Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 9:07

Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ] 
irda driver frissítés? 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Én egy Compaq Armada notebook-on küzdök az IRDA-val.
Az eszközkezelő hibát mutat (! jel) és a Compaq/HP-nál nincs erre a gépre IRDA XP-s driver.
Ki járt már hasonlóan?
Lehet hogy hibás a hardver?

csüt. márc. 18, 2004 10:02
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Mér jó nekem egy virtuális infra,ha van valódi is?De azé
köszi!

szer. márc. 17, 2004 9:25
platina tag

Hozzászólás 
Esetleg ez:

www.ircomm2k.de

Bár lehet, hogy hülyeséget írok....

kedd márc. 16, 2004 21:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ

Hozzászólás 
Na,most ot tartok,hogy a gyártó visszadobta a prob-ot,így megyek a notebook gyártóhoz.Na asszem ennek már csak azért is a végére járok.Kitartás Theo!!!

kedd márc. 16, 2004 19:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!
Az infraport problémához kapcsolódva még egy adalék! Nekem egy Nokia 6310i telóm van és Il-200-as infracsatolóm. A problémám az, hogy XP alatt max. 2 percre hajlandó kapcsolódni a Netre, majd kikapcsol. Ez nem új probléma a Nokiáknál úgy tudom, de engem érdekelne, hogyan lehet korrigálni ezt a hibát, mert így egyszerre kell használnom a Milleniumot /mert a WinMe-n flottul megy mindig/ és az XP- és ez nem egy helytakarékos megoldás. :-(
Ha valakinek sikerült áthidalni, akkor plíz!

kedd márc. 16, 2004 7:25

Hozzászólás 
Köszi a segítségeteket.de sajna egyik se jó.Most ott tartok,hogy írtam a gyártónak,majd szólok,hogy mire jutottunk.Mégegyszer köszi!!!

hétf. márc. 15, 2004 13:55

Hozzászólás 
Üdv...

Nem tudom segít-e!
Nekem Irwawe infrám van, elsőre nekem sem ment! És az infra telepítőjén sem volt semmi jóóóó..
Nekem IR520SA driver meg van! Ha esetleg neked is az van feltöltöm és beírom a címet honnan tudod letölteni!
Üdv: Gyapi

vas. márc. 14, 2004 20:18
arany tag

Hozzászólás 
Szia.
Próbáld meg itt:http://www.nokia.com/nokia/0,,28029,00.html

vas. márc. 14, 2004 17:53
arany tag

Hozzászólás 

vas. márc. 14, 2004 17:51
Hozzászólás 
Egy éve én is vadásztam infra drájverre, mert Win95-el nem ment az IL-200-as soros (sőt, egyik sem) infraport. Én sem találtam semmilyet, nemhogy olyat ami 95-el is menne. Azóta XP-t használok (nem vagyok megelégedve vele) és így tudom használni az infrát és a bluetoothot is a telefonomhoz. Maradtam voilna még az őskövület 95-nél ha az említett két hardver menne vele.

vas. márc. 14, 2004 16:19

Hozzászólás 
Köszi a tartalmas magyarázatot,de én még mindig probálkoznék egy irda driver frissítéssel.Ötlet,hogy honnan????Vmikor vhol volt egy olyan linkem ahol az összes win filet meg lehetett találni.Esetleg ez nincs meg vkinek?

vas. márc. 14, 2004 13:43
Hozzászólás 
Nem biztos hogy az infradrájverrel van a baj. Nem minden Nokia IRDA kompatibilis. Két fajta infre szabványt használnak. a számítógépek az IRDA szabványt támogatják, ezzel nincs is semmi baj. Viszont a telefonok egy része nem támogatja az IRDA-t csak az egymás közötti infrekapcsolat szabványát. Valószínűleg a 7250i-is olyan, hogy csak két telefon közötti adatátvitelre alkalmas. Ugyanez a helyzet a Vodafonenál árult készülék egy részénél is. A szoftverét szándékosan lebutították hogy számítógéppel ne, csak másik telefonnal tudjon kapcsolatba lépni. Például: Sharp GX sorozat, Sagem MYx6. Erről is csak úgy tudtuk letölteni a képeket, hogy először áttöltöttük az én Sony Ericsson T68i-mre, majd onnan a számítógépre. Ugyanez volt a helyzet, amikor gépről kellett a telefonra tölteni valamit. Sajnos A Vodefone szándékosan csináltatta így a készülékeket. Nem titkolva a szándékot, hogy a képeket és egyéb ilyen dolgokat e-mailben lehessen a számítógépre letölteni.
Sajnos a Nokia egy kicsit el van szállva magától, aminek a felhasználók isszák meg a levét. Saját szabványt akartak kitalálni, úgy gondolván, mivel ő a legnagyobb mobilgyártó, a többiek őt fogják utánozni. Saját kardjába dőlt ezzel a mentalitással a Nokia, ugyanis a többi cég leült és megtárgyalták a főbb szabványokat. Például MMS, Bluetooth. Míg a többi gyártó készülékei egymással szinte kivétel nélkül működnek, addig a Nikiának a saját gyártmányú tartozékai sem mennek sok esetben, tehát még saját magával sem kompatibilisek. Jó példa egyes korábban gyártott Nokia bluetooth headsetek. Míg egy Sony Ericsson minden probléma nélkül megy egy Nokia headsettel, többször megesett hogy ugyan azzal a fülessel nem ment Nokia készülék. Most pontosan nem emlékszem mely típusokról volt szó.
Az Inkompatibilitásra jó példa az MMS. Ennek a szabványának a megtárgyalásán sem vett részt a Nokia. Emiatt van az, hogy mostmár 1-2 készüléktől eltekintve, nincs normális MMS funkciójuk. Több kép, oldalidőzítés, hang. A hanggal egyszerűen nem tud mit kezdeni, oldalidőzítés nem működik, kézzel kell lapozni. Sőt, ha Nokiáról küldik az MMS-t, egynémely készüléknél csak 1 db képet lehet csatolni az üzenethez. Mindegy hogy mekkora. Ugyanakkor a legelső MMS képes készülék, a T68i minden gond nélkül tudja az összes funkciót. Sőt, mindezekkel tökéletesen kompatibilisek a Siemens készülékek. A többi gyártót nem tudom, mert arra nem küldtem MMS-t, de valószínűsítem hogy azokkal is megy.
Bocs, hogy ilyen hosszúra eresztettem a hozzászólásomat, nem is akartam a Nokia készülékeket fikázni, de a tények makacs dolgog. Népszerűsíteni sem akarom a Sony Ericssont, de az is tény, hogy az összes közül ez a típus a legkompatibilisebb a többivel adatátvitel terén. (infra, bluetooth, MMS) Telefon-számítógép, telefon-telefon, telefon-tartozék, legyen bármely gyártó a kapcsolat végén.

vas. márc. 14, 2004 12:05

Hozzászólás 
Honnan tudok frisseb irda meghajtót Xp-hez,ha a notebook gyártónál nincs,csak a win-ét használja.A prob:Nokia 7250i-vel nem tudok kapcsolatot létesíteni,a jelenlétét érzékeli,de kapcsolat nuku.A korábbi tipusokkal semmi gond.A jelenlegi win-es irda 2001-es gondoltam a frissítése talán megoldja a prob.-ot,de Microsoft-éknál semmi info...plízhelp!!!!

szomb. márc. 13, 2004 16:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 13 hozzászólás ]