Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 12:48

Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Telnet 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
hát az XP-ről a 98-ra nem is fog menni. (hacsak nincs Service/server hozzá feltéve. Van egy pár a neten, keress rá.)

Az XP telnet service-ét meg nem ismerem, tud-e egyáltalán épkézláb (linux) parancsokat. Merthát Linuxban telnet parancssorból szinte mindent meg tudsz csinálni távolról. (windowsban pont az a gond, hogy alapban grafikus, így nem sokat tudsz csinálni egy parancssorral.)

Nekem van egy telnet daemonom Win3.x alá, ott fut, annyit tud, hogy a fájlrendszerhez férek hozzá, törölni, átnevezni, jogokat kiadni (csoportok nincsenek, de a rahs - readonly/archive/hidden/system - attribeket használja jogkiadáshoz. Érdekes).

Miért pont telnet?
Miért nem távoli admin?
vnc, realvnc, tightvnc.
Freeware mind, és jók.

csüt. márc. 04, 2004 11:19
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
Hello!!

Van egy kis gondom a telnettel:
Otthon van 2 gép az egyik-en win98 a másikon XP és sehogyan sem tudok telnet-elni egyik gépröl a másikra. A windows alap telnetje azt mondja nem tudja megnyitni, a putty-ban fatal error-t rak, és volt még egy telnet progim, most nem jut eszembe a neve, azzal sikerült ugyan belépnem a remote gépbe, de a quit parancson kívül semmit nem fogad el.
Lehet, hogy valamit rosszul állítottam be??? Nem tudom elég láma vagyok a téren. Jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni. A telepítsek linuxot-tól tekintsünk el.

Elöre is kösz!
Atis

csüt. márc. 04, 2004 1:30
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2 hozzászólás ]