|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|
HP DeskJet 6540 nyomtató - vélemények
Szerző |
Üzenet |
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
"Színesnél több a fej, pontosan nem tom "
A színes patronnál is egy fej van, fuvókasor van annyi ahány szín. Akkor van több fej ha a színek külön patronokban vannak.
|
vas. nov. 06, 2005 22:26 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
"Elszántam magam egy fotónyomtató beszerzésére"
A négyszínű nyomtató pld úgy sötétíti a pirosat hogy fekete cseppeket tesz bele, míg a fotónyomtató lilát tesz bele ami jobban beleolvad a pirosba, csak az a baj ha sok a piros a képen akkor az egész kép átmegy lilásba, rosszabb lesz mint a feketével sötétített.
|
vas. nov. 06, 2005 21:19 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"milyen nyomtatót érdemes venni színes és fekete-fehér képek nyomtatásához."
Én közel tíz éve nyomtatok fényképeket két patronos (négyszínű) legolcsóbb nyomtatókkal és elfogadható minőségűek, most pld egy Hp 3745 van aminek 4800 dpi -vel nyomtatott képe nem rosszabb mint a labor által készítettek. A tintacseppes nyomtató nyomata csak vízre érzékeny, a laboré vízállóbb. De a laborok nem tintasugaras nyomtatóval készítik a képeket.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Babajaga hétf. nov. 07, 2005 8:53-kor.
|
vas. nov. 06, 2005 21:13 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"Igen, igen. Természetesen fejet akartam írni, nem patront. A lényegen úgy sem változtat. Megmondom őszintén, hogy nem tudom, hogy canonék hogyan oldották meg a fejet. Gondolom, ha új patront veszel, nem kapsz hozzá fejet?!"
Kétféle nyomtató van, egyszer olyan melyben a nyomtatószánnal egybeépített fejek vannak, ebbe sima patronok mennek, pld Epson nyomtatók vannak döntően ilyenek. A másiknál meg csak sima szán van amelybe nyomtatófejjel egybeépített patronok valók. Ezek a Hp és Canon nyomtatók.
|
vas. nov. 06, 2005 14:15 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Sziasztok!
Elszántam magam egy fotónyomtató beszerzésére, de mivel ehhez a témához teljesen nulla vagyok, ezért tőletek kérnék segítséget, hogy milyen nyomtatót érdemes venni színes és fekete-fehér képek nyomtatásához.
Előre is köszi!
|
szomb. nov. 05, 2005 16:20 |
|
|
olosza
ezüst tag
|
Nem kapsz, illetve lehet olyat is venni, amivel kapsz...
Fejjel együtt olyan 7500 pííz, csak a patron 2500 körül van a fekete...
Színesnél több a fej, pontosan nem tom
iP3000-el próbált már vki CD lemezt nyomtatni? Merthogy állítólag azt is tud...
|
vas. jan. 09, 2005 19:05 |
|
|
Larsen
arany tag
|
olosza írta: Kis félreértés van.. Nem a patronok száradhadtak be, hanem a fej amibe a patron való. Ez egy kis műanyag vacak, amin van vmi elektronika meg a fúvókák. Nemtom láttál-e már Canont, de több nyomtatónál is így van.. Ilyenboltba vinni meg nem érdemes, mert annyi erővel veszek egy újat patronnal együtt.
Igen, igen. Természetesen fejet akartam írni, nem patront. A lényegen úgy sem változtat. Megmondom őszintén, hogy nem tudom, hogy canonék hogyan oldották meg a fejet. Gondolom, ha új patront veszel, nem kapsz hozzá fejet?!
|
vas. jan. 09, 2005 18:41 |
|
|
olosza
ezüst tag
|
Kis félreértés van..
Nem a patronok száradhadtak be, hanem a fej amibe a patron való.
Ez egy kis műanyag vacak, amin van vmi elektronika meg a fúvókák.
Nemtom láttál-e már Canont, de több nyomtatónál is így van..
Ilyenboltba vinni meg nem érdemes, mert annyi erővel veszek egy újat patronnal együtt.
|
szer. jan. 05, 2005 22:47 |
|
|
Larsen
arany tag
|
olosza írta: Hát igen... A Lexmarkról én is hallottam egyet s mást Kizárt dolog hogy ilyet vegyek.... Epsont megnézem, Canonról sokan az mondják, hogy festékzabáló... Igaz ez? Mert hiába olcsó bele a patron ha az hamar elfogy... Kaptam vkitől régebben egy Canon BJC 6100-ast, csak nincs benne patron, na meg mivel elég régen volt használva nemtom hogy a Nyomtatófejek nem száradtak-e be... Kérdés: ha sokáig nem használunk egy tintasugarast (mondjuk 1 évig), akkor a fejek beszáradnak Mert ha vennék ebbe a 6100-asba fejet és patront akkor az olyan 18e Ft lenne és nem tom megéri-e Ugyanakkor lehet csak patron kell bele, ha nem száradt be... Köszi az eddigi válaszokat!
A beszerádt patront nem kell azonnal kidobni. Vannak módszerek arra, hogy kitisztítsd. Szerintem valamelyik számtek bolt is megcsinálja, esetleg kapsz tőlük kontaktot, hogy ki fog foglalkozik ilyenekkel. 1-2 ezresből megúszható.
|
szer. jan. 05, 2005 9:00 |
|
|
olosza
ezüst tag
|
Hát igen... A Lexmarkról én is hallottam egyet s mást
Kizárt dolog hogy ilyet vegyek....
Epsont megnézem, Canonról sokan az mondják, hogy festékzabáló... Igaz ez?
Mert hiába olcsó bele a patron ha az hamar elfogy...
Kaptam vkitől régebben egy Canon BJC 6100-ast, csak nincs benne patron, na meg mivel elég régen volt használva nemtom hogy a Nyomtatófejek nem száradtak-e be...
Kérdés: ha sokáig nem használunk egy tintasugarast (mondjuk 1 évig), akkor a fejek beszáradnak
Mert ha vennék ebbe a 6100-asba fejet és patront akkor az olyan 18e Ft lenne és nem tom megéri-e Ugyanakkor lehet csak patron kell bele, ha nem száradt be...
Köszi az eddigi válaszokat!
|
kedd jan. 04, 2005 22:08 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Ha nem akarsz fotókat nyomtatni, akkor a legegyszerűbb, ha megveszed a legolcsóbb színes nyomtatót, amelyikben külön vannak a színes patronok. Minek neked egy nyomtató amelyik 40e-be kerül, ha ki sem használod a lehetőségeket? Lexmarkot se vegyél mert nagyon drágák bele a patronok. Valami jó kis epson esetleg canon...
|
kedd jan. 04, 2005 21:20 |
|
|
osi22
arany tag
|
A HP nagy hátránya, hogy méregdrága hozzá a patron, és ezáltal már annyira nem is jó vétel, mint hinné az ember... Különben nyomtatási minőségben télleg nem rossz, csak hát több márka is van, ami tudja ezt produkálni! Én az Epsont ajánlanám, mert sztem a patron sem drága bele, szép minőségben nyomtat és hihetetlen tartós Nekünk otthon kettő is van, az egyik egy 95'-ös tintasugaras, ami még mindig vígan nyomtat, igaz elég lassan de legalább korrekt minőségben 10 év(!) után is A másik 98'-as, mind színesben, mind fekete-fehéren szépen nyomtat, nagyon igénytelen, olcsó (a patronok 3 e Ft-ból kijönnek)és megbízható. Tudtommal az Epson "kvalití" azóta sem változott...
Osi22
|
kedd jan. 04, 2005 20:59 |
|
|
olosza
ezüst tag
|
Ööö igazából ilyen doksik nyomtatására, házi dogák stb.
Fotók nyomtatását nem tervezem...
Ha nem HP akkor mi?
Ez a cucc (6540-es) 38e Ft Sulinetben.
Színes nyomtatás szempont, szal lézer az nem jó nekem, színes lézer meg gáz...
|
kedd jan. 04, 2005 20:45 |
|
|
Larsen
arany tag
|
HP-t nem vennék, ha szétnézel a hardver fórumban rájössz, hogy miért nem. Mire fog kelleni a nyomtató? Nem tudom, hogy az adott modellel kapcsolatban van-e valami konkrétum, de érdemes lenne rákeresni a HARDVER fórumban, hátha
|
kedd jan. 04, 2005 19:08 |
|
|
olosza
ezüst tag
|
HP DeskJet 6540 nyomtató - vélemények
Sziasztok!
Éppen nyomtatóvárás előtt vagyok és a HP6540-est néztem ki magamnak.
Nem ez az első nyomtatóm, de ez lenne az első HP, mert eddig elég rossz tapasztalatok voltak a többi márkával.
Kérdésem lenne az, hogy ki mit tud mondani a HP 6540-es modelljéről?
Érdemes megvenni?
Tényleg tud kb. 800 lapot nyomni fekete-fehérben?
Minősége milyen a nyomtatásnak?
Elég sok mindent elolvastam róla, de kíváncsi lennék a valós tapasztalatokra...
Minden tulajdonság érdekelne, jó is és rossz is.
|
kedd jan. 04, 2005 13:41 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|