Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 18:51

Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Canon Win alatt mint cserélhető lemez 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
EFi írta:
Na hálistennek a hozzáadott CD-ről meg nem akar semmi feltelepülni. Eljut addig, ahol választani kellene az Easy installation ill. a costum között. Kattintás, veszi, de nem történik semmi. Príma.
Másnak működik ez?

Nem írtad milyen operációs rendszerre akarod feltenni, és mit. Mert az XP-re általában nem telepedik fel a 98-hoz való driver főként az USB. Az XP-re nemigen lehet külső USB drivert feltenni, az operációs rendszer telepítésnél fel kell mennie, és a képleszedőnek is.

A topicnyitó hozzászólásnál írtam, hogy win98.
Fennt van a Twain driver és most tettem volna fel a saját CD-ről a kezelőprogramokat, mert egyelőre nem találtam megfelelő, külső általános USB drivert, ami alatt új meghajtónak látszódna a fényképező. (jelenleg nem látszódik sehogy, rácsatlakozáskor az Imaging, vagy a kézzel felerőszakolt Canon PhotoStudio indul el, alóla lehet egyesével (!) "áthúzni", majd a kívánt formátumban elmenteni. Ez így azonabn egy nagy nulla).

vas. jún. 25, 2006 20:48
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
EFi írta:
Na hálistennek a hozzáadott CD-ről meg nem akar semmi feltelepülni. Eljut addig, ahol választani kellene az Easy installation ill. a costum között. Kattintás, veszi, de nem történik semmi. Príma.
Másnak működik ez?

Nem írtad milyen operációs rendszerre akarod feltenni, és mit. Mert az XP-re általában nem telepedik fel a 98-hoz való driver főként az USB. Az XP-re nemigen lehet külső USB drivert feltenni, az operációs rendszer telepítésnél fel kell mennie, és a képleszedőnek is.

vas. jún. 25, 2006 20:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Másnak működik ez?

vas. jún. 25, 2006 20:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Babajaga írta:
Csatlakozás a számítógéphez USB

Bocs, akkor tévedtem, vagy rosszul emlékeztem.

csüt. jún. 22, 2006 12:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem ezek csak egyszerű USB Mass Storage illesztők. Neked pont nem ez kell, hanem PTP/PictBridge.

csüt. jún. 22, 2006 11:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pedig elvileg van. http://www.technical-assistance.co.uk/kb/usbmsd98.php (csak ez angol Win98se-hez van, de azért este kipróbálom), vagy: http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=261244&action=summary
Illetve van úgy, hogy más gyártóé megy egy másikéval, csak nem akartam kipróbálni, mind a kétezret, ezért dobtam fel a témát, hátha valaki így használja.

csüt. jún. 22, 2006 11:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem hiszem hogy lenne ilyen szoftver, ami gyakorlatilag áthidalná a két protokoll közt a különbségeket.

Próbálj egy olyan programot, ami letölti a kameráról a képeket és letárolja a gépen.
Pl.: http://www.snapfiles.com/get/cam2pc.html
Én csak a leírását olvastam, de lehet hogy használható.

csüt. jún. 22, 2006 10:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
vackor írta:
Firewire csatlakozósat én sem láttam még, csak mini-USB-t.

De szerintem is azzal jársz legjobban, ha veszel egy kártyaolvasót. Én is így használom (már csak azért is, mert az enyém USB 1.1-et tud, a kártyaolvasó viszont 2.0-t és emiatt lényegesen gyorsabb az átvitel).

Persze igazad van, én is így használom az enyémet, de nem rólam, hanem idősebb ismerőseimről van szó, nem nekik való a kártya kipiszkálása, majd a kártyaolvasóba való beletörése :) , USB zsinór a PC-re rá van dugva, aztán arra megy a kamera. Meg vonzóbb a 0 ft-os SW, mint a 3 ezer Ft-os HW.
(AV kábelt amúgy nem adnak hozzá, mert nincs is mibe dugni, már legalábbis az egyik felét...)

csüt. jún. 22, 2006 9:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Firewire csatlakozósat én sem láttam még, csak mini-USB-t.

De szerintem is azzal jársz legjobban, ha veszel egy kártyaolvasót. Én is így használom (már csak azért is, mert az enyém USB 1.1-et tud, a kártyaolvasó viszont 2.0-t és emiatt lényegesen gyorsabb az átvitel).

csüt. jún. 22, 2006 9:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csatlakozás a számítógéphez USB

"Tartozékok 2db AA alkáli elem, USB kábel, AV kábel, hordozószíj, 16MB-os SD kártya "

Ez a 420-as Canon adatlapjáról van.

csüt. jún. 22, 2006 8:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csakhogy a Canon nem USB-t használ, hanem mini firewire-t :!: :!:
A kettő nem ugyanaz.

csüt. jún. 22, 2006 8:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
"(nálam XP) cserélhető meghajtóként akkor is felismeri"

De a WIN 98 nem, ahhoz még USB driver is kell.

Volt hozzá. De a canonhoz semmi ilyesmi.

csüt. jún. 22, 2006 7:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
"(nálam XP) cserélhető meghajtóként akkor is felismeri"

De a WIN 98 nem, ahhoz még USB driver is kell.

szer. jún. 21, 2006 21:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
"Milyen külső driver szükséges ahhoz hogy meghajtóként látszódjon rácsatlakozáskor, aztán copy-paste v. és kész-passz?"

Ilyen driver nincs megírva.Azért azt se felejtsd el hogy a gépek processzorai nem egyformák, ezért nem úgy megy hogy a Canon ír egy olyan szoftvert a gépéhez mint az Olympus.

Én úgy gondolom, hogy a valamilyen (cserélhető) memóriával rendelkező USB eszközök esetében (pendrive, kártyaolvasók, fényképező)a legegyszerűbb megoldás mindegyik közül, ha az op.rendszer meghajtóként ismeri fel. példának okáért a kártyaolvasómhoz van külön driver (ekkor ikonokat ad neki pl.) de ha semmit nem teszek fel az op.r (nálam XP) cserélhető meghajtóként akkor is felismeri. Tehát alighanem ez az alap és a legegyszerűbb. Nem igazán értem miért bonyolítja el a Canon.
Valami Universal Mass Storage driverféleségre gondoltam egyébként, nem a Canontól.

szer. jún. 21, 2006 21:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Milyen külső driver szükséges ahhoz hogy meghajtóként látszódjon rácsatlakozáskor, aztán copy-paste v. és kész-passz?"

Ilyen driver nincs megírva.Azért azt se felejtsd el hogy a gépek processzorai nem egyformák, ezért nem úgy megy hogy a Canon ír egy olyan szoftvert a gépéhez mint az Olympus.

szer. jún. 21, 2006 21:31
gyémánt tag

Hozzászólás Canon Win alatt mint cserélhető lemez
Kicsit Windows kérdés is, de talán inkább ide.
Szóval adott egy Canon A420 win98 alatt. Na most a Canonnak (mint gyártónak, ellentétben a többiekkel) van ez a hülyesége, hogy nem lehet egyszerűen cserélhető meghajtóként feldobni Win alá, (hanem Twain driver+feldolgozó szoftver, intézőben nem látszik) aztán lehet kínlódni.
Milyen külső driver szükséges ahhoz hogy meghajtóként látszódjon rácsatlakozáskor, aztán copy-paste v. és kész-passz?
(Pl. az Olympus ezt 1 db 100 kb-os ún. USB Auto-connect driverrel megoldotta mindenféle 7 MB-os Twain driver trükközés nélkül és sokkal praktikusabb is.)

szer. jún. 21, 2006 21:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16 hozzászólás ]