Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 23:31

Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 
Adobe-miért ilyen drága? 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Simico-nak van igaza...
Én az egyszerűséget szeretem... ráadásul sok időm sincs pepecselni... egy 7hónapos gyerek mellett...
Szóval 1-2 kitt-katt, és ha véletlen nem jó a beltéri fotó (Sony DSCP200), akkor javítsa ki. És a piros szemű csajból csináljon kék szeműt, mert az.

Ugyanez igaz az Adobe Elements Preimere2 video progira is.
Veszek egy új notit, egy erőssebbet, és legális, jó, könnyen kezelhető szoftokat akarok rá.
A videót is áttöltöm a kameráról, és gyorsan megvágva, kiírom DVD-re.
Ez így egy csomagban tetszik is...
http://szoftvernet.hu/index.php?main_pa ... 69b8c1f058
Remélem nem csalódok majd bennük.

szer. jan. 04, 2006 18:24
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
Csendesen megjegyezném, hogy a topicinditoban nem a PS CS2 hanem a PS Elements4 van feldobva kérdésként, ami azért nem teljesértékü fotosop. Mindemellett én spec. probáltam a Gimpet, ingyen is van, szép is, jo is, de nem állt kézre.

Valóban nem, bár a felépítése, a "gondolkodásmódja" ugyanaz, és aki az Elements-t használja, az valószínűleg nem a Gimpre fog váltani. Kifejezetten fotóretus-eszközeit is a "nagy testvértől" vette, az új Elements is kifejezetten a CS2 eszközeire építkezik.

A Gimppel kapcsolatban a szubjektív benyomásom nekem is ez, ugyanakkor hiányoltam azokat a dolgokat is, amit írtam. Egy ingyenes progitól nem várok többet, de ezért is nem használok ingyenes progikat. :)

szer. jan. 04, 2006 14:51
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Tigrincs írta:
Ha megnézed a topik címét, akkor alapvetően nem értem, hogy a gimp hogy jön ide?

Nagyon egyszerűen: én nem csak a topik címét, hanem a hozzászólást is elolvastam :P és beírtam egy lehetséges alternatívát az abban szereplő két program "közé".

Én pedig elmondtam a felvetett alternatíváról a véleményem. Ha nem tetszik, hogy a tiédtől eltérő vélemények is vannak, akkor csak a klónjaiddal beszélgess!

simico írta:
Idézet:
ergo azt, hogy neked (akár mint átlagjúzernek) nincs szükséged spéci dolgokra, szerintem nem mérvadó.

LOL :lol: Tényleg baromi jól ismersz mindkettőnket :lol:

Sosem írtam, hogy jól ismerlek benneteket. Olvasd el még egyszer! Csak annyit mondtam, hogy vmi nem veszít az értékéből csak azért mert te nem használod, vagy nem tudod használni.

simico írta:
Idézet:
De ha jól értem, akkor tulajdonképpen semmi bajod nincs a Photoshoppal, csak az, hogy fanyalogsz, hogy a kedvenc oprendszeredre az Adobe nem írja át a programjait... Savanyú a szőlő?

Szerintem itt maximum neked savanyú a szőlő. Hol fanyalogtam te ....? Szerintem nyugodtan fejezd be valótlan dolgok állítását mind dolgokat, mind hozzászólások tartalmát tekintve. Mindenestre én befejeztem a veled való kommunikációt.
Ui: a Nikon D2x mellé csomagolt fotóbolt megy minden általam használt oprendszer alatt :twisted:

Idézéd, hogy mi volt valótlan? Ja, hogy befejezted a kommunikációt... Először a vád, utána pedig sajna nem indokolhatsz, mert nem beszélsz velem. Dedó. Szóval egy egész boltot csomagoltak a Nikonod mellé. Érdekes! :D

szer. jan. 04, 2006 14:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csendesen megjegyezném, hogy a topicinditoban nem a PS CS2 hanem a PS Elements4 van feldobva kérdésként, ami azért nem teljesértékü fotosop. Mindemellett én spec. probáltam a Gimpet, ingyen is van, szép is, jo is, de nem állt kézre.

szer. jan. 04, 2006 12:12
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tigrincs írta:
Ha megnézed a topik címét, akkor alapvetően nem értem, hogy a gimp hogy jön ide?

Nagyon egyszerűen: én nem csak a topik címét, hanem a hozzászólást is elolvastam :P és beírtam egy lehetséges alternatívát az abban szereplő két program "közé".

Idézet:
ergo azt, hogy neked (akár mint átlagjúzernek) nincs szükséged spéci dolgokra, szerintem nem mérvadó.

LOL :lol: Tényleg baromi jól ismersz mindkettőnket :lol:

Idézet:
De ha jól értem, akkor tulajdonképpen semmi bajod nincs a Photoshoppal, csak az, hogy fanyalogsz, hogy a kedvenc oprendszeredre az Adobe nem írja át a programjait... Savanyú a szőlő?

Szerintem itt maximum neked savanyú a szőlő. Hol fanyalogtam te ....? Szerintem nyugodtan fejezd be valótlan dolgok állítását mind dolgokat, mind hozzászólások tartalmát tekintve. Mindenestre én befejeztem a veled való kommunikációt.
Ui: a Nikon D2x mellé csomagolt fotóbolt megy minden általam használt oprendszer alatt :twisted:

szer. jan. 04, 2006 11:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Bocs, de nem értem a te hozzászólásod hogyan jön ide... Senki sem hasonlította össze a két programot (Gimp, Photoshop). Felsoroltál itt olyan dolgokat, amiket az otthoni átlagember a büdös életben nem fog használni, de még azt se tudja mit jelentenek. Cinedog szerintem nem a pléhbojt szerkeszti, hanem gyanúm szerint a saját képeit szeretné otthon buzerálni. Ahhoz meg bőven elég a Gimp (töredékét se használja ki az átlagjúzer a tudásának), nekem egyszer sem hiányzott a Photoshop (ráadásul azzal ellentétben alapból felkerült a gépre az oprendszerrel :wink: ). Az alap dolgokat meg akár a freeware Xnview "képnézegető" progival is meg lehet csinálni.
A 2 megás munkafájl alatt egyébként nem tudom mit értesz, 15-30 megás műholdképeket simán tudok vele használni.

Ha megnézed a topik címét, akkor alapvetően nem értem, hogy a gimp hogy jön ide? Nem én dobtam be a gimpet...
Lehet, hogy túlbecsülöm CineDOG-ot az eddigi hozzászólásai alapján, de gyanítom, nem az az ember, aki egy kattintással akarja megszüntetni a vörösszemeket, a színegyensúlyt, és hasonló dolgok, ergo azt, hogy neked (akár mint átlagjúzernek) nincs szükséged spéci dolgokra, szerintem nem mérvadó. Ha megnézed a CS2-ben levő újítások listáját, akkor észre fogod venni, hogy pont a digitális fotózással akár hobbiszinten is foglalkozó embereknek kedveztek nagyon sok újítással, akár a lencsék, a képalkotás tökéletlenségeit kiküszöbölő szűrőkre, akár a képmanipulálások alatt végbe menő minőségromlást minimalizáló 16/32 bites színcsatornákra gondolok. Egyébként a GIMP-nek szerintem jelenleg ez a legcsúnyább elmaradása, hiszen minden kereskedelmi, és egyre több share/freeware program is kezd átállni a 16 bit/színcsatornára.

szer. jan. 04, 2006 10:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocs, de nem értem a te hozzászólásod hogyan jön ide... Senki sem hasonlította össze a két programot (Gimp, Photoshop). Felsoroltál itt olyan dolgokat, amiket az otthoni átlagember a büdös életben nem fog használni, de még azt se tudja mit jelentenek. Cinedog szerintem nem a pléhbojt szerkeszti, hanem gyanúm szerint a saját képeit szeretné otthon buzerálni. Ahhoz meg bőven elég a Gimp (töredékét se használja ki az átlagjúzer a tudásának), nekem egyszer sem hiányzott a Photoshop (ráadásul azzal ellentétben alapból felkerült a gépre az oprendszerrel :wink: ). Az alap dolgokat meg akár a freeware Xnview "képnézegető" progival is meg lehet csinálni.
A 2 megás munkafájl alatt egyébként nem tudom mit értesz, 15-30 megás műholdképeket simán tudok vele használni.

szer. jan. 04, 2006 10:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
No igen...
Gimp - csatornánként 256 árnyalat
Photoshop - HDRI kezelés, csatornánként 256/65336/1,024M árnyalat

Gimp ellen:
- vektorkezelés miért nincs?
- munkafájl méretbeli limit 2M, de miért csak ennyi?
- a Pantone szinek pár évtizede szabványnak számítanak, miért nem használja? Spot szinek? Korrekt CMYK színre bontás?
- adjustment layerek? Layer comps? Vektoros maszkrétegek?

A kezelőfelületeket nem hasonlítom össze, mert szubjektív, bár még nem találkoztam olyan emberrel, aki szerint a Gimp kezelőfelülete barátságosabb lett volna, mint a Photoshopé.

Direkt nem szóltam azokról a csillivilli dolgokról, amik ugyan nagyon jók, de extrának számítanak, mint pl. a perspektivikus retus. Ezek szökőévente jönnek csak jól, igaz, akkor csak ezzel lehet megcsinálni a feladatot.

Szóval ahhoz képest, hogy a Gimp ingyenes, jó progi, korrekt tudás adott áron. Ugyanakkor a Photoshop drágán de mindent tud, ami a mai nyomdatechnikában és webgrafikában technikailag létezik. A fotókezelésben is erősen kezdi visszaszerezni az első helyet, köszönhetően a CS2 digitfotós szűrőinek és eszközeinek. Szóval a tudása arányban áll az árával, max ezt kevesen tudják kiaknázni. Hülyeség őket összehasonlítani, akinek olcsón egyszerűbb dolog kell, annak is van progi, meg a profiknak is. De arra nem számítok, hogy mondjuk a Playboyt Gimppel fogják hamarosan retusálni. Ja és még vmi. Az ingyenesség nem minden. Az a cég, ami tud költeni szoftra, az tud költeni munkaerőre is. Ha zsíros munkát akarsz, nem a Gimpet fogod megtanulni profimód kezelni.

kedd jan. 03, 2006 15:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gimp - 0 Ft. :o :D

kedd jan. 03, 2006 14:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Talán azért drágább, mert az ACDS egy sima képnézegetö progi enyhén feltunningolva képfeljavito modulokkal mig PS E. a nagy PS kicsit butitott változata, mindezek mellett igy is egy félprofesszionális képességekkel rendelkezö képmanipulálo szoftver.

hétf. jan. 02, 2006 12:32
a fórum lelke

Hozzászólás Adobe-miért ilyen drága?
Nézeggetm a képekkel foglalkozó oldalakat, és valamiért a az Adobe Photoshop Elements4 túl drága az ACDSee8-hoz képest...

ACDSee8
ADOBE Photoshop Elemts4
A leírás alapján az ACDSee8 a jobb... de jobb és olcsóbb is?
Vagy az ADOBE ára nem irreális, és mégis ő tud többet?

hétf. jan. 02, 2006 11:06
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 11 hozzászólás ]