|
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|
Látom a fájlt, de mégsem olvasható - Windows 2000 HELP!!!
Szerző |
Üzenet |
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
igen, saját tulajdonba kell venni, én is szívtam egy ilyen problémával, egyszer nagyon!
|
kedd aug. 02, 2005 15:21 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Mondom, hogy előtte saját tulajdonba kell venni.
Jobb klikk a mappára: Tulajdonságok / Biztonság / Speciális / Tulajdonos
(Legalábbis XP-nél, a W2k-hoz most nem férek hozzá, de kb. ugyanaz.)
A tulajdonos rendszergazdaként azután megváltoztathatod a jogokat, hogy ne csak listázási jogod, hanem futtatási, vagy teljes hozzáférés legyen.
|
kedd aug. 02, 2005 14:24 |
|
|
ohajbalazs
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Szeged
|
Nem! Sajnos, ha rendszergazdaként lépek be, mármint helyi rendszergazdaként (mivel már nincs tartomány) akkor is csak látom, de nem tudom megnyitni a fájlokat, másolni se semmi! A könyvelés meg állati fontos, szóval teljesen kétségbe vagyok esve!
|
kedd aug. 02, 2005 14:13 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Hát igen, jogosultságok az Active Directoryben.
Ezek szerint csak olvasási jogod van. Olyasmit szoktak ilyenkor, hogy rendszergazdaként bejelentkezve saját tulajdonba veszed, és olyan jogot adsz a mappákhoz ami kell.
Talán megoldható akkor is, ha a helyi rendszergazda nem volt tagja a tartományi rendszergazdák csoportjának.
|
kedd aug. 02, 2005 14:08 |
|
|
ohajbalazs
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Szeged
|
Látom a fájlt, de mégsem olvasható - Windows 2000 HELP!!!
Sziasztok!
Adott egy gép, amin Windows 2000 van. Egy tartomány tagja volt a gép, de miután elhoztuk a cégtől, otthon szerettük volna használni, már nem tagja a gép tartománynak, hanem sima local userek vannak a gépben. Van a gépen egy könyvelőprogram ami viszont nem indul el, mert látom a fájljait ami látható, de nem elérhető, vagy másolható vagy megnyitható, mert nincs hozzá jogosultságom. Gondolom valami bennragadt a hozzáféréseket illetően amikor még tartományban volt. Mit tudnék tenni vagy hogy férhetnék hozzá?? Nagyon fontos lenne a könyvelőprogramot elindítani!
|
kedd aug. 02, 2005 13:55 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|