Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 18:58

Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Tükör reflex VS. Kompakt gép 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
glad írta:

Igen más is megállapította, hogy nagyságrendekkel jobb a tükör reflexes, de azt is, hogy anyagilag egy feneketlen kút, mert ugye a váz egy dolog, de ott van még az egyéb kieg. :(

Az, hogy pénztemetö-e a dslr csak a te döntéseden mulik. Egyéb kiegészitöt vehetsz a kompakthoz is (külsö vaku, állvány, szürök, elötétlencsék, konverterek, tartalékaksi, táska...) A dslr-nél csak az obivásárlással van több lehetöséged költekezni. Tény, hogy egy FZ átfogás dslr-en egy vagyon. De ha nem a zoomátfogás az egyetlen és mindenek feletti összehasonlitási alap, akkor a kompakt elvérzik. Na jo a kisebb suly is melletük szol :) Nekünk volt FZ10, Z3, A1, az A1 ma is megvan, imádom, az FZ-t is imádtam, de nem lehet egy lapon emliteni a D7D-vel (aminek a képe kvázi ugyanolyan mint az D5D képe).

itt egy kép öszehasonlitásul, azonos körülmények között, ugyanakkor készültek ugyanazzal a megvilágitással.
felül Minolta A1 iso200
alul D7D iso400
mindkét kép 100%-os vágás, RAW-bol konvertálva, zajszürés nélkül alap élesitéssel a Rawshooterben.

http://arnyek10.tvn.hu/Image1.jpg

Hát sajnos tetszik a merci, de csak a zsigulira van zsé :(
csorog a nyálam, de éppen, hogy kiizadnám a minoltát és az kevésnek tünik. A közeljövőben se lenne rá pénzem.

Sokat segítettetek, mert rájöttem, hogy igen is van nagy különbség a két rendszer között, de anyagilag nagy felelőség lenne a minolta.
+1 felidéződöt bennem a zenites időszakról az, hogy amikor obi csere oda-vissza, táskát cipelni és rólam sose készült jó kép, mert más még előre beállítva se tudta kezelni :cry:

pén. márc. 31, 2006 23:40
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
glad írta:

Igen más is megállapította, hogy nagyságrendekkel jobb a tükör reflexes, de azt is, hogy anyagilag egy feneketlen kút, mert ugye a váz egy dolog, de ott van még az egyéb kieg. :(

Az, hogy pénztemetö-e a dslr csak a te döntéseden mulik. Egyéb kiegészitöt vehetsz a kompakthoz is (külsö vaku, állvány, szürök, elötétlencsék, konverterek, tartalékaksi, táska...) A dslr-nél csak az obivásárlással van több lehetöséged költekezni. Tény, hogy egy FZ átfogás dslr-en egy vagyon. De ha nem a zoomátfogás az egyetlen és mindenek feletti összehasonlitási alap, akkor a kompakt elvérzik. Na jo a kisebb suly is melletük szol :) Nekünk volt FZ10, Z3, A1, az A1 ma is megvan, imádom, az FZ-t is imádtam, de nem lehet egy lapon emliteni a D7D-vel (aminek a képe kvázi ugyanolyan mint az D5D képe).

itt egy kép öszehasonlitásul, azonos körülmények között, ugyanakkor készültek ugyanazzal a megvilágitással.
felül Minolta A1 iso200
alul D7D iso400
mindkét kép 100%-os vágás, RAW-bol konvertálva, zajszürés nélkül alap élesitéssel a Rawshooterben.

http://arnyek10.tvn.hu/Image1.jpg

csüt. márc. 30, 2006 1:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
glad írta:
vocsok írta:
Teljesen más világ a két gép. Nem összehasonlítható.
Az 5D most nagyon jó áron van, csak 530€ a Digitalabholshop.at -ban 18-70 -es kitobival. Ennyiért nagyon megéri.

Én pld vehettem volna tükröst mégse vettem mert 36-432mm átfogás nagyon sokba került volna a súlyáról nem is beszélve. Nekem a kompaktok képminősége megfelel, nem akarok olyan nagy képeket csinálni. Optikákat cserélgetni meg nem üdvös több okból sem. Meg nem is lehetne megoldani hogy fenn van nagylátószög és nagytele kellene egyrészt cserélni másrészt mire az ember cserél lehet hogy a téma már tovarepült. A multkor csináltam portrét Fuji 5500-assal és magam is meglepődtem JPEG-ben 4800DPI-vel jó papírra nyomtatva 10x15-ben még rendelésre is bőven elmegy.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Babajaga szomb. ápr. 01, 2006 0:02-kor.

csüt. márc. 30, 2006 0:22
arany tag

Hozzászólás 
vocsok írta:
Az 5D most nagyon jó áron van, csak 530€ a Digitalabholshop.at -ban 18-70 -es kitobival. Ennyiért nagyon megéri.

szer. márc. 29, 2006 22:58
platina tag

Hozzászólás 

szer. márc. 29, 2006 5:56
arany tag

Hozzászólás Tükör reflex VS. Kompakt gép
A tapasztaltak véleményét kérném

Az "ősidőkben" tükör reflexes géppel nyomultam majd átáltam a compact digitálra (anyagi okok miatt).
Mostanában filóztam egy digitális tükör reflexesen (Minolta D5).

Sajnos az anyagiak megint közbeszólni látszanak és most inkább elérhetőnek tünik egy Panasonic DMC-FZ7.

Kérdésem a tapasztaltaktól az lenne, hogy mennyit veszítek ez által?

Tényleg megéri a minolta az a +70ezer ft-ot vagy nyugodszívvel vegyem meg a Panát?

Van lényeges különbség amit így felhasználóként megérzek?

Előre is kösz,

Glad

szer. márc. 29, 2006 3:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 6 hozzászólás ]