|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 25 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
KTompi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 29 Tartózkodási hely: Budapest, Szentes
|
VizBel írta: Van valakinek tapasztalata, hogy a Panasonic digit gépek (DMC- FZ2, DMC-FZ10) mennyire szeretik, vagy nem szeretik a nem Panasonic SD kártyákat? Azért kérdezem, mert láttam 256MB-os SD kártyát 128MB-os Panasonic kártya árában. Ez csak üzleti fogás, hogy a sajátját használd, vagy tényleg lehet gond más gyártóéval? (szabvány is lehetne)
Nem teljesen üzleti fogás. Az SD-t többek közt fő fejlesztőként a Panasonic teremtette, majd szabványosította. A különbségek a kártyák sebességéből adódnak. A 256MB feletti Panasonic kártyákra garantálják a 10MB/s adatátvitelt. (Persze az egyszerűbb felhasználóknak elég az az 1-2 MB/s is, ha írási sebességben tudja).
|
kedd márc. 30, 2004 17:29 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
VizBel írta: Van valakinek tapasztalata, hogy a Panasonic digit gépek (DMC- FZ2, DMC-FZ10) mennyire szeretik, vagy nem szeretik a nem Panasonic SD kártyákat? Azért kérdezem, mert láttam 256MB-os SD kártyát 128MB-os Panasonic kártya árában. Ez csak üzleti fogás, hogy a sajátját használd, vagy tényleg lehet gond más gyártóéval? (szabvány is lehetne)
Milyen márkájú konkrétan? Egyébként nem lesz gond valószínűleg, max. lassabb lesz, mint a Panasonic.
|
kedd márc. 30, 2004 9:14 |
|
|
VizBel
vas-tag
|
Van valakinek tapasztalata, hogy a Panasonic digit gépek (DMC- FZ2, DMC-FZ10) mennyire szeretik, vagy nem szeretik a nem Panasonic SD kártyákat?
Azért kérdezem, mert láttam 256MB-os SD kártyát 128MB-os Panasonic kártya árában. Ez csak üzleti fogás, hogy a sajátját használd, vagy tényleg lehet gond más gyártóéval? (szabvány is lehetne)
|
kedd márc. 30, 2004 6:27 |
|
|
KTompi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 29 Tartózkodási hely: Budapest, Szentes
|
Proba cseresznye...
Legnagyobb sajnalatomra csak a jovo heten tudom kiprobalni
Gigawattos lasert nem all modomban magammal cipelni , vegszukseg eseten van a kozelemben egy 2W-os CO2 laser, csak eppen 120A vesz fel 3 fazisrol, es vizhutese van. Nem igazan egy mobil eszkoz ...
Mas: mivel meg nincs meg a gep, ezert - a van hasonlo vagy jobb - parameterekkel rendelkezo gep, ami esetleg szamitasba johet max. 200-240E HUF-ig akkor szivesen vennem az ajanlatokat... A nagy zoom tartomanyrol nem vagyok hajlando lemondani!!!
PS: Melyik gep optikaja nem aberral? Nem nagyon lattam meg olyat digit gepen, aminek nagy opt. zoomja lenne. (A Minolta GT 2 apocromatikus lencseje azert sokat nyom a latban a Leica DC-Vario-Elmarit 1 ED lencsejevel szemben ez igaz.)
Bar most neztem meg egy Minoltas kepet (web.axelero.hu/birdie1/03.jpg), s itt is van nemi kromatikus aberracio...
|
szer. márc. 24, 2004 22:03 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
>Bocs, de elirtam a masik gep tipusat: Nikon Coolpix 995-os volt. A D100-as >kesobb lett megveve... (Sajnos nem az en tulajdonomat kepzi...). Ha nem >csal az emlekezetem a 995-os is kontraszt alapu TTL-AF-et hasznal. Az igen. Ettol fuggetlenul nem garantalt a mukodese, ba nem tudom hany Gigawattos lezercuccod van Par geppel probaltam a kis kinai pointert. Kirohogtek a gepek. De ki kell probalni.
|
szer. márc. 24, 2004 0:03 |
|
|
KTompi
ezüst tag
|
Hi!
A Sony 1mW-os lasert hasznal, csak szetszorja apro vonalakra, amit felhasznal. Erosebb lasert NEM tehet bele a gepbe, mert az mar az egeszsegre karos lenne, ha szembe kapna az ember (Class 1 laser).(En neztem mar bele 5mW-os IR laserbe veletlenul, 4 napig ugy fajt a fejem, hogy arrol koldultam, + a szemesz megkerdezte, mi a jo.. tortent, amikor 2 ev mulva meglatta egy computeres szemvizsgalat folytan...)
Bocs, de elirtam a masik gep tipusat: Nikon Coolpix 995-os volt. A D100-as kesobb lett megveve... (Sajnos nem az en tulajdonomat kepzi...). Ha nem csal az emlekezetem a 995-os is kontraszt alapu TTL-AF-et hasznal.
|
kedd márc. 23, 2004 22:58 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
>Vegulis, az mar tobb mint a semmi... Egyebkent is vmi mintas >Laserpointerre gondoltam, igy nem a megvilagitas alatt allo dologra, hanem >a ravetitett abrara mar harapnia kell 5-10m-ig a TTL-AF-nek. > (Nikon D100-on 12-13m-ig mukodik a dolog 1 mW-os Laser-pointerrel. Szep > Smile-t vetit ki ). Aaacsi! A D100 fazisdetektoros, a Pana FZ10 meg (bocs, de) gagyi kontraszt erzekelos. Kicsit mas fenyero kell egyikhez, masikhoz. Vakukon levo segedfeny pl. D100-ra boven jo, kompakt kontraszterzekelosnel meg semmit nem er. En is probalkoztam mar ilyenekkel, nem valt be. Sony ugyesen csinalja, de ahhoz eros lezer kell. A sima pointer keves hozza. > Nekem eleg, ha ugy 8-10m-ig mukodik... nekem is eleg lett volna )) Sony nagy Hologram AF-je is max 5-6 meterig jo. >Megjegyzendo az aberracio csak tele kepeknel jelentkezett, nagylatoszognel >nem lattam 1 kepen sem. (pedig az apertura 2,8-as volt szinte minden esetben). hehe, csak kerulne a kezem koze
|
kedd márc. 23, 2004 21:31 |
|
|
KTompi
ezüst tag
|
Hi Bird_oph_A.L.L.!
Vegulis, az mar tobb mint a semmi... Egyebkent is vmi mintas Laserpointerre gondoltam, igy nem a megvilagitas alatt allo dologra, hanem a ravetitett abrara mar harapnia kell 5-10m-ig a TTL-AF-nek. (Nikon D100-on 12-13m-ig mukodik a dolog 1 mW-os Laser-pointerrel. Szep Smile-t vetit ki ). Nekem eleg, ha ugy 8-10m-ig mukodik...
Megneztem par netes kepet, de kozben jart nalam egy 3MP-s Fuji S304. Meg kell allapitanom, hogy a Fujihoz kepest a Panasonic nem aberral. (plane nem torzit...).
Eddig egy Fuji 2800z-t hasznaltam, ott viszont gyakorlatilag nem lattam egy kepemen sem aberraciot, csak geometriai torzitast. Valszeg a 2MP miatt, mivel az optika megegyezik az S304-el.
Megjegyzendo az aberracio csak tele kepeknel jelentkezett, nagylatoszognel nem lattam 1 kepen sem. (pedig az apertura 2,8-as volt szinte minden esetben).
|
kedd márc. 23, 2004 20:08 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
> >A Sunpak vaku dontheto feju, van auto =E9s manual modja.
akkor hajra!
>Ha jol tudom a krom. abb. de-facto jelenseg a long-zoom-os=20 >fenykepezogepeknel.
Nem feltetlenul.
>M=E1rpedig a 12X opt. zoom, fix 2.8-as fenyerovel bizony nem egy= mindennapos=20 >dolog a digit gepeken, plane, hogy IS-el van tamogatva.
Is nem okoz aberraciot, nagy fenyero viszont igen. De nem ugy fogalmaznek,= =20 hogy "hajlamos cseppet aberralni", hanem ugy, hogy sajnos erosen aberral.
>Nekem fontos a nagy zoomtartomany, sokszor kell tavolrol fenykepeznem...=20 >(meglehetosen rossz fenyviszonyok mellett). Az teny, hogy nincs AF-assist= =20 >a gepen, mennyire megfelelo, ha pl. egy Laser-pointerrel megfestem a celt?
Az keves. Nincs eleg fenye. Legalabbis ha nagy tavolsagra vilagitassz, akkor biztos nem lesz. ugy max.= =20 2 meterig talan.
|
pén. márc. 19, 2004 13:02 |
|
|
KTompi
ezüst tag
|
Hi!
A Sunpak vaku dontheto feju, van auto és manual modja.
Jobb otlet esetleg? A Minolta Dimage A1 volt meg ami indult volna a versenyben, de nekem nem jon be vmiert...
Ha jol tudom a krom. abb. de-facto jelenseg a long-zoom-os fenykepezogepeknel. Márpedig a 12X opt. zoom, fix 2.8-as fenyerovel bizony nem egy mindennapos dolog a digit gepeken, plane, hogy IS-el van tamogatva.
Nekem fontos a nagy zoomtartomany, sokszor kell tavolrol fenykepeznem... (meglehetosen rossz fenyviszonyok mellett). Az teny, hogy nincs AF-assist a gepen, mennyire megfelelo, ha pl. egy Laser-pointerrel megfestem a celt?
|
csüt. márc. 18, 2004 22:09 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
>=C9pp most k=E9sz=FCl=F6k megvenni az FZ-10-es g=E9pet. Sok fot=F3t= megn=E9ztem, de mind=20 >ISO 50, max. 100-al k=E9sz=FCltek. Nincs valakinek nagyobb ISO =E9rt=E9kn= =E9l=20 >k=E9sz=FClt k=E9pe? =C9rdekelne, mennyire zajosodik a CCD. A kis pixelmeretek miatt kb. annyira, mint a Sony 828 >Amint az eddigi k=E9pekb=F5l l=E1ttam a Leica obi sem t=F6k=E9letes, sajnos= hajlamos=20 >egy cseppet a kromatikus abber=E1ci=F3ra. cseppet?? )) >Ha j=F3l tudom sz=FBkebb blend=E9n=E9l ez kev=E9sb=E9 j=F6n el=F5. Mennyire= igaz ez? A blende szukitese csokkenti az aberraciot, mivel ez a jelenseg altalaban a= =20 lencse szeleinel jelentkezik, a szuk blendenel pedig azt a reszet a=20 lencsenek nem eri feny. Teljesen megszuntetni nem lehet. >Milyen k=FCls=F5 vakut =E9rdemes hozz=E1 haszn=E1lni? =C9n egy Sunpak Super= 383-ast=20 >n=E9ztem ki mell=E9 (ISO 100-on 36-os kulcssz=E1m). >V=E9lem=E9nyek? dontheto a feje?
|
csüt. márc. 18, 2004 21:32 |
|
|
KTompi
ezüst tag
|
Hi!
Épp most készülök megvenni az FZ-10-es gépet. Sok fotót megnéztem, de mind ISO 50, max. 100-al készültek. Nincs valakinek nagyobb ISO értéknél készült képe? Érdekelne, mennyire zajosodik a CCD.
Amint az eddigi képekből láttam a Leica obi sem tökéletes, sajnos hajlamos egy cseppet a kromatikus abberációra. Ha jól tudom szűkebb blendénél ez kevésbé jön elő. Mennyire igaz ez?
Milyen külső vakut érdemes hozzá használni? Én egy Sunpak Super 383-ast néztem ki mellé (ISO 100-on 36-os kulcsszám).
Vélemények?
|
csüt. márc. 18, 2004 21:05 |
|
|
birdwap
|
egyikhez sem.
|
szomb. jan. 31, 2004 20:42 |
|
|
Tomis21
|
Na mind1,azert koszi!
Majd az artol fuggoen valasztok a ket gep kozott(lehet,hogy marad az Fz2).
Megegyszer kossz!!!
|
szomb. jan. 31, 2004 20:39 |
|
|
Tomis21
|
)
Koszi a valaszokat!!!
A ket gep kozti kulonbseg alatt leginkabb konkret tapasztalatokat ertettem,gondoltam neked hatha volt mar szerencsed mindkettohoz!?
|
szomb. jan. 31, 2004 20:21 |
|
|
birdwap
|
>Ugy olvastam,hogy max. zoom allasban kb 1/40-ed mp-celmeg ki lehet tartani.
Ez teljesen emberfuggo! A reciprok szabaly is egy gyakorlati tapasztalatokra epulo megallapitas, amely kimondja, hogy adott fokusztavolsagnal ahhoz, hogy a kep ne mozduljon be, minimum a fokusztavolsag reciproka szukseges. 35 mm-nel ez tehat 1/35 mp. Ezzel szemben meg a Minoltammal nem egyszer keszitettem 1/15 mp-nel teljesen jo kepeket. Ez sok mindentol fugg! Idegallapot, homerseklet, izomterheles, stb. Egy 50 mm-es fokusztavolsagu optika egy D60-on 80 mm-nek megfelelo latoszoget ad. Vagyis a reciprok szabaly szerint 1/80 mp kellene minimum ahhoz, hogy ne mozduljon be. Ha 3 blendevel szamolunk, akkor a stabilizator gyakorlatban 1/10 mp-et megfog. Na most en egy 28-135 IS-sel 50 mm-es allasban (vagyis 80 mm ek-nal) 1/3 mp-nel tueles kepet csinaltam -> emberfuggo.
>(persze megfelelo fenyviszonyok mellett,gondolom:)
mint itram, nem a fenytol fugg! Hanem a hasznalt zarsebessegtol es a fokusztavolsagtol.
>Egyebkent mik a kulonbsegek az FZ10 es az Fz2 kozott(azokat tudom,hogy >kisebb erzekelo,4 Mp,30fps video,nagyobb lecd,vakupapucs)???
digicam.index.hu gepkereso alul kivalaszt a ket gepet osszehasonlit.
|
szomb. jan. 31, 2004 17:01 |
|
|
Tomis21
|
Aham!!
Ugy olvastam,hogy max. zoom allasban kb 1/40-ed mp-celmeg ki lehet tartani.(persze megfelelo fenyviszonyok mellett,gondolom:)
Egyebkent mik a kulonbsegek az FZ10 es az Fz2 kozott(azokat tudom,hogy kisebb erzekelo,4 Mp,30fps video,nagyobb lecd,vakupapucs)???
|
szomb. jan. 31, 2004 15:15 |
|
|
birdwap
|
>Venni szeretnek egy Pana DMC FZ2-ot,vagy Fz10-et.Kerdesem az lenne,hogy az >optikai kepstabilizator mennyire megbizhato,ill. tartos???(2 geriszkop >vagy mi+3 motor,ami 480 fordulat/perccel dolgozik)
Nyilvan konyebbenmeghibasodhat egy ilyen optika, mint azok, amelyekben nincs stabilizator. Az FZ1 mar eleg regi ahhoz, hogy bizonyitsa: nincs kulonosebb problema.
>A masik pedig,hogy a kepstabilizator mennyire jol dolgozik: > pl:mekkora zoommal hasznalhato jol nappal,felhoseb > idoben,felhomalyban,ill. este???
A kepstabilizator mukodese nem fugg a megvilagitastol! A kepstabilizator bizonyos szogelfordulast kepes korrigalni, ha ezen a szogelfordulason nem lepsz tul, akkor akar 5 perces expoziciot is csinalhatsz teljes tele allasban. Ennek persze kicsi a valoszinusege, mert 300-400 mm-nel azert eleg jelentos szogelfordulast eredmenyez az emberi kez remegese. A gyakorlatban azt szoktak mondani, hogy 2-3 blendenyit fog meg a stabilizator. Vagyis 200 mm-nel stabilizator nelkul a reciprok szabaly szerint 1/200 mp ajanlott ahhoz, hogy ne mozduljon be a kep, stabilizatorral 3 blendevel szamitva ez az ertek 1/25 mp-re modosul.
|
szomb. jan. 31, 2004 13:51 |
|
|
Tomis21
|
Skacok segitsetek!!!
Venni szeretnek egy Pana DMC FZ2-ot,vagy Fz10-et.Kerdesem az lenne,hogy az optikai kepstabilizator mennyire megbizhato,ill. tartos???(2 geriszkop vagy mi+3 motor,ami 480 fordulat/perccel dolgozik)
A masik pedig,hogy a kepstabilizator mennyire jol dolgozik:
pl:mekkora zoommal hasznalhato jol nappal,felhoseb idoben,felhomalyban,ill. este???
|
csüt. jan. 29, 2004 21:17 |
|
|
dansun
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!
Bár karácsony már elmúlt, de végre megvásárolható a gép Magyarországon is!
A Panasonic-Online-nál:
( http://www.panasonic-online.hu/)
Az ára akciósan is 220ezer, de ha tényleg azt tudja amit írnak, akkor érdemes lesz kipróbálni/megvenni.
A levélben, amit NNK kapott még februárra jósolták:
"A Lumix FZ10-es fényképezőgépünk jövőév februárra várható...bruttó 210-230ezer forintért."
|
szer. jan. 07, 2004 22:54 |
|
|
dansun
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Budapest
|
|
kedd nov. 11, 2003 15:35 |
|
|
NNK
|
Ismerős a szitu. Én FZ-10-et szerettem volna, de nem
akartam tavaszig várni. Gyanítom a február is csak az
optimum és inkább márcis-április lesz belőle. Külföldi
fórumokon legalábbis eleve áprilisról írtak. Ezért aztán
megvettem a másik képstabilizátorost, ami kapható nem dSLR-
ben (Minolta A1). Ez azonban sokkal drágább és sajna sokkal
drágább, mint amennyit adni akartam érte, viszont mindent
tud.
Az FZ-2 és az FZ-10 között amennyire emlékszem sok
különbség van. (4MP, nagyobb LCD, kicsit okosabb szoftver,
nagyobb ház, vakupapucs, nagyobb, de az FZ-2, vel azonos
tudású szuper lencse.)
Tehát csak akkor érdemes várnod rá, ha nem elég a 2MP, kell
külső vaku lehetőség, vagy fontosak az új funkciók. Pl:
histogram. Szerintem az újdonságok megérik az árkülönbséget.
Szerintem nem az a lényeg, hogy munkára használod-e, vagy
csak otthonra (munkán persze nem a fotóművész, vagy
riporter munkáját értem, arra egyik sem lenne jó), hanem
hogy mekkora papírképet akasz belőle nagyítani. A monitoron
nézegetésre a 2MP bőven elég (legalábbis a mai
monitoroknál).
Az is egy megoldás, hogy most megveszed az FZ-2-t olcsóbban
(ahogy írtad), használod tavaszig, aztán eladod és veszel
egy 10-est. Talán nem buksz sokat rajta.
Ha megteheted gondolkodhatsz a Minolta A1-ben is. Annak
csak 7-szeres átfogású a lencséje, de 28mm-től indul és az
nagyon hasznos. Ha nagyon kell a nagy tele, akkor 50eFt
körül kaphatsz hozzá előtétlencséket. Az 5MP-es és mindent
tud, image stabilizátor is van (nem a lencsében) de nem
kell a lencsecsereberéléssel bajlódni, és a mérete sem
borzasztó, bár nagyobb, mint a Pana.
Még egy gondolat. Nekem segített a döntésben, hogy berágtam
a Panasonicra, amiért ennyire háttérbe szorítja Európát. Mi
a fene indokolja a fél év csúszást? Szerinted?
|
szer. nov. 05, 2003 21:02 |
|
|
Homar
|
Szia!
Köszönöm a segítségedet! Igazából tényleg karácsonyig szeretnék valami gépet venni! Az FZ2esröl is én érdeklődtem igazából Panához tudok olcsóbban hozzájutni, és egyébként a neve is jó a Leica lencsék is jók csak a 2Mpixet keveslem a mai viszonylatban, de nekem nem kell munkára, szinte csak saját célú fényképezgetésre! Azért a 12x-es optikai zoom is csábít!
Véleményed?
Előre is köszi!
|
szer. nov. 05, 2003 0:52 |
|
|
NNK
|
A paraméterek nagyon jók. Az ár közepes.
Megjelenés: Idemásolom, amit ezügyben leveleztem. Remélem segít.
Tisztelt cím!
Az interneten sikerült tudomást szereznem a Panasonic új digitális kamerájáról a LUMIX DMC FZ10-ről. Az USA-ban már forgalomban is van 550-600$-os áron. Egyes fórumokon azt olvastam, hogy Európában csak 2004. márciusában várható a megjelenése. Úgy látom, hogy ennek a kamerának a képességei és ára találkozik leginkább az én igényeimmel, ezért szeretnék ilyet vásárolni. Ugyanakkor még karácsony előtt szükségem lenne egy kamerára, ezért márciusig nem tudok várni.
Kérdésem, hogy a hír igaz-e, azaz valóban csak jövő márciusban jelenik meg a kamera Európában, vagy ez csak rémhír. Érdekelne továbbá, hogy Magyarországon és Ausztriában milyen áron kerül forgalomba, mert tapasztalatom szerint osztrák szomszédainknál 20-30%-al olcsóbban lehet a kamerákat beszerezni.
Sajnos honlapjukon nem található információ sem a kameráról, sem az áráról, ezért zavarom önöket e-mailben.
Köszönettel: NNK
Köszönjük megtisztelő érdeklődését!
A Lumix FZ10-es fényképezőgépünk jövőév februárra várható. Az Ön által említett fórumon valószínűleg a tőlünk kapott információra hivatkoztak. Naponta töb levelet kapunk ezzel a termékkel kapcsolatban, de sajnos a felfokozott érdeklődés ellenére sem tudjuk a készülék európai forgalmazását előbbre hozni.
A távoli bevezetési időpont miatt a pontos árról nem tudok tájékoztatást adni, de a gyakorlat szerint (sajnos) nem érdemes az USA vagy Japán piacok árait alapul venni. Bruttó 210-230ezer forintot tartok elképzelhetőnek, az akkori piaci helyzettől is függően.
Tapasztaltunk szerint Ausztriában csak az adókülönbözetet lehet megtakarítani. Azonban így nem lesz a készülékhez hazai garancia és a behozatal vámköteles (lenne). Amennyiben ezeket figyelembe vesszük, gyakran előfordul, hogy az ár nálunk alacsonyabb.
Megértését köszönjük.
Üdvözlettel,
Panasonic
Kátai Csaba
-----Original Message-----
Sent: Thursday, October 30, 2003 11:19 AM
To: elektro@panasonic.hu
Subject: Lumix DMC-FZ-10
|
hétf. nov. 03, 2003 9:42 |
|
|
Homar
|
Erről esetleg valami vélemény? Tapasztalat?
|
vas. nov. 02, 2003 21:42 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 25 hozzászólás ] |
|