Szerző |
Üzenet |
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
esetleg ha egy képet mutatnál....
(mi az hogy harántirányú?)
|
csüt. nov. 04, 2004 15:22 |
|
|
szemeredik
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Szeged
|
hmmm! megszűnt az élet ebben a fórumban? rég volt már hozzászólás. mindegy! nekem lenne kérdésem!
múltkor vettem észre hogy néhány képen harántirányú csíkozódás látszok. mitől lehet ez? a képeket szürkületben csináltam! valamit rosszul állítottam volna be?
amúgy a Z3-mal nagyon meg vagyok elégedve! az esett csak rosszul hogy olyan gyorsan zuhant le az ára miután megvettem. :->
|
csüt. nov. 04, 2004 11:38 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Ha valaki kacérkodik a Minolta Z3 megvételével, akkor ajánlom figyelmébe a Panasonic FZ20 tesztjét, ahol összehasonlításképp található tesztkép a Minolta Z3 és Panasonic FZ3-tól is. (Az árakat tekintve az FZ3 igencsak komoly ellenfele a Minolta Z3-nak.)
A képek magukért beszélnek...
http://www.dcresource.com/reviews/panas ... ndex.shtml
|
szomb. okt. 02, 2004 10:42 |
|
|
-kyg-
ezüst tag
|
Minolta firmware-k:http://download2.minoltaeurope.com/openmind/technic/swfw/mswdipholn.nsf/webselectfw?openform&distribution=ME&language=en
,én is innét tettem a Z2-re.
|
pén. okt. 01, 2004 22:12 |
|
|
szemeredik
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Szeged
|
dimage Z3-ba szeretnék kártyát venni és nem szeretném ha a kártya lassúsága miatt nem lenne folyamatos a videófelvétel vagy a sorozatkép rögzítésnél adódnának problémáim. mennyire gyors kártyát érdemes vennem? noname kártyákkal mi a helyzet? kártyaolvasót nem használok mert nincs, a Z3-ról tölteném át a képeket a szgépre.
találtam egy helyet ( http://www.gepbolt.hu) ahol az 512-es Kingston 14200Ft. lifetime garancia! szerintetek megvehetem vagy inkább vegyek Sandisk Ultra II-est ami állítólag a leggyorsabb (60x) ebben a kategóriában? igaz drágább is :->
ugyanakkor sok helyen olvastam a Kingston kompatibilitási problémáiról.
tudom hogy vigyem el a gépem és próbáljam ki de a kártyát rendelni kell, nem boltban veszem! az meg ha lassú a kártya sajnos nem garanciális hiba és nem pénzvisszafizetéssel jár :-<
ti milyen márkájú és méretű kártyát használtok?? várom a tapasztalatokra alapozott véleményeket!
van valakinek tapasztalata az AVPlanet nevű bolttal kapcsolatban? lehet tőlük rendelnék mivel most ingyenesen szállítanák ki a cuccot.
|
szer. szept. 29, 2004 15:29 |
|
|
RoyStampler
ezüst tag
|
Jónak tűnik ez a Z3. Eddig egy Canon PowerShot A95 volt a kiszemeltem, de ez a készülék ideális kombinációnak tűnik - van tisztességes optikai zoomja, ugyanakkor a felbontása sem rossz, és rengeteg benne a manuális beállítási lehetőség.
Csak egyvalamit nem értek... Tudom, mellékes szempont, de... HOGY LEHET ILYEN RONDA EGY FÉNYKÉPEZŐGÉP?
|
szer. szept. 22, 2004 12:39 |
|
|
Mimano
ezüst tag
|
Birdie [digicam] írta: Ha kiderül valami a szűrővel kapcsolatban szóljatok, mert akkor átjavítanám.
Annyi a biztos, hogy a munkatársam behozta a 49 mm-es szűrőit,
és hát teljesen más, sokkal nagyobbak.
Maholnap du. bemegyek vmi boltba és kikérem a véleményüket, meg ki is próbálom hogy mi a tuti.
Majd megírom.
de ha van vmi azért még jöhet
|
kedd szept. 21, 2004 14:22 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Ha kiderül valami a szűrővel kapcsolatban szóljatok, mert akkor átjavítanám.
|
kedd szept. 21, 2004 14:11 |
|
|
Mimano
ezüst tag
|
Re: Minolta Dimage Z3
szemeredik írta: -milyen akksikal érdemes használni? melyikkel mennyit bír? -milyen memóriakártyával lehet kihasználni a 640x480:30fps-t? állítólag némelyik memóriakártya ehhez túl lassú. ULTRA IIes kártya kell hozzá vagy jó a régi is csak nem mindegy milyen márkájú? -hogyan használhatom webcameraként? TaNk utalt rá hogy van rá megoldás... -mennyi videót lehet vele rögzíteni (ha lehet akkor egy táblázat lenne jó mindenféle felbontás illetve kártyaméretről) -magyar menü gondolom nincs benne. ugye? -magyarországon kapható a szürke és a fekete is?
én nem rég óta használom így nem minden kérdésedre tudok választ adni, de talán segít:
2200-as akksival használom, de potaksi ugyis kell, véletlen se ezért kelljen visszafordulni. Eddig össze-vissza használtam, így nem tudok a teljesítményére mit mondani.
256mb ridata kártyát vettem, legjobb felbontásban kb 02:52 fér rá, és bírja is. (viszont a kártya tulajdonságait nem tudom, amikor vettem kipróbáltam előtte, én is tartottam tőle, hogy lassú lesz)
640*480/30 fine 02:52
640*480/30 std 04:17
320*240/30 std 08:59
Én németországból hozattam, nem tudom van-e hozzá köze, de nincs benne magyar menü és szürke. Valahol olvastam, hogy csak 1 szín lesz belőle Mo-n.
Webcam , nem próbáltam azt még nem néztem.
Na most ez egy gyors, rögtönzött válasz, de remélem segített.
Nekem is lenne kérdésem :
Digitcam oldalán 49mm-es szűrőméretet mond, de az szerintem nem igaz,
és adapter nem szükséges az előtétlencséhez.
Tapasztalatokat várnám, mert én még nagyon amatőr vagyok, és nem talaltám erre vonatkozó leírást.
Köszönöm
|
kedd szept. 21, 2004 11:18 |
|
|
Titi28
vas-tag
|
Z2 -ről jót-rosszat
Sziasztok. Most tervezem egy Z2 beszerzését. Tudnátok pár jó-rossz dolgot mondani róla. Pl.: Mennyire bírja a TFT kereső ezt a falyta mozgást? Milyes seb. SD kell hozzá (SanDisc ULTRA elég-e), Pár gyakorlati tapasztalat...
Előre is köszi.
|
hétf. szept. 20, 2004 14:15 |
|
|
ixusi
vas-tag
|
-kyg- írta: Sziasztok, feltettem a Z2-re az 1.02 firmware-t . Az AF nagyon sokat javult, ĂŠrzĂŠkenyeb, gyorsabb, gyenge fĂŠnynĂŠl is jĂłl hasznĂĄlhatĂł. Az AF segĂŠdfĂŠnynek szĂĄmomra nincs tĂşlsok ĂŠrtelme, tĂşl kicsi tĂĄvolsĂĄgra hasznĂĄlhatĂł. A lĂŠzeresnek van ĂŠrtelme, de a ledes csak jĂĄtĂŠkszer.
Hali!
Szervizben tették rá,vagy letöltötted a net-röl???
Ha utobbi honnan???
Elörre is köszi!
|
vas. szept. 19, 2004 19:28 |
|
|
szemeredik
vas-tag
|
Minolta Dimage Z3
Sziasztok!
főleg a Z3 tulajdonosokhoz lennének kérdéseim (de bárki válaszolhat rájuk ):
-milyen akksikal érdemes használni? melyikkel mennyit bír?
-milyen memóriakártyával lehet kihasználni a 640x480:30fps-t?
állítólag némelyik memóriakártya ehhez túl lassú. ULTRA IIes kártya kell hozzá vagy jó a régi is csak nem mindegy milyen márkájú?
-hogyan használhatom webcameraként? TaNk utalt rá hogy van rá megoldás...
-mennyi videót lehet vele rögzíteni (ha lehet akkor egy táblázat lenne jó mindenféle felbontás illetve kártyaméretről)
-magyar menü gondolom nincs benne. ugye?
-magyarországon kapható a szürke és a fekete is?
|
szomb. szept. 18, 2004 19:05 |
|
|
-kyg-
ezüst tag
|
Sziasztok, feltettem a Z2-re az 1.02 firmware-t . Az AF nagyon sokat javult, ĂŠrzĂŠkenyeb, gyorsabb, gyenge fĂŠnynĂŠl is jĂłl hasznĂĄlhatĂł.
Az AF segĂŠdfĂŠnynek szĂĄmomra nincs tĂşlsok ĂŠrtelme, tĂşl kicsi tĂĄvolsĂĄgra hasznĂĄlhatĂł.
A lĂŠzeresnek van ĂŠrtelme, de a ledes csak jĂĄtĂŠkszer.
|
csüt. szept. 16, 2004 20:52 |
|
|
TaNk
vas-tag
|
Slash írta: TaNk írta: Üdv.! Tettem fel nektek képeket,meg a menüröl egy felvételt,és persze a stabilizátor müködését a : www.tar.hu/minoltaz3 oldalra. TaNk Nálam nem jön be az oldal. Mi lehet a gond?
Üdv.!
Nekem sem jön be,nem tudom miért!
Itt is vannak tesztképek :
http://www.steves-digicams.com/2004_rev ... mples.html
Üdv.!
|
pén. szept. 10, 2004 19:18 |
|
|
4
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: Szeged, Zápor József Kávézója
|
haho
Van vmi lehetoseg arra,h a szamitogeppel vezereljem a fenykepezogepet??? A CD-n mellekelt driver a leiras szerint ehhez a gephez (dimage Z2) nem jo. Az USB-s dolgok (kepletoltes, ...) mukodnek. Vkinek van otlete???
Koszonettel:
Karesz
|
pén. szept. 10, 2004 10:34 |
|
|
MaD
arany tag
|
1: A képek 1 része nem érhető el.
2: Ami elérhető, azok szerintem eléggé zajosak, pedig ISO50-nek írtad őket. Ha ez tényleg így van, mi lehet 100, 200-nál?
3: Én is inkább pana FZ20 felé kacsingatok.
|
hétf. szept. 06, 2004 7:50 |
|
|
Slash
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 50 Tartózkodási hely: Budapest
|
TaNk írta: Üdv.! Tettem fel nektek képeket,meg a menüröl egy felvételt,és persze a stabilizátor müködését a : www.tar.hu/minoltaz3 oldalra. TaNk
Nálam nem jön be az oldal. Mi lehet a gond?
|
vas. szept. 05, 2004 17:41 |
|
|
torril
vas-tag
|
Hi TaNk!
Thx a tesztképeket, nekem maximálisan tetszenek.
80 %-ban emellett a gép mellett döntöttem, de nagyon hasonlítgatom a Pana FZ20-assal is.
|
szomb. szept. 04, 2004 14:04 |
|
|
marci3
ezüst tag
|
Nem a tÉmához kapcsolódik,de telefonról nem tudok új tÉmát nyitni! Szóval eladom a minolta dimage 7hi-mat,És vennÉk helyette jobb gÉpet,maximum 200 ezerÉrt. Idáig nagyon a minolta dimage a2 jön be,mert már megszoktam a minoltát,meg 8 megapixel, meg van benne stabilizátor,mert be szoktam mozogni,ha nem mozognÉk be nem adnám el a 7hi-t,szóval ez fontos. Ami taszitó benne,az az akkuja. MennyiÉrt lehet ilyen akkut szerezni? Nem tud valaki egy használt a2-t? Vagy milyen gÉpet vegyek? MindenkÉpp cf kártyás kell,mert megmarad a microdrive-om. Birdie vÉlemÉnyÉre is kiváncsi vagyok! Köszi. Akár irhattok emailt is marci3pecs@freemail.hu-ra.
|
csüt. szept. 02, 2004 20:34 |
|
|
TaNk
vas-tag
|
Üdv.!
Tettem fel nektek képeket,meg a menüröl egy felvételt,és persze a stabilizátor müködését a : www.tar.hu/minoltaz3 oldalra.
TaNk
|
csüt. szept. 02, 2004 19:12 |
|
|
TaNk
vas-tag
|
Üdv.!
Minden gépet lehet használni webcam-nek,ha van video kimenete és van egy video bemenetes videokártyád.
Egyébként a gyári leírása nem szól róla...
TaNk
|
szer. szept. 01, 2004 20:08 |
|
|
yamal
vas-tag
|
Z2-t lehet webcamként használni?
Z
|
kedd aug. 31, 2004 6:28 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Ami még érdekes:
A Z3 menüje lassú :O
Z2 és Z10-é normális sebességű, de a Z3 nem tudja követni a gyors mozgásokat.
Az LC valóban gyengébb, ez nem csak számokban fejezhető ki, én csak a képét néztem. A kiírt betűk is rémesek. Nem értem, hogy tehet a KonicaMinolta ilyen LCD-t a Z-sorozatának zászlóshajójába.
Érdekes egy gép lett az tény.
|
vas. aug. 29, 2004 9:19 |
|
|
TaNk
vas-tag
|
Üdv.!
A ccd mozgatásu stabilizátor bemutatója :
http://www.dpreview.com/articles/Minolt ... smovie.mov
Elég jó a menü felépítése,gyorsan meg lehet szokni.Fotózás közben a kép mentésekor is lehet állítgatni. Gombhoz rendelhető menü is van.
A hátsó LCD gyengébb mint az elődöké (78000 pixeles),szvsz igy akartak spórolni,de annyira nem gáz...
Amatör fotók :
http://www.pbase.com/cameras/minolta/dimage_z3
TaNk
|
szomb. aug. 28, 2004 19:18 |
|
|
Samee
vas-tag
|
Sziasztok!
Nekem is lenne kérdésem: mennyire jó a menüje, illetve mennyire gáz a kis lcd a hátulján? Nagyon pixeles?
Köszi!
|
csüt. aug. 26, 2004 7:03 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
FZ10-ben optikai képstabilizátor van!
KonicaMinolta CCD-t rángat. Kicsit más, de ilyen méretnél jelentéktelen a különbség.
Z3-on nincs segédfény.
A Z3/Pana mellett nézz még rá a Canon S1 IS-ére is. ERről digicam.index.hu-n részletes tesztet is találsz, FZ10-ről meg rövid bemutatót.
|
hétf. aug. 23, 2004 8:57 |
|
|
gyurxi551
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 18, 2004 13:42 Hozzászólások: 703 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, BP
|
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy a Minolta honlapján "anti shaking system van" ez tökugyanaz mint az elektromos képstabilizátor, mint pl a Panasonic DMC-FZ10-en? Mert láttam Z3-at 128.000-ért és 150.000ért FZ10-et és talááán megérné még a Panasonic azt a plusz 22ezret, nem?
A Z3-on van AF segédfény? Ezt sehol nem találtam, de mintha nem látnék rajta.
Bár nekem is van egy UltraZoom gépem (Olympus C765) csak hiányolom róla a képstabilizátort, ezért kérdem, mert lehet újítás lenne/lesz.
köszi
gy
|
vas. aug. 22, 2004 23:43 |
|
|
TaNk
vas-tag
|
Üdv.!
Mimano : én kingstone-t használok,a fine mozgóképhez már nem elegendő a sebessége igy csak 30 sec. a rögzítés..
torill : készitettem olyan fotókat amiket szeretnél,de egyenlőrre nem tudom hova feltölteni!
Kérdés,jöhet!
|
vas. aug. 22, 2004 18:20 |
|
|
torril
vas-tag
|
Helló TaNK!
Grat a géphez!
Köszönjük a felajánlásodat.
Engem is elsősorban mintaképek érdekelnének. Pontosabban a zoom.
12x-es.
Tehát, ha lehetne egy pár olyan fotót látni, ahol a zomm 35 mm-es, 50 mm-es, a maximális optikai 420 mm-es, és ehhez még a teljes digitális zoomos ráközelítést is. El sem tudom képzelni az ilyen nagyítást.
További sok örömöt hozzá!!
|
csüt. aug. 19, 2004 18:38 |
|
|
yamal
vas-tag
|
Hello!
Nekem z2-es van. Sajna csak rövid magyar leírással. Kezdőként ez kevés. Tud valaki segíteni egy teljes magyar tájékoztatóval?
előre is köszi
Yam[/b]
|
kedd aug. 17, 2004 13:10 |
|
|
Mimano
ezüst tag
|
Én ma szerzem be ezt a típust ( Z3, már nagyon várom ) és a
kérdésem a következő lenne:
Milyen típusú mem. kártyát javasolsz hozzá?
Hogy érthetőbb legyen , milyen olvasás/írasi sebesség szükséges?
Hallottam hogy előfordul, főleg a videófelvételnél/sorozatfelvételnél, hogy a gép tud egy bizonyos felbontást, de nem tudja rögzíteni a memkártya sebessége miatt.
Szal neked milyen kártyád van, és az elboldogul mindenfunkcióval ?,
Vagy bármi amit tudsz/tudtok a témáról.
köszi
|
kedd aug. 17, 2004 10:59 |
|
|
Slash
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 50 Tartózkodási hely: Budapest
|
Én a zajcsökkentésre értettem. Az autómata, vagy lehet kapcsolgatni?
A képeket várom, nagyon kíváncsi vagyok, mert minden gépet, amikor tesztelik, valahogy megfeledkeznek arról, hogy nem csak napsütés, tengerpart, meg vakuval készült portré létezik. Ha az ember este szeretne fotózni, vagy egyszerûen csak egy szobában, akkor már egyáltalán nem mérvadók a netes képek.
|
pén. aug. 13, 2004 21:51 |
|
|
TaNk
vas-tag
|
Slash írta: KIRÁLY!!! A következő kérdéseim lennének, ugyanis ezt a msinát én is kinéztem magamnak: - Pontosan hogy lehet kezelni a manuális fókuszt? - Mennyire használható az AF alacsony fényviszony mellett? - Lécci tegyél be képet arról, hogy mit lehet vele készíteni sötétben. Az érdekelne igazán, hogy mennyire zajos a kép 200 v. 400 isonál zajcsökkentéssel, illetve anélkül (persze, ha ezt lehet kapcsolgatni). KÖSZI!!!
Hello!
1. a menüben bekapcsolod,innen már a fel és le nyilakkal állítod,jobb szélen (az LCD-n) láthatod a fokusz távolságát,plusz a teljes lcd-re
nagyítja a képet...
2.mennyire alacsony? pl.full sötétben nem igazán.egyébként mind két irányba tul megy de mivel elég gyors általában meg találja a helyét..
3. meg próbálok képet,és lehet kapcsolgatni az Iso-t 50-400..
Üdv.
|
pén. aug. 13, 2004 20:11 |
|
|
Slash
ezüst tag
|
KIRÁLY!!! A következõ kérdéseim lennének, ugyanis ezt a msinát én is kinéztem magamnak:
- Pontosan hogy lehet kezelni a manuális fókuszt?
- Mennyire használható az AF alacsony fényviszony mellett?
- Lécci tegyél be képet arról, hogy mit lehet vele készíteni sötétben. Az érdekelne igazán, hogy mennyire zajos a kép 200 v. 400 isonál zajcsökkentéssel, illetve anélkül (persze, ha ezt lehet kapcsolgatni).
KÖSZI!!!
|
pén. aug. 13, 2004 8:30 |
|
|
azzo
vas-tag
|
Az adatlapján 78,000 pixel szerepel az EVF-nél. Ami igen pocsékul hangzik...
A lényeg. Képeket. Most!: -)
|
csüt. aug. 12, 2004 8:40 |
|
|
TaNk
vas-tag
|
A lényeget kimaradt :
Külön álló EVF, (110.000 pixel) picit jobb mint az elődnél.
A hátsó lcd gyengébb minőségü mint a Z1-é.
Élő HISTOGRAM!!
A design? hát nem tom meg kell szokni? fura....
|
szer. aug. 11, 2004 20:09 |
|
|
TaNk
vas-tag
|
Minolta Dimage Z3
Üdv. mindenkinek!
Lecseréltem a Z1-emet egy Z3-ra.Ha van kérdésetek irjatok,egyenlőrre a változások :
4 mpixel
12x optikai zoom,brutális gyors és hangtalan
optikai stabilizátor,pontossabban ccd mozgatás a bemozdulás ellen
több féle AF ?? még tesztelem
video felvétel fine mód is
16 bites hang
az optikai zoom iszonyu csendes lett
több féle video felvétel,kép effektek,manuális fókusz stb..
Hirtelen ennyi....
|
szer. aug. 11, 2004 20:03 |
|
|