|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Bird_oph_A.L.L
|
At 11:49 2003.07.21.$e +0200, you wrote: >Felh=EDvtam a Kodak szerv=EDzt, hogy mit lehet vele csin=E1lni, azt= mondt=E1k,=20 >hogy kik=FCldik k=FClf=F6ldre, persze csak ugorjak fel a g=E9ppel Pestre,= merthogy=20 >Miskolcon nincs szerviz=FCk. Most az=E9rt utazzak 2*180km-ert, mert nincs= egy=20 >kib*szott szerv=EDz vid=E9ken.
Mit csodalkozol? Ez itt Magyarorszag! Eddig is igy volt.
|
hétf. júl. 21, 2003 12:23 |
|
|
Al_Bundy+
|
Felhívtam a Kodak szervízt, hogy mit lehet vele csinálni, azt mondták, hogy kiküldik külföldre, persze csak ugorjak fel a géppel Pestre, merthogy Miskolcon nincs szervizük. Most azért utazzak 2*180km-ert, mert nincs egy kib*szott szerviz vidéken.
|
hétf. júl. 21, 2003 10:49 |
|
|
Bird_oph_A.L.L
|
Minden kepen rajta van a hibas pixel? Pl. ha az egboltot fotozod akkor is rajtva van? ezt nezd meg. Ha nincs rajta, akkor hotpixel. Ha rajta van akkor stuck/dead. Pixelhibakrol itt: http://index.hu/tech/digicam/cikkek/erzekelok9
|
hétf. júl. 21, 2003 9:05 |
|
|
PeliScan
|
Nem tudom, miért okoz ez bármi problémát? Fél éves gép még vitathatatlanul garanciális, és szépen visszadobod nekik! Legrosszabb esetben is 15 nap "bevizsgálási" időt kérnek, de ezentúl vagy adnak újat, vagy cserekészülék... de ha jó helyen vetted, nem szívóznak sokat.
|
hétf. júl. 21, 2003 3:16 |
|
|
Al_Bundy+
|
Üdv!
Fél évvel ez előtt vásároltam egy alsókategóriás digitális fényképezőgépet (Kodak EasyShare CX4210 2MP). Legelőször csak 2MP-es felbontásban vettem érszre pixel hibát a készített fotón, először csak egyet, de most már három helyen is van. Egyszerűen pl. arcon a barna szín helyett egy fehér pixel van, és a jpg tömörítés miatt ez egy 8*8-as kockában szépen meg is látszik. Egyre több ilyen hibát fedezek fel (most már 1MP-ben is), néha csak pár árnyalatnyi a különbség (azért rendesen létszik), de legtöbb esetben vagy teljesen fehér a pixel vagy fekete. Ezek minden esetben konkrét pixelek, vagyis a helyük nem változik, de néha előfordul, hogy sikerül jól eltalálnia a megfelelő színt.
Ha hobbyfotózásra használnám a gépet akkor nem zavarna különösebben a dolog, de mivel embereket (arcokat) fotózok a munkáimhoz, ezért elég **** mindig azon bíbelődni, hogy ezeket a hibákat kijavítsam.
Azt szeretném megkérdezni, hogy találkoztatok-e már ilyen hibával és ha igen, miért lehet ez és mit lehet vele kezdeni. Meg, ha ez így folytatódik, akkor az egész készített fotó tele lesz fehér pixelekkel? Létezik az, hogy egy fél éves gépnél elkezd beszarni a CCD?
Előre is kösz a segítséget.
<Al Bundy>
|
hétf. júl. 21, 2003 0:56 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|