|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 2 hozzászólás ] |
|
Server telepítés PDC beállítása
Szerző |
Üzenet |
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
1. Igen, elő lehettek telepítve. Nekünk az IBM Netfinity 3000-hez is "járt" NT4, az a "default" oprendszer, csak mi kértük, hogy ne, mert Netware 5-öt tettünk rá. Szóval nem kellett CD, meg particionálás. Sőt, vettünk Sun-t, és ott pl. egyeztettünk előre a céggel, hogy hogyan tegyék fel a Solaris 8-at (partícióméretek, stb.) Igen, ezek a cégek megcsinálják ezt, benne van az árban.
2. Be lettek anno állítva valószínűleg. Ha piszkálni akarod, akkor a BIOS-ban kell turkálni.
3. Ez NT specifikus, semmi köze a hardverhez, nem tudom.
4. A DNS Manager rajta lehetett a CD-n. (Nem azért, de semmi sincs meg hozzá. A Netfinityhez kaptunk vagy 20 CD-t mindenféle progival. IBM-es cuccok, meg pl. Lotus Notes, stb. Tökjó, ha mindent elhagyatk. Ja meg van egy kiló könyv is. Jól járnál ha megtalálnál cuccokat.)
5. Lásd 3.
6. Igen. Ennyi, miért mi kéne még. Ha a szervern be van állítva a hálózat, meg a gépeken is, és bedugod a hálózati eszközbe, akkor miért ne benne. Hacsak a switch nem menedzselhető szoftveresen, és el van tolva rajta valami.
"de mi lenne ha azt mondanák nekem, hogy leformázzuk a két servert, és minden beállítást törlünk, és csináljam vissza?!!!!! "
Hát, ha semmi cucc nincs meg a HP-khez, akkor vagy nagy szívás, vagy nagy kapkodás, vagy mindkettő.
Üdv
|
csüt. máj. 22, 2003 18:15 |
|
|
y11
|
Üdv Mindenkinek!
A cégnél, ahol dolgozom, Windows NT4-es Server-ek vannak (2db).
A konfigurációjuk: HP NetServer PIII 660MHz 256 MB RAM
Nekem azt le kellene leírni, ill. el kellene tudnom mondani valakinek, hogy hogyan lettek konfigurálva, de sajnos mivel akkor még nem dolgoztam ott, ezért ha akarnám se tudnám.
A kérdéseim a következők:
1- A Serverek elő lehettek telepítve? Tehát nem kellett berakni a Windows NT4 Server CD-t, partícionálás stb? Vagy a HP Serverek-et a HP szakemberei konfigurálják a vevő kérésére pl. ingyen szolgáltatásként?
2- RAID-es SCSI-s vinyók vannak benne, azoknak hol vannak a beállításai? Az már alapba be lehetett állítva, vagy arra is van valami progi, vagy a BIOS-ba kell turkálni?
3- Hogy kell létrehozni az elsődleges, másodlagos DOMAIN kontroller-t?
Nehéz, vagy csak egy-két kattintás és már kész is?
4- Van rajta egy "DNS-manager" nevű program, az a SERVER CD-n lehet rajta, vagy valami külső progi lehet?
5- Az a beállítás lapban működik az elsődleges és másodlagos domain-kontroller közt, hogy ha felveszek egy felhasználót az egyiken, az a másikon is megjelenik? Vagy ezt is be kell állítani?
6- A Serverek-hez egy bazi nagy Switch-en keresztül férnek hozzá ugye a gépek (most hülyén fogalmaztam de mindegy).
Arra rákötjük a servereket, bekonfiguráljuk, és ennyi?? Vagy bonyolultabb?
Egyszóval, tulajdonképpen az "ősrobbanásra" lennék kíváncsi, a többi érthető hogy mi hogy működik, de mi lenne ha azt mondanák nekem, hogy leformázzuk a két servert, és minden beállítást törlünk, és csináljam vissza?!!!!!
Ha esetleg van valami jó könyv ami direkt ilyenekről szól, mondja meg valaki a címét!
Előre is nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat. Kérlek ne csak annyit írjatok esetleg, hogy ez meg ez a könyv foglalkozik ezzel a témával, hanem a kérdéseimre is válaszoljatok.
Még egszer köszi!
|
csüt. máj. 22, 2003 16:32 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 2 hozzászólás ] |
|