Bocs, Babajaga, de jelen pillanatban nem tudok veled egyetérteni.
Legalábbis azzal, hogy szerinted mit kellene venni. Csak egy kérdés: honnan tudo, hogy neki mi kell?
Alapvetően rosszul tette fel az uriember is a kérdést, nyilvánvaló, hogy egy ilyen nyílt kérdésre nem lehet jól válaszolni, legalábbis úgy nem, hogy biztosan megkapja, amit akar. Mert hát ugye honnan tudhatnánk, mit akar, ha ő maga sem irja le?
Tulajdonképpen ami szemet szúrt nekem:
- miért ne lehetne valakinek elegendő egy 2x-es zoomos gép, vagy uram bocsá egy fix fókusztávú.
- miért ne lehetne jó egy nem AF-es gép, hajj, sokan mennyire utálják a kontraszt AF-et. előbbinél elgalább amikor megnyomod a gombot, majdnem akkor kész is a kép. utóbbinál meg várakozhatsz AF-re (amig persze nem tapasztaltabb az ember és nem próbál előbb fókuszálni, már ha adott esetben tud ilyet)
- no meg lehet, hogy éppen balkezes lesz a leendő vásárló, hátha jobban járna egy balkezes géppel
Az általad jó tulajdonságoknak itélt dolgokkal persze nagyjából egyetértek, csak azzal nem, hogy ezt mindenkinek követni kellene...
A kezdőknél, a még nem tapasztaltaknál úgysem ezek a paraméterek lesznek gátló tényezők.
Gondolj csak arra, hányan panaszkodnak bemozdult képekre (aztán persze kiderül, hogy az alapvető ökölszabályokkal sincsenek tisztában, nem hogy a dolog fizikájával).
Mindezt nem piszkálódásból írtam, csak úgy kijött magamból
A topikindítónak pedig azt tudom javasolni, hogy ha gépet keres, minél jobban próbálja megfogalmazni az igényeit, mert enélkül sajnos nem lehet jó tanácsot adni (milyen autót vegyek 1,5 millából, a lényeg, hogy szervókormányos legyen