|
KonicaMinolta Dynax 5D vs. Canon EOS 350D vs. Nikon D50
Szerző |
Üzenet |
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
Mark1 írta: Le szeretném cserélni a Pana FZ30-am valami tükörreflexesre. Elsődleges problémám vale a magas képzaj. Láttam itt a Canon 350D-t és meglepődtem milyen olcsó lett. http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 559&page=1Milyen optika amit itt vele adnak mert mintha adnának hozzá, és egyáltalán érdemes lecserélni?
A kitobit egy esetleges garanciális cserénél le kell adni. Amenyi az ára azt tudja. A gép fölött ott van hogy a kit ára ennyi.
|
pén. márc. 30, 2007 23:45 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
Salvatore Salvataggio írta: Az új Pentax 100D-hez jók a régi AF-es Pentax objektívek?
Jók én vettem 3 AF-est a Vaterán mindegyik jó sőt mindegyik gyorsabb mint a kitobi van kettő amelyik olyan mint a villám. Pentax F 28-80, 35-80 és egy Sigma 70-300 -as. 36-ért vettem a hármat.
|
pén. márc. 30, 2007 23:42 |
|
|
Mark1
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 351 Tartózkodási hely: Budapest
|
Le szeretném cserélni a Pana FZ30-am valami tükörreflexesre.
Elsődleges problémám vale a magas képzaj.
Láttam itt a Canon 350D-t és meglepődtem milyen olcsó lett.
http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 559&page=1
Milyen optika amit itt vele adnak mert mintha adnának hozzá, és egyáltalán érdemes lecserélni?
|
pén. márc. 30, 2007 23:00 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Az új Pentax 100D-hez jók a régi AF-es Pentax objektívek?
|
pén. szept. 08, 2006 19:45 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"találtam dslr-hez is 28-200 obit. ennek vajon annyival rosszabb a képminősége mint ha külön vennék 28-50 és 50-200, h nem érdemes róla gondolkodni? viszont vajon jobb-e mint a pana 35-420-a?"
Ez a meditáció nem értelmezhető. A tükrös meg a kompakt közötti minőségkülönbséget meg nem az optika hanem az érzékelő különbözősége határozza meg döntően.
|
pén. aug. 25, 2006 13:27 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
A keresőkép attól is különböző hogy nem egyforma fényerejű optikák lehetnek fenn a gépen, meg a pentatükrös kereső is sötétebb mint a prizmás.
|
pén. aug. 25, 2006 13:12 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
polar írta: sziasztok anubis_9-hez hasonlóan és is pana30 (50), nikon d50, oly E500 között gondolkodok. Kezdek a dslr felé hajlani, a képminőség miatt. Viszont a nagyobb zoomátfogás a panánál (35-420) is vonzó. Nem kell cserélgetni az obit.
1.kérdés: találtam dslr-hez is 28-200 obit. ennek vajon annyival rosszabb a képminősége mint ha külön vennék 28-50 és 50-200, h nem érdemes róla gondolkodni? viszont vajon jobb-e mint a pana 35-420-a?
2. tegnap voltam a MM-ban, kézbe lehet venni EOS 350D, D50, Oly E500, és egy Samsung dslr-t. Lehet, h nagyon buta kérdés, de miért van az h a nézőkén keresztül a nikon D50 és EOS350D-nek sötétebb a kép? Az oly-nak jobb, de a legvilágosabb, valósághűbb a samsungnak volt? Továbbá csak a samsunggal sikerült élesre állitott képet kapni, a többinél homályosságot éreztem.
köszönöm
A dslr keresök közöt jelentös különbségek vannak, ez a különbözö tükörmegoldások eredménye. A samsung=pentax és a pentaxonknak eléggé jo a keresöjük. Homolyos lehetett a keresökép attol, hogy a dioptriakorrekcio nem volt a szemedhez állitva. Ha állitottad öket és igy is homályos maradt akkor nincs mit tenni, olyat válassz ami nem homályos.
|
pén. aug. 25, 2006 12:05 |
|
|
polar
vas-tag
|
sziasztok
anubis_9-hez hasonlóan és is pana30 (50), nikon d50, oly E500 között gondolkodok. Kezdek a dslr felé hajlani, a képminőség miatt. Viszont a nagyobb zoomátfogás a panánál (35-420) is vonzó. Nem kell cserélgetni az obit.
1.kérdés: találtam dslr-hez is 28-200 obit. ennek vajon annyival rosszabb a képminősége mint ha külön vennék 28-50 és 50-200, h nem érdemes róla gondolkodni? viszont vajon jobb-e mint a pana 35-420-a?
2. tegnap voltam a MM-ban, kézbe lehet venni EOS 350D, D50, Oly E500, és egy Samsung dslr-t. Lehet, h nagyon buta kérdés, de miért van az h a nézőkén keresztül a nikon D50 és EOS350D-nek sötétebb a kép? Az oly-nak jobb, de a legvilágosabb, valósághűbb a samsungnak volt? Továbbá csak a samsunggal sikerült élesre állitott képet kapni, a többinél homályosságot éreztem.
köszönöm
|
pén. aug. 25, 2006 9:17 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
itt a 400D. Ahogy látom a méretek nem nagyon változtak...
|
csüt. aug. 24, 2006 16:20 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
http://pixinfo.com/hirek/2006-07-21_270145
egészen véletlenül ez is 10 mp-s mint a sony alpha. sony ccd?
|
szer. júl. 26, 2006 17:06 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
|
szer. júl. 26, 2006 17:05 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"Egy dslr bizonyos részeinek élettartama (zárszerkezet/tükörmechanika) valoban korlátozott, de egyrészt tükrössel az ember másképp fotozik"
Az a baj hogy sokszor olyat is műanyagból csinálnak amit semmi nehézség nem volna fémből csinálni és nem drágítaná a gépet.
|
szer. júl. 12, 2006 16:49 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Hát ja a KMD5D, KMD5D, sony alpha, pentax 100D-hez minden obi stabilizátros!:)
|
szer. júl. 12, 2006 16:36 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Re: Nikon D50
Anubis_9 írta: Hello!
A közeljövőben szeretnék gépet várásolni és kettő között hezitálok: Panasonic FZ30 és Nikon D50. Árban NAGYJÁBÓL egyeznek, ha kit obival venném a Nikont. Mennyibe kerülne egy olcsóbb teleobjektív (olyan 35 mm-esre levetítve kb. 300-as), amit majd (talán jóval később) vennék?
Úgy tudom, van egy aránylak pontosan meghatározott élettartama a digitális tükörreflexeseknek, amit expozícióban határoznak meg. Kb. 70-80e?
A bridge, kompaktoknál és meg tudják határozni a várható élettartamot?
Nikon árakat nem tudok (keress rá az aproneten) de minoltára kit szintü telék 20-30e Ft között beszerezhetöek (és a reklám helye, minolta vázon a 20e Ftos tele is stabilizált :) )
Egy dslr bizonyos részeinek élettartama (zárszerkezet/tükörmechanika) valoban korlátozott, de egyrészt tükrössel az ember másképp fotozik (nem nyomja mint állat folyamatosan, kivéve sportversenyen)
Azt, hogy konkrétan mennyit birnak a fent emlitett mexhanikus részek, senki nem fogja megmondani, ez egyrészt tipustol is függ másrészt meg adot terméktöl is, ami anyaghibás abban elöbb eltörik valami pöcök. Kompakt gépeknél ilyen nem igazán tud elöfordulni, mivel nem nagyon van bennük ilyen igénybevételnek kitett mechanika.
OFF
Tegnap kapot az asszony egy ruszki FED-2 http://fotoartmagazin.hu/otview.php?id=220 filmes gépet és tökéletesen müködik. A poén benne az, hogy az obija alapján '64 elötti gép, ami minimum 40 éves kort jelent de tökéletesen müködik :) Kiváncsi vagyok a KM D7D-m mit fog tudni 40 év mulva :))))))
ON
|
szer. júl. 12, 2006 12:18 |
|
|
Anubis_9
arany tag
|
Nikon D50
Hello!
A közeljövőben szeretnék gépet várásolni és kettő között hezitálok: Panasonic FZ30 és Nikon D50. Árban NAGYJÁBÓL egyeznek, ha kit obival venném a Nikont. Mennyibe kerülne egy olcsóbb teleobjektív (olyan 35 mm-esre levetítve kb. 300-as), amit majd (talán jóval később) vennék?
Úgy tudom, van egy aránylak pontosan meghatározott élettartama a digitális tükörreflexeseknek, amit expozícióban határoznak meg. Kb. 70-80e?
A bridge, kompaktoknál és meg tudják határozni a várható élettartamot?
|
szer. júl. 12, 2006 6:31 |
|
|
gyurxi551
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 18, 2004 13:42 Hozzászólások: 703 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, BP
|
qw3r írta: a Dyxum oldalan rengeteg informaciot, hasznos forumokat talalsz.
köszi
|
hétf. máj. 15, 2006 14:13 |
|
|
qw3r
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Miskolc
|
a Dyxum oldalan rengeteg informaciot, hasznos forumokat talalsz.
|
hétf. máj. 15, 2006 8:01 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
a http://minoltaklub.uw.hu -n van sok minoltás okosság, ott keresgélhetsz. Nekem sincs a 7D pdf-nem ott a számozás, de simán érthetö volt igy is.
|
vas. máj. 14, 2006 14:24 |
|
|
gyurxi551
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 18, 2004 13:42 Hozzászólások: 703 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, BP
|
No, az angol verziót megtaláltam a gyártó oldalán, nyilván. Azt gondoltam nincs ott, mert csütörtökön nem találtam. Na, azért ha netán lenne magyar 5d/7d azt szívesen veszem!
|
szomb. máj. 13, 2006 9:10 |
|
|
gyurxi551
platina tag
|
Üdv!
meg is lenne az első kérésem. A géphez (KM D5D) kaptam egy CD-t a boltban, amin a 7D-hez van magyar leírás. Azonban a képek melletti számozás nincs meg. Szóval a nyilacskák végén a karika, amiben egy számnak kellene lennie, üres... (próbáltam új AcrobatReadert de úgy sem, bár igaz hogy ezzel a géppel a pdf-ekkel kapcsolatban voltak gubancok... ) Angol/spanyol manual pedig NINCS hozzá!! Hát eldobom az agyam... Német vaskos könyv van hozzá, de németül nem tudok. A 2CD-n ami gyárilag van benne pedig csak a DiMage szoftverhez van ilyen 20oldalas kis guide pdf. DE angol, a gépez való pdf nincs... Ha van is valahol, gyanús, mert az Olympusomhoz egy ~30MB-os pdf volt a cd-n, tele minden földi jóval. Itt a legnagyobb pdf az 3 mega.
Na mindegy, valaki meg tudná mondani, hol lehet valamilyen nyelven elérni 7D-hez/5D-hez manual-t?
(hát lehet a readerem gázos, mert a a DiMage szoftverhez való pdf utolsó 2 oldala krixkrax... Mindegy, 5D magyar manuált szívesen fogadok! )
|
szomb. máj. 13, 2006 8:49 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
gyurxi551:
Gratulálok a géphez!
|
pén. máj. 12, 2006 20:31 |
|
|
gyurxi551
platina tag
|
Üdv!
50% OFF:
Az irományom elsősorban Salvatorénak szól, de tanulságul leírom mindenkinek. Dynax 5D: 2 héttel ezelőtt pénteken (amikor már tudtam, hogy ha kapok fizut előző hét pénteken akkor meg tudom venni a gépet) felhívtam az AVPlanetet hogy ha „mikor kell megrendelnem egy gépet ha azt szeretném hogy 1 hét múlva péneteken átvehessem?” Azt mondta a hapsi, hogy rendeljem meg nyugodtan, max raktározzák 1-2 napig. Megrendeltem online, de az online shop információ menüpontjában olvastam egy zavaró dolgot miszerint úgy értelmeztem hogy kétszer is meg kell erősíteni a rendelést. Ezért írtam egy mailt a boltnak, hogy hogy is van ez?. Visszaírtak, hogy nem kell kétszer megerősíteni, és tényleg kicsit fura a help. Azt is beleírta, hogy ’most raktáron nincs, de amennyiben kérem a beszerzést továbbra is, akkor írjam meg.” Ez volt múlt kedden, még aznap vissza is írtam, és vissza is jeleztek, hogy szerdán legkorábban, pénteken legkésőbb átvehetem, de értesítenek ha megjön. Péntek délig nem történt semmi és mivel majdnem a bolt zárásáig dolgozok, felhívtam őket, hogy mi újs, mert ha van akkor úgy tervezek és elmegyek érte (úgy jártam már egy másik bolt onlány rendelésével is, hogy már rég megvolt a cucc, csak nem értesítettek. J ) A telefonban egy hapi tök flegmán, tök közömbösen közli, hogy nincs még meg a gép. Kérdeztem mikor lesz meg? Mondta, hogy őőő azt ugyan nem tudja, fogalma sincs és nem is lehet tudni. Hát jó, azért szombaton is hívtam őket, akkor egy csaj vette fel, aki mondta, hogy nagyon sajnálja, de nem jött a nagyker és majd lesz. Aztán szerdán felhívtak, hogy megvan a gép, de megrendelt bruttó 148.000-es kit ár helyett 165.700 lenne, mert már csak egy másik nagykertől lehetett beszerezni. De mivel a második legolcsóbb helyen is bruttó 172.000 a kit ára, így persze elfogadtam. Ugye azért azt tudni kell, hogy ez egy már nem gyártott termék, és nagy a kereslet rá, csak gratulálni tudok nekik, hogy beszerezték. ((A westendben a Pálvölgyinél is voltam még múlt vasárnap, ott volt egy, de az eladó azt mondta, hogy elvitték az ucscó 7D-t, a kiállított 5D van még nekik, újat ők már nem is tudtak rendelni!! Csak ott 180 bruttó lett volna…)) Elmentem a boltba tegnap a gépért, nagyon kedvesek, udvarisak és segítőkészek, mindent megmutattak hogy megvan-e, benne van-e stb. A honlapjukon az van, hogy 1GB CF Kingston elite pro kártya az 18 bruttó. Ezért én közben megrendeltem egyet az edigital-nál 13.900ért. OTT az avplanet-nél azonban mikor rákérdeztem, mondták hogy van raktáron az említett CF kártya és bruttó 10.800 ft. :-O Vettem is ott egyet! ( mivel az edigital levelében az volt hogy ’ha három napon belül nem tudná termékünket átvenni, kérjük rendelését erősítse meg, hogy rendelése továbbra is érvényes álljon’ – szal úgy vettem hogy ha 3 napig úgyem megyek érte, törlik. ) Így végül az 5D kit+1 GB Kingston CF elite pro volt 176500 ft. A késés ellenére és ugyan az árváltozás kicsit gáz volt, csak ajánlani tudom az AVPlanetet.
ON: így fél nap után a gép sütiii. Ami mínusz: olvastam is leírásokban, hogy az LCD-je az nem épp a legjobb, a képek visszanézésénél nem olyan szépek. A 765-ös Olympusomnak csak 2” –es kijelzője volt tkp majd’ ugyennyi pixelszámú ezért nagyon szép vol a képe, ez icipicit visszalépés, de A) egy kis LCD-n egyik gép sem adja vissza jól a képet B) a 765ös Olympus természetesen nem tudott hisztogramot produkálni hozzá vagy a kiégett részeket villogtatni, stb… Szal semmi baj vele, de éppen ez lehetett volna jobb is szerintem.
A sorozatfelvétel nagyon nagyon bejött nekem, száguldó autókat fotóztam vele csak ISO400-on és szinte borotvaélesek ISO800 melett meg süti és zaj az szinte nulla Az auto WhiteBalance kapcsoló szerintem remek, én legalábbis nagyon elégedett vagyok vele, ha manuál színhőmérséklet-re állítom, akkor szuperül vissza tudom adni vele egy esti megvilágított szoba színeit, bár az alsó tartomány asszem 2500K, talán vihették volna lejjebb is, de mindegy, nekem már ez is egy ultra dolog.
Egyelőre ennyi, mert eddig összesen 1-2 órám volt csak szabad ilyen célra.
|
pén. máj. 12, 2006 14:11 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Az 5D ujabb mint a 7D, fejleszthették a zajszürö algoritmust. Ettöl függetlenül nem cserélném le a 7D-t rá:)
|
szer. máj. 03, 2006 22:22 |
|
|
gyurxi551
platina tag
|
A Konica Minolta 5D jobban teljesít zaj dolgában mint a 7D
"What's interesting about this particular plot though, is how similar the curves for the Maxxum 5D and 7D are, even though the 5D's noise suppression system does a much better job of preserving fine detail at high ISO settings than the 7D's did."
Na jó, ez közel sem minden, tudom, de furcsa.
Teljes cikk itt:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/K ... MATEST.HTM
|
szer. máj. 03, 2006 21:34 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"sötétebb keresö"
A pentatükrös kereső miatt. Azért a prizmás jobb.
|
szer. ápr. 12, 2006 17:17 |
|
|
rasc
arany tag
|
Köszi!
Hát, igen, kezdem látni, hogy ideális megoldás nem létezik. Minden márkának vannak pro és kontra tulajdonságai a másikhoz képest.
Még gondolkodom...
|
szer. ápr. 12, 2006 16:29 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Az Oly is jo lehetöség, vannak elönyei és hátrányai is a rendszerüknek.
Elöny: nagyon jo kitobik, szép szinek, ccd tisztito rendszer beépitve
Hátrány (az 5D-hez képest): Nincs benne stabilizátor, sötétebb keresö, zajosabb képek (a kisebbérzékelö miatt), szükösebb obiválaszték (de ami van az meg igencsak jo)
Biztos van még sok különbség, ezek jutottak elsöre az eszembe.
|
szer. ápr. 12, 2006 15:31 |
|
|
rasc
arany tag
|
Sziasztok!
Na, megint itt vagyok, mert ferlmerült egy újabb lehetőség.
Visszanézegettem a topikokat, de nem találtam semmi infót Olympus E-500-ról. Ez is szimpatikus, csak nem tudok sokmindent leszűrni az infókból, amiket találtam. 200 ezer körül van, adnak hozzá 18-45 és egy 40-150 es obit, ha jól emlékszem. 2x a gyújtótávolság, tehát ennyiből kijönne és más obi már nem is kéne hozzá, esetleg egy makro.
Nincs valakinek konkrét tapasztalata? Olyanokat kérdeznék, akiknek sűrűn cserélődnek a gépek a kezükban és van összehasonlítási alapjuk.
Nem beszélve az E-330ról, aminek már valós LCD kijelzője van, bár használatakor AF nem működik és optikai kereső sem.
Csak azért érdeklődöm ilyen nagyon, mert jól megakarom fontolni, hogy a lehetőségekhez mérten jól válasszak, nem tehetem meg, hogy fél évente gépet váltsak.
|
szer. ápr. 12, 2006 8:51 |
|
|
rasc
arany tag
|
Köszönöm az infókat, azt hiszem, akkor maradok az 5D-nél. Sajnos csak 2-3 hónap múlva tudom megvenni, addig még remélem kapható lesz.
|
csüt. ápr. 06, 2006 7:08 |
|
|
supeter
vas-tag
|
rasc írta: Köszi a hozzászólásokat! Megnéztem 1-2 véleményt és sok helyen írták, hogy jobb a Dynax 5D a másik kettőhöz képest. Azt hiszem az lesz, viszont néhány dolog érdekelne még. Pl: kizárólag minolta obik jók hozzá, vagy gyárt más is (pl:soligor...) van e rajta B záridő, távkioldó?
Objektivek kozul a Tamron, Sigma, Cosina stb. nincs hiany. Igen van rajta B es tavkioldo is hozzakapcsolhato. Itt egy link http://www.dpreview.com/news/0507/05071 ... xxum5d.asp
|
szer. ápr. 05, 2006 16:51 |
|
|
rasc
arany tag
|
Köszi a hozzászólásokat!
Megnéztem 1-2 véleményt és sok helyen írták, hogy jobb a Dynax 5D a másik kettőhöz képest. Azt hiszem az lesz, viszont néhány dolog érdekelne még. Pl: kizárólag minolta obik jók hozzá, vagy gyárt más is (pl:soligor...) van e rajta B záridő, távkioldó?
|
szer. ápr. 05, 2006 16:40 |
|
|
supeter
vas-tag
|
rasc írta: Szóval akkor Minolta legyen? Lehet, hogy hülyeséget írok, de mintha az rémlene, hogy a Minolta megszünik lassan. Ez lehetséges?
Ezt neked kell eldontened, az igaz hogy a Minolta mar ugymond kivonult a foto piacrol es majdnem mindent rahagy a Sonyra (Sonyval a mult eve mar egyutt fejlesztettek a Sony pedig elkotelezte magat hogy atvesz majdnem mindent a Minoltatol ami a DSLR-t illeti) . Tehat a jovoben a Sony fog Maxxum/Dynax -al kompatibilis termekeket gyartani belertve az objektiveket is. Mar ezen a nyaron megjelenik az uj Sony DSLR ami a Minolta Maxxum/Dynaxon alapul, kerdes hogy milyen ar szintben. Sony eltervezte hogy a jovoev vegeig megszeretne szerezni a DSLR piac tobb mint 18%-at (ez relativ). Ami a javitasokat es jotallasokat illeti az is a Sonyra harul. En megvettem a Dynax 5D-t, annak ellenere ahogy a helyzet all, szerintem nagyon megeri az arat. Tudasban szinte a 7D szintjen van a CCD is ugyan az, a legnagyobb kulonbseg a testben van ahol az 5D-ben a muanyag dominal.
|
szer. ápr. 05, 2006 16:13 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
A minolta a komplett dslr ágazatát eladta a sonynak, a sony folytatja a minolta rendszert, átvette a terméktámogatást, mindent. Az uj gépek már gondolom sony (vagy sonyminolta a'la sonyericsson) néven fognak megjelenni. Minolta tervezögárdája is átment a sonyhoz ugyhogy a rendszer támogatása marad 100%os és ez a rendszer marad a jövöben is. Ennak az átállásnak és az ekörüli hisztériának köszönhetöen tudtam 1,5 honapja 153e-ért megvenni az uj D7D-t:)
|
szer. ápr. 05, 2006 16:10 |
|
|
rasc
arany tag
|
Szóval akkor Minolta legyen?
Lehet, hogy hülyeséget írok, de mintha az rémlene, hogy a Minolta megszünik lassan. Ez lehetséges?
|
szer. ápr. 05, 2006 15:30 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
http://www.fototipp.hu/efemu
Itt pedig az optika bajonettcsatlakozója látható.
|
kedd ápr. 04, 2006 21:50 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 258&page=1
Ezt hívják úgy hogy bajonettcsatlakozó. Mindegyik amelyik így néz ki bajonett. Magyarul természetesen mert a magyar fotós kifejezések nagyon jók, pontosak.
|
kedd ápr. 04, 2006 21:42 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"Oke, akkor a gyartok nagy tobsege sem tudja mi a helyes meghatarozas a mountra mert a sajat weboldalukon vagy manualjukban nem bajonett van feltuntetve, de a lenyeg hogy te eldontotted magadban hogy mindenki helytelen es csak a te meghatarozasod helyes. Hat ez aztan valami ..."
Na a bajonettet aztán nagyon nehéz meghatározni, ahhoz aztán külön tehetség kell. Nem a gyártók írják rosszul hanem balfácán tehetségtelen hozzánemértő alkalmazottaik.Látszik hogy nem olvastad el amit írtam, mert azt mond meg nekem hogy lehet az hogy egy cég adatlapjain 25 fényképezőgépnél valós képet adó kereső van leírva holott egyik sem az. Ezzel félrevezetik azt aki nem tudja megállapítani hogy milyen is van rajta. Te nem úgy állapítasz meg valamit hogy értesz hozzá, hanem hogy mit írnak róla? Hát ez aztán semmi.
|
kedd ápr. 04, 2006 21:33 |
|
|
supeter
vas-tag
|
Babajaga írta: supeter írta: Babajaga írta: " (minolta nem valtoztatta az AF objektivek menetjet tobb mint 20 eve ...ez magaert beszel) + "
Ezt a menet dolgot nem értem, mert van egyrészt az optikát a géppel összekötő bajonett, és van az optika frontlencséjénél levő szűrőmenet. A bajonettet megváltoztatni nagy kitolás lenne a felhasználókkal, míg a szűrőmeneté már kevésbé, sőt nem is okozna problémát, feltéve persze hogy növelnék az átmérőt nem szűkítenék. Elnezest a nem helyrevalo szo hasznalatelt, sajnos en nem magyarorszagon nottem fel, Minolta AF mount az amit ez alatt ertettem es ha jol tudom a bajonett kifejezest tobbnyire csak a Nikon hasznalja. Szó sincs arról hogy csak a Nikon használná a bajonett meghatározást. Inkább az van hogy az adatlapokon úgy külföldön mint magyarországon hibásan vannak leírva meghatározások, tömegével. Pld egy cég összes gépére valós képet adó keresőt írt, holott a gépek 25%-a volt ilyen. Van pld K- bajonett amit az Asahi és Chinon gépek használnak A mount pontosan ilyen nem pontosított meghatározás hiszen ráerősít értelemben használják de nem határozza meg hogyan, és mivel. Ha már azt írják hogy mount click akkor tudom hogy nem menet hanem egy abba bekattanó gyorscsatlakozó.
Oke, akkor a gyartok nagy tobsege sem tudja mi a helyes meghatarozas a mountra mert a sajat weboldalukon vagy manualjukban nem bajonett van feltuntetve, de a lenyeg hogy te eldontotted magadban hogy mindenki helytelen es csak a te meghatarozasod helyes. Hat ez aztan valami ...
|
kedd ápr. 04, 2006 21:03 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
supeter írta: Babajaga írta: " (minolta nem valtoztatta az AF objektivek menetjet tobb mint 20 eve ...ez magaert beszel) + "
Ezt a menet dolgot nem értem, mert van egyrészt az optikát a géppel összekötő bajonett, és van az optika frontlencséjénél levő szűrőmenet. A bajonettet megváltoztatni nagy kitolás lenne a felhasználókkal, míg a szűrőmeneté már kevésbé, sőt nem is okozna problémát, feltéve persze hogy növelnék az átmérőt nem szűkítenék. Elnezest a nem helyrevalo szo hasznalatelt, sajnos en nem magyarorszagon nottem fel, Minolta AF mount az amit ez alatt ertettem es ha jol tudom a bajonett kifejezest tobbnyire csak a Nikon hasznalja.
Szó sincs arról hogy csak a Nikon használná a bajonett meghatározást.
Inkább az van hogy az adatlapokon úgy külföldön mint magyarországon hibásan vannak leírva meghatározások, tömegével. Pld egy cég összes gépére valós képet adó keresőt írt, holott a gépek 25%-a volt ilyen. Van pld K- bajonett amit az Asahi és Chinon gépek használnak
A mount pontosan ilyen nem pontosított meghatározás hiszen ráerősít értelemben használják de nem határozza meg hogyan, és mivel. Ha már azt írják hogy mount click akkor tudom hogy nem menet hanem egy abba bekattanó gyorscsatlakozó.
|
kedd ápr. 04, 2006 17:01 |
|
|
supeter
vas-tag
|
Babajaga írta: " (minolta nem valtoztatta az AF objektivek menetjet tobb mint 20 eve ...ez magaert beszel) + "
Ezt a menet dolgot nem értem, mert van egyrészt az optikát a géppel összekötő bajonett, és van az optika frontlencséjénél levő szűrőmenet. A bajonettet megváltoztatni nagy kitolás lenne a felhasználókkal, míg a szűrőmeneté már kevésbé, sőt nem is okozna problémát, feltéve persze hogy növelnék az átmérőt nem szűkítenék.
Elnezest a nem helyrevalo szo hasznalatelt, sajnos en nem magyarorszagon nottem fel, Minolta AF mount az amit ez alatt ertettem es ha jol tudom a bajonett kifejezest tobbnyire csak a Nikon hasznalja.
|
kedd ápr. 04, 2006 15:24 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
" (minolta nem valtoztatta az AF objektivek menetjet tobb mint 20 eve ...ez magaert beszel) + "
Ezt a menet dolgot nem értem, mert van egyrészt az optikát a géppel összekötő bajonett, és van az optika frontlencséjénél levő szűrőmenet. A bajonettet megváltoztatni nagy kitolás lenne a felhasználókkal, míg a szűrőmeneté már kevésbé, sőt nem is okozna problémát, feltéve persze hogy növelnék az átmérőt nem szűkítenék.
|
kedd ápr. 04, 2006 15:10 |
|
|
supeter
vas-tag
|
rasc írta: Köszi! Nem is tudom, még mindig úgy vagyok, hogy nem tudom melyik legyen. Persze, szubjektív, hogy kinek melyik képe tetszik jobban. Tudásban nagyjából ugyanott vannak, vagy van valamelyiknek valami kiugró előnye, hátránya?
Dynax 5D-ek sok elonye van, szinek, Anti shake, wireless flash, spot metering,18-70mm objektiv alapfelszerelesben,ergonomia,nagy LCD,fenyes kereso,olcso objektivek (minolta nem valtoztatta az AF objektivek menetjet tobb mint 20 eve ...ez magaert beszel) + minden objektiv automatikusan stabilizalta valtozik ezert a Canon es Nikon sok penzt ker mert ok az obj.-be epitik az IS-t. A miolta nem butitotta le az 5D-t mint a Canon vagy a Nikon szokta .
Szerintem menj a Dynax 5D-ert amig kaphato, en nem bantam meg.
|
kedd ápr. 04, 2006 8:22 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Nézd onnan, hogy milyen objektíveket, vakut, stb. szeretnél használni a vázzal, és azt, hogy ezt a három különböző rendszerben mennyiért kaphatod meg, illetve a kinézett obkejtívek milyen képminőséget adnak.
Aztán még ott van a fogáspróba, ami szintén sokat segít, ha már semmilyen, objektíven mérhető különbséget nem találsz.
|
hétf. ápr. 03, 2006 10:28 |
|
|
rasc
arany tag
|
Köszi! Nem is tudom, még mindig úgy vagyok, hogy nem tudom melyik legyen. Persze, szubjektív, hogy kinek melyik képe tetszik jobban.
Tudásban nagyjából ugyanott vannak, vagy van valamelyiknek valami kiugró előnye, hátránya?
|
hétf. ápr. 03, 2006 6:07 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Canonhoz Nikonhoz sokkal nagyobb használt obi és egyéb kiegészitö piacot találsz, a Minoltával viszont már a kitobid is stabilizált lesz és a keresöje ugy tudom jobb mint a konkurenciáé. Mi 300D-röl váltottunk 7D-re, a képekröl alkotott vélemények azt mutatják, hogy a Minoltának szebb a szine. Illetve természetesebb, kiegyensulyozottabb és képminöségben az 5D nagyjábol= 7D. Viszont van aki a "canonos" szineket szereti, annak a minolta nem jön be.
A Nikont nem ismerem, de olyat ismerek aki d70-röl váltott D7-re és láttam még panaszkodni, hogy megbánta volna:)
|
szomb. ápr. 01, 2006 1:40 |
|
|
rasc
arany tag
|
KonicaMinolta Dynax 5D vs. Canon EOS 350D vs. Nikon D50
Sziasztok!
Szeretnék váltani 2-3 hónapon belül kompaktról, tükör reflexes gépre, melyikre lenne érdemes?
|
pén. márc. 31, 2006 20:14 |
|
|