Szerző |
Üzenet |
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
csak a paramétereket nézve igen.
de soha nem lesz egy árban
|
csüt. máj. 27, 2004 19:26 |
|
|
wooden
vas-tag
|
Köszi szépen!
De gondolom, ha egy árban lenne, az S20 Pro lenne a jobb választás, nemigaz?
wooden
|
csüt. máj. 27, 2004 18:15 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
S20 Pro-t még nem teszteltem. Az adatai alapján nem sok újítást sikerült eszközölni. Én az S602 és S20 közül S602-t választanám, ami új S20-ban, az szerintem nem igazán ér annyit. (bár valószínűleg azt a módosított optikát kapta, mint az S7000).
|
csüt. máj. 27, 2004 16:23 |
|
|
wooden
vas-tag
|
S20pro
Birdie!
Olvasom, hogy te tesztelted anno az S602-t. Érdekelne, mi a véleményed az S20 Pro-ról, ha belefér az idődbe.
A mailem: wooden@freemail.hu
Köszi!
wooden
|
csüt. máj. 27, 2004 16:10 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Ennek tesztekben kellene utánajárni.
http://digitalisfoto.lap.hu
Amikor én kezdtem a teszteléseket már az S602-nél tartottunk.
(az volt az első indexes tesztem, emlékszem mir görcsöltem, hogy beleférjen a limitbe, túl sokat irtam )
|
csüt. máj. 27, 2004 15:49 |
|
|
Vakundok
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 51 Tartózkodási hely: Hajdúbihar
|
S5000 makro
Amúgy az fuji S5000 van legalább olyan jó macro ban mint a
FinePix 4900z ?
|
csüt. máj. 27, 2004 15:20 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
tapsihapsi írta: a compact kategóriára értettem a nikonos mondatot. Mert a CoolPix 775 nem volt annyira jó, a 885 jó-jó, de mégsem annyira. Értem. Hmm. Hát szerintem már a Coolpix 995 is nagyon jó gép volt. És annak is van már pár éve... tapsihapsi írta: Egy profi fotós ismerősöm(nem digit, hanem tükör ref. gépe van természetesen 'egyelőre') digitálisban is van tükörreflexes. tapsihapsi írta: azt mondta, hogy a Nikon manapság már picit csak a nevéből él
Fene tudja. Én is sok fotóstól hallottam, hogy a Nikon D-SLR-ekkel nem tudnak olyan jól dolgozni, mint anno a filmesekkel. Voltak páran, akik Canon D-SLR-re váltottak és azt mondták ég és föld.
Bár nekem a Nikon D-SLR-ek is jól használhatóak voltak, na persze nem is vagyok profi fotós.
A kompaktoknál meg itt is ott is vannak jó és gyenge gépek.
Azért a CP5000/5700 elég ütősre sikerült anno.
|
csüt. máj. 27, 2004 15:19 |
|
|
tapsihapsi
ezüst tag
|
Birdie: a compact kategóriára értettem a nikonos mondatot. Mert a CoolPix 775 nem volt annyira jó, a 885 jó-jó, de mégsem annyira.
Most a 4300-os jónak tűnik(vagy 3400-es?). Annyi szám, már megjegyezni sem lehet. A számokban még a Nokia nevezet a telefonjaiban, ember legyen aki követi a 2-essel, 3-4-5-6-7-8-9-essel kezdődő típusait.
Egy profi fotós ismerősöm(nem digit, hanem tükör ref. gépe van természetesen 'egyelőre') azt mondta, hogy a Nikon manapság már picit csak a nevéből él, a Canon jobb gépeket készít. Ez volt 2 éve, és tényleg a Canon alap(A) sorozatú gépei és szebb képeket csináltak a Nikon gépeinél(kompakt). Aztán most a Nikon is kezd újra észhez térni, és fejlesztni.
|
csüt. máj. 27, 2004 10:21 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
"újabban van egy-két jó Nikon gép is."
De aranyos )))
|
szer. máj. 26, 2004 11:54 |
|
|
tapsihapsi
ezüst tag
|
jajjjjjj, csak HP-t neeeeeeeeeee
akkor már inkább a FUJI, de ha már FUji, akkor talán az s602-es
Vagy Canon..újabban van egy-két jó Nikon gép is.
|
szer. máj. 26, 2004 9:33 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Háááát ))))
Nézz meg teszteket, ha a Fujié nem tetszik, akkor előfordulhat, hogy a hápéjé se fog
|
kedd máj. 25, 2004 19:31 |
|
|
Vakundok
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 51 Tartózkodási hely: Hajdúbihar
|
HP PhotoSmart 945
Köszi az eddigi válaszokat.
Talán ténleg lemondok a s5000-röl.
És a HP-k rol mi a véleményetek.
Föleg erröl: HP PhotoSmart 945.
Köszi.
|
kedd máj. 25, 2004 18:53 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
tapsihapsi írta: Az interpoláció nyomán a 6 Mpx-es kép nem tartalmat több részletet mint ugyanaz 3Mpx-es változatban, akkor mi értelme van? Sok nincs, talán annyi, hogy a JPEG tömörítés az eredeti képhez viszonyítva kevesebb kárt okoz, mert előbb interpolál, utána tömörít. Persze ez a fájlméret növekedését is okozza. tapsihapsi írta: A digitális zoom nevű közkedvelt vásárlócsalogató dolog is interpoláció tulajdonképpen. Kivágja a képet bizonyos nagyságra(amekkora épp a zoomolás) és azt duplájára interpolálja... Nem feltétlen duplájára. De itt is az a lényeg, hogy az eredeti kép felnagyítása után a tömörítés már a nagyobb képrészleteket érinti. tapsihapsi írta: Nagyobb lesz a file-méret, így kevesebb kép fér a kártyára.
Ez tény.
|
kedd máj. 25, 2004 15:13 |
|
|
tapsihapsi
ezüst tag
|
Volt alkalmam nekem is szemügyre venni Fuji s5000-sel készült képeket.
A részletgazdagság tényleg nem a legjobb, de azt sem lehet rá mondani, hogy sz*r, meg pocsék. De azért észrevehető a nem interpopált képeken is. Egy darab interpolált képet is láttam, azon a zaj már nagyobb Interpolálással nemcsak a képpontok lesznek duplák, hanem a zaj is megnő
Összeségében a Canon A70-nel jobb minőségű képeket lehet készíteni, bár nincs benne 10x zoom. A Fuji képei nem annyira borzasztóak, de nem is a legjobb. De valaki oka kell, hogy legyen a FUJI S5000 gép árát illetően. Kint 80 ropi itthon 130.
Hmmmmmm. 10x zoomos gép ilyen olcsón? Hát valahol kompromisszumot kell hozni, ez a képminőség.
Amúgy én nem igazán szívlelem az interpolációt, nem tudom a Fuji mikor veszi észre, hogy nem ebbe az irányba kéne haladniuk. Már a 100. interpoláló gépüket hozzák ki. Az interpoláció nyomán a 6 Mpx-es kép nem tartalmat több részletet mint ugyanaz 3Mpx-es változatban, akkor mi értelme van?
A digitális zoom nevű közkedvelt vásárlócsalogató dolog is interpoláció tulajdonképpen. Kivágja a képet bizonyos nagyságra(amekkora épp a zoomolás) és azt duplájára interpolálja...
Jaaaah, megvan Nagyobb lesz a file-méret, így kevesebb kép fér a kártyára.
A JPG tömörítési fok változtathatatlansága nem jó pont a Fujinak.
|
kedd máj. 25, 2004 14:05 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Re: Fuji s5000
new_Vakundok írta: Igazábol bentre esetleg félhomájba is szeretném használni. Lényeges hogy mekkora méretkülömbség van a lencsék között?
Félhomá lyhoz nagy érzékenység és/vagy jó fényerejű optika kell. S5000 ilyen szempontból nem rossz választás, hiszen ISO200 érzékenységű.
A fényerő mondjuk lehetne jobb, de ne várjunk túl sokat.
Az optikák méretéből semmire nem lehet következtetni. Vannak nagyon jó pici optikák és vannak nagyon gagyi nagy méretű optikák is. Ebből tehát nem szabad semmilyen messzemenő következtetést levonni.
Ha neked nem tetszik a képe/minősége akkor meg ne vedd, mert csak bosszankodni fogsz.
|
kedd máj. 25, 2004 13:39 |
|
|
new_Vakundok
|
Fuji s5000
Sziasztok.
Teljesen új vagyok ebben a témában.
Eddig nagyon tetszet a Fuji s5000 gép.
Az eddig leirt tapasztalatok szerint viszon kezdenek kétségeim lenni ezel kapcsolatba.
Tényleg ijen kaki?
Vagy ezzel jobban járnék?
HP PhotoSmart 945
Vagy Canon A80.
Igazábol bentre esetleg félhomájba is szeretném használni.
Lényeges hogy mekkora méretkülömbség van a lencsék között?
Előre is köszi a segítséget.
|
hétf. máj. 24, 2004 23:26 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
http://digitfoto.uw.hu----- Original Message ----- From: "markol" <markol@joimail.com> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Thursday, October 30, 2003 4:43 PM Subject: Re: [digitcam] Fujifilm FinePix S5000 > > > ----------------------------------------------------------------- > Elindult Magyarország Legnagyobb Álláskereső Szolgáltatása: > http://www.jobinfo.hu> ----------------------------------------------------------------- > tud valaki magyar nyelvü "user manual"t a Canon A70-hez, letölthetot? > > Köszi > ----- Original Message ----- > From: "lo" <ludmann@enternet.hu> > To: <list@digitcam.lx.hu> > Sent: 30 October, 2003 06:48 > Subject: Re: [digitcam] Fujifilm FinePix S5000 > > > > ----------------------------------------------------------------- > > Elindult Magyarország Legnagyobb Álláskereső Szolgáltatása: > > http://www.jobinfo.hu> > ----------------------------------------------------------------- > > HELP > > > > valaki tud arról, hogy van magyar nyelvű leírás? > > Ha igen nekem nagyon kellene. > > > > Nemrég vettem egy s5000 és csak jókat tudok mondani róla nekem nagyon > tetszik. Ha valaki tudja hogy lehet kikapcsolni azt hogy az optika ne menjen > vissza ha a képeket nézem vissza!!! > > > > Előre is kössz!!! > > > > > > > > -- > > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> > Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> > Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> > > > > > > > > > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> >
|
csüt. nov. 06, 2003 18:28 |
|
|
herger
|
Olyan s5000 tuljaok jelentkezését várom akik nem itthon vették a gépet.Lenne egy kérdésem hozzátok.
Írjanak a loriby@freemail.hu cimre
Köszönöm.
|
szer. nov. 05, 2003 9:57 |
|
|
MarkoLaci
|
tud valaki magyar nyelvü "user manual"t a Canon A70-hez, letölthetot? Köszi ----- Original Message ----- From: "lo" <ludmann@enternet.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: 30 October, 2003 06:48 Subject: Re: [digitcam] Fujifilm FinePix S5000 > ----------------------------------------------------------------- > Elindult Magyarország Legnagyobb Álláskereső Szolgáltatása: > http://www.jobinfo.hu> ----------------------------------------------------------------- > HELP > > valaki tud arról, hogy van magyar nyelvű leírás? > Ha igen nekem nagyon kellene. > > Nemrég vettem egy s5000 és csak jókat tudok mondani róla nekem nagyon tetszik. Ha valaki tudja hogy lehet kikapcsolni azt hogy az optika ne menjen vissza ha a képeket nézem vissza!!! > > Előre is kössz!!! > > > > -- > Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu> > > >
|
csüt. okt. 30, 2003 16:42 |
|
|
loriby
|
HELP
valaki tud arról, hogy van magyar nyelvű leírás?
Ha igen nekem nagyon kellene.
Nemrég vettem egy s5000 és csak jókat tudok mondani róla nekem nagyon tetszik. Ha valaki tudja hogy lehet kikapcsolni azt hogy az optika ne menjen vissza ha a képeket nézem vissza!!!
Előre is kössz!!!
|
csüt. okt. 30, 2003 15:44 |
|
|
runningman
|
Nekem volt S5000 gyorsan el is adtam, hajlamos nagyon kifehéredni a képek világosabb része. Ezenkívül szőrösek az egyenes vonalak- nem lehet állítani a JPG tömörítést, Rawra meg szerintem nem sok embernek van pénze! Amúgy ennyiért jó!
|
vas. okt. 12, 2003 20:15 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Az LCD-je az valós.
A többivel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, nem ismerem a gépet......gyorsnak harangozzák be, ki tudja milyen lesz!
Minolta CCD-vel szerintem nincs gond.
|
pén. okt. 10, 2003 13:01 |
|
|
Potykaormester
|
A Z1-be nem mernék beleugrani anélkül, h bármi véleményt is tudnánk róla... :c(
|
pén. okt. 03, 2003 15:29 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
A Z1 úgy tudom gyors, de általában a Minolták elég lassúak, legalábbis az eddigi gépeire nem a gyorsaság volt a jellemző......egyéb dolgokban pedig jók.
Egy dolog nem tetszik a Minoltákban: a magas képzaj. Oké, a Sony P-line tagjainál azért jobb, és mondjuk a Fuji sem az ellenkezőjéről híres. Ettől még lehet jó egy gép, kérdés mire kell. Ha kicsi részleteket akarsz kinagyítani (nem makróval, hanem utólag a gépen), akkor felejtsd el szerintem ezeket a gépeket. Általános fotózásra + nyomtatásra tökéletesek, ha nem nagyítasz rá nem látszik a magas zaj.
|
csüt. okt. 02, 2003 7:27 |
|
|
Potykaormester
|
Lehet, h veri az Olympus, viszont azért kilóért, amivel az többe kerül ez mondjuk, h elvárás... :c)
Engem elsösorban a Fuji S5000 exponálási késése foglalkoztat, mert ha az sok, akkor agyonveri minden elönyét!
|
kedd szept. 30, 2003 10:40 |
|
|
fefe68
|
Megakadt a tekintetem ezen a gépen, hisz a zoom és felbontás nagysága szimpatikus, nem beszélve az árról. Elolvasva a teszteket azonban kicsit csalódtam benne, a tesztképek pedig kiábrándítóak. Nagyon zajosak és semmi részlet nem vehető ki. Ebben a kategóriában az Olympus 2100 UZ magasan veri tudásban és minőségben egyaránt. Kár, hogy kifutott típus.
|
kedd szept. 30, 2003 9:57 |
|
|
Potykaormester
|
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/fxs5000_r/!1
Az itt találhato cikkben nem esett szo az exponálás késéséröl. Nincsen valakinek ezzel kapcsolatban adata?
Bird, meglepne, ha ezt nem mérted volna...
|
kedd szept. 30, 2003 7:33 |
|
|
Gerison
|
Hi!
Ide is belököm, a Kodak DX6490-et. Itt is megvan a 10x-es optikai zoom.
Mit szóltok hozzá?
|
vas. szept. 28, 2003 21:26 |
|
|
loriby
|
Hello Bird
Engem is érdekelne a z1-es tesztje főleg összehasonlítva az s5000
|
kedd szept. 23, 2003 16:18 |
|
|
gezemice
|
engem is érdekelne a Z1 tesztje...
|
hétf. szept. 22, 2003 22:43 |
|
|
mesko0
|
Szia Bird!
Kérlek ne bánts érte, de: Minolta Dimage Z1 teszt lesz?
))))
|
hétf. szept. 22, 2003 20:32 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
zaj:
1/2,7"-os 3 Mpixeles CCD-ről van szó, 6 Mpixelre
interpolálva.
részletgazdagság:
szintén jelentősen befolyásolja a látványt a 6 Mpixelre
interpolálás
kromatikus aberráció:
elég minimális valóban, de ebből nem szabad messzemenő
következtetést levonni, ez nem aberráció teszt volt.
|
hétf. szept. 22, 2003 17:13 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Most olvastam a Fuji 5000 tesztjét az indexen. Van egypár dolog ami zavar az egész összképben:
- képminőség (az a kép amelyiken a Lánchíd látható), az ég eléggé zajos legalábbis összehasonlítva a mostani gépemmel (olympus c5050) ami szintén nem egy csúcs a zajtalanségban
- nem teljesen részletgazdaz kép
- minimális kromatikus aberráció (a fehér antennáknál a bal szélen)
Klassz a nagy zoom és a viszonylag "gyors" (f3,2) objektív
|
hétf. szept. 22, 2003 17:03 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
Ja még egy minusz pont a Minoltának:
Az optika.
Nekem DiMAGE 7-esem van közel másfél éve, ismerem, mint a tenyerem. Igaz, hgoy egyáltalán nem aberrál, de ellenfényben használhatatlan, annyira szór
|
pén. szept. 19, 2003 15:54 |
|
|
Potykaormester
|
Igen, a segédfény nagy hiányossága a Minoltának!
...lehet, h (de)kompenzálja az egyébb elönyeit is
|
pén. szept. 19, 2003 15:03 |
|
|
Potykaormester
|
Tényleg keverednek az idök!
"A Minolta LCD-je a valós képet mutatja?
Milyen általában a Minolta CCD és mennyire gyors az exponálásuk a Minoltáknak (pl. a Fuji-val összehasonlítva)? "
|
pén. szept. 19, 2003 15:00 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
Minoltákban áltlaában Sony CCD van. (nem minden a CCD, a képfeldolgozás, a zajos erősítők, az optika nagyon el tudja rontani a képet. Nézz meg egy Sony F707-es, meg egy DiMAGE 7-es képet. DiMAGE zajosabb, kissé fakóbb, mint 707-é, pedig ugyanaz a CCD van bennük.)
Az expozíció-késleltetés mindkét gépnél 0,1 mp körüli. A fókusz sebessége Fujinál egész jó, 0,7-1 mp körüli. Minolták lassabbak, bár Z1-nél igérnek egy hibrid Rapid AF nevű új fókuszrendszert, amit persze még senki nem tud milyen lesz, mert lehet, hogy csak marketing az egész.
|
pén. szept. 19, 2003 14:41 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
>Látom, Te inkább az S5000 felé hajlasz, nem tagadhatod!
Köll a francnak, nekem ugyan egyik se köll
Én 300D felé hajlok, ölég renesen
>Nekem mindenesetre az 1,3MP-es felbontásbnál használható
ISO800 olyan mint a nulla (sosem használnám 1MP-ben a gépet)
majd megtudnád, ha szükséged lenne rá (mert előfordulhat!) és
nem sokra mennel a bemozdult 3 Mpixeles ISO400-as
felvételeddel.
Én azt mondom, jobb egy kisebb felbontású jó kép, mint egy nagy felbontású bemozdult.
Na persze ritkán van szükség ISO800-ra, de ha éppen az kell, és nincs, az problémát okozhat.
>A zársebesség tekintetében az a véleményem, hogy szerintem
nem számít olyan sokat.
Egyetértek, nem mondtam, hogy sokat szamít.
"Úgy tudom, a Z1-es is támogatja a veszteségmentes
formátumot, javíts ki, ha tévedek."
Javítalak: tévedsz. Se TIFF, se RAW. (no nem mintha ez olyan óriási gond lenne, egy amatőr fotós is nagyon jól megvan JPEG-gel)
Egyébként hol olvastad, hogy van neki veszteségmentes formátuma? Mert Minoltáék nem ilyen sajtóanyagot adtak ki.
"Összességében még mindig szimpatikusabb a Z1-es."
Természetesen lehet. Mint irtam volt: ahány igény, annyi gép.
Nem egy best buy,
jáááj, hagyjuk már ezt a beszbájt
"Nekem a Fuji LCD-s hibája több, mint sok."
Persze, ez nem túl kellemes, de együtt lehet vele élni, ha épp erről van szó. Tudod, kinek mi a fontos...
"Persze akit nem zavar, hogy belelóg mindenféle a képbe és
nem látszik az LCD-n, az próbálja ki nyugodt szívvel a
gépet...........így még komponálni sem lehet, mert ki tudja
mi kerül rá a képre. Brrrrrrrrrrrr....ekkora hibát!"
Kicsit túlliheged IMHO. Ugyanis a belógó cuccost le lehet vágni, ha annyira zavaró.
De hogy most jól visszavágjak (én vagyok a visszavágások nagymestere A Z1-ben nincs segédfény, ha sötétben akarod párod éjszakai portréját elkészíteni, akkor megette a fene a gépet. Ekkora hibát, brrrrr..... ))))))))))
Vedd észre:
se a Z1-re, se az S5000-re nem akarok senkit se rá-, se lebeszélni.
u.i.: most irtam meg S5000-es cikket, hamarosan kint lesz indexen, ott el lehet olvasni az egészet elejétől végéig.
|
pén. szept. 19, 2003 14:38 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
Ja, Z1 malm=E1ra hajtja meg a vizet a kovetkezo: Fujiban nincs kezi feheregyensuly ( Pedig ez fontos lenne. Es a JPEG tomoritesi foka sem valtoztathato.
|
pén. szept. 19, 2003 14:31 |
|
|
Potykaormester
|
A Minolta LCD-je a valós képet mutatja?
Milyen általában a Minolta CCD és mennyire gyors az exponálásuk a Minoltáknak (pl. a Fuji-val összehasonlítva)?
|
pén. szept. 19, 2003 14:25 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Látom, Te inkább az S5000 felé hajlasz, nem tagadhatod!
Ki tudja.
Nekem mindenesetre az 1,3MP-es felbontásbnál használható
ISO800 olyan mint a nulla (sosem használnám 1MP-ben a gépet)
.
A jobb fényerő az egyértelműen a Fuji mellett szól.
A zársebesség tekintetében az a véleményem, hogy szerintem
nem számít olyan sokat. Előző gépemnek 1/1500-as volt, a
mostaninak 1/1000-es, és abszolút nem érzem hátrányát.
Úgy tudom, a Z1-es is támogatja a veszteségmentes
formátumot, javíts ki, ha tévedek.
Összességében még mindig szimpatikusabb a Z1-es.
Nem egy best buy, de szupernek néz ki a gép.
(Tudod, a best buy az az F200-as. )))))
Nekem a Fuji LCD-s hibája több, mint sok. Nevetségesen
hangzik egyeseknek, de én már emiatt nem venném meg a gépet.
Van bőven vetélytárs!
Persze akit nem zavar, hogy belelóg mindenféle a képbe és
nem látszik az LCD-n, az próbálja ki nyugodt szívvel a
gépet...........így még komponálni sem lehet, mert ki tudja
mi kerül rá a képre. Brrrrrrrrrrrr....ekkora hibát!
|
pén. szept. 19, 2003 14:14 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
Lx újaban összekeveri az időpontokat?
|
pén. szept. 19, 2003 13:29 |
|
|
Potykaormester
|
Az exponálási reakciók tekintetében az említett Fuji és a Minolta mit produkál? ...asszem ez is fontos szempontlehet.
...ha konkrétan ezekröl nincsen tapasztalat akkor márkákat tekintve meikre jellemzöbb a gyorsabb shot?
|
pén. szept. 19, 2003 13:27 |
|
|
Nomen
ezüst tag
|
----- Original Message -----=20 From: "Birdie" <birdie@euromail.hu> To: <list@digitcam.lx.hu> Sent: Friday, September 19, 2003 12:08 PM Subject: Re: [digitcam] Fujifilm FinePix S5000 >=20 > ----------------------------------------------------------------- > Elindult Magyarorsz=E1g Legnagyobb =C1ll=E1skeres=F5 = Szolg=E1ltat=E1sa: > http://www.jobinfo.hu> ----------------------------------------------------------------- > A k=E9pzaj t=F6bb dologt=F3l f=FCgg: > els=F5dlegesen a k=E9p=E9rz=E9kel=F5 pixeleinek nagys=E1g=E1t=F3l, a = k=F6rnyezeti h=F5m=E9rs=E9klett=F5l. > ezen k=EDv=FCl az er=F5s=EDt=F5 jel/zaj viszony=E1t=F3l Na, ezt magyarazd meg nekem legyszives! Hol is van erosito a CCD kornyeken es miert? , illetve a k=E9pfeldolgoz=E1st=F3l (pl. kis kontrasztot l=E9trehozva a = k=E9pzaj is enyh=FCl, vagy zajsz=FBr=E9st alkalmazva jelent=F5sen = cs=F6kkenthet=F5) >=20 > "50-n=E9l az=E9rt zajmentesebb k=E9pek k=E9sz=FClnek, legal=E1bbis = nekem=20 > ez a tapasztalatom. " >=20 > Na de mihez k=E9pest? >=20 > "Az ide=E1lis term=E9szetesen 50-800 lenne. Van ilyen g=E9p=20 > egy=E1ltal=E1n? " >=20 > Az ide=E1lis sztem ISO6-ISO32000 lenne, de ilyet digitben nem nagyon = fognak csin=E1lni (az=E9rt n=E9zd meg mondjuk a Canon EOS 300D = ISO800-as =E9rz=E9kenys=E9g=E9n=E9l fell=E9p=F5 k=E9pzajt. Meg fogsz = lep=F5dni >=20 > ISO50-800-as g=E9p egy=E9bk=E9nt van, pl.: Casio Qv-5700 >=20 >=20 >=20 >=20 > -- > =DCzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.hu> Feliratkoz=E1s: subscribe@digitcam.lx.hu> Leiratkoz=E1s: unsubscribe@digitcam.lx.hu>=20 >
|
pén. szept. 19, 2003 12:33 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
erősítő:
A CCD jelét analóg erősítőn vezetik keresztül, így érnek el nagyobb érzékenységet, mint a CCD alapérzékenysége. Az A/D az erősítő után jön.
|
pén. szept. 19, 2003 12:27 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
Ami adatlapokból is kiolvasható és S5000 mellett szól:
ISO800 (igaz, csak 1,3 Mpixelen)
jobb fényerő (f/2,8-3,2)
nagyobb zárseebsség: 1/2000 mp
gyors és hatékony sorozat (5 kép/mp max 40 képig, utolsó 5
elmenthető)
veszteségmentes RAW mód támogatása
AF segédfény (még ha zöls és kis hatótávolságú is)
Ami Z1 mellett szól:
nagyobb tele (380 mm)
külső vakupapucs (Minolta rendszerű)
nem kell adapter szűrők felhelyezéséhez
VGA "mozi"
Ami a tapasztalatokat illeti: Fuji fókuszrendszere gyorsabb
és megbízhatóbb, mint amit a Minolta eddig a digitáluis
fronton produkált. Az új Rapid AF-et még senki nem próbálta,
lehet ez humbug is, soha nem lehet tudni. Az viszont
kipróbált, hogy az S5000 fókuszrendszere gyors (0,7-1,1 mp).
Ezen kívül az is elmondható, hogy a Fuji S5000 1/3
blendénként állítható, a Minolta meg fél blendénként, bár ez
nem jelentős különbség.
Egyik gépet sem tartom bestbuy-nak, mert mint irtam, nem
szeretem etz a szót. Kinek mi a fontos...
|
pén. szept. 19, 2003 12:25 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Oké, oké, Te vagy a profi, én csak egy lelkes amatőr.
Megnéztem azt a Casiot, elég gusztustalan. )
Visszatérve eredeti témánkhoz:
Szerinted mik az érvek az S5000 mellett a Z1-el szemben?
Kiváncsi vagyok, mennyi van....szerintem nem sok.
Még 1 érv a Z1 mellett: az ára!
|
pén. szept. 19, 2003 11:24 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
A képzaj több dologtól függ:
elsődlegesen a képérzékelő pixeleinek nagyságától, a környezeti hőmérséklettől.
ezen kívül az erősítő jel/zaj viszonyától, illetve a képfeldolgozástól (pl. kis kontrasztot létrehozva a képzaj is enyhül, vagy zajszűrést alkalmazva jelentősen csökkenthető)
"50-nél azért zajmentesebb képek készülnek, legalábbis nekem
ez a tapasztalatom. "
Na de mihez képest?
"Az ideális természetesen 50-800 lenne. Van ilyen gép
egyáltalán? "
Az ideális sztem ISO6-ISO32000 lenne, de ilyet digitben nem nagyon fognak csinálni (azért nézd meg mondjuk a Canon EOS 300D ISO800-as érzékenységénél fellépő képzajt. Meg fogsz lepődni
ISO50-800-as gép egyébként van, pl.: Casio Qv-5700
|
pén. szept. 19, 2003 11:08 |
|
|
Potykaormester
|
Van-e véleményetek a Minolta gépröl, mint hardwer-röl és annak képeiröl? ...sehol nem láttam tesztet róla
Szerintetek menüjében, használhatóságában, szoftvereiben van olyan kiforrott, mint pl a Fuji S5000?
Vizuálisan alulmarad a Minolta a Fujitol, viszont a zoom gomb mintha szerencsésebb helyen lenne a Minoltán (?) ...képröl megítélve.
Nos van véleményetek pro v. kontra?
|
pén. szept. 19, 2003 10:56 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Persze, jó a nagy érzékenység, de inkább 50-400-ig menjen,
mint 160-800 szerintem.
50-nél azért zajmentesebb képek készülnek, legalábbis nekem
ez a tapasztalatom.