|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|
Win XP ATI driver nem megy fel, standard VGA driver hiányzik
Szerző |
Üzenet |
Sparow2
gyémánt tag
|
Végülis Win reinstall lett belőle.
|
hétf. jan. 21, 2008 13:09 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Köszönöm!
Az első linkkel nem megyek sokra, az a telepítés leírása, ha megvan a standard VGA driver, vagy egy másik driver (de mivel éppen nincs meg, az a baj, ezért ez nem segít)
Megpróbálom az Omega drivert (a 2. linked segített odatalálni), az hátha felmegy hiányzó alap VGA driver nélkül is.
Ha semmi nem sikerül, akkor a 3. pontot próbálom meg.
Kipróbáltam a 3. linkben írt ellenőrző programot is. Bár nem látok benne kimondottam driverekkel kapcsolatos dolgokat, de hátha kihoz valami registry hibát.
Köszönöm!
|
csüt. jan. 17, 2008 12:55 |
|
|
stell
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2007 10:18 Hozzászólások: 6679 Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
|
|
csüt. jan. 17, 2008 9:51 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Köszönöm!
Pénteken meglátom mi lesz, akkor megyek legközelebb.
De a 2. pontban meg fogok bukni, mert nem tudom eltávolítani a drivert, mert az eszközkezelőben nem látszik.
De talán sikerülni fog a %Systemroot%\Inf-ből feltenni a standard VGA drivert, aztán ezzel hátha már sikerül telepíteni az ATI-ét is.
(Közben a 2. kérdés amit nem tettem fel, az megoldódott ez alapján a leírás alapján: hogy miért nincs készenléti mód. A standard VGA driver nem támogatja)
|
csüt. jan. 17, 2008 9:22 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Szerintem csináld meg az ATI full uninstallert, majd tedd fel a megfelelő op. rendszerhez és kártyához való legújabb 8.1 Catalyst drivert.
http://ati.amd.com/support/driver.html
Épp most írtam ide is hasonlót.
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=843318#843318
|
csüt. jan. 17, 2008 9:15 |
|
|
stell
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2007 10:18 Hozzászólások: 6679 Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
|
|
csüt. jan. 17, 2008 9:11 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Win XP ATI driver nem megy fel, standard VGA driver hiányzik
Sziasztok!
Tegnap egyik ismerősnél nem sikerült a video drivert feltelepíteni ATI kártyához. A telepítő EXE file azt mondja, hogy nem tudja folytatni a telepítést, távolítsam el a VGA drivert, és próbáljam a standard VGA driverrel telepíteni.
A VGA driver nem látszik az eszközkezelőben, de elvileg a standard VGA driver az (tulaj azt mondja, friss telepítés, néhány napos. De már rajta van kismillió program meg játékok és mindent beállított magának, ezért nem akarnánk újratelepíteni. Csak a játékok nem mentek, mert a video drivert nem tudta felrakni ő sem)
Maga a "videokártyák" sem látszik.
Jött az ötlet, hogy hozzáadom a hardver hozzáadásánál a standard VGA drivert, aztán meglátjuk, mi lesz. De ott csak néhány ATI kártyából (RAGE meg ilyesmik, Radeonhoz nem jó) és néhány Intel kártyából (ezek meg főképp nem jók) lehet választani, a többi gyártó nem látszik.
Még azt kipróbáltuk, hogy feltettük a RAGE drivert, persze az letiltott lett, és nem működött vele. Ekkor már volt "videokártyák" az eszközkezelőben, és alatta ez a driver látszott. Aztán eltávolítottuk, hátha megjelenik a standard VGA driver is, de nem jelent meg.
Ez után próbáltuk meg a telepítést úgy, hogy a RAGE driver volt fent, de akkor olyan hibát mondott a telepítő EXE, hogy a telepítendő driver nem kompatibilis a már fent lévő driverrel, szedjem le a régi drivert és próbálja meg a telepítést a standard VGA driverrel.
Minden út a standard VGA-hoz vezet ...
Alaplapi chipset driver fent van, bár a telepítés közben kétszer lefagyott, aztán újraindításkor folytatódott tovább ...
Sikerült már valakinek ilyet megoldania? Ötlet?
|
csüt. jan. 17, 2008 8:51 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|