|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 12 hozzászólás ] |
|
Használt (compact digi) gép vásárlás
Szerző |
Üzenet |
seribery
vas-tag
|
Fuji Finepix S7000 eladó. A gép 6 hónapos, keveset használt, 100% karcmentes, eredeti dobozában minden eredeti tartozékával. Hozzá adok +2*16Mb XD kártyát + 512 Mb Kingston Compact Flash kártyát (mostani ára 10.000 Ft) + Teljes RAYNOX PLP-690 szettet(fém tubusgyűrű + Polár szűrő+UV szűrő – mostani ára 13.000 Ft). A gépet új kora óta az adapter gyűrűvel+UV szűrővel használtam/tároltam – por, szennyeződés egyéb soha nem érte a motoros optikát.
Ára: 100.000 Ft – Tartozékok nélkül megegyezés szerint.
Tel: 06 30 274 1208
|
pén. jan. 06, 2006 22:57 |
|
|
fil
ezüst tag
|
Köszönöm mindenkinek a segítőkész tanácsokat.
Végül is az anyag lehetőségek és a személyes szimpátia satujába szorítva egy használt Minolta A1-et vettem. Remélem beválik.
|
csüt. dec. 08, 2005 13:55 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
oregcsoka írta: Viszont az is tény, - ne hallgassuk el, hogy 110-ért már Canon Eos 300D-t lehet kapni használtan, kitobival.
Igen, aztán még rákölthetne kb. negyed-félmilliót... ez is tény. Mert egyetlen alap kit objektívvel aligha elégszik meg bárki. És talán pont azért akar a nép inkább (csúcs)kompaktot venni, mert a minősége megfelelő neki és nem akar félmillió forintért egy hajókoffernyi külön cipelendő optikát meg egyebeket venni...
|
szer. dec. 07, 2005 20:43 |
|
|
maqaveli
platina tag
Csatlakozott: csüt. okt. 14, 2004 20:30 Hozzászólások: 649 Tartózkodási hely: Erdély- Farkaslaka
|
ja és még egy annyit hogy érdemes metoldani egy kis pénzzel és két év garanciát is kapsz hozzá.
|
szer. dec. 07, 2005 14:30 |
|
|
maqaveli
platina tag
Csatlakozott: csüt. okt. 14, 2004 20:30 Hozzászólások: 649 Tartózkodási hely: Erdély- Farkaslaka
|
Nem vennék használt gépet, csak esetleg olyan ismerőstől akiben megbízok. Amugy jövő héten veszem meg a Canon S2 modelt. az milyen? Nem tetszik? mert a makrója jobb mint pl az FZ20-nak. Sajnos mivel még nincs meg tapasztalatot nem tudok írni. De lehet ha "veri" a képességeiben a Panat, s megkaphatő már 115ezerért is.
|
szer. dec. 07, 2005 14:29 |
|
|
oregcsoka
ezüst tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 14:15 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Csak hogy ne mondjátok, hogy a levegőbe beszélek:
"Eladó sorba került egy EOS-300D kit minden tartozékával együtt, amit 2004. decemberében vásároltam. Kb 10 ezer expo van a gépben.
Irányár: 115.000 HUF"
Ez egy öt napos hirdetés, és 110-ért tuti hogy vihető.
|
kedd dec. 06, 2005 18:40 |
|
|
oregcsoka
ezüst tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 14:15 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Viszont az is tény, - ne hallgassuk el, hogy 110-ért már Canon Eos 300D-t lehet kapni használtan, kitobival.
A mérleg mindkét oldalán vannak érvek, hogy aztán ki hogy dönt, az ő dolga, csak meg ne bánja.
|
kedd dec. 06, 2005 18:23 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Re: Használt (compact digi) gép vásárlás
fil írta: Amit szeretnék. jó (tűrhető) makró lehetőségek, viszonylag jó tele-zoom. Mivel kb. 80-90.000 Ft-ig "nyújtózkodhatok", így a használt gépek között nézelődtem. Eddíg legjobban 3 gép tetszett meg: - Nikon Coolpix 5700 - Minolta A1 - Panasonic DMC-FZ20 (ezt még garival is lehet kapni)
Szia!
Használt gépet én sem vennék, viszont 107eFt-ért vehetsz boltban új Panasonic FZ5-öst (én legalábbis ennyiért vettem lassan fél éve, most már lehet, hogy olcsóbb is). Inkább megéri hozzágyűjteni még egy tizest egy új, garanciális géphez - szerintem.
|
kedd dec. 06, 2005 11:08 |
|
|
oregcsoka
ezüst tag
|
Így igaz, ahogy mondod.Ezért tudom én is javasolni az itteni topicok olvasgatását, és még az Index-en a fotós részleg ami nagyon pörög, és rengeteg nagytudásu, tapasztalt fotós írja le a szubjektív véleményét.
|
hétf. dec. 05, 2005 19:49 |
|
|
fil
ezüst tag
|
oregcsoka írta: Hát nézd, a használt gép vásárlás mindig lutri.
Köszönöm a válaszodat.
Természetesen ezt én is így gondolom. Ennek a "kockázatnak" az ellentételezése az olcsóbb ár.
Én is sokmindent vettem már használtan. Sőt ami a fotócuccokat illeti, egy zoom obi-t kivéve (amit még a '80-as évek elején "kinntről" hozattam), minden gépemet. Soha nem is volt velük gondom. Biztos szerencsém volt A kockázat elemzéséhez viszont jó tudni, hogy egy-egy típusnak vannak-e gyakrabban előforduló hibái, ezek kijönnek-e ez első hónapokban, vagy inkább csak néhány év múlva. Ennek vannak-e előjelei. Mit kell alaposabban megnézni rajta. Ez ugye lehet más és más a különböző típusoknál.
|
hétf. dec. 05, 2005 19:27 |
|
|
oregcsoka
ezüst tag
|
Hát nézd, a használt gép vásárlás mindig lutri.
Sajnos még akkor is az, hogy ha megbízható embertől veszed, olyantól, aki tényleg vigyázott rá, és nem sokat használta.
De. Ezt neked kell eldöntened, hogy be mered-e vállalni a kockázatot, hogy nincs rá gari, és ha elromlik, akkor bizony gond van.
Nekem személy szerint, az a tapasztalatom, hogy:
1./ Ha vigyáz valamire az ember, és ésszel használja, akkor /legalábbis nálam még nem romlott el semmi/ jó esélyed van, hogy hosszú életü lesz a berendezés.Én egy csomó példát tudnák mesélni, 8-9 éves cuccokról, amik abszolút hibátlanul működnek nálam, és olyanok mint újkorában.
Viszont azt is megfigyeltem, a rokonságban és ismeretségi körben, hogy ha nem vigyáznak valamire eléggé, az sem a jótállás ideje alatt romlik el, hanem akkor, mikor már az lejárt. Erre is tudnék egy pár példát mondani.
2./ A dolog másik oldala, hogy én speciel elég sok dolgot vettem már használtan. /elsősorban hardveralkatrészeket/ de még mindegyik működik, és még nem fordult elő, hogy probléma lenne bármivel is./kopp-kopp/. Persze lehetséges, hogy csupán szerencsém volt, és mindig korrekt emberekkel hozott össze a sors.
Viszont azzal is tiszában kell lenni, hogy ha használt cuccot veszek, akkor beválallom a kockázatát is. Cserébe ugyanazért a pénzért, nagyobb tudásu, sokkal jobb paraméterekkel rendelkező eszközt kapok.
És van még egy előny: /szerintem/
Hogy egy használt dolgon jóval kevesebbet bukok, ha netán el akarom adni. Egy új eszközön vagy alkatrészen pedig már akkor buktam pár ezret, amikor kihiztam az üzletből.
Röviden csak ennyit szerettem volna mondani. Gépelemzésbe és ajánlásba most nem megyek bele, mert az részrehajlás lenne. Majd jönnek mások is, és segítenek. Remélem.
|
hétf. dec. 05, 2005 19:06 |
|
|
fil
ezüst tag
|
Használt (compact digi) gép vásárlás
Sziasztok!
Eladtam öreg Nikon Coolpix 995 -ösömet és most szeretnék venni egy újabb compact gépet. Amit szeretnék. jó (tűrhető) makró lehetőségek, viszonylag jó tele-zoom. Mivel kb. 80-90.000 Ft-ig "nyújtózkodhatok", így a használt gépek között nézelődtem. Eddíg legjobban 3 gép tetszett meg: - Nikon Coolpix 5700 - Minolta A1 - Panasonic DMC-FZ20 (ezt még garival is lehet kapni) (ez korszerinti sorrend, nem preferencia) Teszteket, összehasonlításokat olvastam, de a személyes gyakorlati tapasztalatok nekem többet számítanak. Mivel az ismeretségi körömben senkinek nincs ilyen vagy hasonló gépe ezért személyes próbálgatásra sok lehetőségem nincs. Ezért kérném, hogy akinek megosztható tapasztalata, véleménye van ezekkel kapcsolatban, ossza meg velem. Mondjuk ezeken kívüli típus sincs mereven kizárva, de én ezekkel találkoztam elérhető áron, és mondjuk tetszettek is, ami azért számít.
használt gépek lévén mi a tapasztalat ezeknek a típusoknak a megbízhatósága, meghibásodási hajlama tekintetében?
|
hétf. dec. 05, 2005 11:22 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 12 hozzászólás ] |
|