Szerző |
Üzenet |
KFelix
ezüst tag
|
Hali!
Megoldódott a probléma. A "setupcor.exe" tényleg jó megoldás lett.
Köszönet a segítségért.
Üdv
|
vas. jan. 18, 2004 5:23 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Érdekes. Teleírtam, és egy sor sem ment el.
Na mindegy, mégegyszer:
Particionáld és formázd le XP telepítővel FAT32-re (a format után léj ki) azokra a partició méretekre, amit a Win98 alatt akarsz.
Ezután menni fog a telepítés. Az NTFS nagyon vicces tud lenni FAT32 alatt. Az fdisk mutatja, de nem tudod törölni.
|
szomb. jan. 17, 2004 16:52 |
|
|
Signal
|
"...ám amikor elindult volna a grafikus felület: SE KÉP SE HANG."
Ilyen esetben a setup.exe helyett a CD-n található setupcor.exe futtatásával kell próbálkozni, mert az pont ilyen videomeghajtás jellegű problémák kikerülésére való.
Vagy másik videokártyával is lehet próbálkozni, majd később visszacserélni.
|
szomb. jan. 17, 2004 14:55 |
|
|
VaFec
gyémánt tag
|
Űdv!
Talán próbáld meg a biosban kikapcsolna a VÍRUS FIGYELMEZTETÉST, vagy a vinyót vedd vissza ATA33-ra. Nekem az ATA-val gyült meg a bajom, mert ATA100-on nem akart fölmenni a Windows.
Vagy, igaza van koc-nak, vidd el egy haverodhoz a vinyót, és ott kezd el a telepítést.
|
szomb. jan. 17, 2004 12:45 |
|
|
koc
|
Nekem pontosan ilyen gondom volt amin előtte is Win98 wolt de elszállt. Gondoltam format után ujratelepítem de ugyanígy leállt. Azt tudtam csinálni, hogy barátomnál mobil vinyóra elkezdtem a telepítést de az első ujraindításnál kikapcsoltam a gépet (hardver detekt előtt) majd az én gépemben folytattam. Ezt kb 4 hónapos kísérletezés unám csináltam kényszermegoldásnak. Viszont van Drive Image mentésem a működő rendszerről is és az ujraindítás előtti telepítésről is ami elvileg bármilyen gépre feltehető.
Üdv.
|
szomb. jan. 17, 2004 11:47 |
|
|
KFelix
ezüst tag
|
Sziasztok!
A helyzet a következő: AMD Athlon XP2000+, 1GB ram, 2 db. NTFS vinyó, 1 db. FAT32 vinyó, CD író, GeForce4 MX440, LAN kártya, SB128, Hollywood Plus kártya, XP Pro+SP1. Kb. ez a konfiguráció. Telepíteni akartam a WIN98-at egy vinyóra mely előtte NTFS volt, de átparticionáltam FAT32-re. Az NTFS vinyókat fizikailag is eltávolítottam, kihuztam a dugójukat. A FAT32-es vinyó pedig Master volt az IDE1-en. Eredeti WIN98-as CD-vel próbáltam telepíteni. A telepítő a partitionálást és formázást még megcsinálta, ám amikor elindult volna a grafikus felület: SE KÉP SE HANG. Úgy nem volt kép, hogy még video jel sem volt.
Egyszerüen nem értem. Korábban volt már rajta WIN98. Az indító lemezről és CD-ről is bebootol a gép. Talán azt nem szereti, hogy előtte NTFS volt a vinyó? Azt is megérteném, de azért illene a telepitőnek valamit mondani. Már mindent kipróbáltam ami eszembe jutott.
Aki tud valami megoldást kérem segítsen! Nekem már nincs több ötleten.
Üdv.
|
csüt. jan. 15, 2004 9:31 |
|
|