Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 18:19

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
PARTYKÉPEK 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
"A fehéregyensúlyról meg annyit, hogy van kb 5 előre beállított érték, meg van 2 egyéni beállítái lehetőség., de azt még nem merem, merthát könnyne félre állítgathatom."

Az egyéni (fehérlapos) beállításnál nézd meg hogy az ábrájuk azonos e mert ha igen akkor az nem kétfajta beállítás hanem az egyik a beállítás, másik az újbóli előhívása a beállításnak. Tehát ha beállítod a disco-ra az egyénit majd ha napfényen fényképezel el kell állítani pld auto-ra, legközelebb a disco-t a másik ábrával vissza lehet hívni. Amelyiknél megkell valamelyik gombot nyomni az a beállítás a másik a visszahívás már ha két ábra van egymás után. Úgy néz ki az ábra mint egy csatorna metszete és fölötte egy sötét négyzet van.

csüt. márc. 30, 2006 11:00
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
szvsz aki probált már fotozni olyan helyen mint a fentebb linkelt képek helyszine, annak van elképzelése, hogy miröl is van szo. Egyébként olyan vegyes világitásnál, ami egy ezerszinü reflektorokkal telepakolt helyen van, a fehéregyensuly nem sokat oszt szorot, ha fel van a vaku kapcsolva és automatán van, akkor nagy bajt nem tud csinálni.

gergiusz, csinálj pár képet az adott helyszinen vaku nélkül (legalacsonyabb iso-val legnyitottabb blendével, olyan záridövel, hogy szépek legyenek a háttérszinek, nem baj ha bemozdul, ha nagyon hosszu záridök jönnek ki és nagyon elfolyna a háttér akkor az iso-t emeld) aztán ezekkel a beállitásokkal fotozz, de ugy, hogy már ráengeded a vakut is (ha szükséges csökkentsd a vaku teljesitményét, hogy a fötéma ne legyen tul világos) . A hosszabb záridötöl meglesz a szines háttér mig a vaku (mivel a villanása igen rövid ezért a hosszabb zárido se zavarja be) befagyasztja az elötérben a témát, éles és olyan világos lesz amilyenre a vakut állitottad. Persze kisérletezni kell, elsöre nem lesz tökéletes:)
Ja, ha van a fujiban 2. redönyre szinkronizás a vakuvezérlésnél, akkor azt használd.

csüt. márc. 30, 2006 10:26
arany tag

Hozzászólás Re: PARTYKÉPEK
Üdv,
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, szerintem előbb tegyél fel néhány képet valahova, mert így én pl. azt sem tudom, hogy a fehér-egyensúllyal, vakuval esetleg egyéb beállítással van a gond.
L

gergiusz írta:
Hy ALL!

Segítséget kérnék tapasztalt, vagy kevésbé tapasztalt de hozzáértő fotósoktól bulikép témában!

2hete vettem egy S7000et többek között partyfotózás céljára, mostanáig csak "művészkedtem" vele :) tegnap este viszont megvolt az első melóm, szép, éles képek sikerültek, viszont nem értek a fényképezéshez még túlságosan így csupán AUTO módban ügyeskedtem vele! A képek a vártnál sokkal rosszabbak lettek, nagyon elégedetlen vagyok elsősorban a színekkel! Pontosabban csak azokkal vagyok elégedetlen, nem élethűek, nem elég szépek, nem tetszenek, és így hozzáértés nélkül sajna nem tudom megállapítani milyen manuális beállítás hatására javulna a színtelítettség, vagy hol lehet a gépben vmi rejtett funkció ami ezt változtatja!

Ügysekedtem már a vaku kompenzációval, blende állítással, de nem sokra juttottam vele...

HA van esetleg olyan aki szokott képeket készíteni bulikban és ki tudna segíteni milyen beállításokAT érdemes használni a jobb minőség eléréséhez az kérem segítsen!

Jah az etalon számomrq kb ezek a képek, szintén s7000el készültek...

http://www.arcok.atw.hu/

ha ilyen színeket el tudnék érni az számomra tökéletes lenne, de az enyéim eddug ezeket sajna meg sem közelítik :?

csüt. márc. 30, 2006 8:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
"közepesen hosszú záridőval 200as ISOval és a legnagyobb (nálam 2.8as) blendével. Erről mi a váélemény? Jah és ha a vörösszemcsökkentés helyett derítő vaksit használok akkor nem pirulnak be a szemek a képeken? "

Nyilván jobban kiexponálódik a kép, de a fehéregyensúly attól még nem lesz jó, azt inkább kisérletezéssel lehet jóra állítani, honnan tudnánk hogy ott milyen fények színek vannak ezért van a monitor megnézési lehezősége és több állítás kipróbálása után lehet dönteni hogy melyik a legjobb.

Vörösszem azért keletkezik mert a vaku tengelye közel van az optikáéhoz és a személy még bele is néz a lencsébe, a vaku levilágít a szemfenékbe és az ott levő érhálózatot látod. A derítő vaku a legerősebb vaku villantás az még rosszabb, ráadásul nincs elővillantása így méginkább lesz vörösszem. Derítő vakut inkább napsütésben mély árnyékok derítésére használnak, innen a neve.

csüt. márc. 30, 2006 8:15
vas-tag

Hozzászólás 
Noshát mielőtt a hülyeségeimbe kötnétek bele elárulom kb 2 hete fényképezgetek szal halvány lila gőzöm nincs még egészen pontosan arról hogy a blende miben is segít nekem...:) sajna...

A hozzászólások viszont segítenek, igen a bajom az agyonvakuzott kép, és hogy ezek elveszik az igazi buli hangulatát, az élénk, élethű színeket sajna...:( eddig a vörösszemcsökkentés vakumódot használtam, AUTO mód meellett 400a ISOval. Egy hawerom ajánlotta, hogy csináljam a képeket közepesen hosszú záridőval 200as ISOval és a legnagyobb (nálam 2.8as) blendével. Erről mi a váélemény? Jah és ha a vörösszemcsökkentés helyett derítő vaksit használok akkor nem pirulnak be a szemek a képeken?

A fehéregyensúlyról meg annyit, hogy van kb 5 előre beállított érték, meg van 2 egyéni beállítái lehetőség., de azt még nem merem, merthát könnyne félre állítgathatom...Nem tom ki mennyire ismeri az S7000et de aki esetleg képbe van a beállításaival erre a élra melyik profilt ajánlja fehéregyensúybl?

csüt. márc. 30, 2006 7:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én ugy értelmezem amit irt, hogy nem fehéregyensuly gondja van, hanem, hogy nem jön át neki a buli hangulata, nincsenek szép szines fények a képen. Márcsak ezért is erre asszociáltam, mert korai probálkozásaimkor koncerteken nekem ez volt a gondom, amig abban a hitben éltem, hogy a vaku jo dolog, annak kell megvilágitani a képet. És sikeresen ki lehettett irtani vele minden hangulatot, minden helyi fényt, lettek helyette szinmentes vakus képek. Erre megoldás amit korábban iram.

csüt. márc. 30, 2006 1:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
"blende állítással, de nem sokra juttottam vele..."

A blende beállítás még köszönőviszonyban sincs a színekkel, az nem arra való. Az auto állás meg legkevésbé használható egy műfénnyel megvilágított helyen ahol ráadásul az a fény nem is homogén. Azért van a gépen monitor hogy megnézve tudjunk a színeken állítani ha nem jók. Nem rejtett funkció a fehéregyensúly állítás benne van a többi állítás között sőt van olyan gép amelynél egy gombbal elő lehet csak azt hívni. Tulajdonképpen nem fehéregyensúly az hanem színegyensúly.

szer. márc. 29, 2006 21:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha pont a színekkel vagy elégedetlen, akkor a fehéregyensúlyt kell beállítani.

szer. márc. 29, 2006 20:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én ezeket a képeket igy csinálnám:
Manuális beállitás

Olyan hosszu záridö beállitva, hogy a háttér fényei szinei szépen látszodjanak, nem baj, ha kicsit bemozdul, a háttérnél lényegtelen (mint a linkelt képeken, amit megnéztem is ilyenek a hátterek) pl:
http://users.atw.hu/arcok/party_kepek/f ... 23-16b.jpg

Vakuval csak deriteni az elötérben a fö témát, ettöl az éles lesz de a vaku nem nyomja el a szineket.

Ha hagyod automatán akkor a vakut fogja a fö fényforrásnak venni a gép, rövidre veszi a záridöt igy a háttér nem lesz szép, a fötéma meg jo pofánvakuzott lesz.

szer. márc. 29, 2006 19:45
vas-tag

Hozzászólás PARTYKÉPEK
Hy ALL!

Segítséget kérnék tapasztalt, vagy kevésbé tapasztalt de hozzáértő fotósoktól bulikép témában!

2hete vettem egy S7000et többek között partyfotózás céljára, mostanáig csak "művészkedtem" vele :) tegnap este viszont megvolt az első melóm, szép, éles képek sikerültek, viszont nem értek a fényképezéshez még túlságosan így csupán AUTO módban ügyeskedtem vele! A képek a vártnál sokkal rosszabbak lettek, nagyon elégedetlen vagyok elsősorban a színekkel! Pontosabban csak azokkal vagyok elégedetlen, nem élethűek, nem elég szépek, nem tetszenek, és így hozzáértés nélkül sajna nem tudom megállapítani milyen manuális beállítás hatására javulna a színtelítettség, vagy hol lehet a gépben vmi rejtett funkció ami ezt változtatja!

Ügysekedtem már a vaku kompenzációval, blende állítással, de nem sokra juttottam vele...

HA van esetleg olyan aki szokott képeket készíteni bulikban és ki tudna segíteni milyen beállításokAT érdemes használni a jobb minőség eléréséhez az kérem segítsen!

Jah az etalon számomrq kb ezek a képek, szintén s7000el készültek...

http://www.arcok.atw.hu/

ha ilyen színeket el tudnék érni az számomra tökéletes lenne, de az enyéim eddug ezeket sajna meg sem közelítik :?

szer. márc. 29, 2006 17:17
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]