Két Internet ("az egyik biztonsági") kapcsolat egy
Szóval a következő a helyzet:
Adott két gép, (enyém és a tesómé) (XP Pro, XP Pro)
Adott 1 ADSL modem, melyhez mindketten külön kapcsolódunk egy hubon (NEM ROUTEREN!) keresztül...
Az én gépemen szépen megy a le/fel töltögetés, ahogy illik...
Tesóm egyszercsak beáll Starcraftozni, Battlenetezni, persze hogy kevés neki a sávszél, jön nekem hogy lassítsam le, én lekorlátozom... mindenki boldog...
Szóval erre keresek valami használhatóbb megoldást...
Régebben már kerestem olyan routert amibe állítható a sávszél, meg a csomagok prioritása, de horror ára van az ilyesminek, úgyhogy le is mondtam róla, egy P1-est se állítanék be linux-al, mert ez a megoldás sem tetszik, így is fogyasztunk már eleget...
A következő jutott eszembe:
Az én gépemen fel CfosSpeed, megosztom az én internetkapcsolatomat tesóm felé, aki így rajtam keresztül kapcsolódik, a Starcraft prioritását pedig legnagyobbra rakom...
Még nem próbáltam ezt így ki, de elviekben ennek a dolognak nincs akadálya a problémám viszont az, hogy előfordulhat, hogy az én számítógépem lefagy, újraindítom éppen, stb... Murphy törvénye szerint persze tesóm pont akkor játssza a legéletbevágóbban fontos meccsét a haverjával...
Szóval meg lehet-e azt csinálni, hogy egyszerre két aktív kapcsolata legyen tesóm gépének az internet felé, az egyik az én gépemen keresztül, a másik pedig közvetlenül a modemhez kapcsolva? Viszont az internettel mindaddig az én gépemen keresztül kommunikáljon, amíg a kapcsolat fennáll, viszont ha kikapcsolok, automatikusan álljon át a saját közvetlen kapcsolatára... (teszemazt akár játék közben is!)
Gondolom ez az xp képességeit már fölülmúlja, és szokás szerint álom marad csak a dolog, de azért leírtam, hátha valaki tud rá megoldást!
További szép napot, aki még segíteni is tud, annak örök hála