picurj
arany tag
|
koszi kopasz a jotanacsokat, probalkozom vele
Picurj
|
KopaszAllat
vas-tag
|
(A) Szerintem kezdd a BIOS-ban a balhé elháritását!
1. Kapdd le a gép szoknyáját és nézd meg hányas SLOT-ban
ülnek a kérdéses kártyák.
2. Menj be a BIOS Setup-ba és tekintsd meg az IRQ kiosztást.
Lehet, hogy tudsz rajtuk változtatni, de az is lehet, hogy
valamelyik kártyát át kell másik PCI SLOT-ba tenni.
(Vannak bizonyos alaplapok, amelyeknél nem minden PCI aljzat
kap önálló IRQ-t, hanem osztozik más eszközökkel, pl. 1394, USB2.0, OnBoardLAN, AGP, másik PCI aljzat, stb.)
Ilyenkor nemigen tudsz mást tenni, mert néhány eszköz drájvere nem támogatja az IRQ_Sharing-et, azaz nem ereszti át magán az IRQ kéréseket, hanem lekezeli öket, mégha azok eredetileg nem nekik szóltak. Jó esetben csak nem müxik a másik eszköz, de inkább fagyi, reset és káosz.
(B). Ha az áthelyezés ÖNMAGÁBAN nem oldja meg a problémád, akkor csak az újratelepítés marad!
1. Vedd ki a két kártyát.
2. Formázd le a particiót.
3. Hozd a BIOS-t alapállapotba.
4. Teleptsd fel az XP-t. (Legalább SP1-ig, meg a Blaster patch-et).
5. Rakd fel az alaplapi chipkészlet drájvereit és reboot.
6. Tedd fel a DirectX9-et.
7. Tedd fel a Videokártya drájvereit.
8. Állj le, áramtalaníts, szereld be a hangkártyát.
9. Tedd fel a drájvereit és TESZTELJ!: rendesen megy-e??
10. Ha igen, akkor 8. pont ismét, de a TV-kártyával...
11. Ha fenn vannak a drájverek adj nekije antenná(ka)t és kerestess vele TV/Rádió adókat. Mennie kell...
Egyébként 2002 nyaráig nekem is ilyenem volt és nagyon meg voltam vele elégedve. Megnéztem rajta a foci vb-t és passzoltam tovább. Kellett a pénz mobilra...
Remélem tudtam segiteni, sok sikert!
Kopasz.
|
picurj
arany tag
|
Hello Mindenki,
egy eleg fontos kerdessel fordulok hozzatok, feltettem eegy winxp-prof-t a gepemre es sajnos eleg nagy gondban vagyok, mert a gepemben van egy tv kartya Pinnacle PCTV Pro, es egy hangkartya CMI8738, es mar mindennel probalkoztam tehat lehuztam a legijabb drivereket, meg minden es akkor sem akakr menni, mit is csinal, feltelepitem a szoftvereket a megfelelo kartyakhoz, es mikor inditanam a tv progit mindig vagy legagy vagy csak siman ujraindul, ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy pontosan ilyen de jo konfiguracioja vagy csak otlete akkor kerem irjon.
Koszi mindenkinek Picurj
|