoldás, hogy percenként leállítod a gépet v. kilövöd a messenger proceszt. Legfeljebb majd szerelőt hív a húgod v. újratelepítteti az oprendszert valakivel, amire hazaérsz :D

Amúgy kémprogram is többféle van, de mit érsz vele??? A húgod szempontjából nem sokat.

Remélem sikerül valamit mást kitalálnod, ami észretériti hugit!

Üdv.: Arpy

csüt. márc. 02, 2006 22:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Laci2000 írta:
Olyan szkriptet nem lehet írni, ami letiltja egy port használatát, vagy valahogyan csak az MSN-t lövi ki?
Ha van a gépen személyi tűzfal, akkor beállítható (legalább is a ZA-ban) mikor engedje ki az egyes programokat. A biost és a tűzfalat jelszavazhatod, de te is írtad pl az elemkivételt. Így valóban csak a router marad. Egyik legolcsóbb a DI-604 például tudja kezelni az időzítést a tűzfal szabályokban.
nbela írta:
A papolás sajnos eredménytelen volt, ezért kellett így megoldanom.
Tigrincs írta:
Szerintem a lányod örökre hálás lesz azért, mert erőszakkal és nem meggyőzéssel jártál el... :(
gy.k: papolás=győzködés... De ez egy technikai levelező lista, nincs szándékomban lelkizni.
Udv,NBela

csüt. márc. 02, 2006 21:59
arany tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Laci2000

:) Rajtam azért nem fogna ki, de én már a magam ura vagyok ;)

Érdekel ez a mondatod:) Tehát ha van egy router, aminek a config lapja jelszóval védett, be van állítva, hogy csatlakozzon a netre, akkor is lehet vele okosságot kezdeni?
Én úgy gondoltam, hogy itt max. resetelni lehet, de akkor elveszik a netjelszó.
Esetleg Ethereallel lefigyelni felcsatlakozáskor netes jelszót, vagy vmi ilyesmi?

csüt. márc. 02, 2006 20:40
Moderátor

Hozzászólás 
Laci2000

A legegyszerűbb megoldás egy router lesz. 5-6 ezresért már lehet venni újat is! Ez csak nehezen játszható ki. Tesókád biztosan nem tudja hogyan :) Rajtam azért nem fogna ki, de én már a magam ura vagyok ;)

csüt. márc. 02, 2006 18:34
arany tag

Hozzászólás 
Az XP egyébként eltárolja hogy melyik nap, milyen időpontokban volt bekapcsolva.

csüt. márc. 02, 2006 18:09
arany tag

Hozzászólás 
nbela: ezek szerint nem csak nálunk van ilyesmi gond a számítógéppel...

Az előbb megpróbáltam előbányászni adatokat. A fájlok dátuma nem jó, már módosult. Ill. este egy emberkével beszélt, és annak a dátuma már át volt íródva ma délutánra.
Hozzá kell tennem, húgom ha muszáj, tud kreatív lenni, óraállításos próbálkozásoknál rájönne, hogy BIOS-ban átállítja az órát. Szerintem az elemkiszedést is megtalálná.
Biztos megoldás MSN tiltásra egy rendes router lenne, ahol a routeren van beállítva a netkapcsolódás és egy szabály az MSN portjának tiltására. Így ha le is reseteli a routert, megszűnik a házban a netkapcsolat. Az internet jelszavát meg csak én tudom azt hiszem. (vagy már én is elfelejtettem :) )

Tigrincs: jár bulizni is, nekem nem úgy tűnik, mintha lelki problémái lennének. Az egy külön probléma, hogy miért nem jön haza, mikorra megígérte, meg miért lóg utána vissza..:) Ez a mai fiatalság :)

Orlando: a taskkill jó gondolat. Ha az MSN miatt szól, az nem baj. Nálam nem a számítógép, meg a filmnézés az ellenség, csak az MSN.

Üdv mindenkinek!

csüt. márc. 02, 2006 17:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem a lányod örökre hálás lesz azért, mert erőszakkal és nem meggyőzéssel jártál el... :(
De sebaj, majd talál jobb megoldást. Én pl. egy PDA-ról nyomnám WIFI-n. :D

csüt. márc. 02, 2006 17:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lányomnál 2 éve működik egy Orlandó szerű megoldás: 22-06 óra között a feladatütemező 1 percenként indít egy shutdown parancsot. Persze korlátozott user, pontos időt nem tud állítani. Ha bekapcsolja, még fel sem áll a rendszer, de már kapcsol is ki. Tökéletes... A papolás sajnos eredménytelen volt, ezért kellett így megoldanom.
Üdv,NBela

csüt. márc. 02, 2006 16:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igazán nem azért mondom, de talán a levéltitkot tisztelni kéne. A hugodnak van joga a magánéletéhez, amíg mások jogait nem sérti. Szerintem a tiltás és a retorziók nem fogják elrettenteni, inkább hagyd, hadd csinálja. Hívd fel a figyelmét a következményekre, hogy pl. délután mennyi mindent csinálhatna, és hogy ezek a kapcsolatok nem olyan erősek mint az igaziak, inkább menjen bulizni helyette. Büntetni meg korlátozni felesleges, előbb-utóbb belátja, hogy nem mondasz butaságot, viszont ha keresztbe teszel neki, akkor csak később fog leállni róla.
A chatfüggés nem szoftverkérdés, hanem pszichológia. Mellesleg szerintem csak annyi a gond, hogy vmi gátolja abban, hogy a kortársaival legyen. Szülői tiltás, beilleszkedési problémák, lelki bajok, inkább ezeket kéne segíteni neki megoldani, nem kémkedni utána.
(Már feltéve, hogy tényleg ez van a történet hátterében, és nem vmi más ürügyből szeretnél valaki után szimatolni. Megjegyzem az efféle szimatolás céges környezetben sem fair, de a munkára való tekintettel jogos lehet, de magánéletben már semmiképp. Te se szeretnél ilyennek áldozata lenni...)

csüt. márc. 02, 2006 16:38
Moderátor

Hozzászólás 
Sima msn 7.5-be van olyan hogy beszélgetések naplózása, ezt bekapcsolod és láthatód, hogy mikor módosult utoljára a fájl vagy ha megnyitod látod szóról szóra, hogy ki mit írt és mikor.

csüt. márc. 02, 2006 15:40
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Az új Plusban ha nem akarsz, nem kell egyéb sz*rságokat telepíteni.
Laci: a dátumokból azért kiderül... csak egyszer legyen olyan, hogy reggel nem azzal beszél, akivel előző éjjel is. Onnantól meg csak a gép elé kell ülni vagy hálózaton megnézni a fájlok dátumát.

csüt. márc. 02, 2006 15:22
platina tag

Hozzászólás 
Szintén 5 percenként lefutó script lehet:

taskkill /f /im msnmsgr.exe

Evvel kilövi a messengert. Bár emiatt is szólni fog akkor a húgod.

csüt. márc. 02, 2006 14:31
arany tag

Hozzászólás 
Orlando: Ez jó gondolat
Viszont így filmet nézni sem tud, akkor meg majd jön és rágja a fülemet.

Arra is gondoltam, hogy router szabályt kellene alkotni, ami nem engedi ki éjféltől reggel 7-ig az MSN-t, de csak az ADSL modem működik router módban, és azon még nem sikerült működő szabályt kreálnom, pedig próbálkoztam. Csak ez miatt meg nem érdemes venni egy rendes routert

Olyan szkriptet nem lehet írni, ami letiltja egy port használatát, vagy valahogyan csak az MSN-t lövi ki?

csüt. márc. 02, 2006 12:57
platina tag

Hozzászólás 
Csinálj neki egy korlátozott fiókot, és egy ütemezett scriptet, ami pl este 11-kor elindul és minden 5 percben restartol. Ez majd jó' ágybakényszeríti a húgod :)

csüt. márc. 02, 2006 12:44
arany tag

Hozzászólás 
Ennyire azért nem egyszerű sajnos.
A nincs a gépnél jelzés figyelése nem működik, mert sűrűn van, hogy direkt arra állítja.
A logfile dátumával pedig az a problémám, hogy haza korábban ér, mint én, és akkor újra indul az msn, és persze muszáj beírni, hogy cijjjaaa :evil:

OFF: benneteket nem idegesít az MSN-es, chates nyelvezet? (cijjja, vok, fürcsizek, stb.... )

OFF2: .gúnár: beszélhetek én neki...falra hányt borsó

csüt. márc. 02, 2006 10:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Messenger Plus. Ha úgy van beállítva, naplóz minden történést, mikor váltott nevet, elérhetőséget, stb. Ha úgy van beállítva az MSN, hogy mondjuk 10 perc inaktivitás után átállítja "Nem vagyok a gépnél" üzemmódba, már nyert ügyed van.
Sőt, ha beállítod a beszélgetések naplózását, akkor meg tudod nézni, hogy mikor módosult utoljára a fájl - másodpercre pontosan. Csak rá kell keresni a logfájlokra, kiválasztod az aktuális dátumot (hónap szerint csoportosít) és voila...
Nem kell ezt annyira túlbonyolítani. A második megoldás Messenger Plus nélkül is működik, abban is van naplózás.

Ez jól hangzik! A Plus nem a kémprogis verzió?

csüt. márc. 02, 2006 10:12
Moderátor

Hozzászólás 
Messenger Plus. Ha úgy van beállítva, naplóz minden történést, mikor váltott nevet, elérhetőséget, stb. Ha úgy van beállítva az MSN, hogy mondjuk 10 perc inaktivitás után átállítja "Nem vagyok a gépnél" üzemmódba, már nyert ügyed van.
Sőt, ha beállítod a beszélgetések naplózását, akkor meg tudod nézni, hogy mikor módosult utoljára a fájl - másodpercre pontosan. Csak rá kell keresni a logfájlokra, kiválasztod az aktuális dátumot (hónap szerint csoportosít) és voila...
Nem kell ezt annyira túlbonyolítani. A második megoldás Messenger Plus nélkül is működik, abban is van naplózás.

csüt. márc. 02, 2006 10:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Laci2000 írta:
Nem jelentkezik ki az MSN-ből, meg a gépet sem kapcsolja ki.
Elindít egy filmet, és alszik.

OFF
Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy meddig van fent. Magyarázd el neki, hogy a cyberszexnél sokkal jobb az igazi és hogy a monitor rongálja a szemet, ráadásul testmozgásra is szükség van.
ON
Szerintem ilyen progi nem nagyon van. A keyloggerek gondolom tudják, de azok más infókkal is szolgálnak. Egyetlen megoldás jutott eszembe, de az is gázos: ha van lehetőséged, egy másik gépen bejelentkezel az MSN-be pl. Trilliannel, és a hugodat is felviszed a partnerek közé. Amikor elmegy aludni és úgy hagyja a gépet, akkor az ő MSN-je elmegy away-be asszem alapból 5 perc múlva, a te Trillianod meg kiírja, hogy mióta away. Csak reggel rögtön a másik (Trillianos) gépre kell ránézni először, mert ha csak megmozdul is az egér, akkor ugye borul a dolog.

csüt. márc. 02, 2006 9:21
arany tag

Hozzászólás 
Nem jelentkezik ki az MSN-ből, meg a gépet sem kapcsolja ki.
Elindít egy filmet, és alszik.

csüt. márc. 02, 2006 8:11
arany tag

Hozzászólás 
Az msn nem naplózza a ki és bejelentkezéseket?
Mert ha igen az segíthet.

csüt. márc. 02, 2006 0:10
arany tag

Hozzászólás Billnetyűzethasználat ideje naplózható?
Sziasztok!

Kedves húgom éjszakánként MSN-en írogat barátaival, reggel alig lehet kirugdalni az ágyból és délutánonként alszik. Ez ellen szeretnék tenni valamit.

Első körben csak azt szeretném tudni, hogy meddig képes éjszakánként írogatni.

Hogy lehetne ezt a legegyszerűbben megoldani?
Én éjfélkor már elalszom, tehát megnézni nem tudom.

Hangsúlyoznám, nem az érdekel mit ír, meg kinek, csak annyi, hogy mikor.

csüt. márc. 02, 2006 0:02
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 27 hozzászólás ]