Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 11:08

Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
Monitor kikapcsol, és meghal az XP! Látott már vki ilyet? 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Nézzétek meg a BIOS alatt a power managementet, mire ad visszatérési jelet standby üzemből, ill. egyáltalán figyeli-e azokat a jeleket (monitoring).

Pld. soros portos egeret be sem lehet állítani, de billentyűnyomást igen, és ps2-es egér bal gombját is. 8 óra múlva is tudnia kellene visszatérni normálisan.

szer. okt. 15, 2003 13:04
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
A monitor lekapcsolása valójában a VGA kártya lekapcsolása, azaz a VGA nem küld jelet, így a monitor standby-ba megy. (kivételt képez az overlay használata közbeni rendszer felülírás - legalábbis XP alatt, azaz videofilm nézése - legyen az dvd, avi mpeg bármi - nem kapcsolja ki, hiába van beállítva). Szóval a videokártya kikapcsolását (ami miatt a monitor kapcsol standby-ba) a VGA kártya DRIVERE intézi, ergo próbáljátok meg más VGA driverrel tesztelni a gépet...

Nos?

ennyi...

kedd okt. 14, 2003 16:05

Hozzászólás 
Hi!
Tegnap vmiért jó volt...
Pedig sok óra után kapcsoltam újra be a monitort...
Talán az lehet az oka, hogy már tényleg minden sz*r task-ot leállítottam, ami nem feltétlenül kell...Lehet,h valamelyik fagyott le...Ha tényleg,akkor pár nap alatt kitesztelem,melyik:)
Nincs vkinek 5lete arra,hogy hogyan lehetne logolni a kifagyott taskokat? Mert amikor ki van fagyva én nem látom a képet és így nem is tudom,melyik az...
Üdv: AKZ

kedd okt. 07, 2003 13:03

Hozzászólás 
Nemtom, mi lehet nálatok, de nálam azt csinálja a Zixpé:),hogy letöltésnél általában úgy szoktam hagyni a gépet...ugye képernyőkímélő, aztán monitor kikapcs...
Ilyenkor van némi eltérés...
Ha 4-5 óra múlva nézek rá a gépre, akkor egér megmozgat,monitor bekapcsol,minden rendben...
Ha 8-10 óra múlva: egér megmozgat, monitor nem kapcsol be, gép azért dolgozik...kikapcs gomb megnyom, windows leállítja magát, bekapcs, minden rendben...
Egyszer be volt állítva a windowsban a monitor kikapcsolása akkor is, amikor az alaplapon az APM-et letiltottam, olyankor befagyott az egész, azóta visszakapcsoltam, most meg ezt mondja...Amúgy akkor újraindításkor a vidikártya driverre panaszkodott...
Most nem panaszkodik semmire, révén hogy szabályosan áll le a windóz, mindenesetre lehetséges,hogy a driverrel van vmi, mert ez vmi tuning driver, amivel a 9500-as NP kártyám 9500próként működik...Kipróbálom majd az eredeti drivert is, lehet,hogy tényleg ez a probléma...
De mitől lehet az,hogy 5-6 óra után még visszajön a kép,8-10 után már nem...És nincs közben semmi más task, ami beragadhatna, vagy ilyesmi....
No mind1...ha vkinek van vmi okos 5lete,szóljon...
Üdv: AKZ

hétf. okt. 06, 2003 10:30

Hozzászólás 
Az a gond, hogy ezen már túl vagyok. Vettem új vinyót, és
ezzel is megcsinálta...
:-((

vas. okt. 05, 2003 20:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát ha a system32config könyvtárat hiányolja, akkor ott nagyvalszeg merevlemez probléma áll fenn (mint ugye ahogy a másik gépbe való berakást követő scandisk hibák...)

Formázd le, próbáld újra, hátha az segít, ha a hiba előjön újra és újra, akkor pedig ne használd, cseréltesd ki, vagy bármi.

SF

vas. okt. 05, 2003 18:41

Hozzászólás 
Hello!

Internetezés közben kikapcsol a monitor, majd reset után az XP már nem indul, mert azt írja ki, hogy a windowssystem32config hiányzik vagy sérült.

És ha ezt a vinyót berakom egy másik gépbe, egyből elinul a scandisk, és egy csomó hibát jelez a vinyón, főleg "index" ellenőrzés közben. Rengeteget! Mitől lehet?

szomb. okt. 04, 2003 21:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7 hozzászólás ]