Zsivaagoo írta:
.....Pontosíts! Több infót!
Tehát:
adott egy xp prof sp2 hun munkaállomás - ami novell clienten keresztül kapcsolódik a novell szerverhez, group wisehoz, és egyéb más, halózaton keresztül üzemelő progikhoz.
Amikor egy mezei user bejelentkezik, akkor azt kétféle képpen teheti meg:
novellbe is és a ws-be is, vagy csak a wsbe.
Na most, azt szeretném elérni, hogy amikor xy bejelentkezik a novellbe - ugye ott megvannak a jogosultságai stb. - akkor ne kelljen külön xy-nnak felhaszn fiókót létrehozni az xp-be, hanem engedje be.
(Jelenleg úgy müxik, hogy létrehoztam egy AKARKI nevű usert az xp alatt kiemeltként, és amikor xy lép fel a novellbe, utána bekéri az xp-be is a felhasználó nevet, aki jelen esetben AKARKI. Ezzel nincs is gond, csak ezt az egy munkaállomást kb. 15 ember használja. Novellbe mindenki a saját azonosítójával, míg XP-be ezzel az AKARKI nevű felhasználóval léphet csak be.)
És mivel kiemelt szintet kap - mert muszáj - akkor novell nélkül beléphet csak a ws-be, és nem lehet nyomon követni, hogy ki-mit mikor csinált.
Namost, ilyen jellegű munkaállomásokból elég sok van. (több telephelyen) És a kollégák össze-vissza járkálnak telephelyek között, és mindig be kell jelentkezniük a rendszerbe.
Azt nem tudom megcsinálni, hogy minden munkaállomáson minden felhasználót külön-külön felveszek, valami olyasmit szeretnék elérni, hogy az xp engedje be a saját nevével és ne egy általános névvel.
Nem tudom, így érthető-e jobban, hogy mit szeretnék?