Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 8:27

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
Fényképező vásárlás 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
És melyik topicba várod a választ?

kedd okt. 04, 2005 17:34
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Nagyon belebonyolódtam ebbe a gépvásárlás témába! Idáig Tükörreflexes gépet akartam venni ez ment 3hétig! Azután 3hét után rájöttem hogy a Tükörreflexes gép vásárlása nem a legolcsóbb mulatság és nem akartam végül most még belebonyolódni ebbe a kategóriába…! Na szóval ha vettem volna tükröset akkor is belépőszintűt vettem volna és akkor még hol vannak az objektívek! Egyébként ebből a ketegriából én az EOS 350D-re gondoltam, gondolkoztam még a Nikon D50, D70-en is! Na mindegy most még erről lemondtam! Na szóval most úgy döntöttem szeretnék egy nagyon jó digit kompakt gépet! De most megint nagyon nehéz kérdés ez hogy mi lenne vajon a legjobb választás! Melyik vajon a most piacon futó legjobb digit kompakt gép? Leírom idáig min gondolkoztam : Canon PowerShot Pro1 , Nikon coolPix 8800, FujiFilm Finepix S9500, Panasonic Lumix FZ30, K-Minolta Dimage A200, SonyCybershot DSC-F828 ! Szóval nem tudom mit vegyek! Azon gondolkozok a canon szerintem nemsokára megint előrükkol valamivel Pl. Pro2 géppel..! Vagy csak én álmodozom! Aki tud segítsen hogy szerinte mit lenne érdemes venni! Előre is nagyon köszönöm a segítségeket!!!

kedd okt. 04, 2005 14:57
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Nagyon belebonyolódtam ebbe a gépvásárlás témába! Idáig Tükörreflexes gépet akartam venni ez ment 3hétig! Azután 3hét után rájöttem hogy a Tükörreflexes gép vásárlása nem a legolcsóbb mulatság és nem akartam végül most még belebonyolódni ebbe a kategóriába…! Na szóval ha vettem volna tükröset akkor is belépőszintűt vettem volna és akkor még hol vannak az objektívek! Egyébként ebből a ketegriából én az EOS 350D-re gondoltam, gondolkoztam még a Nikon D50, D70-en is! Na mindegy most még erről lemondtam! Na szóval most úgy döntöttem szeretnék egy nagyon jó digit kompakt gépet! De most megint nagyon nehéz kérdés ez hogy mi lenne vajon a legjobb választás! Melyik vajon a most piacon futó legjobb digit kompakt gép? Leírom idáig min gondolkoztam : Canon PowerShot Pro1 , Nikon coolPix 8800, FujiFilm Finepix S9500, Panasonic Lumix FZ30, K-Minolta Dimage A200, SonyCybershot DSC-F828 ! Szóval nem tudom mit vegyek! Azon gondolkozok a canon szerintem nemsokára megint előrükkol valamivel Pl. Pro2 géppel..! Vagy csak én álmodozom! Aki tud segítsen hogy szerinte mit lenne érdemes venni! Előre is nagyon köszönöm a segítségeket!44

kedd okt. 04, 2005 14:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Itt is az van, mint a mobil fórumban.
Milyet vegyek?
Erre szoktuk mi is azt írni, hogy írd le pontosan mit szeretnél hogy tudja, nézz ki pár típust, írd be őket, és akkor kaphatsz tanácsot.

szomb. feb. 19, 2005 18:41
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Én egy Nikon2200at (2Mpx, 3x opt. zoom) vettem. Nekem bevált, persze később rájöttem, hogy ideálisabb lett volna számomra egy olyan gépet választani, amin több a manuális beállítás, de mostmár mindegy. 40ezerből tellett még egy 128as SD-re, és a gyári tartozékok közt volt a két akksi nameg a töltő! "Szép képeket csinál!" idézőjelben. Vegyél Canon-t! :)

szomb. feb. 19, 2005 18:23
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocs, Babajaga, de jelen pillanatban nem tudok veled egyetérteni.

Legalábbis azzal, hogy szerinted mit kellene venni. Csak egy kérdés: honnan tudo, hogy neki mi kell?
Alapvetően rosszul tette fel az uriember is a kérdést, nyilvánvaló, hogy egy ilyen nyílt kérdésre nem lehet jól válaszolni, legalábbis úgy nem, hogy biztosan megkapja, amit akar. Mert hát ugye honnan tudhatnánk, mit akar, ha ő maga sem irja le?

Tulajdonképpen ami szemet szúrt nekem:
- miért ne lehetne valakinek elegendő egy 2x-es zoomos gép, vagy uram bocsá egy fix fókusztávú.
- miért ne lehetne jó egy nem AF-es gép, hajj, sokan mennyire utálják a kontraszt AF-et. előbbinél elgalább amikor megnyomod a gombot, majdnem akkor kész is a kép. utóbbinál meg várakozhatsz AF-re (amig persze nem tapasztaltabb az ember és nem próbál előbb fókuszálni, már ha adott esetben tud ilyet)
- no meg lehet, hogy éppen balkezes lesz a leendő vásárló, hátha jobban járna egy balkezes géppel ;)

Az általad jó tulajdonságoknak itélt dolgokkal persze nagyjából egyetértek, csak azzal nem, hogy ezt mindenkinek követni kellene...
A kezdőknél, a még nem tapasztaltaknál úgysem ezek a paraméterek lesznek gátló tényezők.
Gondolj csak arra, hányan panaszkodnak bemozdult képekre (aztán persze kiderül, hogy az alapvető ökölszabályokkal sincsenek tisztában, nem hogy a dolog fizikájával).

Mindezt nem piszkálódásból írtam, csak úgy kijött magamból :)

A topikindítónak pedig azt tudom javasolni, hogy ha gépet keres, minél jobban próbálja megfogalmazni az igényeit, mert enélkül sajnos nem lehet jó tanácsot adni (milyen autót vegyek 1,5 millából, a lényeg, hogy szervókormányos legyen :)

szomb. feb. 19, 2005 17:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Feltünt nekem hogy a vásárlási segítségkérés döntően tipusra és tipusszámra vonatkozik. Való igaz hogy bizonyos márkák garanciát jelentenek. Magam is mondtam egypár hp gép kipróbálásánál, maradtak volna a nyomtatónál abban jobbak! De ez nem jelenti hogy bármely márkában nem lehet kiugró jó gép. Ha kötött a ráfordítható összeg akkor az ilyen árú gépek múszaki adatait kell akár üzletben, akár bárhol meg nézni. Üveglencsés objektív min. 3 lencséből! Távolság, élességállítás legalább 3 fokozatban, nem kettő három! Focus free-t semmi esetre sem! Zársebesség 1/10sec-1/750-ig legalább! Kezdő fényérték 2,8! Nem árt két három blendeérték! Zoom legalább 3x-os! Kétszeres zoom nesze semmi fogd meg jól! Felbontás 2-3 Mp legalább! A kezelőszervek elhelyezkedése ne olyan legyen mintha összekeverték volna a jobb és a balkezes gépet!!! Ha már márkáról beszélünk a Kodakok körül szét lehet nézni ebben az árban, de ez nem azt jelenti, más nem jöhet szóba! Mindenesetre alaposan meg kell fontolni! A két elemmel működő gépek egyrésze áramfogyasztási problémákkal küzd, de nem mindegyik!

szomb. feb. 19, 2005 14:53
arany tag

Hozzászólás Fényképező vásárlás
A tanácsaitokat szereném kérni.Digitális fényképezőt vásárolnék.
Lehetőleg olyat ami 2-3 mozgóképet képes hanggal felvenni.
Max 60.000.-

A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Rudolf pén. márc. 04, 2005 10:24-kor.

pén. feb. 18, 2005 9:47
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]