Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 14, 2025 5:54

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
Canon A510 - erős fényben zajos kép?! 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Help! Kellene nekem angol nyelvű kezelési útmutató, akármilyen formában, (URL, PDF, stb.) a CANON PowerShot A510 típusú digitális fényképezőgéphez. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.

http://consumer.usa.canon.com/ir/controller?act=DownloadDetailAct&fcategoryid=320&modelid=11086

google is your best friend!

"+canon +a510 +manual +pdf"

vas. dec. 18, 2005 12:36
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Help! Kellene nekem angol nyelvű kezelési útmutató, akármilyen formában, (URL, PDF, stb.) a CANON PowerShot A510 típusú digitális fényképezőgéphez. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.

pén. dec. 16, 2005 22:14
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
pld a vaku egyik funkciója az erős napsütésben mély árnyékok derítése ez a jelzés nélküli villámjel.

Eszembe nem jutott volna, hogy napsütésben vakuzzak ;-) Pedig sokszor becsapnak a fényviszonyok, mert főleg erős oldalfényben tök árnyékos részek vannak a képen...

Mielőbb nekilátok a netről letöltött fotós könyvek olvasásának, mert ez így már nem mehet tovább. Olyan tök vagyok ehhez az egész témához, pedig annyira érdekelne...

Üdv!

szer. szept. 28, 2005 8:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Egyébként a "kültéri" képen nem látszik, de jó világos volt, ragyogó napsütés. Igaz, le voltak engedve a teraszon az árnyékolók"

A könyvek legtöbbje le is írja hogy amit te világosnak látsz azt a géped egyáltalán nem biztos hogy annak. A gyerek fején levő beégett rész és az árnyékos arca között óriási megvilágításkülönbség van, amit ki kell egyenlíteni, pld a vaku egyik funkciója az erős napsütésben mély árnyékok derítése ez a jelzés nélküli villámjel. Ha átlagoló fénymérésre van a géped állítva akkor az erősen megvilágított részek megemelik az átlagot és az árnyékosabb főtéma szenvedi ezt meg.Ilyenkor ajánlatos középre súlyozott, vagy épp spot fénymérést alkalmazni. Az általános fotósismeretek legtöbb része a digitálisra is érvényes.

kedd szept. 27, 2005 17:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:
A helyzet az, hogy valószínűleg a magasabb érzékenység miatt látod vacakabbnak (zajos) a képed.
Vedd le AUTO ISO-ból fix ISO50-re, és esetleg rekeszelőválasztással a blendét nyisd ki.

Igazad van, közben én is gondolkodtam a dolgon még (nem volt könnyű, mivel hülye vagyok a fényképezéshez ;-) , és ez valószínűleg tényleg csak képzaj, és nem pl. a tömörítésből adódó hiba...

Babajaga írta:
Én nem értem a vacak kép árnyékban készült nem? Akkor hol van ott erős fény, ráadásul a gyerekek háttal állnak a fénynek.

A jo kép vakuval készült nem? A gyerek szemből meg van világítva.

Hülye vagyok, igazatok van. Valószínűleg semmi gond a géppel, annál több az én hozzáértésemmel :-(( Egyébként a "kültéri" képen nem látszik, de jó világos volt, ragyogó napsütés. Igaz, le voltak engedve a teraszon az árnyékolók, de azok nem sokat érnek... Mindegy, a tények magukért beszélnek.

Amúgy mostanában egyre többször inkább manuális módban fényképezek, és ISO100 fölé nem megyek. Ha jó napom van, jobban sikerülnek a képek, mint automata üzemmódban ;-)) Van néhány doksim, amit letöltötem a digitális (meg úgy általában a) fényképezésről, de még nem volt időm elmélyülni bennük :-(( Majd bepótolom ;-))

Üdv!

kedd szept. 27, 2005 14:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én nem értem a vacak kép árnyékban készült nem? Akkor hol van ott erős fény, ráadásul a gyerekek háttal állnak a fénynek.

A jo kép vakuval készült nem? A gyerek szemből meg van világítva.

kedd szept. 27, 2005 13:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nos.

A második kép sincs erős fényben. Legalábbis az expo adatok erre utalnak:
ISO200 F4 1/200 mp
Ez ugye ISO50 alapérzékenységnél F4 rekesz mellett maradva 1/50 mp lenne.
szóval ez azért nem erős fény.
A helyzet az, hogy valószínűleg a magasabb érzékenység miatt látod vacakabbnak (zajos) a képed.
Vedd le AUTO ISO-ból fix ISO50-re, és esetleg rekeszelőválasztással a blendét nyisd ki.

kedd szept. 27, 2005 11:09
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás Canon A510 - erős fényben zajos kép?!
Sziasztok!

Mostanában vettem észre, hogy a gépem erős fényben (lágalábbis erre a következtetésre jutottam) nagyon vacak képeket csinél sokszor :-((( Régebben nem tűnt fel, pedig hát a legnagyobb napsütésben is rendszeresen fényképeztem.
Tettem fel a szerverünkre két képet, egy kültérit, meg egy beltérit. Nézzétek meg, szerintetek mitől lehet ez a hiba?!

http://www.compatibil.hu/elektro/a510/

Arra is gondoltam, hogy a kültéri képnél a fal, a gyerekek rujája, a szőnyeg, stb. eléggé egyszínű, ettől készülhetett ez a rosz kép?
De más képeken is felfedezem, hogy a homogénebb felületek (arc pl.) zajosabb, ha erős fényben készült a kép...

Olyan 4000 képet csinálhattam eddig a géppel ;-) , elképzelhető, hogy kezd elhasználódni?

Üdv!

kedd szept. 27, 2005 10:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]