Szerző |
Üzenet |
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
"Ha rosszat kellene rá mondanom akkor csak azt tudnám hogy talán nem elég élesek.
Az is előfordulhat hogy ez mossa el a többi hibát mint pl az ágak körüli lila fényeket a kép "
Nem csoda hogy egy 5-7mm-es érzékelő apró diódáira vetített képek felnagyítva nem lesznek beretvaélesek. Egy DSLR érzékelője legalább fele a kisfim méretnek és a diódák nagyok, persze hogy felnagyítva sokkal részletesebb vonalélesebb lesz a kép. Az ágak körül az égbolt határfelületén levő kékeslila sáv a kromatikus aberráció minden lencsénél van csak százalékosan sokkal kisebb a jobb optikáknál.
|
hétf. ápr. 03, 2006 21:35 |
|
|
Mark1
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 351 Tartózkodási hely: Budapest
|
3 napon keresztül nézegettem gépenként kb 40 képet egyenként hosszú ideig.
Ha egy gépnek mind a 40 tesztképe képe zavaróan hibás az nem lehet véletlen és csak a gép hibája lehet.
a 140 ezer ft alatti gépeknél az FZ30 volt az amelyik tesztképeit a legjobbnak tartom minden szempontból.
Ha rosszat kellene rá mondanom akkor csak azt tudnám hogy talán nem elég élesek.
Az is előfordulhat hogy ez mossa el a többi hibát mint pl az ágak körüli lila fényeket a kép szélén.
De mindegy akkor is jól összehozták.
Csak az összes közül sajna ez is a legdrágább
|
hétf. ápr. 03, 2006 20:24 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
Mark1 írta: Én keresek egy ideje gépet de a pana FZ30-on kívül mindegyiknek zavaróan gagyinak találom a tesztképeit. Még a Fuji9500-nak is.
Egy foto lehet technikailag és esztétikailag rosszul kivitelezett, de gagyi semmiesetre sem. Fényképezőgép mint műszaki elektronikai szerkezet lehet gagyi.
|
hétf. ápr. 03, 2006 18:26 |
|
|
Mark1
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 351 Tartózkodási hely: Budapest
|
Én keresek egy ideje gépet de a pana FZ30-on kívül mindegyiknek zavaróan gagyinak találom a tesztképeit.
Még a Fuji9500-nak is.
|
hétf. ápr. 03, 2006 16:21 |
|
|
Picolo
vas-tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 03, 2006 11:51 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Budapest
|
Én is gépet vadászok mostanság(már jóideje)
Pár tanácsért,hozzászolásért fordulok hozzátok.
Szeretnék egy gépet amelyikkel nem vallok kudarcot ha egy külföldi nyaralást kell megörökitenem,amit szivesen fogok kézbe,amivel megfelelö képeket tudok csinálni,használni se tul bonyolult,ugymond félprofi,és max 80 körüli az ára.Nem kell hogy a szemgödrüket is lássam!kevesebbel is beérem.max 17-es monitoron nézem,esetleg tévén.
Nézegettem már pár gépet és ehez várnák hozzászolásokat,tapasztalatokat.
Konica Minolta Z5,Olympus SP-500,Fuji S5600,Panasonic FZ4,Nikon S4
Remélem tudtok segiteni.Holnapra tervezem hogy elmegyek 1 boltba és kiprobálgatom öket,ez sokat nyomhat még a latba.
Bármilyen vélemény vagy tapasztalat érdekel ezekröl a gépekröl.Az akkutól kezdve akár a gombok is.
Kérlek titeket hogyha csak az egyikröl tudtok irni,akkor is irjátok le,érdekel minden apro-cseprönek tünö adat is.
ELÖRE IS KÖSZÖNÖM
|
hétf. ápr. 03, 2006 12:16 |
|
|
toppick
vas-tag
|
Köszi a segítséget. Megpróbálom a Néróval a VCD-t. (Nekem eszembe se jutott, pedig fönn van a gépemen....)
|
hétf. ápr. 03, 2006 11:24 |
|
|
jurzsolt
arany tag
Csatlakozott: hétf. okt. 11, 2004 18:12 Hozzászólások: 193 Tartózkodási hely: Óbuda
|
Sima adatként kell kiírni CD-re ha menteni akarod. Ha DVD-n is akarod nézni, akkor a Nero-val kell csinálni VCD-t vagy SVCD-t, készít hozzá menüt is. Inkább hang codec problémák szoktak előfordulni, legalábbis a Kodak CX7220 gépnél, a DVD lejátszásnál nincs hang. Vagy átkonvertálhatod külön AVI-ba, más progival, hátha úgy sikerül.
|
pén. márc. 31, 2006 15:47 |
|
|
toppick
vas-tag
|
Sziasztok!
Én is segítséget kérnék. Van egy "akciós" Kodak kompakt gépem, családi dokumentálás céljára. Videokat is szoktam vele csinálni, bár a képe nem valami tigris, de mi jókat derülünk a felvételeken. A kérdésem az, hogy a pc-mre feltett fájlokat a Quick Time Player nyitja meg, de abból nem tudom CD-re kiírni. Nem tudja valaki, hogy hogy lehet az ilyen videokat CD-re archiválni?
|
pén. márc. 31, 2006 10:02 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
Mark1 írta: Akkor lehet hogy várok még egy kicsit a technikára Bár ahogy fejlődik nem kell túl sokat Az egész ötlet akkor jött mikor a fuji 9500 technikai jellemzőit olvastam és láttam egy boltban 127 ezerért. De a tesztképei nem tetszettek, pedig az a lényeg. Többet nem tudok, meg nem is akarok most kiadni ilyenre, kicsit várok még. Azért köszi.
A Fuji S5500-as óriási siker volt sokan szerettek volna venni, és addig húzták míg lemaradtak róla. Ha ilyen jó ez a gép akkor az utóda hűha! Megjelent az utód, siker sehol, még langyos sem. Másik, a tesztképeket személyek csinálják. Jó géppel is lehet rossz képet csinálni.
|
csüt. márc. 30, 2006 14:10 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Akkor lehet hogy várok még egy kicsit a technikára
Bár ahogy fejlődik nem kell túl sokat
Az egész ötlet akkor jött mikor a fuji 9500 technikai jellemzőit olvastam és láttam egy boltban 127 ezerért.
De a tesztképei nem tetszettek, pedig az a lényeg.
Többet nem tudok, meg nem is akarok most kiadni ilyenre, kicsit várok még.
Azért köszi.
|
szer. márc. 29, 2006 21:03 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"És még a színekre vagyok allergiás, élethűnek kell lennie különben folyamatosan zavar."
Hogyan lenne élethű egy fényképezőgéppel készített kép? Ilyen a filmeknél sem volt, a digitálisnál sincs. Közelít az eredetihez kisebb nagyobb mértékben de azonos soha nem lehet. A klorofill zöldjét csak a klorofill tudja produkálni, semmi más.
|
szer. márc. 29, 2006 20:53 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Mark1 írta: Szeretnék gyönyörködni a képekbe minél élethűbb és részletes legyen, az árához képest a legjobban. Vagy úgy is kérdezhetném melyik a legjobb vétel stb.. És egy kicsit hobby szinten is szeretnék szórakozni vele.
Ezt az elvárásodat 1 db kompakt gép tudja kielégiteni kb 200e ft-os áron, a Sony R1. Az összes többi kompakt gép érzékelöje sokkal kisebb ettöl Mindegyik zajos képet csinál. 100%ban nézegetve iso 100on fényes nappal se lesz egyik se tökéletes. Ez a technika jelenlegi korlátja.
100%-os nézegetésre dslr-t kell venni vagy R1-et. Ezekkel se Tökéletes lesz a kép, de bármelyik kompakthoz képest összehasonlithatatlanul szebb.
|
szer. márc. 29, 2006 20:52 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Mark1 írta: Valóban a 19-es tft monitoron szeretem nagyítgatni a képeket és közelről megnézni az emberi arcokat. És még a színekre vagyok allergiás, élethűnek kell lennie különben folyamatosan zavar. Félek hogy abba a csoportba tartozom akinek 1 millió ft-os gépet fogsz (vagy kénytelen) ajánlani
Hát ez így tényleg nehéz ügy.
Nézzük legolcsóbb lehetőséget... Esetleg egy használt 300D? Ha fix objektív kell, akkor 20ezerért kapsz mellé egy 50mm f1.8-at. Ha mégjobb minőség kell, akkor 85mm f1.8, használtan 70-75 körül. Zoom obik esetében 100ezer környékén kapsz ilyen célra már egész jót, és ezen még nagyszerűen lehet segíteni a Photoshop Smart sharpen funkciójával.
A felső határ természetesen a csillagos ég. A majd' egy millióba kerülő Canon EOS 5D a 24-105-ös obival szinte tökéletes. Gondolhatnánk... amíg meg nem nézzük a legutóbbi Fotó Art magazinban egy többmilliós árkategóriába tartozó középformátumú digitális géppel készült összevetést.
Szóval valahol meg kell húzni a határt. És ez mindenkinek máshol van, mindenkinek saját magának kell megtalálni ezt a pontot.
Üdv.
|
szer. márc. 29, 2006 20:39 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Babajaga írta: A 9500-asnál az egy programpont hogy felemeli az ISO-t hogy gyorsabb zársebességet kapjanak. Hozzáértő fotós ezt úgysem használja, nem kell bekapcsolni.
De minden teszfotóját így csinálták???
Nézegesd őket és hasonlítsd a képeket enyhén nagyítva mondjuk a kategóriájában hasonló FZ30-al.
|
szer. márc. 29, 2006 20:33 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Valóban a 19-es tft monitoron szeretem nagyítgatni a képeket és közelről megnézni az emberi arcokat.
És még a színekre vagyok allergiás, élethűnek kell lennie különben folyamatosan zavar.
Félek hogy abba a csoportba tartozom akinek 1 millió ft-os gépet fogsz (vagy kénytelen) ajánlani
|
szer. márc. 29, 2006 20:30 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"de azt útálom ha meg akarok nézni kinagyítva egy részletet akkor tele van színes foltokkal.
A fuji9500-nál azzal pótolják az optikai képstabilizációt hogy automatikusan lecsokkentik a lehető legkissebbre az exponálási időt."
Olyan digitális fényképezőgépet nem fogsz találni amelynél egy részletet erősen kinagyítva beretvaéles részletet kapsz, ilyen csak a filmekben van fényképezéshez nem értő rendezők agyrémeiből kifolyólag.
A 9500-asnál az egy programpont hogy felemeli az ISO-t hogy gyorsabb zársebességet kapjanak. Hozzáértő fotós ezt úgysem használja, nem kell bekapcsolni.
|
szer. márc. 29, 2006 20:30 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Mark1 írta: Ha így nézzük a dolgokat akkor hagyom még egy 10 évig a powershot S20-asomat. Miért, hogy nézzük? Komolyan kérdeztem, hogy mekkora méretben nézegeted a képeket. 10×15-ös papírkép? Monitor-méret? Esetleg 100%, monitoron scrollozva?Azért kérdezem harmadszorra, mert nagyon nem mindegy... Pl. egy Canon EF 50mm f1.8 objektívvel készült kép 100%-ban nézve lenyomja a Canon EF 28-135 IS USM obival készült képet. De A4-es papírképen ez a különbség már nem látszik! Ha jól sejtem, akkor a scrollozós megoldást preferálod? Mert akkor dslr + normális obi összeállítás alatt nem fogsz megfelelőt találni... Viszont ha "csak" teljes képernyős méretben vagy papírképen nézegeted a képeidet, akkor az internetes tesztek képei közül érdemes néhányat nagyíttatni a kedvenc fotólaborodban a döntés meghozatalához. Mark1 írta: Te milyen gépet használsz és milyen kéne ha válszthatnál egy kirakatból? Elvileg egy 2,1 mp-es gép már megfelel a mindennapi célokra.
Gyakorlatilag meg nem, mert én elég sokat nyomtatok 13×18 és A4 közötti méretekben.
Üdv.
|
szer. márc. 29, 2006 20:25 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Ha így nézzük a dolgokat akkor hagyom még egy 10 évig a powershot S20-asomat.
Te milyen gépet használsz és milyen kéne ha válszthatnál egy kirakatból?
Elvileg egy 2,1 mp-es gép már megfelel a mindennapi célokra.
Szeretnék gyönyörködni a képekbe minél élethűbb és részletes legyen, az árához képest a legjobban.
Vagy úgy is kérdezhetném melyik a legjobb vétel stb..
És egy kicsit hobby szinten is szeretnék szórakozni vele.
Jobban nem tudom elmagyarázni.
Ja tényleg az mit szóltok a Canon PowerShot S2 IS -hez.
Az apróneten felhívtam valakit aki a legolcsóbb számlás digitgépeket hírdeti és 95-ért ígért, pesze ennyiért csak számla nélkül de 1 év garival bontatlan, és talán még alkuképes az ár (nem biztos)
|
szer. márc. 29, 2006 20:06 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Mark1 írta: Meg is lehet nézni a képeit, szinte minden szemgödörben enyhén kinagyítva még fényes napaliban is ott a zaj.
MEKKORA méretben nézted a képet? És mekkora méretben fogod valójában a képeket nézni?
|
szer. márc. 29, 2006 20:00 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Milyen célra?
Szép élethű képeket szeretnék+ hobbi.
Nehéz megmondani, egyszerűen megérje az árát, de azt útálom ha meg akarok nézni kinagyítva egy részletet akkor tele van színes foltokkal.
A fuji9500-nál azzal pótolják az optikai képstabilizációt hogy automatikusan lecsokkentik a lehető legkissebbre az exponálási időt.
Meg is lehet nézni a képeit, szinte minden szemgödörben enyhén kinagyítva még fényes napaliban is ott a zaj.
Erre allergiás vagyok.
Olyanra szeretném lecsrerélni az öreg Canon S20-asomat ami minden szempontból mértékekkel felülmúlja és nem 200-ezer ft.
A minola A1-est mindjárt megvizsgálom.
|
szer. márc. 29, 2006 19:51 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Mark1 írta: Tudom hogy már fárasztó kérdés, de milyen gépet vegyek 60 ezer és 130 ezer között. Fuji 9500-at akartam (127-ért) de zajosnak találom a képeit vagy a pana FZ30-on gondolkoztam (130 ezer) de annak meg már kisebb nagyításban is homályosak szerintem. kb 30- 30 tesztfotót néztem meg. Így hát arra gondoltam hogy hasonló minőségben találok olcsóbban is gépet. Ehhez kéne segítség!
Minimális elvárásaim: 7X-es optikai zoom 5 MP-el
Nem irtad, mire is akarod a gépet használni, az segithetne az ajánlásban. Egyébként az FZ30 homályosságát nem értem, a FZ-k hiresek a jo, éles képeikröl, inkább a nagyobb iso-nál jelentkezö zaj a kellemetlenség velük.
Ha olcson akarsz igényes, mindenttudo gépet, javaslok egy minolta A1-et használtan. 80e körül árulják öket, jellemzöen kiegészitökkel együtt, és pont a minimális elvárásaidat teljesiti. 5mp, A4-es papirképig szép kép, 7x zoom (28-200mm), ezek mellett kihajthato LCD - EVF, mechanikus fokuszgyürü az objektiven, stabilizátor, iso800, szinte menümentes kezelés, külön záridö-blende tárcsa, szinkronkábel csatlakozo... és mindez egy szuper ergonomiáju fekete magnézium vázban. Olcso és jo.
|
szer. márc. 29, 2006 19:32 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Milyen méretben szeretnéd a képeket használni? Ugyanis ami teljes méretben nézve zajosnak látszik, az a legtöbb esetben még A4-es papírképen sem olyan vészes. Érdemes kipróbálni, nagyíttass néhányat a Fuji és a Pana képei közül is arra a méretre, amit a leginkább használsz. A gép árához viszonyítva ez igencsak csekély kiadás, mégis tán a legtöbbet segít.
Egyébként, ha az átfogást nézem, akkor a Fuji 28-300mm-énél ideálisabb általános használatra szvsz nem igazán létezik.
|
szer. márc. 29, 2006 19:17 |
|
|
Mark1
arany tag
|
Tudom hogy már fárasztó kérdés, de milyen gépet vegyek 60 ezer és 130 ezer között.
Fuji 9500-at akartam (127-ért) de zajosnak találom a képeit vagy a pana FZ30-on gondolkoztam (130 ezer) de annak meg már kisebb nagyításban is homályosak szerintem.
kb 30- 30 tesztfotót néztem meg.
Így hát arra gondoltam hogy hasonló minőségben találok olcsóbban is gépet.
Ehhez kéne segítség!
Minimális elvárásaim:
7X-es optikai zoom
5 MP-el
|
szer. márc. 29, 2006 17:03 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Boery: ennyi pénzért sokkal inkább Pana FZ4/FZ5-öt vennék. Ebben az (ár)kategóriában a legjobb szolgáltatáskínálat, legjobb képminőség.
A620: szerintem több mint bosszantó, hogy pl. a 35-140mm zoomtartományban nem lehet szépen fokozatmentesen zoomolni, hanem 7(!) lépéses ugrásokkal ér a nagylátótól a teléig...
|
hétf. jan. 30, 2006 8:06 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"Szerintetek az általam kinézett gép ad-e lehetőséget arra, hogy az elmélet mellett a gyakorlati dolgokat is ki tudom vele próbálni."
Feltétlenül mert manuális állítások vannak a gépen és automatikákban is kijelzi a gép a zársebességet és a lencsenyílást ezért tudsz tapasztalatokat szerezni. Attól is függ hogy mennyit tudsz áldozni a gépre mert vehetsz Panasonic FZ20-ast is 100 fölött. A gép árához mindig vedd hozzá hogy kell egy nagyobb memória meg akku töltővel. A 7 megapixeltől ne várj valami kiugró jóságot a gép alaptudása azonos az árkülönbözetért kapsz memóriát meg akkut.
|
vas. jan. 29, 2006 22:53 |
|
|
Boery
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 130 Tartózkodási hely: Föld
|
Ide írok, mert nem akartam új témát létrehozni. Végül is témába vág igaz egy picit még is másról lenne szó.
Én egy mondhatni átlagos fényképezőgép felhasználónak mondanám magam.
Most jutottam el oda, hogy a jelenlegi 2 Mpixeles gépemet kinőttem és valami újat szeretnék helyette venni.
A gépet családi fotózásra szeretném használni, ki is néztem magamnak a Canon A610-es gépét.
Azonban mostmár eljutottam odáig, hogy szeretnék a digitális fotózásba egy kicsit jobban belemélyedni, vettem is hozzá szakirodalmat, meg bújom a fórumokat is amikor van időm.
Szerintetek az általam kinézett gép ad-e lehetőséget arra, hogy az elmélet mellett a gyakorlati dolgokat is ki tudom vele próbálni.
Nézegettem azt is, hogy ennek a gépnek a nagyobb testvére ( A620 ) kb 15eFt-al drágább. Érdemes-e manapság ebben a kategóriában 7 Mpixeles gépet venni, vagy nem ajánljátok. Maradjak a 610-nél. Vagy esteleg van jobb javaslatatotok ebben a kategóriában ?
Előre is köszönöm.
|
vas. jan. 29, 2006 22:41 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Kezdeném azzal, hogy amit mondtam személyes véleményem, ne vedd készpénznek.
HP-nak és Kodaknak nem szeretem a képminőségét.
Konica Minoltának az összeszerelését, megbízhatóságát, fókuszsebességét.
Noname gépeknek meg semmilyét.
Természetesen egy HP-val vagy Kodakkal is lehet szép képeket készíteni.
Azt mondom azonban, hogy pl. a Canon, Sony vagy Fuji gépeknek általában jobb az optikája, ill. felhasználóbarátabbak maguk a gépek.
Ezt tekintsd személyes ajánlásnak.
A legjobb, ha
1. Szétnézel a pbase.com -on képügyileg,
2. Kezedbe veszed azt az 1-2 gépet a boltban aminek tetszenek a képei
Draco írta: HP nem jó? Érdekes. Nekem egy HP gépem van, igaz az alsó kategóriában. De nem vót még bajom vele... Amúgy azé ilyen lett, mert hirtelen kellett venni, és akkor már csak ilyen vót elérhető árban. (Sulinet utolsó roham...)
Kérdés 1: A HP gépeknek milyen bajuk van?
Kérdés 2: Nikon Coolpix 8800-ról lenne 1 kérdésem. Megeszi ez a Kingston Ultimate 100X CF/4GB-U memóriakártyát, vagy köhög tőle?
|
szomb. jan. 28, 2006 17:13 |
|
|
Draco
arany tag
Csatlakozott: vas. ápr. 18, 2004 13:32 Hozzászólások: 346 Tartózkodási hely: Szeged
|
HP nem jó? Érdekes. Nekem egy HP gépem van, igaz az alsó kategóriában. De nem vót még bajom vele... Amúgy azé ilyen lett, mert hirtelen kellett venni, és akkor már csak ilyen vót elérhető árban. (Sulinet utolsó roham...)
Kérdés 1:
A HP gépeknek milyen bajuk van?
Kérdés 2:
Nikon Coolpix 8800-ról lenne 1 kérdésem.
Megeszi ez a Kingston Ultimate 100X CF/4GB-U memóriakártyát, vagy köhög tőle?
|
szomb. jan. 28, 2006 13:26 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Re: Milyen gépet?
Rengeteg gép megfelel ezen paramétereknek.
Inkább azt mondom, szerintem mit NE vegyél:
Konica-Minolta, Kodak, HP, Noname gépek.
A többi gyártó mind jobbakat csinál SZVSZ.
L.
subra írta: Sziasztok!
Egy barátomnak próbálok segíteni, aki kompakt digit szeretne venni, de annyi új gép jelent meg az elmúlt években, hogy nem igazán látom át őket. A következőket várná el:
- teljesen általános zoomátfogás (3-4x) - teljes manuális állíthatóság - átlagos videofelvételi képesség - tokkal-vonóval max. 120.000 - ne legyen nagy méretű
Szóval ezekkel a paraméterekkel melyik gépet ajánlanátok nyugodt szívvel?
Olyan gép létezik a kínálatban ami teljesíti ezeket, és a fokusztáv 28-30 mm körül indul?
Előre is köszi a segítséget!
|
szer. jan. 25, 2006 0:16 |
|
|
subra
ezüst tag
|
Köszi a válaszokat, sokat segítettetek!
|
kedd jan. 24, 2006 18:36 |
|
|
osi22
arany tag
|
subra írta: Sziasztok!
Egy barátomnak próbálok segíteni, aki kompakt digit szeretne venni, de annyi új gép jelent meg az elmúlt években, hogy nem igazán látom át őket. A következőket várná el:
- teljesen általános zoomátfogás (3-4x) - teljes manuális állíthatóság - átlagos videofelvételi képesség - tokkal-vonóval max. 120.000 - ne legyen nagy méretű
Olyan gép létezik a kínálatban ami teljesíti ezeket, és a fokusztáv 28-30 mm körül indul?
A teljesség igénye nélkül felsorolok 1-2 gépet, ami szerintem ebbe a kategóriába sorolható, amit te megadtál. Dönteni leginkább a képek alapján lehet majd, meg hogy melyik gép melyik funkciója előnyösebb számodra!
Szóval:
Panasonic LX1
Canon S70
Nikon 5400
Olympus C7070
Fuji E900(igaz 32mm kezdőértékkel, de cserébe jó tulajdonságokkal)
Tehát szerintem első körben ezeket sasold meg!
Osi22
|
hétf. jan. 23, 2006 20:59 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
subra írta: - teljesen általános zoomátfogás (3-4x) - teljes manuális állíthatóság - átlagos videofelvételi képesség - tokkal-vonóval max. 120.000 - ne legyen nagy méretű
Pl. Canon új A sorozatú gépei (A510/520, A610/620), 520 pl. 43e + kártya + akku. subra írta: Olyan gép létezik a kínálatban ami teljesíti ezeket, és a fokusztáv 28-30 mm körül indul?
Ilyen is van:
Nikon Coolpix 5400 (100e körül)
Ricoh R1/R2/R3/R30 (bár ennek nicns manuális beállítása, tehát végülis kiesett)
|
hétf. jan. 23, 2006 20:40 |
|
|
subra
ezüst tag
|
Milyen gépet?
Sziasztok!
- teljesen általános zoomátfogás (3-4x)
- teljes manuális állíthatóság
- átlagos videofelvételi képesség
- tokkal-vonóval max. 120.000
- ne legyen nagy méretű
|
hétf. jan. 23, 2006 19:27 |
|
|