Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 14, 2025 5:57

Hozzászólás a témához  [ 15 hozzászólás ] 
VÁLASSZUK ki 1ütt a legmegfelelöbbet!! 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
MaD írta:
Azért a Sony R1 szerintem nem annyira zajmentes a képérzékelő méretéhez képest.
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/revie ... /2434.html

Egy DSLR ugyanekkora érzékelővel -szerintem- sokkal zajmentesebb képeket produkál.

Azt hogy zajos, egyedül az utolsó kikötős képre lehet mondani, de az viszont meg ISO 3200-as érzékenységgel készült. A többi viszont tökéletes.

szomb. okt. 08, 2005 12:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Azért a Sony R1 szerintem nem annyira zajmentes a képérzékelő méretéhez képest.
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/revie ... /2434.html

Egy DSLR ugyanekkora érzékelővel -szerintem- sokkal zajmentesebb képeket produkál.

pén. okt. 07, 2005 11:45
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Így van!
Sokat nem tudok róla mondani, mert még ki sem jött......videot sajnos nem tud, de az érzékelője jó nagy lesz -> kevés zaj magas érzékenységnél.

Természetesen amiket gépeket említettünk azok mind jó gépek, nagyon mellényúlni egyikkel sem lehet - kivéve talán az A200 amit abszolút nem ajánlok, bár talán a legvonzóbb a szolgáltatáskínálata az összes közül.
828-ban ami nagyon tetszik a profi manuális zoom-gyűrű, 2.0-2.8-as "szupergyors" lencse és lézeres segédfény.
A nagy fényerejű optika és a 7x zoom párosítva nagyon jó portrék készítését teszi lehetővé (kis mélységélesség). Természetfotózáshoz mind jó, hiszen napfényben jó képeket készít mind egytől egyig. Kevés fénynél szerintem az S9500-nak van a legzajmentesebb képe, bár totál sötétben a 828 jobban fókuszál.
A Pro1 egy kicsit kakukktojás a Canonok között: kategóriájához mérten nem a legjobb gépe a Canonnak szerintem. Ott van az S2 IS ami egy kiváló gép sok tekintetben, érdemes még azt is megfontolni ha valaki nagy zoom-ra és szupergyors kezelésre vágyik, végtelen sorozatkép-felvétel móddal. Sony H1-et nem ismerem, de jókat hallottam róla.

Badmotorfinger írta:
A Sony R1 a "dzsolidzsóker" a nagykompaktok között. Nagyon sok tekintetben. Képminőségben mindenképp.

Illetve lesz, mert csak november közepétől kapható és várhatóan drágábban mint a felsoroltak.

csüt. okt. 06, 2005 19:31
ezüst tag

Hozzászólás 
A Sony R1 a "dzsolidzsóker" a nagykompaktok között. Nagyon sok tekintetben. Képminőségben mindenképp.

Illetve lesz, mert csak november közepétől kapható és várhatóan drágábban mint a felsoroltak.

csüt. okt. 06, 2005 17:57
vas-tag

Hozzászólás 
[quote="Luppapa"]Üdv!
A véleményem a felsorolt gépekről:
Pro1: átlagon felüli zaj és lassú fókuszrendszer jellemzi, bár sokan esküsznek a firmware frissítésre. Gazdag szolgáltatás-kínálat, részletgazdag Canon képek.
Nikon 8800: képe nagyon szép, elég csiga ez is, kevés fénynél gyenge fókusz.
Fuji S9500: gazdag szolgáltatás-kínálat, magas érzékenységnél relatív kevés zaj, de sajnos túl sok CA és soft képek. Gyors fókusz napfényben.
Pana FZ30: nagyon gyors fókusz és működés, részletgazdag képek de sajnos sok zaj magas érzékenységnél.
Minolta A200: CSAK EZT NE! Plasztik kinézet, gyenge fókusz-rendszer!
Sony 828: a végére hagytam, én EZT AJÁNLOM megvételre a fentiek közül. Volt szerencsém próbálni, kiváló gép. Magas érzékenységnél egy kicsit zajos, CA átlagon felüli (de nem olyan sok mint az S9500-ban) de még ennek ellenére is ezt ajánlom. Gyönyörű képek, gyors lencse, manuális zoom. A videóhoz sajnos Memory Stick Pro kell, ha használni akarod a max. felbontást.

Üdv,
L.

Szia Köszi a választ! Ha csak azokrol a gépekröl írtál a,miket írtam akkor írok még eggyet:)! Sony Cyber-shot DSC-R1 , ez milyen választás lenne vajon? És te még ajánlanál valami okosat? Igazobol jó divat(Portré),makró, és természetfotokhoz kéne a gép! Elöre is köszönöm a válaszod!

csüt. okt. 06, 2005 11:26
arany tag

Hozzászólás 
Üdv!
A véleményem a felsorolt gépekről:
Pro1: átlagon felüli zaj és lassú fókuszrendszer jellemzi, bár sokan esküsznek a firmware frissítésre. Gazdag szolgáltatás-kínálat, részletgazdag Canon képek.
Nikon 8800: képe nagyon szép, elég csiga ez is, kevés fénynél gyenge fókusz.
Fuji S9500: gazdag szolgáltatás-kínálat, magas érzékenységnél relatív kevés zaj, de sajnos túl sok CA és soft képek. Gyors fókusz napfényben.
Pana FZ30: nagyon gyors fókusz és működés, részletgazdag képek de sajnos sok zaj magas érzékenységnél.
Minolta A200: CSAK EZT NE! Plasztik kinézet, gyenge fókusz-rendszer!
Sony 828: a végére hagytam, én EZT AJÁNLOM megvételre a fentiek közül. Volt szerencsém próbálni, kiváló gép. Magas érzékenységnél egy kicsit zajos, CA átlagon felüli (de nem olyan sok mint az S9500-ban) de még ennek ellenére is ezt ajánlom. Gyönyörű képek, gyors lencse, manuális zoom. A videóhoz sajnos Memory Stick Pro kell, ha használni akarod a max. felbontást.

Üdv,
L.

Krisszz írta:
Sziasztok! Nagyon belebonyolódtam ebbe a gépvásárlás témába! Idáig Tükörreflexes gépet akartam venni ez ment 3hétig! Azután 3hét után rájöttem hogy a Tükörreflexes gép vásárlása nem a legolcsóbb mulatság és nem akartam végül most még belebonyolódni ebbe a kategóriába…! Na szóval ha vettem volna tükröset akkor is belépőszintűt vettem volna és akkor még hol vannak az objektívek! Egyébként ebből a ketegriából én az EOS 350D-re gondoltam, gondolkoztam még a Nikon D50, D70-en is! Na mindegy most még erről lemondtam! Na szóval most úgy döntöttem szeretnék egy nagyon jó digit kompakt gépet! De most megint nagyon nehéz kérdés ez hogy mi lenne vajon a legjobb választás! Melyik vajon a most piacon futó legjobb digit kompakt gép? Leírom idáig min gondolkoztam : Canon PowerShot Pro1 , Nikon coolPix 8800, FujiFilm Finepix S9500, Panasonic Lumix FZ30, K-Minolta Dimage A200, SonyCybershot DSC-F828 ! Szóval nem tudom mit vegyek! Azon gondolkozok a canon szerintem nemsokára megint előrükkol valamivel Pl. Pro2 géppel..! Vagy csak én álmodozom! Aki tud segítsen hogy szerinte mit lenne érdemes venni! Előre is nagyon köszönöm a segítségeket!!!!!!!!!!!

csüt. okt. 06, 2005 9:40
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Nagyon belebonyolódtam ebbe a gépvásárlás témába! Idáig Tükörreflexes gépet akartam venni ez ment 3hétig! Azután 3hét után rájöttem hogy a Tükörreflexes gép vásárlása nem a legolcsóbb mulatság és nem akartam végül most még belebonyolódni ebbe a kategóriába…! Na szóval ha vettem volna tükröset akkor is belépőszintűt vettem volna és akkor még hol vannak az objektívek! Egyébként ebből a ketegriából én az EOS 350D-re gondoltam, gondolkoztam még a Nikon D50, D70-en is! Na mindegy most még erről lemondtam! Na szóval most úgy döntöttem szeretnék egy nagyon jó digit kompakt gépet! De most megint nagyon nehéz kérdés ez hogy mi lenne vajon a legjobb választás! Melyik vajon a most piacon futó legjobb digit kompakt gép? Leírom idáig min gondolkoztam : Canon PowerShot Pro1 , Nikon coolPix 8800, FujiFilm Finepix S9500, Panasonic Lumix FZ30, K-Minolta Dimage A200, SonyCybershot DSC-F828 ! Szóval nem tudom mit vegyek! Azon gondolkozok a canon szerintem nemsokára megint előrükkol valamivel Pl. Pro2 géppel..! Vagy csak én álmodozom! Aki tud segítsen hogy szerinte mit lenne érdemes venni! Előre is nagyon köszönöm a segítségeket!!!!!!!!!!!

kedd okt. 04, 2005 14:38
gyémánt tag

Hozzászólás Re: VÁLASSZUK ki 1ütt a legmegfelelöbbet!!
deniel írta:
OlymposC-770 Ultra Zoom

Az Olympos egy üdítőitalmárka. :lol:

Viszont a fényképezőgépgyártás terén megfontolandó ajánlatot jelentenek az Olympus gépei.
Szerintem ne a C-770-esben gondolkodj, hanem C-765-ben, mely csupán videós képességeiben rosszabb a 770-nél, s egy korrekt, jó optikájú gép. (Igaz, fekete színben nem kapható.)
Ráadásul 2 év hivatalos garival 65-ért megkapod a Saturnban, ha van még belőle.

Ajánlom figyelmedbe a www.index.hu/digicam oldalon lévő teszteket, ahol személyes benyomást alakíthatsz ki a különböző gépekről (tesztképekkel), ráadásul azok elolvasása után talán már nem is leszel annyira kezdő. :)

vas. aug. 28, 2005 17:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
"A leírástól eltérően annyit tudok csak mondani, hogy lehet rá tubust kapni 42/52mm-est és arra tehetsz előtétlencsét is és objektívet is. Én 2 hét múlva veszek tubust és 2-3 db lencsét rá. "

Adapter gyűrűt azért is érdemes az ilyen gépekre venni melyeknek hosszan jön ki a tubusa mert az védi a tubust. Így kell a gyűrű végére egy objektív sapkát venni és állandóan rajta maradhat. Ötezer Ft -ot a biztonság megér.

vas. aug. 28, 2005 8:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hallani nem hallottam róla semmit, csak annyit, hogy tavaly nyron egyik munkatársam is ezt a gépet nézte ki és csak ezért nem vette meg, mert 97.000 Ft volt.
Én eddig nagyon is megvagyok elégedve vele. Csak ajánléani tudom.
A leírástól eltérően annyit tudok csak mondani, hogy lehet rá tubust kapni 42/52mm-est és arra tehetsz előtétlencsét is és objektívet is. Én 2 hét múlva veszek tubust és 2-3 db lencsét rá.
http://www.edigital.hu/eshop/index.php? ... a&&oldal=2
Fölülről a harmadik.
Amúgy az én gépem hátuljára ez van írva:
Idézet:
KONICA MINOLTA
Tokyo, Japan
Made In Korea

vas. aug. 28, 2005 1:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote="deniel"]Egyuttal akkor rákérdezek arra is, hogy vajon miért ilyen olcsó a Minolta?
a hasonó kategóriás gépek 20-30e-rel többe kerülnek! de miért??
tudja ezt valaki?[/quote]

Nagy darabszámot gyárt, sok gyártást helyez ki, nekem is kínai Z3-asom van. Kevés a meghibásodás

szomb. aug. 27, 2005 20:11
vas-tag

Hozzászólás 
Egyuttal akkor rákérdezek arra is, hogy vajon miért ilyen olcsó a Minolta?
a hasonó kategóriás gépek 20-30e-rel többe kerülnek! de miért??
tudja ezt valaki?

szomb. aug. 27, 2005 19:12
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi szépen!

tényleg elég megnyerő konfigurációja van és az ára is jobb a türhetőnél, most már csak a dizájnjával kell megbarátkozni. egyébként az megbizható gép? mit hallattál Róla?

szomb. aug. 27, 2005 18:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mennyit szánsz rá?
Én ilyet vettem 1 hónapja kb:
http://depo.hu/?page_number=6&id=18351& ... 0&csid=242
A Digitcamnál most csak 45 ezer pénz!!!
Én nagyon megvagyok elégedve vele. Kezdésnek még sok is.

Tulajdonságok:
Váz jellege:
kompakt, valós keresővel
Felbontások:
640 x 480, 1280 x 960, 1600 x 1200, 2048 x 1536
Képarány:
4:3
Érzékelőlapka pixelszáma:
3,3 megapixel
Érzékelőlapka mérete:
1/2,5"
Érzékelőlapka típusa:
CCD
Effektív pixelek száma:
3,2 megapixel
Színszűrő:
G-R-G-B
Érzékelőlapka gyártója:
nincs adat
Érzékenység:
auto / 64 / 100 / 200 / 400
Zoom:
Zoomtartomány: 36mm - 290mm (8x)
Digitális zoom:
van (max. 4x)
Automatikus élességállítás:
igen
Kézi élességállítás módja:
igen
Élességállítás módja:
Rapid AF (passzív + CCD)
Közelpont normál élességállításnál:
50 cm
Közelpont makro módban:
1 cm
Fehéregyensúly állítás:
kézi, auto, 5 előre beállított
Blende:
f3,2 / f3,4 - f8 / f8 (nagylátószög/tele)
B záridő:
igen
Leghosszabb záridő:
15 másodperc
Legrövidebb záridő:
1/2000 másodperc
Beépített vaku:
igen
Vaku hatótávolsága (v. kulcsszáma):
0,5-5,2 m
Külső vakucsatlakozás fajtája:
nem
Vakumódok:
vörösszem-hatás csökkentő, hosszú szinkron, derítés, Auto
Expozíció korrekció:
± 2 blendeérték 1/3 blendénként
Fénymérés:
szpot, középpontosan súlyozott átlag, 256 szegmensű mátrix
Blende előválasztás:
van teljes manuális
Záridő előválasztás:
van teljes manuális
Szűrőméret:
nem tehető rá előtétlencse
Adapter szükséges az előtétlencséhez:
nem
Sorozatfelvétel:
igen (1,5 kép/mp 5 képig)
Videó maximális felbontása:
640 x 480
Automatikus sorozatok:
automatikus expozíció sorozat
Videó maximális hossza:
kártya kapacitása
Egyéb videó formátumok:
320 x 240 30 vagy 15 kép/mp-cel
Távirányító:
nincs (opcionális)
Állványmenet:
igen
Időzítő:
van 10 mp
Időzítő sorozatfelvétel:
nem
Videó kimenet:
van (NTSC és PAL választható)
Belső memória:
nincs adat
Memóriabővítés jellege:
SD MultiMediaCard
A géphez mellékelt memória:
16 MB SecureDigital
Tömörítetlen formátum:
nincs
Tömörített formátum:
JPEG (Exif 2.2)
Tömörítési fokok:
Fine, Standard, Economy
Kereső:
van (evf)
LCD:
1,5" 113000
Zoom visszajátszásnál:
van (kb. 4x)
Operációs rendszer:
saját
Csatlakozás a számítógéphez:
USB 2.0
Akkumulátor:
4 db elem/akkumulátor (AA)
Töltő/Adapter:
adapter (opcionális)
Tömeg:
300g (akku és kártya nélkül)
Méretek:
109 x 82 x 94 mm
Egyéb:
Rapid AF rendszer (passzív és kontraszt-érzékelő), kikapcsolható zajcsökkentő.

szomb. aug. 27, 2005 18:34
vas-tag

Hozzászólás VÁLASSZUK ki 1ütt a legmegfelelöbbet!!
Mély üdvözletem mindenkinek!

elég kezdő vagyok még, és a napokban vennék egy gépet, de nem tudom melyik a legmegfelelöbb számomra.

igényeim: Makró fotó, 8-10x -es Zoom, 3-4 Mpix, sport ( pill. fotó), éjszakai felvételek... na hát egyelőre ennyi lenne aa kívánságom..:)

ami közül, ill. amilyen kategóriából lehet válogatni:

Pana DMC- FZ4 , FUJI S5500 ill. 7000 ? , Nikon Coolpix4800,
Canon PS S1 ill. S2 ? , OlymposC-770 Ultra Zoom, Sony C Shot DSC-H1

ők vannak versenyben, de más is beszállhat, ha tudtok jobbat...

véleményezéseteket előre is KÖSZÖNÖM , egy kezdő fotós :shock:

szomb. aug. 27, 2005 18:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 15 hozzászólás ]