Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 3:43

Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Firewire probléma. Találkozott már vele valaki? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás Firewire probléma. Találkozott már vele valaki?
Sziasztok!
Vettem egy Samsung VP-D20-as miniDV kamerát, és a Firewire csatlakoztatásával lenne gondom.

Az eszközt miután rákötöm a számítógépre, semmi nem történik, hiába állítom az üzemmódváltót Player módba. Nem érzékeli új eszköz csatlakoztatását (Sony miniDV kamerán túl egy Panasonic és egy JVC miniDV-vel is néztem, ott igen). Egészen addig a pontig, amíg Play-t nem nyomok a készüléken (ezzel elveszítve jópár másodpercet a rögzítendő filmből) semmi nem történik. Play megnyomása után azonban 2-3 mp múlva érzékeli az eszközt, majd annak rendje-módja szerint fel is teszi a szükséges meghajtóprogramokat, és máris látszik, mint Imaging device->Samsung DV Camcorder. Ez eddig is, a DVC Media Driver nélkül is ment (sajnos utóbbi feltelepítése óta sincs változás). Amint ezután nyomok egy Stop gombot a kamerán (még mindig Player módban), az eszközkezelőből ismételten eltűnik mint Imaging device (véleményem szerint innen ered az összes gond). Ezután, gondoltam elindítom a Samsung DVC Media programot is, mely jelezte, nincs eszköz csatlakoztatva. Gondoltam nem baj, majd biztos a videószerkesztő alkalmazás lekezeli (hátha segített a driver).

Kipróbált programok:

Avid FreeDV
Ulead Vide Studio 3
Microsoft Movie Maker
Microsoft Movie Maker 2
interVideo WinDVD Suite Gold

Nos, ezen programok mindegyike rendelkezik DV támogatással. Preview módban látni a filmet, de amint próbálok kamera-kezelőszervet elérni, azonnal bontja a kapcsolatot, eltűnik az eszközkezelőből, és ugyanazzal a lendülettel a videószerkesztő program ,,lefagy''. A lefagyás alatt azt értem, lehetetlen bármit is nyomni rajta, mivel eltűnt alóla a kamera, amit ő kezelne. Azóta megnéztem más gépen is (kiszűrve hogy az én hardverem lenne a hibás), ugyanez a jelenség. Más kamerával működik minden funkció.

Kérdésem az lenne az olyanoktól, akik már több ilyet láttak: lehet hogy a kamera nem támogat minden szükséges funkciót, vagy valamit én rontok el nagyon. Nem volt előtte még DV kamerám, számomra először az is meglepő volt, hogy a PC kezeli a kamera szalagtekerés, lejátszás, megállítás és egyéb funkcióit. Nos, ennél a kameránál nem teszi. Sehol nem találtam ezzel kapcsolatban információt. Tudna valaki okosat írni?
Köszi:
wolruf

szer. márc. 24, 2004 14:16
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1 hozzászólás ]