Szerző |
Üzenet |
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Köszi szépen, megnézem ezt is.
|
pén. szept. 24, 2004 18:34 |
|
|
Pista
ezüst tag
|
Re: framegrabber (képlopó) video-inről hogy?
Birdie [digicam] írta: Van egy problémám. (de jó nekem, hogy csak egy van Amire eddig nem nagyon tudtam megoldást találni. Röviden: van egy video-digitalizáló kártya, de én csak a video-in bemenetről szeretnék egy-egy képkockát lementeni, nem akarok filmet csinálni. Van-e erre speciális program? Canopus a cucc. Hosszabban: Anno volt egy ASUS TNT2 video-in-es kártyám, amihez járt egy szoftver. Ez a szoftver tudott videot digizni meg tudott csak képet lementeni. Nekem csak ez utóbbi a fontos, ez viszont nagyon. Ez a kártya már nincs meg. Viszont van egy állítólag középkategóriás videodigitalizáló Canopus kütyü, aminek van analóg és van digitális (DV) bemenete, illetve FireWire-on csatlakozik a PC-hez. Videot már sikerült vele digitalizálni, ezzel nincs id gond, de sajnos ez nekem sok. Azért, mert nekem csak egy-két képkocka kellene és ezt csak úgy tudtam megcsinálni, ha bedigiztem a teljes anyagot és onnan mentettem ki Adobe Premierrel. Ez viszont igy rettentő macerás, a régi ASUS kártyával meg progivel egy gombot kellettnyomogatni és hozta létre a sorszámozott fájlokat. Itt méga fájlneveket is be kell irni. Na szóval a kérdésem az, hogy tud-e valaki olyan progit, ami képes egy-egy képet lementeni és azt automatikusan számozva fájlba kiirni (formátum lehetőleg veszteségmentes). A Canopus cuccot felismeri a Windows Movie Maker is, gondolom ez már elég. Minden segítséget szivesen fogadok!
Ha még érdekel:
Video capturic suite (6MB)
http://www.capturix.com/www/downloads.asp
30 napig használhatod.
[/img]
|
pén. szept. 24, 2004 16:43 |
|
|
M_Tom
arany tag
|
Lehet, hogy ennél többet is tud a VirtualDub. Ezt kb 5 perc keresgéléssel találtam. Magát a programot nem ismerem túl jól, lehet, hogy van még egyszerűbb módja annak, amit te akarsz.
Nézd végig a menüket, vagy keress egy leírást.
Ha a német megy, itt egy link (még nem olvastam el én sem, nem tudom, van-e benne erről valami):
http://www.henrik-reimers.de/vdub/index.html
|
kedd szept. 21, 2004 15:01 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Ez jó ötlet, ki fogom próbálni, köszi!
Bár a legjobb az lenne, ha csak akkor venne, ha nyomnék egy gombot.
Visszasírom még azt az Asus TNT2-t
|
kedd szept. 21, 2004 7:03 |
|
|
M_Tom
arany tag
|
Nem tudom, pontosan mit akarsz, illetve én sem vagyok egy nagy guru a témában. Ha digitalizálásról beszélsz, felteszem, hogy analóg videobemenetről beszélünk.
Nekem egy Vivo-s kártyám van, ezzel próbáltam ki a következőt:
VirtualDub-ban a video capture-t 0.5 fps-re állítva 2 másodpercenként vettem fel képeket egy AVI fájlba. 10 másodperc alatt 6 képet vett fel.
Utána betöltve a fájlt ugyanebbe a programba a fájl menüben a "Save image sequence" sorszámozva elmentette a 6 képet BMP-kbe.
Ha a felvételnél tömörítés nélküli felvétel helyett valamilyen (majdnem)veszteségmentes tömörítést alkalmazol, a hellyel is spórolhatsz valamit. Pl. PICVideo MJPEG 19-es vagy 20-as beállítással.
|
hétf. szept. 20, 2004 23:42 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
Az ötlet jó, csak az a baj, hogy ha live preview-t nézel egy videoines kártyáról, akkor az közvetlen ír arra a képtartalomra, a PSP meg csak a videomemóriából képes grabbelni.
Tehtá mindneképpen valami olyasmi kellene, ami kezeli is a videoin-t.
Nincs valakinek tippje?
|
hétf. szept. 20, 2004 18:11 |
|
|
_optikus_
arany tag
|
Tudom nem az igazi de a PSP-k tudnak multiple capturet. Ez kepernyokep mentes amit beallithatsz egy konkret ablakra is. Ha meg multiple akkor ahogy nyomogatod a printscreen gombjat (f11 de atallithatod) ugy csinalja sorban a kepeket.
|
vas. szept. 19, 2004 22:11 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
framegrabber (képlopó) video-inről hogy?
Van egy problémám. (de jó nekem, hogy csak egy van
Amire eddig nem nagyon tudtam megoldást találni.
Röviden:
van egy video-digitalizáló kártya, de én csak a video-in bemenetről szeretnék egy-egy képkockát lementeni, nem akarok filmet csinálni. Van-e erre speciális program? Canopus a cucc.
Hosszabban:
Anno volt egy ASUS TNT2 video-in-es kártyám, amihez járt egy szoftver. Ez a szoftver tudott videot digizni meg tudott csak képet lementeni. Nekem csak ez utóbbi a fontos, ez viszont nagyon.
Ez a kártya már nincs meg.
Viszont van egy állítólag középkategóriás videodigitalizáló Canopus kütyü, aminek van analóg és van digitális (DV) bemenete, illetve FireWire-on csatlakozik a PC-hez. Videot már sikerült vele digitalizálni, ezzel nincs id gond, de sajnos ez nekem sok. Azért, mert nekem csak egy-két képkocka kellene és ezt csak úgy tudtam megcsinálni, ha bedigiztem a teljes anyagot és onnan mentettem ki Adobe Premierrel. Ez viszont igy rettentő macerás, a régi ASUS kártyával meg progivel egy gombot kellettnyomogatni és hozta létre a sorszámozott fájlokat. Itt méga fájlneveket is be kell irni.
Na szóval a kérdésem az, hogy tud-e valaki olyan progit, ami képes egy-egy képet lementeni és azt automatikusan számozva fájlba kiirni (formátum lehetőleg veszteségmentes). A Canopus cuccot felismeri a Windows Movie Maker is, gondolom ez már elég.
Minden segítséget szivesen fogadok!
|
szomb. szept. 18, 2004 11:21 |
|
|