|
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 2 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Acmaniac
|
Szia Zomby!
Az Xmax paraméter a hangszóró membrán maximális kitérését adja meg mm-ben. A hatásfoktól független paraméter, viszont a teljesítménnyel együtt megadja a maximális kivezérelhetőséget. Ez a fizikai terhelhetőség különböző frekvencián más és más szóval egy függvényt ír le. Amely fg. eltérő különböző dobozfajták esetében.
ac
|
kedd jún. 03, 2003 18:40 |
|
|
Zomby
|
Üdvözlet!
A probléma a következő, nem vagyok biztos benne, hogy egy hangszóró "Xmax" paramétere
befolyásoja-e annak hatásfokát alacsonyfrekvenciákon, reflex rendszrű dobozban? A kérdés, hogyha ez a tudtommal állandó (fix) paraméter befolyásolja a lesugárzott mélyhangok hatásfokát, akkor ennek értéke mennyiben változtatja meg a hatásfokot (jelenős, vagy csekély mértékben, stb) ? Nekem van egy elképzelésem arról, hogy ez az érték jelentősen befolylásol, de annak elvét nem tudom pontosan megfogalmazni, ebben is segítséget kérnék mindenkitől aki ebben a témában igen járatos, Szívesen fogadok, szakirodalmat, weboldalakat is. Illetve azügyben is szeretnék gyakorlati tapasztalatokat kérni, hogy ezt a paramétert miként lehet (akár közelítőleg is) AMATŐR módszerekkel lemérni, meghatározni?
Köszönettel : Zomby
|
pén. márc. 28, 2003 20:11 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 2 hozzászólás ] |
|