|
Fenykepezokhoz Akkumulatorok
Szerző |
Üzenet |
ksanyo
ezüst tag
|
Amúgy hol kapható most a 8168gs töltő? Még sehol nem találtam. (praktikernél olcsóbban..)
|
csüt. feb. 17, 2005 18:42 |
|
|
ksanyo
ezüst tag
|
Igazatok van! Csak nem gondoltam hogy már 7e-ért be lehet szerezni a jobbat is . Ennek még utánanézek azért...
Az edigital-on akcióznak most : Nikon Coolpix 4100 fényképezőgép (gyári alaptartozékokkal) + 128MB-os Kingston SD kártya + Varta Photo töltő + 4db 2300mAh akku + bőrtok. mindez 55000Ft, ja és ingyenes kiszállítás. Akkor ezt sem érdemes így megvenni, hanem külön a gépet, töltőt memkarit?
|
csüt. feb. 17, 2005 10:50 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
az a 10-15e az mondjuk 3e ft egy minwa 8168gs-nél ami kisüt, dV, és 5ora alatt tölti fel a 2300as aksikat. Szerinted ez olyan nagy ár azért hogy ne egy ultrabuta lassu töltöd legyen?mondjuk 4 sanyo 2300as aksival 7e körül jön ki. Viszont a legjobb aksiaid leszen amit kapni lehet és egy jo töltöd.
|
szer. feb. 16, 2005 0:10 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
A kisütés azért jó, mert az esetleges memóriaeffektust könnyebb vele elkerülni (bár vannak fenttartásaim, az akksikat, amikkel a gépem már kikapcsol, a töltőm alig süti 1-2 percig, vagy addig sem, tehát hagy benne bőven naftát. Szerintem nem süti a kívánatos cellánkénti 0,9-1V-ra), a deltaV (igazából deltaU, mert a fesz.-t figyeli) meg arra jó, hogy mindig a maximumra tölti az akksikat, a túltöltést is el lehet vele kerülni. Ilyen funkciók nélküli töltőt már nem nagyon éri meg venni, de ha olcsón akarsz viszonylag jó minőséget, akkor a Minwa töltőit keresd. Praktikerben láttam őket, de 2×-es áron, mint amennyi a disztribútornál. Kétféle csomagolásban, egyik eredeti Minwásban, másik egy Somogyisban, de most ne folyjunk bele a Somogyis vitába...
Üdv!
|
kedd feb. 15, 2005 22:48 |
|
|
ksanyo
ezüst tag
|
Igen, igen ezekről a funkciókról olvastam ebben a fórumban is. Mennyire hasznosak ezek? Számottevően növelik egy akku élettartamát? Biztosan jó a -dV meg a társai, de akinek nem ér meg 10-15ezret...
Arra a következtetésre jutottam, hogyha 2100as akkut adnak hozzá akkor valószínű hogy mindenféle csiribiri nélkül is maximálisan fel tudja tölteni. Vagy nem?
Az 5-6éves philips 700mAh-s NiCd akksijaim is még mindig jó bírják, pedig egy hama egyszerű töltő eteti őket...ami most kb 1500ft.
|
kedd feb. 15, 2005 22:15 |
|
|
Andreas
ezüst tag
|
ksanyo írta: Uniross töltőről mi a véleményetek? Most szeretnék venni valami újat, mert még az ősrégi (kb 5éves vagy több) Ni-cd-kel nyomom. Discmanben még mindig jól birják (a korához képest) , de a fényképezőt kb 20percig viszi... Szóval láttam a www.edigital.hu-n egy uniross szettet : Uniross RC103543 akkutöltő (6-9óra) + 6db 2100mAh akku 5750 Ft. Megbízható a márka? Nekem megtetszett a 6dbos készlet...
2/4-es töltő, kisütni nem tud, -delta U figyelés nincs... dehát ennyi pénzért 6 akkuval nem is lehet többet várni. Az hogy Uniross, sokat nem jelent, ebben az árkategóriában szinte mindenki matricázik valami OEM távolkeleti cuccot.
|
kedd feb. 15, 2005 16:16 |
|
|
ksanyo
ezüst tag
|
Uniross töltőről mi a véleményetek? Most szeretnék venni valami újat, mert még az ősrégi (kb 5éves vagy több) Ni-cd-kel nyomom. Discmanben még mindig jól birják (a korához képest) , de a fényképezőt kb 20percig viszi...
Szóval láttam a www.edigital.hu-n egy uniross szettet : Uniross RC103543 akkutöltő (6-9óra) + 6db 2100mAh akku 5750 Ft. Megbízható a márka? Nekem megtetszett a 6dbos készlet...
|
kedd feb. 15, 2005 10:43 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
CD és DVD száz éve... van az még vagy 2 is , de inkább
Akksikból meg 2 év alatt úgyis jönnek ki szebb, jobb, nagyobb kapacitásúak, érdemes váltani. De ha még kétnaponta is töltöm őket, akkor is kb. 3 évet mennének a 600. ciklusig, nemde? Amúgy a nagy kapacitású akksik nem feltétlenül szeretik a lassú töltést, persze az ultragyorsat (15 perc) sem.
Üdv!
|
hétf. feb. 14, 2005 23:12 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Nekem bőven elég, ha 2-3 évet kihúz, akkor már megsimogatom és megköszönöm neki a szolgálatot, mehet nyugdíjba.
Az elvi 5-6 év elég irreális, de nem is kell ennyit kihúzzon.
Hasonló ez a CD-k (DVD-k) 100éves élettartamához, szerintem az is úgy van kitalálva, hogy 100 év múlva még lehet látni, hogy ez CD volt...
Üdv
Inhouse
|
hétf. feb. 14, 2005 14:21 |
|
|
Andreas
ezüst tag
|
Ez a ciklusszám egy érdekes dolog, van aki 300-at mond, van aki 500-at és van aki 1000-et. Kinek van igaza? Attól függ hogy meddig tekintünk jónak egy NiMH akkumulátort:
Ha megnézzük akkor a 300. ciklus körül elkezd csökkenni a kapacitás. 600-700 körül elkezd növekedni a belső ellenállás, amelynek az a következménye hogy terhelésnél leesik a feszültség, amit a digitgép kimerült akkumulátorként érzékelhet. 1000 után drasztikusan meglódul az önkisülés, innentől már gyakorlatilag használhatatlan lesz az akku.
Viszont ezt a tesztet DC terheléssel végezték, a digitális fényképezőgépek pedig inkább impulzusjellegü terhelést jelentenek:
The type of load with which the batteries are discharged also plays a role. The above test consisted of an even DC discharge. Digital equipment loads the battery with heavy current bursts. Tests have shown reduced cycle life when a battery is discharged with sharp current pulses as opposed to DC, even though the delivered end-energy is the same. Cell phones, laptop computers digital cameras are devices that draw such heavy current spikes.
(forrás: http://www.batteryuniversity.com)
..és akkor még ott van az akkumulátorok öregedése is...
|
hétf. feb. 14, 2005 13:33 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Az 5-600 töltési ciklus egyáltalán nem gáz. Számoljátok ki, ha minden héten 2*szer (nekem biztosan nem kell ennyiszer) töltöd őket (és nincs csere garnitúra, mert akkor megoszlana a használat/töltés és 2*annyi ideig bírnák), akkor ez így is 5-6 évet jelent...
Üdv
Inhouse
|
hétf. feb. 14, 2005 10:24 |
|
|
Andreas
ezüst tag
|
A tölthető elemet RAM cellának hívják (Reusable Alkaline Manganase)
Az alkáli elemekhez hasonlóan alacsony az önkisülése, 1,5V a cellafeszültsége, a töltése egyszerübb mint az említett akkumulátoroké és nincs memóriaeffektus.
Viszont alacsony a ciklusszáma (30-50 körül), nagy a belső ellenállása és ezért csak kis árammal terhelhető. Nem szereti a teljes kisütést.
Az NiMH akkumulátoroknál pedig nem biztos hogy szerencsés a lassú töltés. Kis töltőáramnál ugyanis nem lehet detektálni a töltöttséget, mivel 0,5C töltőáram alatt nincs detektálható negatív feszültség változás és a viszonylag kis áram miatt a hőmérsékletváltozásra sem számíthatunk. Az egyetlen támpont az eltelt idő, de ha nem volt teljesen lemerülve az akkumulátor, akkor gáz van. Hiába marad hideg a teli akku, ha pár órán át kapja a gyilkos túltöltést, rongálódik. Esetleg ha olyan alacsony a töltőáram mint csepptöltésnél akkor nem jelent gondot, de ez viszont 20-30-40 órás töltési időt jelentene. Bár a Duracell C/300 mértékü fenntartó csepptöltést ajánl csak...
|
vas. feb. 13, 2005 23:08 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ok, de ha beidézted volna, kinek mire válaszoltál, tudnánk, mire fel a válasz.
Szerintem aki netközelben van, és egyszer keresett már infót akksikról, az tudja, hogy a NiMh akksikat 130-140%-ra "szokás" tölteni, illetve ennyire is kell. A képlet: (akksi kapacitás×1,4)/töltőáram. Tehát egy 2300-as akksit szinte percre pontosan 4 órán át tölt egy 800mAh töltőáramot leadó töltő.
Persze az egész elmélet megdől a Li-Ion celláknál
A "tölthető elem" fogalmát egyébként használják az akkumulátor fogalma mellett, nem is ugyanazt a tárolótípust jelenti, de elég homályos a megfogalmazás, és ritka is a dolog. Az elméletre válaszul pedig: középiskola, kémiaóra: galvánelem.
Üdv!
|
vas. feb. 13, 2005 17:19 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
Nincs tölthető elem, ez nem létező kitaláció! Az elemnél irreverzibilis kémiai folyamat játszódik le, míg az akkunál reverzibilis, tehát visszafordítható legalábbis bizonyos számban (ezer körül), Az akkun van egy szám Pld. 1800, 2000, 2300, ami a kapacitását jelenti milliamperórában, mAh ennyi áramot lehet beletölteni, és kivenni. Az is tévedés hogy egy 2300-as akkut 230mA árammal 10 órát kell tölteni és akkor tele lesz.Kb. 14-15 órát! A gyorstöltőkről még annyit hogy az akku feltölthetőségi számát erősen csökkenti az 1000 körüliről kb. 5-600-ra!
|
szomb. feb. 12, 2005 13:19 |
|
|
Manoka
vas-tag
|
Sziasztok!
Egy Panasonic FZ20-at szeretnek venni, de ugy olvastam eleg gyenge az akkuja. Lehet hozza nem eredeti, nagyobb teljesitmenyut venni? Ha igen, tudtok-e ajanlani valamit?
Koszi!
|
szomb. jan. 29, 2005 21:25 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
A témához: a gépem két elemmel megy (iletve most már akksival), amikor kikapcsol az akksikkal, még vissza lehet kapcsolni, és pár képet még ellőni vele. Ha megint lemerül, beteszem a töltőbe, azt mondom neki, hogy "kisütés", és alig 1 percig süti ki, máris átkapcsol töltésre. Mondjuk a gépemnél gyakran emlegetik, hogy meglepően kis fogyasztású (rengeteget lehet nyomkodni egy adag akksival), lehet, hogy ezért szinte teljesen kisüti az akksikat, nem hagy már benne csak egy keveset, ami 1 perc kisütéssel el is tűnik (300mA-rel süt ki a töltőm).
Üdv!
|
kedd nov. 09, 2004 17:30 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Küldtem Korolandnak mailt a véleményemről, annyit hagytam ki belőle, hogy elképzelhető, hogy a Somogyi "Bulk" terjesztésben kapja a töltőket, így ő matricázhatja fel, így nagy (nagyon nagy )mennyiséget kap olcsón.
Üdv!
|
kedd nov. 09, 2004 17:26 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Hm ha jol látom nem is hirdeti minwaként... csak a száma full minwa de sehol nincs ott, hogy ezek minwa termékek lennének, márpedig ha én eredetit forgalmaznék tuti nagy betükkel hirdetném, hogy nálam kizárolag eredeti márkás minöségi termék, a nagy XY cég gyártmánya kaphato. Persze lehet, hogy én nem jo helyen néztem.
|
kedd nov. 09, 2004 14:11 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Szerintem kezd elméleti vitává fajulni a kérdés:). Egyrészt milyen jogszabályi háttérrel lehet egy minwa töltöt somogyi néven eladni /persze simán lehet hogy a minwa ugyanugy gyárt cuccokat mint az a cég amelyik a hires ImpressCam és Fujitsu-Siemens kamerákat gyártja és más néven hozzák forgalomba, de az is lehet hogy a somogyi megveszi a cuccot valami kinai noname cégtöl ami másolja a minwa-t de minden magyar meg eu-s engedélye megvan a forgalomba hozatalhoz. Asszem ezt mi soha nem tudjuk meg:) Esetleg ha van akinek min2 fajta töltöje van és szétszedi az láthatja hogy belül igyanaz-e vagy valamelyik gagyi. Ami van nekem somogyi mw298gs néven magyar felirattal magyar dobozban az belül eléggé sufnitunning kinézetü, persze lehet hogy az eredeti se áll többöl mint 1 trafo meg 4 ellenállás.
|
kedd nov. 09, 2004 14:07 |
|
|
koroland
ezüst tag
|
Még annyi, szól Smogyi mellett, hogy szerintem nem hirdetné Minwaként, illetve nem lenne rajta engedély szám, ha hamis lenne.
|
kedd nov. 09, 2004 13:56 |
|
|
koroland
ezüst tag
|
Most néztem meg a Somogyi honlapját. Pont ugyan olyan töltő van rajta mint az enyém. Nem valószínű, hogy ha hamis lenne, akkor hirdetné rajta.
100%, hogy valódi. Szerintem!!!! Valószínű, az enyém azért más, mert legújabb kiadás!!
|
kedd nov. 09, 2004 13:48 |
|
|
koroland
ezüst tag
|
Enyémen is van angol. Én feltöltöttem a Sanyo 2300as akksikat. Hp945-el kb 300képet löttem el. Az azért nem rossz.
Lehet, hogy te már régebben vetted és akkor még nem volt külön magyar doboz. A dobozon pont olyan töltő van rajta, mint maga a töltő. A töltőn is magyar felirat van. Szerintem Somogyi meg vette a jogot, hogy forgalmazhassa itthon. Nékem szuperül megy!!!!!
ÜdV!
|
kedd nov. 09, 2004 13:39 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Az enyémen is somogyi van importörnek irva de maga a doboz meg az egész full angol+német és a doboz tetején egy nagy MW logo van. /a somogyi felirat egy ráragasztott cetli a doboz alján/ és maga a készülék full olyan mint az itteni képen. Ezek szerint a CHIP-esek se mindig ugyanazt kapják. Mindenesetre érdekes... Elemek: anno a hp320asom 4 duracellel tudott 80-100 képet csinálni. Aztán amikor kicserélték 935-re kicsit rosszul lettem. a 2 vadiuj duracellel gyakorlatilag be se kapcsolt. Akkor kezdtem aksik után vadászni....
|
kedd nov. 09, 2004 13:31 |
|
|
koroland
ezüst tag
|
Bocs elírtam nem MW8165GS, hanem MW8168GS!!!!
|
kedd nov. 09, 2004 9:13 |
|
|
koroland
ezüst tag
|
Hi!
Akkor most hamisítvány vagy pedig eredeti a MW8165GS-em? Van rajta CE, Tüv logo, GS és MW8165GS. A doboz szerint Kínában gyártják, de a Somogyi importálja. A feliratok nem pontosan olyan sorrendben van, mint amit Mclaca által megjelölt eredetinek, de az öszes logo rajta van.
Arnyekxxx: Neked is a Somogyi forgalmazza a töltődet?Én is a Chip elektronikban vettem Szolnokon, mint te.
Én szerintem, nem hamisítvány az enyém, csak Kínából hozzák és a Somogyi forgalmazza, és valszeg emiatt van rajta magyarul. A dobozon van engedélyszám is.
|
kedd nov. 09, 2004 7:32 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
b2:
Sajnos azok az akkuk már nem tudják a fényképezőgép nagy áramigényét kielégíteni. Egyéb célokra még jók. Ezért van az, hogy sokszor új alkáli elemmel sem indul el egy gép (főleg, ha csak 2 elem kell bele).
|
kedd nov. 09, 2004 7:17 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Naluk vettem en is a Sanyokat,mert azt gondoltam a nagy forgalom miatt forog az arukeszlet es nem fogok oreg darabbal osszefutni.Azert remelem nem doglott a Te Sanyod.
|
hétf. nov. 08, 2004 22:12 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Kiszárad(hat), csak az ésszerű tervezés miatt nem teszik olyan közel a hűtőbordákhoz, hogy megfőjenek. Egyébként az elkók úgy általában kiszáradnak, pusztán azért, mert használjuk őket. De nem mindegy, mikor. Acorp: rossz esetben 3-6 hónap. Enermax a legrosszabb esetben sem fog eldurranni 3 éven belül, ez tuti! Ha igen, akkor ott anyaghiba volt, de nem tervezési.
A témához: 2300 mAh-s Sanyo akksijaim vannak, állítólag ezek a legjobbak (bár Ansmann-t, meg Uniross-t láttam sokkal de sokkal drágábban a MM-ban, na de az ár nem mindegy ). Amikor hazavittem őket, semmi nafta nem volt bennük (pedig a NiMH akksik gyártástechnológiájából fakadóan "képződik" bennük a gyártás alatt 30-40% nafta. (Lásd egykoron a NiMH mobil akksikat), szóval a töltő 2-3 másodpercig volt hajlandó kisütni, aztán töltötte (a fényképező meg se nyikkant), szóval gyanítható, hogy 1V alatt volt a fesz bennük. Hány hónapot állhattak a boltban?? Mindenesetre sikerült feltölteni őket, az egyik párat majd' 20 perccel tovább töltötte, és az utolsó 20-30 percben már igencsak forróak voltak (10 másodperc folyamatos érintés után már sütöttek, el kellett őket engedni), de állítólag ez normális 800mAh töltőáramnál. Szerintetek?? Mindenesetre a gép kb. 4×annyit megy az akksikkal, mint az elemekkel.
Még valami: a MM-os eladó csaj fűzte mellettem az egyik vevőt, hogy melyik töltő mennyi idő alatt tölt, meg melyik a legjobb akku, de gőze sem volt arról, mi az a deltaV figyelés...
Üdv!
|
hétf. nov. 08, 2004 21:25 |
|
|
joeapi
arany tag
|
El tudok erni egy hamisitvanyt.MW9168.Szet fogom bombazni.Nem hiszem hogy olyan nagy kulonbseg lenne.A PC tapokra visszaterve az alom hogy a dragaba nem lesz pupos elko.Na,aki elhiszi ezt annak a golya hozza a gyereket, es varhatja a mikulast.Alpveto kapcsolastechnikai kulonbsegek vannak.Hallottal vedelemrol?Ezt nem szoktak belerakni,vagy valami nagyon primitiv van benne.A draga nem gyullad ki, es nem fustoli el a pc-det es ez az amiert erdemes fizetni.Enermax es a tobbibe is kiszarad a draga elko
|
hétf. nov. 08, 2004 18:34 |
|
|
b2
vas-tag
|
Akku problema
Sziasztok!
Olyan gondom van az akkuimmal, hogy hiaba toltom fel oket, alig birjak, sot valamelyik 1-2 nap allas utan mar be sem kapcsolja a Nikon Coolpix 2100-as gepemet. Megmertem, az 1800mAh-s 1800, a 2000mAh-s is tele van es ha egy 2,2V-os, 0.25A-os egot vilagittatok vele, az kb. fel napig eg. Igy teljesen lemeritettem az egovel es ujratoltve, ugyanaz volt a gond. Valamivel tobb mint 1 evesek az akkuk (Ansmann ill a gyari akku - korabban egyikkel sem volt gond). A 10 honapos 2100 mAh-s Sanyo-nal is most kezdenek jelentkezni.
Ez mar az akkuk veget jelentene?????
Elore is koszi a valaszokat!
Feri
|
hétf. nov. 08, 2004 10:57 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Megnyugtato látni az én kis édibaby mw8168gs-emen az MW logot meg a szabványjelöléseket és azt, hogy pont olyan mint az itteni eredetinek mutatott:) Viszont van egy somogyi márkanevü mw298gs jelü 24orás alap töltöm is... na annak láttam az eredetijét a minva oldalán:) Eléggé jol sikerült másolat:)
|
vas. nov. 07, 2004 23:15 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Mondjuk nézzünk meg egy Acorp tápot (vagy Codegent, vagy vargányás JNC-t), szedjük szét. Tegyük mellé az Enermax vagy Chieftec termékeit. Külsőleg mindkettő ugyanakkora, tápként funkcionál, áram jön ki belőle, megy tőle a gép. Csak ha szétszedjük, látjuk meg, hogy utóbbi két márkában mennyivel jobb minőségű alkatrészek vannak! Abban nem fog megfőni egy kondi sem, de púposodni sem.
Kb. ez lehet a különbség a másolt Minwa töltőknél is. Kevésbbé minőségi, nem bevizsgált alkatrészek. Kézenfekvő...
Ok, sztem nem is bántódott meg senki, csak "érdekességként" emlegettem a dolgot. Szerintem nem volt vita, de ne iy legyen, részemről itt befejezném, ha mindenki más is.
Üdv!
|
vas. nov. 07, 2004 13:42 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Nagyon erdekelne mi a kulonbseg az eredeti es a hamisitvany kozott.Engem csak a belso elektromos felepitesbeli kulonbseg erdekelne.
Ha ilyen melyen benne vagy akkor neked ez konnyen megy.Emlitetted hogy valami PIC-s szerkezet.Kivancsi lennek a hamisitvany mennyire mas.Talan csak a software.
Nem megbantani akartam senkit,de erdekes teruletre tevedtunk, es azt hiszem mi nem jarunk az ugy vegere,de megakadalyozni se fogjatok.Ez tuti.
|
vas. nov. 07, 2004 13:33 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
A szitázáshoz nem, azonban az eredetét ilyenkor igazolni kell (importkor), ezért sincs rajta az általam belinkelt képeken az MW logó (nyilván mert nem jogosult a használatra az aki azt gyártotta). Azonban a szitázás egy dolog, de hogy a kasztni műanyagjai között mekkora különbség van, az leírhatatlan! No és persze pont az MW-logósok a jobb minőségűek, de érdekes...
Apropó szitázás: Samsung és JVC logókat is remekül rá lehet tenni "nem egészen olyan" gyártmányokra (lásd a legutóbbi AMD proci hamisítási botrány - szimpla átszitázás, persze ott a "hamis" is AMD volt, csak nem az a típus, ami rá volt írva, hanem egy nagyságrendekkel olcsóbb.) Honnan jelented ki biztonsággal, hogy eredeti? Ha az, jön vele az eredetigazolás, meg az importőri - vagy ha az nincs, a disztribútori - szerződés és számla.
De a leginkább javasolható: szét kell szedni a két töltőt, és lesz meglepi
Egyébként amiket másoltként jelöltem meg, az oldalakon, ahol leírás van róluk, vagy rendelhető, ott legtöbbször nem Minwaként emlegetik, nincs is neve, csak típusszáma, de külsőleg totál Minwa. Magyar oldal is van ilyen...
Üdv!
|
vas. nov. 07, 2004 12:37 |
|
|
azzo
vas-tag
|
Tegyél feljelentést. Csak nehogy egy rágalmazási per közepén találd magad
Amúgy komolyan meg vagy róla győződve, hogy jelentős felkészültség kell egy-két MW logo szitázásához?
|
vas. nov. 07, 2004 12:13 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
joeapi írta: McLaca A Suzuki akkor nem Suzuki mert a magyarok keszitik?Ne legy sznob. A te kedvedert nem hoznak Japanbol Suzukit.A Samsung szinten magyar(Jaszfenyszaru).A Panasonic,Sony,JVC mind itt keszul a volt szociba.Lengyeleknel es a Cseheknel.Egyik se Japanbol jon a te kedvedert.
Nos, gratulálok, hogy ilyen lazán hülyének nézel. Szerinted én ezeket nem tudom? (Mellesleg a Suzukit inkább ne hozzuk fel példának, abból a japán gyárban készült is egy vicc, de ez most NE indítson vitát). Az általad említett márkákon ugyanazok az engedélyek, matricák, márkafeliratok szerepelnek függetlenül attól, hogy magyar gyárakban készült, vagy talán japánban, koreaiban, illetve németben. Miért is? Mert ugye létezik az a huncut fogalom, hogy LICENCIA! (Magyarul így hívják, nem "licenc"-nek, csak sokan ezt sem tudják.) Amely fogalom meghatározza a magyar gyárnak, hogy milyen elemekből, milyen anyagokból, milyen eljárással és hogyan rakhatja össze a termékeket. Semmi szabadságot nem ad, gyakorlatilag a magyar üzemekben tökéletes klónjai készülnek a termékeknek, mert minden apró részlet előírt.
Ugyanakkor még nem láttam CE engedély nélküli Samsung TV-t, JVC márkajelzés helyett "Ben electronic" márkajelzésű JVC tévét (( )). Más a licencia alapján gyártani honi leányvállalatnál (Samsung Electronics Magyar Rt., stb.), és más lemásolni valamit, licencia engedély és előírás nélkül, és a típusjelét rászitázni. Kicsit utánajártam a dolgoknak, nem valószínű, hogy a Somogyi - félét a Somogyi hamisítaná, ők csak forgalmazzák, de amelyikről hiányzik az MW logó (és még sok minden más), az nem eredeti Minwa, hanem koppintás!!
Az eredeti 8168-as:
A nem túl eredeti... (Ben electronic... )
Az eredeti 5798-as: (saját)
Ügyes másolat:
Ez utóbbinak még a kábelje is vékony vacak, ami jól összeszed mindenféle zavart, amitől a PIC (vezérlőproci) behülyülhet. Amiket másolatként jelöltem meg, azokon sem európai engedélyek (TÜV, GS, de főleg a CE!!), sem import minőségellenőrző matrica nincsen, a "Ben electronic"-oson még a műanyag is sokkal gagyibb, mint az eredeti Minwán. Láttál Te már Suzukit Trabant karosszériaanyagból (üvegszálas műanyag) készítve??? (Másolva...)
A felhívásom egyébként már tárgytalan, főnökömmel megoldottuk, kellett neki is egy. A forgalmazót megkérdeztem, ami náluk van, az bizony közvetlenül a hongkongi gyártó kínai üzemeiből jön nagy mennyiségű importban (sok minden mással együtt, ezért tudják ilyen olcsón beszerezni) és nem a szomszédos országokból.
Üdv!
|
vas. nov. 07, 2004 11:38 |
|
|
joeapi
arany tag
|
McLaca
A Suzuki akkor nem Suzuki mert a magyarok keszitik?Ne legy sznob.
A te kedvedert nem hoznak Japanbol Suzukit.A Samsung szinten magyar(Jaszfenyszaru).A Panasonic,Sony,JVC mind itt keszul a volt szociba.Lengyeleknel es a Cseheknel.Egyik se Japanbol jon a te kedvedert.
|
szomb. nov. 06, 2004 22:11 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Srácok, én most elbizonytalanodtam... Miért vannak ezek a Minwa töltők kétféle kinézettel forgalomban? Az egyiken rendes Minwa logo, mindenféle engedély (CE, TÜV, GS, stb.), a másikon valami jackdugór ahasonlító kép, valami felirat, meg a típusszám. Nem azért, de ez utóbbi nem véletlenül Minwáról koppintott hamisítvány, á la Somogyi??
Egyébként: aki Miskolcon, vagy vonzáskörzetében lakik, és kellene neki Minwa töltő, az szóljon! Van itt egy üzlet, ahol röhejesen olcsón lehet ilyen töltőket kapni (állítólag disztribútor), de a min. vásárlási értékhatár 5000 nettóban. Itt vannak az áraik! (Katt!)
Én az MW5798 GS típusút akarom megvenni (a teszter miatt), az bruttóban 3700. Csak összehasonlításképp, ezt elég sok helyen a neten 7000 felett árulják! Szóval akit érdekel a link alatti első két töltő (mindkettőből van raktáron jópár db.) az vegye fel valahogy velem a kapcsolatot, de sürgősen! Arra gondoltam, hogy megvehetnénk kettőt, hogy kijöjjön a nettó 5k HUF. Szerintem ennyiért a hülyének is...
Üdv!
|
szer. nov. 03, 2004 18:27 |
|
|
tomash
arany tag
|
Én ma vettem egy MW8168GS töltöt.
Szerintem szuper kis töltö.Somogyi elektronikánál lehet kapni!
Üdv tomash
|
szer. nov. 03, 2004 1:34 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Ezert szeretik a 4 csatornas toltot 4 kijelzovel.Hat bizony amelyik par hamarabb kesz az csepptoltesen varja a zold ledet.Vigasztalodj a GB-nek van 4 csatornas toltoje amelyik 1db piros es 1db zold leddel renedelkezik.
Ott hiaba van 4 fuggetlen csatorna a kijelzo a leglassabbat jelzi zoldre.Azt hiszem amikor az eszt osztottak a tervezo eppen aludt.Ez a bizonyos tolto 10000Ft.Kiraly nem?
|
szer. nov. 03, 2004 1:00 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Oks, de ha egy félig töltött pár és egy teljesen üres pár akksit teszek bele, kijelezni akkor fog, ha mindkettő tele van, de a félig töltöttnél már hamarabb lekapcsol csepptöltésre, igaz? Remélem, igen
Üdv!
|
hétf. nov. 01, 2004 15:35 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Na de fiuk, es a logika hol marad.Szinte biztos hogy akkor jelzi a kesz feltoltott allapotot ha mind a ket resz kesz.Maskepp hogy lehet?A kijelzo 3 szint jelenit meg zold kesz,piros tolt,sarga kisut.4.-k szin nincs.
Ha csak 2 van akkor tiszta sor.
|
hétf. nov. 01, 2004 14:34 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Aki használ Minwa 8168-as töltőt, az írja le nekem legyen szíves, hogy a két LED-del ami a töltőn van, és amiből az egyik a PowerON jelzés, tehát gyakorlatilag egy marad, hogyan jelzi ki a két csatorna töltését külön?
Üdv!
|
hétf. nov. 01, 2004 1:00 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ha van itt miskolci, és ismer olyan üzleteket, kis boltokat Miskolcon, ahol lehet Minwa töltőket kapni (elsősorban az MW 8168GS típus érdekel), vagy tud olyan boltot, akiknél ezt a töltőt lehet neten rendelni és nem a Royal Sprinttel dolgoznak horror árakon (0-0,5 kg 1750HUF), az szóljon gyorsan!
Üdv!
|
szomb. okt. 30, 2004 16:34 |
|
|
ddodo
ezüst tag
|
MW 9168
Sziasztok !
Vettem egy MW 9168GS töltöt.....
Eddig csak ceruza akkukat töltöttem vele, minden okés is volt,
de a kérdesem az lenne hogy a 9 v os elem toltesevel mi a helyzet ?
vettem egy energizer 9 v-os akksit, 150 ma -est
asszem a dobozon 14 ora toltesi idöt ir !
Mikor beletettem pirosan vilagitott az akku feletti led......
en kb 18 ora után kivettem, de ekkor még mindig nem váltott a piros
lámpa....
ez normális igy, mert leirást nem tudok róla..... es nemtudom hogy nem kellene e ennek is zöldre váltani, mint a ceruza akksiknal... ????
Légyszi segitsetek ebben !
Elöre is köszi a válaszokat !
|
pén. okt. 29, 2004 7:16 |
|
|
Horváth Blanka
vas-tag
|
Kösz! Akkor pár év múlva beszámolok a sikerről. Garancia is 3 év!
|
vas. okt. 24, 2004 8:25 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Egy biztos jo tolto,csak hat az ara.A fenykepezok nem sutik ki a megengedett szintig az akksikat.Ezert jobb valasztas a kisutos tolto.
Azt a modszert felejtsd el hogy valami lampaba vagy walkmanben beteszed az akksikat es nullara kisutod.Hasznald a toltodet es orulj neki.
Van aki mar tobb eve hasznal akksikat kisutogomb nelkul,de ezt tobb embernek is kell igazolni.
|
szomb. okt. 23, 2004 21:27 |
|
|
Horváth Blanka
vas-tag
|
Kösz a gyors választ! Akkor a töltési sebesség miatt ezt tartanám meg inkább. Kisütés nélkül nem megy viszonylag hamar tönkre az akkumulátor? (Ha azt írod, hogy nem, megnyugszom...., ha azt, hogy igen, akkor sem fogom cserélni, de kicsit zavarni fog a meggondolatlanságom...) Előre kösz!
|
szomb. okt. 23, 2004 17:51 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Ha azt mondtak hogy tud kisutni akkor mutassak meg, vagy csereljek ki.
Egyebkent nem tudja a funkciot.Az emlitett masik ket tolto a 3h-s kategoria.Tehat 3x annyi ido alatt tolti fel az akksikat.Igy valoban a digispeed a gyorsabb.Vigyazz melyiket valasztod ,mert az Energy4 automatikus discharge funkcioval rendelkezik.Ha akarod, ha nem mindig kisutessel kezd.
|
szomb. okt. 23, 2004 17:17 |
|
|
Horváth Blanka
vas-tag
|
Tegnap zárás előtt, viszonylag kutyafuttában vettem egy Ansman Digispeed4-et (ajándék +aksikkal), azt mondták, kisütni is tud. Otthon láttam, hogy sok mindenre képes, de erre nem. Nem tudom, menjek-e vissza kicserélni Power Line4-re vagy Energy4-re? Nekem a gyorsaság is fontos, ebben pedig a Digisped4 a nyerő. A kisütés NiMH-nál is nagyon fontos? Köszi a választ!
|
szomb. okt. 23, 2004 15:43 |
|
|