Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 3:19

Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
WIN98 telepítés miért nem megy? 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!

Megoldódott a probléma. A "setupcor.exe" tényleg jó megoldás lett.

Köszönet a segítségért.
Üdv

vas. jan. 18, 2004 5:23
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Érdekes. Teleírtam, és egy sor sem ment el.
Na mindegy, mégegyszer:

Particionáld és formázd le XP telepítővel FAT32-re (a format után léj ki) azokra a partició méretekre, amit a Win98 alatt akarsz.
Ezután menni fog a telepítés. Az NTFS nagyon vicces tud lenni FAT32 alatt. Az fdisk mutatja, de nem tudod törölni.

szomb. jan. 17, 2004 16:52

Hozzászólás 
"...ám amikor elindult volna a grafikus felület: SE KÉP SE HANG."

Ilyen esetben a setup.exe helyett a CD-n található setupcor.exe futtatásával kell próbálkozni, mert az pont ilyen videomeghajtás jellegű problémák kikerülésére való.
Vagy másik videokártyával is lehet próbálkozni, majd később visszacserélni.

szomb. jan. 17, 2004 14:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Űdv!
Talán próbáld meg a biosban kikapcsolna a VÍRUS FIGYELMEZTETÉST, vagy a vinyót vedd vissza ATA33-ra. Nekem az ATA-val gyült meg a bajom, mert ATA100-on nem akart fölmenni a Windows.
Vagy, igaza van koc-nak, vidd el egy haverodhoz a vinyót, és ott kezd el a telepítést.

szomb. jan. 17, 2004 12:45

Hozzászólás 
Nekem pontosan ilyen gondom volt amin előtte is Win98 wolt de elszállt. Gondoltam format után ujratelepítem de ugyanígy leállt. Azt tudtam csinálni, hogy barátomnál mobil vinyóra elkezdtem a telepítést de az első ujraindításnál kikapcsoltam a gépet (hardver detekt előtt) majd az én gépemben folytattam. Ezt kb 4 hónapos kísérletezés unám csináltam kényszermegoldásnak. Viszont van Drive Image mentésem a működő rendszerről is és az ujraindítás előtti telepítésről is ami elvileg bármilyen gépre feltehető.

Üdv.

szomb. jan. 17, 2004 11:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
A helyzet a következő: AMD Athlon XP2000+, 1GB ram, 2 db. NTFS vinyó, 1 db. FAT32 vinyó, CD író, GeForce4 MX440, LAN kártya, SB128, Hollywood Plus kártya, XP Pro+SP1. Kb. ez a konfiguráció. Telepíteni akartam a WIN98-at egy vinyóra mely előtte NTFS volt, de átparticionáltam FAT32-re. Az NTFS vinyókat fizikailag is eltávolítottam, kihuztam a dugójukat. A FAT32-es vinyó pedig Master volt az IDE1-en. Eredeti WIN98-as CD-vel próbáltam telepíteni. A telepítő a partitionálást és formázást még megcsinálta, ám amikor elindult volna a grafikus felület: SE KÉP SE HANG. Úgy nem volt kép, hogy még video jel sem volt.

Egyszerüen nem értem. Korábban volt már rajta WIN98. Az indító lemezről és CD-ről is bebootol a gép. Talán azt nem szereti, hogy előtte NTFS volt a vinyó? Azt is megérteném, de azért illene a telepitőnek valamit mondani. Már mindent kipróbáltam ami eszembe jutott.

Aki tud valami megoldást kérem segítsen! Nekem már nincs több ötleten.

Üdv.

csüt. jan. 15, 2004 9:31
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 6 hozzászólás ]