Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 25, 2024 7:30

Hozzászólás a témához  [ 29 hozzászólás ] 
Minolta Dimage Z3 vélemények 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Köszönöm szépen a segítséget! :)

kedd jan. 31, 2006 16:44
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Babajaga hétf. feb. 13, 2006 23:35-kor.

hétf. jan. 30, 2006 11:36
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Z3-hoz szeretnék egy adaptergyűrűt és egy UV szűrőt venni. Az adaptergyűrűt megnéztem a fenti linken, de a szűrővel gondban vagyok... Mekkora kell? :oops: Segítenétek? Az edigitalról szeretnék rendelni, a szűrőre max 5.000.- -ot szánnék. Előre is köszönöm a segítséget!

szerk.: szeretném, ha nem csak az UV sugarakat szűrné a lencse, hanem a fizikai behatásoktól is védené az objektívet. Közben találtam egyet, gondolom az adaptergyűrűre ez menne rá:
http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 477&page=3

Jól gondolom?

Ja igen, ez az adaptergyűrű:
http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 466&page=2

hétf. jan. 30, 2006 10:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
"utólagos szoftveres zajszűréssel.
A mostani legtöbb kompakt gép már utóbbi módszerrel dolgozik, ami azon túl hogy valóban imitt-amott eltünteti a képzajt, a hasznos pixelekbe is bőven belekap, tehát nem csak zajból lesz kevesebb, hanem részletből is."

Ezért mondtam hogy jobb a kicsit zajosabb de éles részletes kép mint a zajszűrt de kevésbé éles és kicsit részlethiányos.

kedd dec. 13, 2005 22:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Archon, ha nem csak uj Z3 érdekel akkor van egy hirdetés az Aprohirdetés topicban...

kedd dec. 13, 2005 20:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mert nem kell arra figyelni makrónál se meg általában hogy a tubus akár bekapcsoláskor akár fényképezés közben nem ütődik e neki valaminek, mozgásában nem akadályozza e valami. A Z3-nál 1cm-ről lehet makrózni!
Meg erre lehet felcsavarni a polárszűrőt és esetleges feltéteket pld nagylátószögű előtétet.

kedd dec. 13, 2005 18:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
Azt javaslom végy a géphez egy adaptergyűrűt rögtön mikor megveszed 3000Ft-ot megér védi az objektívtubust sokkal jobban kezelhető a gép.

Köszönöm, úgy lesz! Ez valójában mire jó? Azt írtad, hogy védi az objektívtubust, addig ok, gondolom. De miért lesz jobban kezelhető a gép?

kedd dec. 13, 2005 15:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.edigital.hu/home.php?cat=466

Azt javaslom végy a géphez egy adaptergyűrűt rögtön mikor megveszed 3000Ft-ot megér védi az objektívtubust sokkal jobban kezelhető a gép.

kedd dec. 13, 2005 14:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
A stabilizátort be lehet kapcsolni úgy hogy állandóan működjön mikor a gép be van kapcsolva (disp.+exp.) ezt neveztem totálnak. Lehet úgy használni hogy csak az expozíció pillanatában mozdítja a CCD-t (exp. only), és ki lehet kapcsolni, ha tele nélkül tájképeket készítek akkor felesleges bekapcsolni.

kedd dec. 13, 2005 14:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
Nem kell totálra kapcsolni a stabilizátort hanem csak expozicióra már akkor jobb.

Szia! Először is köszönöm a választ! Egy valamit elfelejtettem említeni, hogy láma vagyok még a fényképezés terén, szóval nem értettem teljesen, amit írtál. :) A "kapcsolni" és a "stabilizátor" kifejezéssel nincs gondom. :D De ha nem nagy gond, elmondanád konyhanyelven, hogy az idézet mit jelent? Köszönöm! :)
Egyébként amit felsoroltál, azt olvastam neten is, nagyon beleszerettem ebbe a gépbe. Először a fogása tetszett meg nagyon, kényelmesen lehet vele fotózni. Aztán elolvastam neten a teszteket, és döntöttem! Következő hónapban koplalok, de akkor is veszek egy ilyen gépet! :D

kedd dec. 13, 2005 14:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem is Z3 van. Valóban könnyen zajosodik mivel az anti shake melegíti az érzékelőt. De mivel én nem akarok 10x15-nél nagyobbat nyomtatni, nálam nem szempont. Nem kell totálra kapcsolni a stabilizátort hanem csak expozicióra már akkor jobb. Viszont az optikája szenzációsan jó, a tükrösök minőségével vetekszik rajzra és lencsehibákra is.A makrója is nagyon jó, az autófókusza szintén. A beállíthatósága, opciói is nagyon segítik a használatot. Nekem valahogy jobban imponál a zajosabb de éles és nagyon jó rajzú felvétel mint a zajmentes de lágy vagy inkább kicsit életlen. Ha kisebb lenne a zajossága akkor elérné a DSLR-ek képminőségét.

kedd dec. 13, 2005 13:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy köv hónap elején veszek egy Z3-as Minolta gépet. Elég jó áron van most, és nagyon meggyőzött, amit eddig olvastam róla. Egy valami nem hagy nyugodni: több helyen is olvastam, hogy max felbontás mellett zajos képet csinál. Ez igaz lehet vajon? Ha valakinek van tapasztalata, az kérem ossza meg velem! Köszönöm! :)

kedd dec. 13, 2005 12:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Ja, tudják a panoráma-fotó módot? "

Nemcsak a gépnek kell tudni a panoráma módot hanem olyan program is kell ami a gép által készített felvételsorozatot össze tudja fűzni.

szomb. szept. 17, 2005 22:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://index.hu/tech/digicam

Itt megvan a legtöbb gép és tesztek is vannak többnyire. A gépek kis szürke adatlapján ott a márka és meg lehet az adott gépet keresni, és a kipróbálási tesztet is.

A gép összeszerelésénél lehetnek hanyagok, sok gépet több országban szerelnek össze. Az érzékelőn maradhat porszem, a lencsén belül és kivül is. Az érzékelő lehet hibás, a szűrőkön porszem. Az érzékelő mindig ott van és bármi rá és elékerül az minden felvételen meglátszik. Lehet azt is hogy japánban összeszerelt gépet veszel csak meg.

Én csak a gép tudására kezelhetőségére tudok ajánlást tenni de azt nem tudom szavatolni hogy milyen darabot kapsz kézhez milyen alkatrészekkel és az összeszerelés milyen minőségű, mert azért kínában a munkakultúra messze nem olyan mint pld japánban.

És legyek őszinte én nem nézem nagyítóval a zajosságot sem, 10x15-nél nagyobbat nem nyomtatok, azon belül is a kép összhatását tartom elsődlegesnek.

hétf. szept. 12, 2005 19:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali Babajaga!
Te mint illetékes .Találtam pár képet a tar. hu oldalon amit Z3mal készitettek ,de szerintem eléggé el vannak b**va.Meg pár másik képen is láttam ilyen kis pöttyöket , foltokat a képen ez mitol van .Beállitásbeli hibák ezek vagy valami a masinával.Esetleg tudsz mondani olyan helyet ahol jo minöségü képek vannak a Z3 mal készitve.Ill. S1IS-el ugyan ez.

hétf. szept. 12, 2005 18:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote="repvez"]Hát én föként repnapokon használnám.Tehát a távoli gyors mozgásu témákat szeretném lefotozni.De emellett makettekhez is jo használatot tehet ide a jo makro se árt.Ehhez a két véglethez kéne valami jo használhato.[/quote]

A Z3 nak nagyobb a gyújtótávolsága és a makró is nagyobb leképezést tesz lehetővé. Persze a legjobban használható gépek a DSLR-ek. A kompaktoknál nagyobb a zárkésés és nagyon gyorsan változó mozgó dolgoknál ez nehézséget okoz, de a minoltának nagyon rövid ez az ideje, a legrövidebbek között van. Pld az S2 IS-nél ezeket az értékeket közelítették a Minoltához.Összegezve nincs olyan gép aminek egyik másik opciója ne lenne kevésbé jó, pld most van a tükrösök közt olyan probléma hogy műanyagból van a tükörmechanika, az egész gép legigénybevettebb része, és törnek sorba. Én nem is vennék olyan gépet aminek a tüköraknai alkatrészei nem fémből vannak. Én a Z3-at ajánlom, az S1 ellenében.

vas. szept. 11, 2005 10:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát én föként repnapokon használnám.Tehát a távoli gyors mozgásu témákat szeretném lefotozni.De emellett makettekhez is jo használatot tehet ide a jo makro se árt.Ehhez a két véglethez kéne valami jo használhato.

szomb. szept. 10, 2005 16:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote="repvez"]akkor ugy kérdezem ha neked kéne a két gép közül választani te melyiket vennéd meg?Melyik éri meg jobban az árát[/quote]

Nekem Z3-asom van, volt Canon A 70-em és az optikájával nem voltam megelégedve, nekem van egy kis filmes múltam és én az optikákra nagyon háklis vagyok mert volt a kezemben egypár legendás optika.

Az az igazság hogy 3 gépem van Z3 S5500 és Oly 725-ös, és ezekkel már mindent meg lehet csinálni, mert pont ami az egyikben rosszabb a másikban jó. Nem szándékosan 3 csak a Z 3-at és a Fujit vettem egymás mellé az Oly megmaradt mert egy ipse nem vitte el, de nem is baj mert van olyan amit a 3 közül ezzel lehet a legjobban megcsinálni. Pld ha mondjuk Velencébe mennék kirándulni a Fujit vinném, természetbe a Z3-at, míg portrékhoz az Oly-t használom. Persze ez nem azt jelenti hogy nem lehet más támákhoz használni bármelyiket, de pld a makró az a 3 közül messze a Z3-asnál a legjobb.

szomb. szept. 10, 2005 13:52
ezüst tag

Hozzászólás 
akkor ugy kérdezem ha neked kéne a két gép közül választani te melyiket vennéd meg?Melyik éri meg jobban az árát

szomb. szept. 10, 2005 13:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote="repvez"]Akkor végül is melyik a jobb az S1IS vagy a Z3.[/quote]

Ezeknél a gépeknél nincs olyan hogy jobb, mert kisebb nagyobb dolgokban eltérnek, még az azonos márkák sorozatai is. Pld most jött ki a kodak két gépe és parázs vita van egyik a nagylátószögre esküszik a másiknak meg kell a nagyobb tele. Ez a két gép meg nagyon hasonló mindenben, de mindenben teljesen különböző is mert nem azonos alkatrészekből áll, és árnyalatnyi eltérések vannak. Azt biztosan állíthatom hogy a Z3-as optikája jobb egy kicsivel. Viszont van aki meg esküszik hogy a kihajtható LCD nélkülözhetetlen. Nem állítanák igazat ha a két gép közül egyértelműen jobbnak jelölném valamelyiket. Ahhoz nagyobb eltérésnek kellene a két gép között lenni.

szomb. szept. 10, 2005 9:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Akkor végül is melyik a jobb az S1IS vagy a Z3.

szomb. szept. 10, 2005 9:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nagyon hasonló a két gép tudása a Z3-nak jó az optikája míg a Canonnál a mechanikus beállítási lehetőségek jobbak.

kedd szept. 06, 2005 16:51
ezüst tag

Hozzászólás 
De végülis nem ez a lényeg, hanem az, hogy mit tud a két gép egymáshoz képest?

kedd szept. 06, 2005 16:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali! Hát a makettezés lényege a valóság minél tökéletesebb lekicsinyítése. Emiatt egy egy részletfotó nagyon fontos. Például egy repülőgép kabinbelsője alig 1 négyzetcenti. A rajta levő gombok kisebbek mint egy milliméter. Azt hiszem ennek megörökítésére tényleg szükséges a makró, úgy hiszem.

kedd szept. 06, 2005 16:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Fontos lenne még a makró funkció, hisz hobbim a makettezés."

Mekkorák azok a makettek ha makróval akarod megörökíteni? Mert makrónál mélységélességi problémák lesznek. Makróval szöcske, szitakötő, esetleg katicabogár méretű dolgokat lehet fényképezni.

hétf. szept. 05, 2005 14:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nem szerettem volna feleslegesen új topcot nyitni, ezért ebben teszem fel a kérdéseimet. Szóval. Új gépet vásárlása előtt állok, két versenyző áll egymással szemben. KonicaMinolta Z3 és a Canon Powershot S1 IS. Mindkettő ultrazoom és stabilizátoros. Fontos szempont mindkettő, mert repülőgépek közelében dolgozom, amikről szeretnék minél több, és szebb fotót készíteni. Fontos lenne még a makró funkció, hisz hobbim a makettezés. Emellett még a "szokásos". Családi fotózás szabadban illetve zárt térben.
Szóval várnám a tapasztalatokat a két géppel kapcsolatban. Melyik a jobb a fenti témákban? Bocs, inkább használhatóbb?

Ja, tudják a panoráma-fotó módot?

Köszi

vas. szept. 04, 2005 15:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mindenkinek más a fontos.
A gépedről teszteket itt olvashatsz:
http://web.axelero.hu/birdie1/digilink/index.htm

vas. márc. 27, 2005 16:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
És még egy kérdésem lenne mert eléggé kezdő vagyok:
Mi a fontosabb a nagyobb felbontás, vagy a minél magasabb optikai zom?

vas. márc. 27, 2005 16:33
ezüst tag

Hozzászólás Minolta Dimage Z3 vélemények
Sziasztok most néztem a depo oldalán ezt a gépet akcióba van.
Gondolkozom hogy megrendelem, de eddig még nem hallottam róla semmit.Tudtok nekem mondani róla valami infót hogy megéri-e az árát?
Előre is köszönöm a tanácsokat!

vas. márc. 27, 2005 13:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 29 hozzászólás ]