|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 13 hozzászólás ] |
|
Hogy kell megcsinálni azt hogy...
Szerző |
Üzenet |
NEUROFiRE
platina tag
|
Pepi írta: Figyelj. Minden házimozi erősítőn vannak videó be és kimenetek. Ráadásul a jobbak még azt is tudják, hogy a videó bemenetekhez választható audio bemenet is. Nálam speciel 3db bemenet /DVD, SAT, VCR/ (mindegyikhez külön rendelhető hangbemenet is) és 2db kimenet van az erősítőn.
Azt hiszem a hazimozi tenyleg nem az en vilagom.
|
szer. nov. 02, 2005 19:46 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
NEUROFiRE írta: Szerintem tovabbra is baromsag, de mindegy:) Az erosito legyen erosito, es ne legyen benne mindenfele xar, majd ha szuksegem lesz ra, akkor megveszem kulon.
Mellesleg nem nagyon hiszek az ilyen mindenfele 'jeljavito' aramkorokben (az, hogy az egyik keszulekben kevesbe erzekeny tuner van, mint a masikban az egy masik dolog).
Figyelj. Minden házimozi erősítőn vannak videó be és kimenetek. Ráadásul a jobbak még azt is tudják, hogy a videó bemenetekhez választható audio bemenet is. Nálam speciel 3db bemenet /DVD, SAT, VCR/ (mindegyikhez külön rendelhető hangbemenet is) és 2db kimenet van az erősítőn.
|
szer. nov. 02, 2005 11:54 |
|
|
NEUROFiRE
platina tag
|
Szerintem tovabbra is baromsag, de mindegy:)
Az erosito legyen erosito, es ne legyen benne mindenfele xar, majd ha szuksegem lesz ra, akkor megveszem kulon.
Mellesleg nem nagyon hiszek az ilyen mindenfele 'jeljavito' aramkorokben (az, hogy az egyik keszulekben kevesbe erzekeny tuner van, mint a masikban az egy masik dolog).
|
szer. nov. 02, 2005 10:42 |
|
|
audioman
arany tag
Csatlakozott: csüt. júl. 14, 2005 15:32 Hozzászólások: 311 Tartózkodási hely: Itten vagyok
|
...
Nekem is hasonló Yamaha-m van. És nekem is van komponens videó bemenet is, az előlapon is 1 (aranyozott), + a hátlapon is 1 (sima). Úgy hallottam, hogy valamit tud javítani/erősíteni a videójelen is. Mint pl. a videó és a tv-nél. Ha a videónak erősebb a tunerje, mint a tv-nek, akkor videón keresztül sokkal jobb minőséget kaphatunk a tv-n. Pl nem zúg a hang. Tapasztalatból beszélek, a tv-videó-s eset nálunk is megvan. És az erősítőről is ezt hallottam, és meg kell jegyezzem, hogy így már sztem nem hülyeség. Sőt. Örülök, neki, hogy megcsinálták ezt is.
|
szer. nov. 02, 2005 7:36 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
NEUROFiRE írta: Mellesleg erositon videobemenet... Bocs, de nekem ez mar tul durva. Tenyleg egyre hulyebb ez a vilag.
Egyetértek! Inkább csinálnának több bemenetes kijelzőket, illetve egyszerre több eszközt vezérelni képes távirányítókat!
|
kedd nov. 01, 2005 20:08 |
|
|
NEUROFiRE
platina tag
|
RGB utan mar vigyazni kell azzal, hogy kirol mennyi eszet feltetelezunk, bar ugy nez ki, hogy most en voltam a hulye. Vagy csak nincs fantaziam.
Mellesleg erositon videobemenet... Bocs, de nekem ez mar tul durva.
Tenyleg egyre hulyebb ez a vilag.
|
kedd nov. 01, 2005 13:15 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
NEUROFiRE írta: arc: Az erositodon levo videobemenet nem videojelet fogad, hanem a videod (VCR) audio kimenetet. Akkor miért van egyes rádióerősítőkön komponens video be- és kimenet? Mint pl ezen: http://www.ebolt.hu/product98161.html írta: Yamaha RXV457RDS házi mozi rádióerősítő, rxv457rds6x130w teljesítmény.(DIN), DD-EX, DTS-ES discrete 6.1, DTS neo:6, DTS 96/24 és Pro Logic IIx dekóder, Hátsó center, 192kHz/24bit audió D/A, 29 DSP (51 variáció) program, S-video és komponens video be és kimenet, direkt sztereo üzemmód, szubbasszus határf Yamaha RXV457RDS házi mozi rádióerősítő leírás- 6.1 csatornás rádiós házimozi erõsítõ
- 6 x 85W (4 Ohm) RMS kimeneti teljesítmény
- Digital ToP-ART technológia
- 192 kHz/24 bites DA jelátalakító
- 32 Quad-Field CINEMA DSP
- 14 DSP-Program
- Mély/magas hangszín-szabályzó
- Sztereó mód
- HDTV (720p/1080i) kompatibilitás
- 2 db komponens videóbemenet
- Beépített Dolby Digital / Dolby Digital EX / Dolby ProLogic II / Dolby ProLogic IIx / DTS / DTS-ES Discrete/Matrix 6.1 / DTS Neo:6 (Cinema /Music) / DTS 96/24 dekóder
- A/B és A+B hangssugárzó meghajtás funkció
- 5.1 -es multicsatornás bemenet
- SACD/DVD-Audió fogadására felkészítve
- 29 DSP (51 variáció) program
- Komponens video be és kimenet
- 2 optikai és 1 koax bemenet
- Programozható távvezérlõ
- Szélesség 435 mm, Magasság 161 mm, Mélység 416 mm, Súly 11 kg
- Szín: fekete; titán
Megsúgom: hogy kapcsolgatni lehessen az eszközöket (VCR, DVD,stb).
Persze igazad van, vigyázni kell, nehogy az RCA csatlakozójú audio bemenetre kösse az ugyancsak RCA csatlakozón jövő videojelet. De azért annyi eszet feltételezünk a delikvensünktől, nem?
|
kedd nov. 01, 2005 12:34 |
|
|
NEUROFiRE
platina tag
|
arc:
Az erositodon levo videobemenet nem videojelet fogad, hanem a videod (VCR) audio kimenetet.
Most komolyan: hogy merulhet fel egy akkora baromsag, hogy egy hangfrekvencias eszkozre videojelet vezettek? Csak azert, mert ugyanolyan csatlakozoja van, vagy mi?
Mondjuk lehet oda CVBS jelet is kuldeni, a melysugarzo biztos ertekelni fogja az 50Hz-es kepszinkront, a magassugarzo pedig gyorsan osszebaratkozik a 15kHz-es sorszinkronnal, utana kicsereled az egesz kocerajt, es lehet elolrol kezdeni a probalkozast.
|
kedd nov. 01, 2005 11:20 |
|
|
audioman
arany tag
Csatlakozott: csüt. júl. 14, 2005 15:32 Hozzászólások: 311 Tartózkodási hely: Itten vagyok
|
Re: Videó bemenet
Dj Faustus írta: arc írta: Sziasztok! Az erősítőmön van olyan hogy videó bemenet, szerintetek valahogy rálehet kötni a gépre,hogy onnan jöjjön a jel?? Előre is:köszi! Ha a videókártyádon van videókimenet (TV-Out: S-video vagy RCA) akkor igen. Nézd meg milyen csatlakozó van az erősítődön videóbemenetként, és szerezz be egy olyan átalakító kábelt, amivel a számítógéped videókimenetét össze tudod csatlakoztatni az erősítőd videóbemenetével.
Így igaz, én pont tegnap néztem meg a vieókártyám dobozát, és kaptam egy átalakítót, direkt ilyen célokra. Ha a videókártyádon van valami S-Video szerűség, de több pólusú, akkor oda be kell dugni ennek az átalakítónak az egyik végét, és RCA aljra alkít át. Onnan meg már csak 1 sima RCA kábel kell az erősítőig. Amúgy Ati Radeon 9250-em van.
|
kedd nov. 01, 2005 6:48 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
Re: Videó bemenet
arc írta: Sziasztok! Az erősítőmön van olyan hogy videó bemenet, szerintetek valahogy rálehet kötni a gépre,hogy onnan jöjjön a jel?? Előre is:köszi!
Ha a videókártyádon van videókimenet (TV-Out: S-video vagy RCA) akkor igen. Nézd meg milyen csatlakozó van az erősítődön videóbemenetként, és szerezz be egy olyan átalakító kábelt, amivel a számítógéped videókimenetét össze tudod csatlakoztatni az erősítőd videóbemenetével.
|
vas. okt. 30, 2005 13:24 |
|
|
arc
vas-tag
|
Videó bemenet
Sziasztok!
Az erősítőmön van olyan hogy videó bemenet, szerintetek valahogy rálehet kötni a gépre,hogy onnan jöjjön a jel??
Előre is:köszi!
|
vas. okt. 30, 2005 10:15 |
|
|
audioman
arany tag
|
...
Na ez jó kérdés. Ezt nem inkább a szoftver részbe kellett volna??? Nem sok köze van a hangtechnikához
|
csüt. szept. 15, 2005 18:39 |
|
|
CsabAss
vas-tag
|
Hogy kell megcsinálni azt hogy...
...a Microsoft Sam magyar legyen...
|
csüt. szept. 15, 2005 17:21 |
|