|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|
"Felesleges" szolgáltatások kikapcsolása az XP-ben.
Szerző |
Üzenet |
Zoli009
|
Hali !
Ezt a témát kivesézték a CHIP magazin 2002 májusi számában !
Nekem csak scannelve van meg !
|
vas. szept. 28, 2003 9:28 |
|
|
caprine
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 388 Tartózkodási hely: BAZ megye
|
egy ket dolog:
"témák" ha a teljesítménynél amugy is mindent az alapra vettél akkor itt is kikapcsolhatod
"nyomtatásisor kezelő" ha nincs nyomtatod akkor ugysem nyomtatsz ez nem kell de elötte telepits fel egy nyomtatot mert utána már nem lehet (csak ha visszakapcsolod) word/excel nyomtatási kép nézethez kellhet a telepitett nyomtató
"automatikus frissités" hiába kapcsolod ki a rendszernél, hogy nem kéred mégis elindul, itt véglegesítheted
"feladatütemező" a Win98-nál engem kifejezetten zavart ez a szolgáltatás, alapból feltelepült és az emberek 98%-nem is használja de azért futatják, szerintem érdemes kikapcsolni
"hibajelentési szolgáltatás" kisebb teljesítményű gépeken kifejezetten zavaró amikor valami hiba esetén müködésbe lép és percekig csak kavarja a winyot, 98%-unknak ez is felesleges, ki küldött már ilyet az MS-nek?
"hordozható adathordozó adatsorszáma" ez meg minek?
"kompatibilitás gyors felhasználó váltáshoz" ez ebben a formában szerintem többségünknek felesleges, ha felhasználot váltok akkor az előző user programjait ugyis bezárom
Nekem még van (de neked nincs hacsak nem mobile radeonod van) "ATI hotkey poller" és a "ATI Smart" amit ki szoktam kapcsolni. A többit nem szoktam piszkálni, bár lehetne még 1-2 kikapcsolni (pl a "sugó és szolgáltatást").
|
szomb. szept. 27, 2003 9:16 |
|
|
Signal
|
Amit esetleg félreértenek egyesek.
Indítás típusa:
1. Kézi: ha így állítod be, az tulajdonképpen nem azt jelenti, hogy kézzel kell indítgatni (a lehetőség persze adott), hanem azt, hogy a rendszer csak akkor fogja elindítani, amikor szükség van rá. Viszont, ha már egyszer elindult, nem állítja le, hiába nincs rá szükség később.
2. Automatikus: minden rendszerinduláskor automatikusan indul.
3. Letiltva: ez egyértelmű.
Tehát amiben bizonytalan vagy, teheted kézire, akkor nem lehet baj, mert úgyis el fog indulni szükség esetén.
|
pén. szept. 26, 2003 19:20 |
|
|
Signal
|
Egyszerűen rákattintasz, megnézed a leírást és a függőségeket, ebből el tudod dönteni, hogy kell-e vagy nem. Amiben bizonytalan vagy, azt nyilván meghagyod.
Programok telepítése, Windows összetevőknél is nézz szét és távolítsd el a felesleget.
|
pén. szept. 26, 2003 19:07 |
|
|
KopaszAllat
vas-tag
|
Ezt a témát már elindítottam a szoftver rovatban is, de sajna senkit nem érintettem meg vele.
Remélem, hogy itt - a Windows-rovatban - sikerül választ kapnom.
"Röviden" vázolom a problémám:
Vettem egy használt (nem túl nagyteljesítményü) hordozható gépet, amire XP-t szeretnék telepíteni.
Késöbb szeretnék netezni is vele, vagy
PCMCIA-s hálókártyán, vagy a beépített IR-en keresztül mobiltelefonnal.
Ezen kívül csak DVD nézésre és egy két anyag megirására (szövegszerkesztés, táblázatok) és MP3 hallgatásra használnám.
A kérdésem a következő: mely szolgáltatásokat és
komponenseket lehet - az XP megborítása nélkül - leállítani úgy hogy a notesz a fenti dolgokra alkalmas maradjon?
(Pl.: semmi szükségem FTP, Telnet, Web és egyéb szerverekre, sem arra hogy a gépem tartományvezérlöként müködjön)
Azaz csak "plain" TCP/IP-s szerepkört szánok a kis gépnek, a szolgáltatóm pedig DHCP-vel adja a netezéshez szükséges paramétereket.
*
A felügyeleti eszközök/szolgáltatások csoportról kéne egy kicsit bövebb info, hogy mi az ami mindenképp kell.
*
RAM van bőven (288 MB), de a processzoridö elfogyogat... (Bár a XP Luna felület csicsáit már kikapcsoltam)
*
Megköszönném, ha valamelyőtök megdobna egy listával!
Köszönöm elöre is, Kopasz
|
csüt. szept. 25, 2003 17:57 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|