Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 03, 2025 22:50

Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ] 
Casio exilim Z30 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Inkább mutasd meg mi a gond, hátha többre megyünk vele.

szer. okt. 20, 2004 15:06
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Ja ha depresszios vagy tudok ra gyogyszert!!!!!!

kedd okt. 19, 2004 6:29
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Meggylé!Te ismered agépet?Egyebként arra a válaszra vártam akinek ilyen gépe van annak akartam leirni vagy megkérdezni hogy benti képeknél mosottak a képek kintiakkel semmi bajom.Hátha van valami beállitasi forma ami segithet.

kedd okt. 19, 2004 6:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bocsesz a kirohanásért... (mégha igazam is van), de ma már az emberi gügyeség/hülyeség eléggé felhúzott itt a valóvilágban.

hétf. okt. 18, 2004 16:33
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
:)))))))))

hétf. okt. 18, 2004 16:15
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
ati34 írta:
Hali.Olvastam a hozzaszolasokat én 2hete vettem egy ex-z30ast van egy ket dolog ami szamomra nem vilagos a geppel kapcsolatban.Ha valaki ilyet hasznal vagy ismeri kérnék egy kis tanácsot.Köszi.

Hűűűűűű.......... átolvastad te ezt a topikot???
Pont a te gépedről szól!
És pont van olyan itt, akinek van!
És ha te pont nem írod le hogy mi a franc furdalja az oldalad amit meg akarsz tudni, akkor az illető hogy válaszoljon rá??

Szedd össze magad, és fuss neki mégegyszer!

hétf. okt. 18, 2004 15:34
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Hali.Olvastam a hozzaszolasokat én 2hete vettem egy ex-z30ast van egy ket dolog ami szamomra nem vilagos a geppel kapcsolatban.Ha valaki ilyet hasznal vagy ismeri kérnék egy kis tanácsot.Köszi.

hétf. okt. 18, 2004 13:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
Én is csak ajánlani tudom a Casio típust, habár nekem még a régebbi QV-3000, QV3500, QV-4000, QV-5700-as Canon, F2.0-es, nagyobb fényerejű, obival szereltekről van "csak" jó tapasztalatom, de minden bizonnyal ezek az újabb Pentax-os gépek is szuperek.
S hogy mi az oka, hogy nem közkedvelt!? Talán mert nem kimondottan fényképezőgépgyártó cég a CASIO és sokan félnek az öszvér gépektől; Pentax, vagy Casio Objektív, Sony CCD, Casio elektronika, ...stb.
Azonban aki egyszer kipróbálja, megismeri, biztos vagyok benne, hogy ebben a kategóriában a legjobb minőséget kaphatja, a legjobb áron.

szer. aug. 11, 2004 23:23
vas-tag

Hozzászólás Re: kérdés
trapper írta:
1 kérdés: nem ugyanazt a minőséget kapjuk ha felteszed sz.gépre először a képeket és utánna kinyomod tv-re s-video kábellel? szebbek lennéneknek a képek ha rögtön a fényképezőgépről tudnád kitenni tv-re?

:) Persze, ez az út működik, de ált. a nagyiknál nincs számítógép, és még nem rohangálunk olyan sokan laptoppal. :wink:
Néhány gépet csak összekötsz a tartozék kábel segítségével a TV-vel és már nézheted is gépen lévő képeket.

kedd aug. 10, 2004 16:44
ezüst tag

Hozzászólás kérdés
köszi a hogy megosztottad tapasztalataidat .
azt írod hogy nincs video kimenet a gépen és nem tudod kitenni tv-re.

1 kérdés: nem ugyanazt a minőséget kapjuk ha felteszed sz.gépre először a képeket és utánna kinyomod tv-re s-video kábellel? szebbek lennéneknek a képek ha rögtön a fényképezőgépről tudnád kitenni tv-re?

kedd aug. 10, 2004 14:38
vas-tag

Hozzászólás 
Szia.

Mostanában vettem pont egy ilyen Z30-as gépet. Nekem az ég világon semmi bajom vele, nagyon szép képeket lehet vele készíteni, 21 un. bestshot funkciója van amivel különböző témák szerinti előbeállítások vannak eltárolva. Némelyik nagyon hasznos és az adott témán belül valóban szép képeket készítenek.

Nekem 3 fő szempontom volt amikor gépet keresgéltem. Az első és a legfontosabb, hogy olyan kicsi legyen, hogy mindig nálam lehessen a zsebemben vagy egy ővtáskán. A második szempont, az ára volt a harmadik holtversenyben a másodikkal, a képminőség. A megapixel annyira nem érdekelt, mert (tudtommal) igazából nem a MP számít, hanem a lencse minősége, már persze ha nem posztereket akarok készíteni. Én max. 10x15 papírképpel számolok, de a 3MP-el lehet nagyobbat is ha nagyon szükséges.

Ezek alapján kezdtem el keresgélni. Végül a Sony DSC-T1-et néztem ki magamnak, mert elég jó vélemények voltak róla mindenféle tesztelő helyeken. Ez lett volna netto 110e. huf. és akkor volt a Z30 85.e huf. Gondoltam ennyit megér a különbség. Azután húzódott a vásárlás és néhány hét alatt a Z30 ára leesett 67e. huf.-ra. Na, ennyivel már nem éreztem jobbnak a T1-et, ha azt is beleszámítom, hogy ahhoz a kártya egy kisebb vagyon ha ki akarom használni a 640x480 30fps tulajdonságát.

Visszatérve a Z30-ra. Pentax lencséje van ami tudtommal nem egy rossz minőség. Ami a méret miatt kompromisszumként le kell nyelni az, hogy mivel csak egy csatlakozó fért el a gépen, így dokkolón keresztűl lehet csak tölteni az akksit és letölteni róla a képeket. Nincs rajta TV kimenet, így nem lehet a nagyinak megmutatni a családi képeket a TV-n (ezt fájlalom a leginkább). Nincs dátumbélyegzés a képre. Ezek nem egetrengető problémák, de örültem volna neki.

Hasznos tulajdonságai:
- hosszú munkaidejű aksi és 3 óra alatt nulláról fullon van
- bestshot előbeállítások
- nagyon szép makró képeket készít
- szép képet készít éjszaka is de csak állványon
- 3x-os optikai és 4x-es digitális zoom = 12x zoom. Igazából nem szeretem a digitális zoom funkciót, de ha csak számítógépre készül akkor meglepően élvezhető kép lesz belőle (max.1024x768)
- kellemes méretű 2"-os kijelző szép, éles színekkel
- video felvétel 320x240 15fps. hanggal, szép színekkel de akadozós. Ebből szerintem nem is lehet többet kihozni ilyen fps értékkel.
- a gépen átméretezhetem a képet, így helyet spórolva a kevésbé fontos képpel hosszú úton.
- a gépen kivághatok egy részletet a képből csak azt elmentve.
- html albumba rendezhetem (10 féle) a képeket és így már a kész index.htm fájlt tölthetem fel akár az internetre is.
- minden képhez max. 30mp. hangot is felvehetek.
- Diktafonként is használható, szinte korlátlan idejű hanganyak tárolására képes. Néha igazán jól jön. Nem kell jegyzetelgetni tárgyaláson, értekezleten, vagy ha nincs is papír, toll a kézügyben.

Nos, hirtelen ennyi jutott eszembe :lol: . Ha kérdése van vkinek ne tartsa vissza.

hétf. aug. 09, 2004 18:12
ezüst tag

Hozzászólás Casio exilim Z30
Üdvözletem mindenkinek!

Azért nyitottam ezt a topicot mert nemhogy a fent említett géppel kapcsolatban de álltalában Casio gépekkel kapcsolatban sem nagyon találtam témákat ,hozzászólásokat.
Mi ennek az oka? Nem közkedvelt gép a Casio talán ? vagy miért?
Azért azt nem hiszem hogy a Casio-t a gagyi gépek közt jegyeznék csak,vagy tévedek?

Vásárlás előtt állok és minden ezzel foglalkozó fórumot ,oldalt megpróbálok felkutatni hogy okosabb legyek. Kikérném a véleményeteket is ha volna tapasztalat a géppel kapcsolatban.

Várom hozzászólásaitokat! köszi

vas. aug. 08, 2004 19:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 12 hozzászólás ]