Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 23:51

Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 
Analóg gépbõl digitálisat 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Arrol nem beszelve hogy ugy kene beletomkodni a gepbe a film reszet hogy az elferjen a hatlap es a redonyzar kozott ami igencsak vekonyka mivel a filmre mereteztek. Nomeg megfelelo felbontas kene, meg a tekercsben el kene helyezni a feldolgozo aramkoroket memoriat elemet/akkut. Aztan meg a legtobb gep nem is mukodne vele. Mert honnan tudna az a nyavaja hogy mikor exponalsz? Meg a gep honnan tudna hogy film van benne es azt hogyan tovabbitana (mert a filmes gepek erossen nezik ezt a reszet is). Szintugy hogy mukodne a fenymeres, mert sok gepen expo kozben a filmrol visszaverodo fenyt meri a gep. Meg ezernyi mas hasonlo problem vagyon (es ezek csak a ranezesre nyilvanvaloak).
A silicon film egy nagy etetes volt. Csak valami teljes hatlapcserevel lehetne elkepzelni a dolgot es ott is csak nehany gepnel (akkormeg megette a fene az egeszet hiszen a film/ccd valtas elonye veszik el). Most hasonlot jelentett be a leica r8/r9 gepeihez (ezek a csucsgepei nagyonsokat nem is adnak el belole), de csak renderelt kepek vannak rola, es 2 ev mulva mar sehol nem lesz a megadott parameterekkel...

kedd aug. 26, 2003 15:24
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Ja és borzalmasan drága lenne a nagy méretű érzékelő miatt. (a kompakt digitális gépekben 6-11 mm átlójú érzékelőket használnak. A filmes gépbe viszont 43 mm-es átlójú érzékelő kellene, hogy ne legyen fókusz-szorzó. A legtöbb cserélhető objektíves D-SLR-ben minimum 1,5x-es fókuszszorzójú, vagyis 28,4 mm átlójú érzékelő dolgozik, és valjuk be, ezek sem olcsók (mármint az érzékelők).

hétf. aug. 25, 2003 18:58

Hozzászólás 
tavaly szeptemberben irtam erről legutóbb, itt olvashatsz róla:

http://index.hu/tech/digicam/?x:2002.09.20&103584

De nem lett azóta se semmi belőle. Sztem ez nem ennyire egyszerű, mint ahogy az a Silicon Film elképzelte. Bár felismerték, hogy a legnagyobb gondot a képek tárolása és az LCD jelenti, a digitális gépek többletszolgáltatásait nem tudják pótolni. S arról már nem is beszélve, hogy szerintem csak tükörreflexes gépekkel lehetne használni, a kompakt gépek optikái és élességállítása se lenne megfelelő.
Szóval sztem felejthető.

hétf. aug. 25, 2003 18:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló

Régebben találtam a neten egy olyan "digitális filmet", ami filmes gépbe helyezve digitálissá alakította azt. Mégpedig úgy, hogy az eszköznek olyan alakja van, mint egy tekercs filmnek, és a film helyén egy CCD, a tekercsben pedig elekrtonika és memória van.

Most viszont nem találom :( Ha van valami infótok a cuccról, akkor légyszi osszátok meg (URL, ár, tapasztalat..)!

Kösz,
mch

hétf. aug. 25, 2003 18:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 4 hozzászólás ]