Szerző |
Üzenet |
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Akkor meg az utóbbi hiba akkor keletkezett, amikor drivert telepítettél fel. Ez szokványos, és tényleg arról van szó, hogy a driver nem ment át a MS tesztjén, de attól még lehet jó.
|
szomb. júl. 09, 2005 17:10 |
|
|
netferry_
arany tag
|
Nem frissítettem mondom.A 2 file-t meg azóta letöltöttem netrõl.
|
szomb. júl. 09, 2005 17:05 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
netferry_ írta: Megoldódott a probléma.Az XP tényleg nem támogatja ezt az alaplapot,de a driver beadása után ment minden.A windows megy frankón,csak telepítés közben egy két apró hiányosság keletkezett: a telepítő nem tudta feltenni a cyclad-z.inf és cyclom-y.inf fájlokat.Akkor egy szoftver nem ment át az XP logó tesztelésén,meg egy hpt370 szoftver sem.Legalábbis ezeket írta ki.Ezek vajon mik lehetnek?
netferry
Ezek szerint mégiscsak frissítetted? Mert az utóbbi hibaüzi olyankor szokott keletkezni. Az olvasási hiba meg CD/meghajtó/memória hibák lehetnek. De ha frissítetted, akkor szerintem inkább telepítsd újra...
|
szomb. júl. 09, 2005 17:00 |
|
|
netferry_
arany tag
|
Megoldódott a probléma.Az XP tényleg nem támogatja ezt az alaplapot,de a driver beadása után ment minden.A windows megy frankón,csak telepítés közben egy két apró hiányosság keletkezett: a telepítõ nem tudta feltenni a cyclad-z.inf és cyclom-y.inf fájlokat.Akkor egy szoftver nem ment át az XP logó tesztelésén,meg egy hpt370 szoftver sem.Legalábbis ezeket írta ki.Ezek vajon mik lehetnek?
netferry
|
szomb. júl. 09, 2005 14:00 |
|
|
gall
arany tag
|
netferry_:
"abit bx 133/raid
Régebben már tettem fel egyszer xp-t,ha jól emléxem akkor is boot cd-t használtam."
Az tuti, hogy az XP ezen alaplapok kiegészített IDE felületét nem támogatja. Lehetséges hogy egy BE6-II raid alaplap? Mindenképp be kell rakni a floppyt hozzá amikor a rendszer analizálást megkezdi telepítéskor az XP. Van hozzá gyárilag egy floppy, vagy a alaplap CD-jén is megtalálod az isoját, vagy marad az inet.
|
kedd júl. 05, 2005 20:34 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Azért ha van helyed a HDD-n, nem kell feltétlen lepucolni a Win98-at.
Inkább egy második vagy harmadik extended partícióra mellé tenni az XP-t.
Esetenként jól jön a jó öreg 98 is. Különösen boot floppy / USB flash / CD készítésnél.
Néhányan már megszívták, ha kizárólag XP-hez fértek hozzá.
|
kedd júl. 05, 2005 12:52 |
|
|
netferry_
arany tag
|
Én is így gondoltam.Köszi a hozzászólásokat mindenkinek,most megnézem,hogy megy e a dolog ezek után.
netferry
|
kedd júl. 05, 2005 12:24 |
|
|
Baley
arany tag
|
Re: xp telepítő nem ismeri fel a vinyót
netferry_ írta: WIN98SE -ről akarok átállni XPre.Lementettem a fontos adatokat a vinyóról.Ezután a meglévő C:(5 giga) és D:(15giga) meghajtókat egyesítettem Partiton Magic 8.0-aval(D:-t tette a C:-be könyvtárként).Újraindítás után a Drivemapper még átállította a partíciók elérését. És most jön a gond.Ujraíndítom a rendszert és videokártya a meghajtó programját nem találja.XP telepítő cd-t bebootoltam és a telepítő a hardvervizsgálatkor(tehát még elején)kiírja,hogy nem ismert fel merevlemezes meghajtót. Mi lehet a gond?
formáztam a c:-t és utána is ugyanaz ez van. Ti mit javasoltok?
thx: netferry Szerintem nem okés a 98 "frissítése" XP-re jobban jársz, ha az alapoktól kezded. Ha már úgyis lementettél minden adatot, talán jobban jársz, ha szépen az elejétől kezded egy friss partíció létrehozásával, amire aztán feltehetsz egy friss XP-t, ami nem fog "ötleteket" meríteni a régi OS bejegyzéseiből.
|
kedd júl. 05, 2005 12:14 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
A RAID vezérlők közül elég keveset támogat a windows, ezért a drivert telepítéskor kell megetetni vele! (Pl. floppy-ról). Erre a telepítő figyelmeztet is még a legelején.
|
kedd júl. 05, 2005 11:36 |
|
|
netferry_
arany tag
|
abit bx 133/raid
Régebben már tettem fel egyszer xp-t,ha jól emléxem akkor is boot cd-t használtam.
|
kedd júl. 05, 2005 11:19 |
|
|
gall
arany tag
|
Milyen alaplap van a gépben? Lehetséges, hogy az XP rendszerelemzéshez kell az ATA-driver, mert oly ''különlegesen'' oldotta meg a gyártó az ATA felületet.
|
kedd júl. 05, 2005 11:17 |
|
|
netferry_
arany tag
|
xp telepítõ nem ismeri fel a vinyót
WIN98SE -rõl akarok átállni XPre.Lementettem a fontos adatokat a vinyóról.Ezután a meglévõ C:(5 giga) és D:(15giga) meghajtókat egyesítettem Partiton Magic 8.0-aval(D:-t tette a C:-be könyvtárként).Újraindítás után a Drivemapper még átállította a partíciók elérését.
És most jön a gond.Ujraíndítom a rendszert és videokártya a meghajtó programját nem találja.XP telepítõ cd-t bebootoltam és a telepítõ a hardvervizsgálatkor(tehát még elején)kiírja,hogy nem ismert fel merevlemezes meghajtót.
Mi lehet a gond?
formáztam a c:-t és utána is ugyanaz ez van.
Ti mit javasoltok?
thx: netferry
|
kedd júl. 05, 2005 11:10 |
|
|