|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 11 hozzászólás ] |
|
SD kártya elhalálozás :-(
Szerző |
Üzenet |
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Helló!
Nem hiszem, hogy kompatibilitási gond van: az első kártya tönkrement, edigital azonnal cserélte, gondolom ők is leellenőrizték, és rossznak találták. Azóta probléma nélkül működik.
A második tönkrement kártyám meg egyenlőre a polcon porosodik, mert akivel hozattam, nem találja a számláját :-(( Egyszer talán előkerül még a garanciális időn belül ;-))
Üdv!
|
hétf. nov. 14, 2005 17:24 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Persze, hogy azonnal működött, hiszen USB-s gondolom, ott pedig csak a különleges eszközökhöz kell driver, a kártyaolvasó nem ilyen, az csak egy sima cserélhető meghajtóként jelenik meg (mint egy pendrive).
Nekem is van egyébként Pana gépben egy 256-os Kingston, az a "szép" kék, a matricán érdekes aranyszínű felirattal, és állítólag ez a kártya csak nevében Kingston. Baj eddig nem volt vele, viszont meglehetősen lassú. Főleg a géphez adott gyári Pana SD kártyához képest.
Bízom benne, hogy nem fog kiakadni, sokszor merült már le vele a gép.
Az említett ügyben pedig szerintem inkompatibilitásról van szó, valami miatt fúj a Canon erre az SD kártyára, mint Dimarson házimozi a Kaptár DVD-re
Üdv!
|
szer. okt. 26, 2005 22:30 |
|
|
modellfiu.hu
arany tag
Csatlakozott: szomb. szept. 25, 2004 7:04 Hozzászólások: 385 Tartózkodási hely: Saint S,Budap Est :D
|
En Kingstonokat hasznalok 2 eve es semmi baj nincs vele.Ahogy irta baratunk a kartyaolvaso is felismeri,tehat a fenykepezogeppel lehet a problema.
Egyedul az nem tetszett hogy a data travelerhez neten durtam drivert win98hoz.
A legerdekesebb hogy az 1300ft-os kartyaolvaso telepites utan AZONNAL mukodott,es azota sem hibazik.Pedig meg sem akartam venni,de haver rabeszelt.Azota is aldom a nevet.Sokkal gyorsabb a kartyara iras-olvasas mint a fenykepezogepnel,es nem merul le az akku sem.
|
szomb. okt. 22, 2005 6:45 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Igazad van. Megpróbálom kicseréltetni Sandisk-re, ha meg nem megy - akkor az após gépébe becsempészem a Sandisk-em helyett ;-)) UMAX gép, biztosan jól megértik majd egymást a Kingston kártyesszal ;-))
Üdv!
|
szer. szept. 21, 2005 8:48 |
|
|
osi22
arany tag
|
vasti írta: ... sajnos van új fejlemény ( Közben vettem még egy 128MB-os Kingston SD kártyát, vésztartaléknak, mert ugye sohasem elég ) Kb. egy hónapos. A minap bekapcsoltam a fényképezőgépet, és memóriakártya hibát írt erre a kártyára... Délelőtt még félnyképeztem vele, kikapcsooltam, eltettem. Este elővettem, le akartam menteni aképeket, és jött a hibaüzenet. Ezt is ugyanúgy 3,8MB-nak látja, mint a múltkor a döglött 256-os kártyát, és kikapcsol, amikor formázni akarom. Az érdekes az, hogy bedugtam a kártyaolvasómba (igaz, most másik számítógépem van, másfajta olvasóval), és az meg látja rendesen 128MB-nak a kártyát, a féjlokat is hibátlanul le tudtam menteni róla, le is formáztam - nem gyorsformázással - , de a fényképezőgép ugyanúgy kiakad tőle Szerintetek lehet hiba a Canon A510 gépemmel, vagy csak jól bevásároltam a Kingston káryákkal?!?! Mert egy kicsit kezdek aggódni... Pedig most nem volt lemerült akku, meg semmi, szépen kikapcsoltam használat után a gépet, és a következő bekapcsoláskor meg szórakozik itt nekem ( (Odaadtam az apósnak a Sandisk kártyámat, de lehet, hogy ha kicserélik a most megdöglött Kingston vackomat, akkor elcserélem vele ) Üdv!
Szerintem felejtsd el a Kingstont!
Ha már 2x ilyen nagyot szívtál vele, akkor érdemes kiahgyni, akár kompatibilitási hiba, akár nem.
Mellesleg itt halkan megjegyzem, hogy a Pendrive-nál sem a minőség szimbóluma, nagyon sok bedöglöttről hallottam már...
Érdemes inkább Sandisk vagy Toshiba félét választani. Nekem utóbbi márkából van egy 256-os és 512-es, mind2ő meglepően gyors, és eddig megbízható is(kopp-kopp)!
Osi22
|
kedd szept. 20, 2005 18:34 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
... sajnos van új fejlemény :-((
Közben vettem még egy 128MB-os Kingston SD kártyát, vésztartaléknak, mert ugye sohasem elég ;-)) Kb. egy hónapos. A minap bekapcsoltam a fényképezőgépet, és memóriakártya hibát írt erre a kártyára... Délelőtt még félnyképeztem vele, kikapcsooltam, eltettem. Este elővettem, le akartam menteni aképeket, és jött a hibaüzenet. Ezt is ugyanúgy 3,8MB-nak látja, mint a múltkor a döglött 256-os kártyát, és kikapcsol, amikor formázni akarom.
Az érdekes az, hogy bedugtam a kártyaolvasómba (igaz, most másik számítógépem van, másfajta olvasóval), és az meg látja rendesen 128MB-nak a kártyát, a féjlokat is hibátlanul le tudtam menteni róla, le is formáztam - nem gyorsformázással - , de a fényképezőgép ugyanúgy kiakad tőle :-o
Szerintetek lehet hiba a Canon A510 gépemmel, vagy csak jól bevásároltam a Kingston káryákkal?!?! Mert egy kicsit kezdek aggódni... Pedig most nem volt lemerült akku, meg semmi, szépen kikapcsoltam használat után a gépet, és a következő bekapcsoláskor meg szórakozik itt nekem :-((
(Odaadtam az apósnak a Sandisk kártyámat, de lehet, hogy ha kicserélik a most megdöglött Kingston vackomat, akkor elcserélem vele ;-))
Üdv!
|
kedd szept. 20, 2005 16:17 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Na igen, olcsó: de a Kingston név azért nem cseng rosszul... Igaz, DDR memóriákkal is több gond volt azzal a kevés Kingston-nal, amit eladtunk, mint a sok-sok másikkal.
A másik kártyám 128-as Sandisk, az még bírja (fél éves kb., hetente telefényképezem ;-)))
Amúgy egy haver járt Budapesten, visszavitte, egyből cserélték szerencsére. Ráasásul a döglött az valami "hottentotta" volt, ez meg Mad in Japan ;-)) Remélem, ez beválik. Nem szeretném, ha megdöglene: pl. a hétvégén a feleségem távol lakó nagymamájánál voltunk a babáinkkal, ott készült egy csomó kép, aztán horgászversenyen voltunk, ott is: ezek mind nem nagyon megismételhető események, ciki lett volna, ha megint megdöglik...
Üdv!
|
kedd jún. 21, 2005 8:20 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Sajna ezeknek a kártyáknak ez az átka. Főleg kingstonnal jártam én is így, igaz pendriveokkal. 128-as pendrive egyszer csak meghalt. Windows kiírta, hogy nem ismeri fel a hardvert. Kivettem visszatettem és se kép se hang
Másik dolog meg nem mindig az az olcsó, ami kevesebbe kerül
|
vas. jún. 19, 2005 11:19 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Azért annyira nem hasalt ám el alatta a gép! Mert pl. az optikát visszahúzta, meg ugye ki bírta még írni, hogy cseréljek akkut.... Szóval szerintem befejezi ilyenkor viszonylag rendesen a gép még, amit kell. Pl. amikor a 16MB-os kártyával utána szórakoztam a lemerült akkuval, akkor is kikapcsolt a gép felvételkészítés közben ugyanígy, de még a "filmek" is jók lettek, fájl vagy fájlrendszer hiba sem lett, nemhogy kártyaelhalálozás...
A ciki az, hogy most küldhetem vissza postán a kártyát (webáruházban vettem, zalaegerszegi vagyok), utána 1500 forintért visszaküldik majd valamikor, és akkor már ott vagyok, mintha megvettem volna itt nálunk (számtech cégnél dolgozok, megkaptam volna beszerzési áron), plusz még ha itt veszem, akkor most leveszek egy másikat a polcról, így meg ki tudja, hogymikor lesz másik kártyám :-((( Na mindegy, így jártam.
Üdv!
|
hétf. jún. 13, 2005 16:28 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
a memoriakártyák néha meghalnak, mint ahogy minden adatrögzitö cucc is behalhat akár magátol is. Ha ugy kapcsolt ki a gép, aksilemerülés miatt, hogy közben dolgozott a kártyára akkor simán megölhette. Az nem ugyanaz amikor te kapcsolod ki a gépet felvétel közben, hogy egy analogiát mondjak, képzeld el, hogy a windozod dolgozik a vinyora. Ha közben kikapcsolod a gépet akkor rendesen befejezi a mentéseket aztán kikapcsol, mig ha csak kihuzod a konnektorbol akkor jo eséllyel sérül valami adat a vinyon, rosszabb esetben sok adat vagy akár a filerendszer is. Ez akár lehet a ceruzaaksi átka is, mivel a gép nem tudja pontosan detektálni a töltöttséget igy nem tudja mikor is fogy ki a szufla, föleg egy folyamatos nagy energiafelvételü helyzetben /videozás közben gondolom LCD + folyamatos dolgozás a kártyára/ és hirtelen kevás lesz az áram a gépnek, nem tud rendesen kikapcsolni /ilyenkor szokott pl kint maradni az optika, mert nem tudja már visszahuzni a gép/ és jöhet az esetleges memokari sérülés is. Probáld másik gépben formázni bár ha kártyaolvasoval nem ment akkor nem nagy az esély. Védekezés: 1. Több kisebb kari használata, ha az egyik meghal a többin nem vész el az adat. 2. Ha merül az aksi akkor nem kell megvárni amig a gép behal, elemcsere idöben.
|
hétf. jún. 13, 2005 10:55 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
SD kártya elhalálozás :-(
Sziasztok!
Tegnap este videót készítettem a egyik pancsoló kislányomról Canon A510 gépemmel Kingston 256MB-os SD kártyára, és közben lemerült az akku. Gyorsan kicseréltem, bekapcsoltam, és memóriakártya hibát jelzett a gép :-(((
Beletettem egy másik kártyát, azzal jó. Vissza ezt, megint hiba. Bedugtam a PC-be, nem tudja olvasni. fdisk-el meg akartam nézni, hogy van-e rajta valami (linux), az sem tudja olvasni.
Bedugtam újra a gépbe, a format-nál azt mutatja, hogy 3,8MB kapacitású kártya, 0MB foglalt :-o Ha formattálni akarom, kikapcsol a gép, és memóriakártya hibát jelez ismét.
Arra gondolok, hogy esetleg a gép tette tönkre a kártyát?! Mert ilyen véletlen egybeesés nem hiszem, hogy van... Mondom egyszer élünk, a géphez adott 16MB-os MMC kártyával elkezdtem szórakozni: llemerült akkuk be, video, kikapcsol, de a kártya nem sérült, a felvétel is lejátszható. Ezt megcsináltam még vagy 4x, de nem halt meg a kártya. Mondjuk ez egy 16MB-os Canon MMC, a hulla meg egy 256MB-os Kingston SD, szóval nem sok közük van egymáshoz...
Mi a véleményetek? Elképzelhető, hogy a gép nyírta ki a memóriakártyát? Mert akkor nagyon kezdek aggódni: mi van, ha pl. egy hét termése, vagy 130 szuper kis kép, vagy mondjuk egy nyaralás jár így?! Vagy csak véletlen egybeesés lehet tényleg a dolog?
Üdv!
|
hétf. jún. 13, 2005 8:36 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 11 hozzászólás ] |
|