Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 4:12

Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ] 
Win XP rendszerindító menüből újraindulás 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás Re: Win XP rendszerindító menüből újraindulás
Szóval....hiába próbáltam frissíteni egy telepítő lemezzel, nem sikerült. Sokan adtatok tanácsokat, próbáltatok segíteni, amit utólag is köszönök...de vagy nem vált be a javaslat vagy nem mertem belevágni.
Az egyik informatikus barátom megkérdezte, milyen rendszer van a gépen, amire kapásból rávágtam az XP-t. De melyik?...na persze
Ezért nem tudta frissíteni, mert XP Home rendszert próbáltam Pro lemezzel frissíteni. Erre nem is gondoltam! (pedig mintha csináltam volna ilyet...)
A problémáról most sem tudom hogy mi volt, de megkeresve a telepítőt ( az eredetiségi cimke szerencsére a gépen volt ), az hiba nélkül rendbeszedte a gépet.
Ha valakinek (hűtőcsere után :lol: ) ilyen problémája lenne, gondoljon erre is.

csüt. júl. 05, 2007 22:10
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

trex2002 írta:
A windows xp már a rendszerindító menüt hozza be (rendszertöltés megszakítás szerintem nem történt).
Ezután bármit választok - csökkentett mód 3 változata, legutóbbi helyes konfig, normál indítás - a gép újraindul.

:hm: Mondjuk ugyanezt a jelenséget, a folyamatos újraindulást a menü után eljátssza az én alaplapom is.
Összesen annyit kell hozzá tenni, hogy a BIOS setupban a Top performance kapcsolót enabledre teszem. :P :lol:
Mondom ezt azután, hogy jól "szétbarmoltattam" veled a vinyót. :wink:
De nem írtál semmi mást, mint a hűtőventillátor cserét. Azért ahogy megfektette a tápot, nem ártana belenézni a BIOS-ba is, hogy nem mászott-e el valami a CMOS-ban. Nincs-e húzva az alaplapod. Bár nem valószínű.

szer. júl. 04, 2007 18:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
trex2002 írta:
Most készítek egy klónozást a TRUE IMAGE progival az egész lemezről egy másikra....megnézem milyen eredményt hoz. (szerintem semmit, hiszen ha a partició hibás és egy másikat hozok létre, amely az előzővel megyegyezik)....nagyon kiváncsi vagyok mi fog ebből kisülni.

Kép Én partíciómentést írtam, nem klónozást :!: A partíciód és tartalma valószínűleg jó. Neked az MBR-rel, partíciós táblával lehet inkább gondod.
Ezért mondtam a mentést. Meg jó ha van.
A rossz vinyót tényleg felesleges klónozni. :roll:
A partíciómentésből akár egy másik vinyón egy >= méretű, azonos sorszámú partíción helyre tudod állítani az XP-t. (A TI sajnos kisebbre nem rakja vissza, ellentétben a Ghosttal.)
Ezután csak a bootról kell gondoskodni. Ott az új vinyón az MBR nyilván jó. :arrow: fixboot
Vagy végső soron ezt a hibás vinyót is le lehet később gyilkolni, és újrakezdeni az egész particionálást. Hátha használható lesz.

Bónusz: a True Image mentés, image fájl a True Image programban mountolható partícióként.
Így akár intézőben hozzáférsz az összes dokumentumhoz, fájlhoz, ha kell. 8)

szer. júl. 04, 2007 7:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Sajnos nem tudom megszerezni a hiren programot nacorvus minden jó szándéka ellenére.....legalább 26 óra, amig letölti.
Most készítek egy klónozást a TRUE IMAGE progival az egész lemezről egy másikra....megnézem milyen eredményt hoz. (szerintem semmit, hiszen ha a partició hibás és egy másikat hozok létre, amely az előzővel megyegyezik)....nagyon kiváncsi vagyok mi fog ebből kisülni.

ugyanolyan pocsék lett, mint a másik....hogy lesz ebből windows?

csak kiváncsiságból, tettem a particióra egy másik XP-t. Szépen felment és működik rendesen. A partició ezek szerint működik....akkor most mi van?

kedd júl. 03, 2007 22:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
trex2002 írta:
Ha a windows telepítője közben a javítást választom, akkor látja a c:/windows mappát és ott a parancssorban kiadhatom a fixmbr és a fixboot parancsokat, de a help-jét megnézve figyelmeztet, hogy tönkre is teheti a particiót.
Szerintetek megkockáztathatom?...ha igen melyiket és milyen sorrendben?

Kb. ezt javasoltam, hogy az kiderüljön, hogy a partíció legalább úgy ahogy egyben legyen.
Nos, a 07 NTFS stimmelt, a telepítő is látja.
Nyugodtan ráengedheted a fixmbr majd a fixboot parancsot. Amúgy rosszabb már nem lesz. :wink:
Figyelmeztetni meg azért figyelmezet, mert a fixmbr után nem bootol az XP. Na de a fixboot után meg újra igen. Jó esetben, illetve általában.
A fixmbr helyre raja az MBR-t. Jó esetben, illetve általában.
Ha ennél tovább jut legfeljebb még a boot.ini-be kellhet belenyúlni, de mivel nem volt partíció váltogatás rejtettre, meg primaryról logikaira vagy viszont, akár még jó is lehet.
De ha annyira félteni kell a dolgot, ahogy most áll, csinálj egy partíciómentést a True Image programmal.
Ezután megpróbálhatod ebből helyreállítani a nulláról. Akár ezen a vinyón, akár egy másikon.
Kell az a CD-s boot device, vagy amit nacorvus rendre írogat, mert az meg tartalmazza sok más mellett. Igaz régebbi verziót.

kedd júl. 03, 2007 20:56
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás restart
Ez csak olyan TIP-ha a gep mindig restartol es nemtudsz ellyutnia op-rendszerik akor csereld ki a elemett a biosra-vagy forditsc ralyta.

kedd júl. 03, 2007 20:48
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Ezt írtam fentebb! :wink: :arrow: Kell egy Hiren's! v a másik külső "gatábarázó"Cd!

OK...csak ezeket nem tudom most "hirtelen" beszerezni...ezért próbálnám a fixmbr és a fixboot parancsokat.
Ha eljutok a parancssorig, akkor ezek is rendehozhatják, hogy legalább frissíthetném a windows-t?

kedd júl. 03, 2007 20:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ezt írtam fentebb! :wink: :arrow: Kell egy Hiren's! v a másik külső "gatábarázó"Cd!

kedd júl. 03, 2007 20:36
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha a windows telepítője közben a javítást választom, akkor látja a c:/windows mappát és ott a parancssorban kiadhatom a fixmbr és a fixboot parancsokat, de a help-jét megnézve figyelmeztet, hogy tönkre is teheti a particiót.
Szerintetek megkockáztathatom?...ha igen melyiket és milyen sorrendben?

kedd júl. 03, 2007 20:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
OffBy TargeT: lemerültem kagylóért! A gyerök evezni megy,a leányzót el kel passzolni,az asszony házsártos,én meg nem tudok olvasni sem ebbe a zsivalyban.:wink: :P :wink:
On:
Kell az a boot CD,-főleg ha lényegesek az adatok és nincs róla mentés akár Ghost,v TI....Abból az Acronis Comannder ippeg a célnak megfelel..,de jó rá a Bart PE,itt azért,már legalább a felület ismerős.
:arrow: patíciós tábla gatyábarárzása,ugyan nem szemnektetsző,de látványos javulás érhető el: minimum a parancssorig eljut a win ahol ki lehet adni a fentebbi parancsokat..!

kedd júl. 03, 2007 20:03
ezüst tag

Hozzászólás 
A Ptedit32-vel megnéztem és az első érték 07.
Hibát nem jelez....pedig van...

kedd júl. 03, 2007 19:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
El kellene engedni a telepítővel addig, amíg a partíciókat kijelzi. Ott talán eldönthető belőle, hogy minnek látja, legalább látszólag. Jónak, vagy totál krixkrax, rejtett vagy valami RAW.
Ha jó nak tűnik, talán egy fixmbr fixboot kombináció is megkockáztatható.
De inkább előbb mégis ránéznék egy másik op. rendszerből egy partíciókezelővel, netán szerkesztővel is.

Szerk. for nacorvus: Mi volt az a tengeri állat és miért, mert agyilag zokni vagyok néha felfogni az asszociációid.
:wink: :lol:

kedd júl. 03, 2007 18:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor marad a Hirens' vagy a 8Iso. :cry:

kedd júl. 03, 2007 18:49
ezüst tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
:hm: Szerintem itt MBR-s gáz is van és szerintem a paracssorosmódig sem jut csökkentettben sem-egyszerűen újraindul-jártam már így!

Pontosan ez történt...

kedd júl. 03, 2007 18:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Balfy... :oops:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nacorvus kedd júl. 03, 2007 18:47-kor.

kedd júl. 03, 2007 18:38
ezüst tag

TargeT írta:
Rá lehetne engedni helyreállító konzolról a chkdsk-t, de először csak ellenőrzésre.
A konzolról a javítás egyébként a /p /r kapcsolóval megy, nem a parancssori /f /r-rel.

Már azt próbálom...ha nem lesz eredmény, akkor még próbálkozom... :(

kedd júl. 03, 2007 18:31
a fórum lelke

trex2002 írta:
A csere után tápkábel vissza....felpörög a hűtő majd leáll. Ezután táp kikapcs, majd bekapcs.

Valahogy ez a procihűtő csere vagy maga a hűtő necces lett, de ezt már tudod.
Ahogy tápot bizergette, valami elszállhatott a vinyón, akár a partíciós tábla környékén.
Rá lehetne engedni helyreállító konzolról a chkdsk-t, de először csak ellenőrzésre.
A konzolról a javítás egyébként a /p /r kapcsolóval megy, nem a parancssori /f /r-rel.
De mellétenném egy másik működő rendszernek és ránéznék egy Partition Magic vagy más partíciókezelővel.
Még az is lehet, hogy elqródott az NTFS partíció jelző. A Ptedit32-vel javítani lehet visszaírva a 07-et, de fel is ajánlja.
Esetleg néha automatikus javítást is felajánl a PQMagic. Volt már, hogy ez is segített, elég volt.

kedd júl. 03, 2007 18:21
ezüst tag

Hozzászólás Win XP rendszerindító menüből újraindulás
Sziasztok!

Böngésztem hasonló probléma után, de nem találtam megoldást a témák között.

Az egyik hivatali gép proci ventillátora nagyon zajos volt, ezért kicseréltem a hűtőbordával együtt. Közben a tápkábel kihúzva.
A csere után tápkábel vissza....felpörög a hűtő majd leáll. Ezután táp kikapcs, majd bekapcs.
A windows xp már a rendszerindító menüt hozza be (rendszertöltés megszakítás szerintem nem történt).
Ezután bármit választok - csökkentett mód 3 változata, legutóbbi helyes konfig, normál indítás - a gép újraindul.
A partició hibájára gondoltam, de egy másik gépbe átrakva a winyót látom az állományokat. Átmásoltam a lényeges adatokat, de a dok mappát jelszóval védik (hivatali "fontos" dokumentumok, levelezések)...
Mi lehet a windows hibája? Hogyan tudom visszahozni az eredeti op. rendszert? (már próbáltam frissíteni a telepítő lemezről, de új rendszert akar feltenni, nem látja az előzőt...pedig láttam a windows mappát is...el is indul a rendszer töltése, de aztán újraindul....) Mit javasoltok?

jaaa...párszor beugrott egy kék képernyő, de csak egy pillanatra.
cseréltem tápot, RAM-ot, de ez sem segített.

Előre is köszönöm a segítséget!

kedd júl. 03, 2007 17:27
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 18 hozzászólás ]