Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 08, 2024 21:05

Hozzászólás a témához  [ 9 hozzászólás ] 
Suse Live Eval törlése hogyan? 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
:lol: OK.
A FIXMBR segít rajtad. Előbb ezt add ki. A fixboot csak akkor kell, ha nem indul az XP.
Mintha az új MBR-rel tényleg nem indulna, úgyhogy a fixboot sem árt utána.

Egyébként fixmbr helyett van még DOS boot floppyról az fdisk /mbr.

vas. jún. 25, 2006 19:51
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Hááát... (bár így nem kezdünk mondatot...) ezt most jól megkaptam... igaz, a segítséget is :)

Konkrét válaszok nélkül: már fogalmam sincs, hogy mire nyomtam OK-t és mire nem... én abból indultam ki, (ahogy említettem is), hogy régebben már feltettem suse eval-t és csak akkor bootolt be a linux, ha a boot sequence CD-re volt állítva és bent volt a CD... no és akkor is megpróbáltam logikusan nyomkodni a telepítés alatt, mint most.
Abszolút nem értek a Linuxhoz, de a korábbi sikeren felbuzdulva most is úgy gondoltam, hogy menni fog, hiszen az eval tudtommal azért van, hogy szélesebb körben népszerűsítse a linuxot és a szélesebb kör még tudatlan felhasználókat is jelent.

nacorvus: ha ez boldoggá tesz: önként bevallom, hogy balf*i voltam, sőt párhuzamosan ráutaló magatartást is hajlandó vagyok mutatni :) 8) Azt viszont ne kérdezd, hogy mikor voltam balfi és mire nyomtam OK-t és mire nem, mert nem emlékszem.

A lényeg: ketten is írtátok, hogy a win cd fixboot, vagy fixmbr a megoldás kulcsa, nagyon köszönöm a tippet, sajnos legközelebb csak jövő hét végén tudok vele próbálkozni, mert egy hétig nem leszek a PC közelében. Ha bejött, még egyszer megénekellek benneteket :wink:

Ja igen... a lemezterület foglalását onnan vettem, hogy (bár konkrétan nem emlékszem) a suse telepítés előtt vagy 5 giga szabad hely volt a C-n, most meg 1,valamennyi.

Na köszi még egyszer

Üdv

vas. jún. 25, 2006 19:02
Moderátor

Hozzászólás 
TargeT írta:
Én is kb. így sejtettem, csak addig nem nevezem előzetesen "balf*"-nak a felhasználót, míg önként be nem vallja, vagy elegendő ráutaló magatartatást nem produkál.

!-F !-F

vas. jún. 25, 2006 13:39
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
No így már rendben, nacorvus. :D
Mindkét hozzászólásod találta fején az szöget. Kép
Én is kb. így sejtettem, csak addig nem nevezem előzetesen "balf*"-nak a felhasználót, míg önként be nem vallja, vagy elegendő ráutaló magatartatást nem produkál.
Kép
Ezért inkább volt az nyúl ugratva, mint költői kérdés. Bár a ráutalás megvolt, merthogy nem live CD-ként volt használva, az bizonyos, mert akkor minek is foglalna a HDD-n "túl" sokat, plusz az MBR matatás elég egyértelműen telepített Linuxra utal. :wink:

vas. jún. 25, 2006 12:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
De hogy CD-s bootnál miért matatja a HDD master boot recordot?

Nem matat ott semmit,csak balf*i volt a felhasználó!Felrak egy olyant is az aszalra hogy telepítés.-gondolom,belenézett abba is és végig is futtata.
3*-4 is megkérdezi közben hogy biztos?-na ilyenkor marad az MBR/r vagy fixboot stb.
Idézet:
Azonkívül sztem irdatlan helyet foglal a vinyón, még ha CD-ről megy is.
Ilyenkor semekkorát nem folgal el lemezből legfeljebb a memóriából,de abból tényleg sokat.Telepítve elfér a rendszer 2GB-n.Igaz ez meglehetősen szűkös,exetrák nékül. :wink:

vas. jún. 25, 2006 12:23
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Jajj, tényleg, én átugrottam a felett, hogy CD-ről futós van neked. Mind1, sztem akkor is működni fog amit az előbb írtam. Mindenesetre tényleg érdekes, hogy ha cvd-ről fut, akkor mért matatja az MBR-t :hm:

vas. jún. 25, 2006 10:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
]:-< :roll: És most ezt így hogyan :?: Linux rulez 8) :?: :?: :!:
Ha jól értelmezem, akkor a CD-ről futó live Linux is belerakta saját (grub) boot managerét az MBR-be :?: :?: :!:
Magától vagy kell némi felhasználói hozzájárulás is?
Az addig rendben van, hogy ha valaki telepít Linuxot, legyen észnél és a grubot ne a default MBR-be pakoltassa, hanem a Linux boot partícióra.
De hogy CD-s bootnál miért matatja a HDD master boot recordot? Brrrr. Kép

vas. jún. 25, 2006 9:57
Moderátor

Hozzászólás 
Én is beleestem ebbe a hibába. PC world meg minden. Bár nekem csinált a linux egy "bootképernyőt, ahonnan a windowst is lehetett volna indítani, de valamiért nem indult el az a fránya kis dög.

Szóval keresgétem és megtaláltam a megoldást (viszont linux bye bye): XP cdről bebootolsz :arrow: helyreállítókonzol :arrow: fixmbr vagy fixboot (erre most nem emlékszem pontosan, de inkább az első)

Remélem jól emlékszem

Hannibal

szomb. jún. 24, 2006 21:29
arany tag

Hozzászólás Suse Live Eval törlése hogyan?
Sziasztok!

Gondom a következő: különféle okok miatt feltettem egy (asszem PC world melléklet) Suse Live Eval-t, asszem 9-es, vagy 10-es. Azóta a gép bekapcsolásakor mindig a suse indítóképernyő fogad és 7 másodpercem van, hogy a listából kiválasszam a windows-t, ha nem nyúlok hozzá, akkor a suse bootol.
Hogyan lehet ezt kiirtani (régebben is tettem fel eval linuxot, de ezt egyik se tette velem)
Azonkívül sztem irdatlan helyet foglal a vinyón, még ha CD-ről megy is.

Fontos lenne a segítség

Előre is köszi

Ps.: elnézést az új topic nyitásáért, meg azért is, hogy nem a linuxba írtam, de úgy gondoltam, hogy alapvetően a windowsomat szeretném visszakapni :)

szomb. jún. 24, 2006 20:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 9 hozzászólás ]