>> véletlenül a linux bootmanagerrel felülírtam a
>> win2000 masterboot rekordját
1 db MBR van 1 HDD-n, az pedig nem a Win2000 masterboot rekordja, hanem a merevlemezé, vagyis "közös".
Az a gyanúm, valójában a Win2000 partíciójának bootszektorát írtad felül. Ilyet már én is csináltam, aztán diskeditorral helyre tudtam hozni, mivel megtaláltam a bootszektor másolatát. Ugyanis a fixboot sem segített egyébként.
Szóval célszerűbb lenne pontosabban fogalmazni, MBR és bootszektor két külön fogalom, így nem lehet tudni, mi a gond, mi a hibajelenség.
Az MBR nem gond, mert az akár egy fdisk /mbr paranccsal is rendbetehető. Ezt az eljárást ilyen esetben a Linux rendszertöltő (LiLo, GRUB) MBR-ből való kitakarítására szokás használni.
Boot windows Cdrol, javitas menupont (amivel kijucc konzolba), es a fixmbr vagy fixboot parancsok valamelyike (hasznalat elott a -h (help) infokat olvasd el, mert mittomenmar hogy merre hany meter, de a megoldas itt rejlik )
Lenne egy win2000eng rendszerem és a ugyanannak a HDD-nek a 2. particiójára feltettem egy linuxot és véletlenül a linux bootmanagerrel felülírtam a win2000 masterboot rekordját hogyan tudnám én azt visszaállítani?
Próbáltam már a win2000 cdről recowery consol és ott adminként belépve fixmbr de hatástalan.
Egyéb más lehetőség?
Ja közben a linux is újra lett rakva és így annak a betöltöjének az uninstaljával sem lehetne már mit kezdeni.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.