|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 21 hozzászólás ] |
|
Kulfoldon (USA, Nemeto.) vagy itthon vegyek gepet? Ja es mi
Szerző |
Üzenet |
TToma
vas-tag
|
Tudna valaki segíteni A1 ügyben? Úgy tűnik egyet be tudok hozatni NY-ból, azonban az a problémám, hogy nem tudom hol lehet ott legkorrektebb áron megvenni. A neten néztem, de amik pl.: a pricescan-on vannak azok többnyire csak internetesek (pedig ott aztán vannak jó árak). Talán a legolcsóbb NY-i ami rendes bolt is 699 + adó körül mozgott pl.: tristate, de a neten árulnak 589-ért is, mondjuk egy elég megbízhatatlan társaság.
|
hétf. jan. 12, 2004 11:14 |
|
|
birdwap
|
magyar es idegen nyelvu tesztek tomkelege: http://digitalisfoto.lap.hu
|
szer. jan. 07, 2004 22:58 |
|
|
osi22
arany tag
|
Na hogy még többet vívódjál, itt van még 1 gép ami
szerintem kezdésnek nagyon tökös, nem rosszabb mint a
konkurens Sony v. Canon gépek, és még olcsóbb is!
Tehát Pentax Optio 555. Dióhéjban: 5Mp., 5x opt. zoom, jó
sok manuális beállítás, panorámafelvétel, 2cm-ről makró,
éles, szép képek, sokat bíró akku na és kis kompakt méret!
A www.steves-digicams.com/ oldalon, vagy az
index/digitcamen olvashatsz róla teszteket.
Na azért sok sikert a választásnál...
Osi22
|
szer. jan. 07, 2004 22:45 |
|
|
Grizzly
|
Hali!
Köszi a hozzászólásokat. TToma a link tényleg nagyon jó!
Értesítelek titeket majd, hogy mi lett az eredménye a kiutazásnak.
A hozzászólások figyelembevételével alapvetően 2 dolog van az eddigiek alapján amit el kell döntenem: magam akarok beállítani mindent, vagy egy kompaktabb készüléket akarok.
Egyik kolléganőm behozott a minap egy A1-et. Naja!!! Azt sem tudtam, hova kapjak. Nagyon komoly készülék. Ezer féle beállítási lehetőséggel. Első látásra és néhány kép készítése után nagyon jónak tűnt.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nekem nincsen igazán szükésgem egy ilyen komoly gépre. Nekem inkább egy olyan készülék kell, amit csak előkapok és kattintgatok vele. Viszonylag hosszú ideig bírja az aksija, szép képeket csinál...
Ennek fényében valószínűleg Sony V1, vagy Canon PowerShot G5 lesz.
De még mindig vívódom. Akkor lesz biztos a dolog, ha majd hazatérésem után beteszem itthon a szekrénybe a készüléket.
Mindenféleképpen értesítelek benneteket, hogy mi és hogy történt a vásárlással kapcsolatosan.
Üdv.
Grizzly
|
szer. jan. 07, 2004 20:32 |
|
|
TToma
vas-tag
|
Szerintem nézd meg ezt az oldalt:
http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/
Sok gépről van sok info és sample images mindegyikkel, többek között s7000-el és A1-el is, az A1-nél bemutatja az anti-shake-t is.
Persze az tényleg fontos hogy mire szeretnéd használni.
|
kedd jan. 06, 2004 13:24 |
|
|
barabas.zsolt
|
Mibndenképp fuji vagy Canon. kérdés mire akarod használni. Fuji... Jó a menüje, a gép elég strapabiró, sokféle memoria megy bele /s602Zoom, S5000, 7000/ Ár-teljesítmény aránya talán az egyik legjobb.. Relative olcsó hozzá minden kiegészítő, /akkumulátor.../ Nagyon jól használható gépek. Az olcsóbb kategóriában nagyon jó a canon is csak szerintem kicsit drágább mint kellene de szolgáltatásban. A kiegészítők drágák hozzá, pl: akkumulátor... Ha komolyabb darab kell cserélhető optikával Canon 300D /Fuji S2 de jóval drágább / Igazán mindegy melyiket veszed mindkettő nagyon jó /Én speciel a Fujit pártolom/ Ha 100 ezer alatt veszel akkor talán mindegy hol, ha afelett jobban jársz külfölddel..../ Áfa vissza...../ zsolt -----Original Message----- From: Kelep Elek [mailto:hegtamas@freemail.hu] Sent: Tuesday, January 06, 2004 12:35 PM To: list@digitcam.lx.huSubject: Re: [digitcam] Kulfoldon (USA, Nemeto.) vagy itthon vegyek gepet? Ja es milyet? ----------------------------------------------------------------- Elindult Magyarország Legnagyobb Álláskereső Szolgáltatása: http://www.jobinfo.hu----------------------------------------------------------------- A sony esetében talán a memory stick okozhat problémát, meg én valahogy a canon-ban jobban bízok (bár lehet hogy csak az analóg analógiájára ))). A fuji meg a canon g5 teljesen más tészta. A canon kompaktabb (mármint használhatóság és méret tekintetében), a fuji sokkal szélesebb körű szolgáltatásokat biztosít. Szerintem a két gép nem összevethető. A fuji-nak nagyobb az optikai zoom-ja, mindent tudsz manuálban állítani, míg a canon-nál úgy tudom nem. Én azzal együtt hogy nem nagyon bízok a fuji gépekben inkább azt választanám, de neked kell eldöntened, hogy mire akarod használni. Nekem az A1 a cool, és ha 150 000 HUF körül találnék én biztos azt választanám. Egyébként NY-ban 589 és 800 dollár között sok helyen árulják, ami azt jelenti hogy 125 e HUF-ért már lehet kapni, mondjuk lehet hogy nem Vegasban, de az USA-ban igen, ami azért elég rendes ár, csakhát NY és Vegas nem a szomszédban vannak. NY és Budapest meg pláne nem ))). -- Üzenet a csoportnak: list@digitcam.lx.huFeliratkozás: subscribe@digitcam.lx.huLeiratkozás: unsubscribe@digitcam.lx.hu
|
kedd jan. 06, 2004 12:58 |
|
|
TToma
vas-tag
|
Nem tudom az mennyire problematikus, de akár azt is megteheted szerintem, hogy a szállodádba megrendeled a netről gyorspostával NY-ból, ha Vegasban csak drágán talász digigépeket.
|
kedd jan. 06, 2004 12:36 |
|
|
TToma
vas-tag
|
A sony esetében talán a memory stick okozhat problémát, meg én valahogy a canon-ban jobban bízok (bár lehet hogy csak az analóg analógiájára ))). A fuji meg a canon g5 teljesen más tészta. A canon kompaktabb (mármint használhatóság és méret tekintetében), a fuji sokkal szélesebb körű szolgáltatásokat biztosít. Szerintem a két gép nem összevethető. A fuji-nak nagyobb az optikai zoom-ja, mindent tudsz manuálban állítani, míg a canon-nál úgy tudom nem. Én azzal együtt hogy nem nagyon bízok a fuji gépekben inkább azt választanám, de neked kell eldöntened, hogy mire akarod használni. Nekem az A1 a cool, és ha 150 000 HUF körül találnék én biztos azt választanám. Egyébként NY-ban 589 és 800 dollár között sok helyen árulják, ami azt jelenti hogy 125 e HUF-ért már lehet kapni, mondjuk lehet hogy nem Vegasban, de az USA-ban igen, ami azért elég rendes ár, csakhát NY és Vegas nem a szomszédban vannak. NY és Budapest meg pláne nem ))).
|
kedd jan. 06, 2004 12:33 |
|
|
Grizzly
|
vagy
Sony DSC-V1
üdv.
Grizzly
|
hétf. jan. 05, 2004 10:49 |
|
|
Grizzly
|
Hello!
Köszi a hozzászólásokat.
Az A1 elég brutálisnak tűnik nekem és az ára is nagyon konvergál a felső határhoz (eddig 900 USD-ért találtam Las Vegasban a neten). Bár, ha valami jó áron lesz akkor elgondolkodom rajta.
Ezekkről a típusokról mi a vélemény?
Canon - PowerShot G5
FujiFilm - FinePix S7000
Üdv.
Grizzly
|
hétf. jan. 05, 2004 10:22 |
|
|
birdwap
|
>Ja m=E9g egy k=E9rd=E9s mert ezt eddig sehol sem l=E1ttam: Manu=E1lisan= szint=E9n=20 >teker=F5vel lehet =E1ll=EDtani az expoz=EDci=F3s =E9rt=E9keket (rekesz,= z=E1rid=F5), mert=20 >olyan teker=F5t azt hiszem nem l=E1ttam a 7hi-n?
a rekesz es zarido az expo gomb elotti tarcsaval allithato. teljes manualis modban a bal oldalon levo effect tarcsaban talalhato gombot kell nyomni ahhoz, hogy zaridot allitson, egyebkent rekeszt allit.
|
hétf. jan. 05, 2004 10:17 |
|
|
TToma
vas-tag
|
Miso
Köszi a további info-kat, a leírtak alapján én is hasonló véleményre jutottam, mint te (azaz hogy a d7 jó gép). A1-ben a stabilizátor hangzik számomra igazán izgalmasnak, csak nem tudom mennyire használható (mert hát ugye ez nem a hagyományos optikába épített, hanem ez a CCD-t mozgatja). Eddig igazából használt/import D7HI-ben gondolkodtam, de mostmár bejött a képbe az A1, no meg persze a hőn áhított 300D, amire még legalább egy évet kell várnom hogy lemenjen az ára.
Mégegyszer köszi az info-t:
TToma
|
vas. jan. 04, 2004 23:20 |
|
|
Miso2
|
Hello! Bocs, hogy beleugatok... Szoval nekem is jo masfel evig volt D7em. Kb a Bird altal megemlitett dolgok jottek elo nekem is, de nekem meggyozodesem, hogy nagyon jo gep. Mondjuk en egy 7HIra vagytam, a D7tel szemben a szinkonverzio miatt... Az a bizonyos szin eltolodas nekem a masfel ev alatt ugy (sacc)10szer jott elo. A bosszanto az volt, amikor egy temarol keszult 3-4 kep (egy vadaszhaz az erdoben) es mind ocska szinu lett. Talan a relativ keves feny? Az objektivben a 28-200 nagyon jo, bar neha abba a hibaba estem, hogy 28on fenykepeztem es torzultak az emberkek fejei... En rahedli kepet csinaltam a geppel, tobbhetes turakat csinaltam vegig vele es nagyon jo emlekek fuznek hozza. Tele van az egyik szobank fala A4es kepekkel, amiket ezzel a geppel csinaltam. A nagy akkufogyasztas szerintem hulyeseg, mert 2-3 akkuszettel rengeteget kepet lehetett csinalni. Ami miatt en lecsereltem az legfokeppen a lassu elessegallitas, nameg ugya a Canon 300D egyeb elonyeit nem kell emliteni... Apamnak en is a Fuji S602-est ajanlottam, de en nem vennem meg az tuti. Az A1es szimpatikus... Szia: Miso
|
vas. jan. 04, 2004 23:14 |
|
|
TToma
vas-tag
|
A 300D nekem is szimpatikus, csakhát a fránya anyagiak. Lehet hogy várnom kéne még egy évet, hogy a 300D ára kicsit alászökkenjen? Mindenesetre a Minoltától sem ment el a kedvem, mert a leírtak alapján azt hiszem azért kijelenthető, hogy nagytudású, korrekt kis masina, csak hát vannak korlátai. Első ddigitális gépnek azt hiszem jó lehet (de az igazi félprofi/hobbi gép nekem is a 300D-nél indul). Persze ebben a szegmensben minden napról napra változik. Sok sikert kívánok a 300D-hez ezt a minolta dolgot meg azthiszem átrágom még nem egyszer, nem kétszer. Ja még egy kérdés mert ezt eddig sehol sem láttam: Manuálisan szintén tekerővel lehet állítani az expozíciós értékeket (rekesz, záridő), mert olyan tekerőt azt hiszem nem láttam a 7hi-n?
Mégegyszer köszi a segítséget, aztán én meg most agyalhatok hogy várjak-e még ezzel a digitálisra átálással!
|
vas. jan. 04, 2004 23:04 |
|
|
birdwap
|
tesztekben azert nem ternek ki ra, mert viszonylag ritkan jelentkezik. ez csak hosszu hasznalat utan lehet felfedezni, illetve rajonni, hogy ezt valojaban a gep csinalja es nem az akkori fenyviszonyok voltak ilyen furak. jomagam is teszteket irok (ayk: index digicam), de az 1 het kiprobalasi ido sajnos nem elegendo minden apro lehetoseg vagy eppen hiba megismeresere.
a kezelhetoseg nekem is nagyon szimpatikus volt elsonek. en se szeretek menuben rohangaszni minden beallitas miatt. a vezerlotarcsas megoldas viszont (szinten hosszu hasznalat utan) kiderult, nem annyira jo megoldas, ha erzekenyseget is feher-egyensulyt is akartam allitani, tekergetni kellett, bar fejbol is tudtam az allasokat, igy is ido volt. a dedikalt gombok talan jobbak (nem mintha S602 sokkal konnyebben kezelheto lenne, ahhoz sokszor harom kez kell).
EVF nekem nagyon bejott, az elesseget (4x-es nagyitas utan) nagyon jol lehetett benne latni. talan a gond a kepfrissitessel volt, eleg nagy kesest hozott ossze a gep.
A mostani gepem (EOS-300D) kezelese talan meg egyszerubb es logikusabb: a 4 nyilbol a felso az ISO-t, az also a WB-t allitja, a rekeszt, vagy zarsebesseget az expo gomb elotti tekerentyuvel allithatom, ha manualban, akkor egy homb + tekerentyu eddig ez valt be a legjobban, majd meglatjuk ennek milyen gondja lesz.
|
vas. jan. 04, 2004 22:45 |
|
|
TToma
vas-tag
|
Hát köszönöm a gyors leírást. Az az igazság, hogy valamiért a Fuji-ról eddig sok rosszat hallottam, mondjuk nem az s602-ről. Meg valahogy (bár általában objektív szempontok szerint igyekszek választani), a Fuji nekem olyan gagyi kategória és ez most egy abszolut szubjektív megjegyzés és valószínűleg nem is igaz. A Fuji fényképezőgép tekintetében (értem ezalatt a hagyományos tükörreflexes gépeket) nem rendelkezik olyan nagy hagyományokkal, míg a minoltának azért volt pár jó optikája+fényképezője is. Amiket leírtál azok közül talán a színprobléma tűnik zavarónak, meg ez az ellenfény dolog (amit nem értek hogy a tesztekben miért nem térnek ki rá). Ami nekem nagyon szimpatikusnak tűnik a dimage 7 sorozatban (különösen 7hi) az a kezelhetőség (nem igazán tudom elképzelni, hogy fotózás közben végig egy menüt bújok), én szeretem a tekerentyűket amivel gyorsan és hatékonyan beállíthatom a fontosabb funkciókat. Az EVF is kellemesnek tűnik (főleg, hogy histogram-ot, segédrácsot stb. is meg lehet rajta jeleníteni az expozicios beállításokkal együtt). Ezekről még tudnál nekem írni egy pár sort?
|
vas. jan. 04, 2004 22:30 |
|
|
birdwap
|
dimage 7/7i/a1 nem rossz kis gep, de azert 1,5 ev alatt kijottek a nyugjei. Altalanos problema a minolta digitalisokkal, hogy a szinei sajnos nem a legjobbak, sokszor fakok, sokszor kek "fatyol" van a kepen (sajnos nem sikerult rajonnom 1,5 ev alatt, hogy ez a biboros-kekes szineltolodas milyen korulmenyek kozott jelenik meg, de 100% hogy nem feher-egyensuly hiba, mert napfeny WB-nel napos idoben is borzaszto szineket adott neha) Tovabbi problrmama a fokuszrendszerrel van. Az ICX282-es ketfele videojelet tud kiadni a fokuszalashoz, egy kisebb felbontasut, nagy kepfrissitessel, meg egy nagyobb felbontasut, kis frissitessel. Ez utobbi jo fokuszt, de lassut eredmenyez. Elobbi gyorsabb fokuszt, de pontatlanabb, megbizhatatlanabb fokuszt eredmenyez. a firmware 7i-re valo frissitesekor gyorsabb lett a fokusz, de bizonytalanabb. makroban en mindig kezzel allitottam elesseget. Ja makro. nagyon kiraly a 160-200 mm-es fokusztav makronal, mert nem kell tul kozel menni a temahoz, pl. lepkek nem repulnek el. de persze vannak hatranyai is, ekkora fokusztavolsag mellett mar F9,5-nel is viszonylag kicsi a melysegelesseg, ezert sok feny kell, hogy jo fotot keszits.
amit irtam ellenfenyrol, az tenyleg eleg problemassa teszi a kepkeszitest. nem arra kell gondolni, hogy nappal szemben rossz lesz a kep. nem kell hozza enyire eros feny.
En megneznem meg a helyedben a Fuji S602-est. Hasznaltan 130-ert hozz lehet jutni, szerintem nagyon korrekt kis gep. (na persze 28 mm eq. fokusztav nincs)
|
vas. jan. 04, 2004 22:19 |
|
|
TToma
vas-tag
|
Tudom hogy ez egy másik téma, de ha már úgyis szóba került egyébként milyen tapasztalataid vannak a dimage 7-el. Én komolyan gondolkodom rajta, mert nekem ez tűnt az első olyan gépnek amire szívesen váltanék analógról. Azt már elég régen nyűvöm, gondoltam kipróbálnám a digitális technikát. Bár ez a gép nem tükörreflexes de azért jó választásnak tűnt. Főleg tájfotókat készítek (gyakran ellenfényben), néha makrozok. Összességében milyenek a tapasztalataid, mik a jelentősebb hibái a gépnek, illetve ebben a kategóriában mi az ami szerinted megfizethető áron versenytársa a dimage 7 sorozatnak. Nekem elsődleges szempont, hogy mindent tudjak manuál-ban állítani, nagyrészt csak azt használom. Seegítségedet előre is köszönöm, és bocs hogy kicsit elkanyarodtam a témától.
|
vas. jan. 04, 2004 21:45 |
|
|
birdwap
|
>Att=F3l m=E9g nagy a fogyaszt=E1sa annak is csak az akksi b=EDrja jobban.
Az lehet.
>Az optika pedig szerintem ebben a kateg=F3ri=E1ban akkor is kiemelked=F5,= =20 >m=E1rcsak a 28-200-as zoom-al is.
En 1,5 evig hazsnaltam egy DiMAGE 7-est. Sajnos tudom, mirol beszelek.
>V=E9lem=E9nyem szerint a hib=E1ival egy=FCtt akkor is a legjobb v=E1laszt= =E1s annyi=20 >p=E9nz=E9rt!
Ezt azert nem mondanam... attol fugg kinek, es milyen elvarasoknak kell=20 megfelelnie...
|
vas. jan. 04, 2004 21:37 |
|
|
TToma
vas-tag
|
Attól még nagy a fogyasztása annak is csak az akksi bírja jobban. Az optika pedig szerintem ebben a kategóriában akkor is kiemelkedő, márcsak a 28-200-as zoom-al is. Véleményem szerint a hibáival együtt akkor is a legjobb választás annyi pénzért!
|
vas. jan. 04, 2004 21:22 |
|
|
birdwap
|
>Teljesen korrekt optika van rajtuk 28-200-as, kicsi aberr=E1ci=F3val,
cserebe ellenfelnyben telejsen hasznalhatatlan, rettenetesen szorja a fenyt.
>az A1-et sim=E1n megveheted 700-=E9rt, a 7HI-t 600-=E9rt. H=E1tr=E1nya= tal=E1n az a=20 >fent eml=EDtett k=E9t darabnak, hogy el=E9gg=E9 eszik az akksit,
A1-nek mar Li-ion akkuja van, az mar nem veszes.
|
vas. jan. 04, 2004 20:41 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 21 hozzászólás ] |
|