|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
"A fehéregyensúlyról meg annyit, hogy van kb 5 előre beállított érték, meg van 2 egyéni beállítái lehetőség., de azt még nem merem, merthát könnyne félre állítgathatom."
Az egyéni (fehérlapos) beállításnál nézd meg hogy az ábrájuk azonos e mert ha igen akkor az nem kétfajta beállítás hanem az egyik a beállítás, másik az újbóli előhívása a beállításnak. Tehát ha beállítod a disco-ra az egyénit majd ha napfényen fényképezel el kell állítani pld auto-ra, legközelebb a disco-t a másik ábrával vissza lehet hívni. Amelyiknél megkell valamelyik gombot nyomni az a beállítás a másik a visszahívás már ha két ábra van egymás után. Úgy néz ki az ábra mint egy csatorna metszete és fölötte egy sötét négyzet van.
|
csüt. márc. 30, 2006 11:00 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
szvsz aki probált már fotozni olyan helyen mint a fentebb linkelt képek helyszine, annak van elképzelése, hogy miröl is van szo. Egyébként olyan vegyes világitásnál, ami egy ezerszinü reflektorokkal telepakolt helyen van, a fehéregyensuly nem sokat oszt szorot, ha fel van a vaku kapcsolva és automatán van, akkor nagy bajt nem tud csinálni.
gergiusz, csinálj pár képet az adott helyszinen vaku nélkül (legalacsonyabb iso-val legnyitottabb blendével, olyan záridövel, hogy szépek legyenek a háttérszinek, nem baj ha bemozdul, ha nagyon hosszu záridök jönnek ki és nagyon elfolyna a háttér akkor az iso-t emeld) aztán ezekkel a beállitásokkal fotozz, de ugy, hogy már ráengeded a vakut is (ha szükséges csökkentsd a vaku teljesitményét, hogy a fötéma ne legyen tul világos) . A hosszabb záridötöl meglesz a szines háttér mig a vaku (mivel a villanása igen rövid ezért a hosszabb zárido se zavarja be) befagyasztja az elötérben a témát, éles és olyan világos lesz amilyenre a vakut állitottad. Persze kisérletezni kell, elsöre nem lesz tökéletes:)
Ja, ha van a fujiban 2. redönyre szinkronizás a vakuvezérlésnél, akkor azt használd.
|
csüt. márc. 30, 2006 10:26 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Re: PARTYKÉPEK
Üdv,
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, szerintem előbb tegyél fel néhány képet valahova, mert így én pl. azt sem tudom, hogy a fehér-egyensúllyal, vakuval esetleg egyéb beállítással van a gond.
L
gergiusz írta: Hy ALL! Segítséget kérnék tapasztalt, vagy kevésbé tapasztalt de hozzáértő fotósoktól bulikép témában! 2hete vettem egy S7000et többek között partyfotózás céljára, mostanáig csak "művészkedtem" vele tegnap este viszont megvolt az első melóm, szép, éles képek sikerültek, viszont nem értek a fényképezéshez még túlságosan így csupán AUTO módban ügyeskedtem vele! A képek a vártnál sokkal rosszabbak lettek, nagyon elégedetlen vagyok elsősorban a színekkel! Pontosabban csak azokkal vagyok elégedetlen, nem élethűek, nem elég szépek, nem tetszenek, és így hozzáértés nélkül sajna nem tudom megállapítani milyen manuális beállítás hatására javulna a színtelítettség, vagy hol lehet a gépben vmi rejtett funkció ami ezt változtatja! Ügysekedtem már a vaku kompenzációval, blende állítással, de nem sokra juttottam vele... HA van esetleg olyan aki szokott képeket készíteni bulikban és ki tudna segíteni milyen beállításokAT érdemes használni a jobb minőség eléréséhez az kérem segítsen! Jah az etalon számomrq kb ezek a képek, szintén s7000el készültek... http://www.arcok.atw.hu/ha ilyen színeket el tudnék érni az számomra tökéletes lenne, de az enyéim eddug ezeket sajna meg sem közelítik
|
csüt. márc. 30, 2006 8:19 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
"közepesen hosszú záridőval 200as ISOval és a legnagyobb (nálam 2.8as) blendével. Erről mi a váélemény? Jah és ha a vörösszemcsökkentés helyett derítő vaksit használok akkor nem pirulnak be a szemek a képeken? "
Nyilván jobban kiexponálódik a kép, de a fehéregyensúly attól még nem lesz jó, azt inkább kisérletezéssel lehet jóra állítani, honnan tudnánk hogy ott milyen fények színek vannak ezért van a monitor megnézési lehezősége és több állítás kipróbálása után lehet dönteni hogy melyik a legjobb.
Vörösszem azért keletkezik mert a vaku tengelye közel van az optikáéhoz és a személy még bele is néz a lencsébe, a vaku levilágít a szemfenékbe és az ott levő érhálózatot látod. A derítő vaku a legerősebb vaku villantás az még rosszabb, ráadásul nincs elővillantása így méginkább lesz vörösszem. Derítő vakut inkább napsütésben mély árnyékok derítésére használnak, innen a neve.
|
csüt. márc. 30, 2006 8:15 |
|
|
gergiusz
vas-tag
|
Noshát mielőtt a hülyeségeimbe kötnétek bele elárulom kb 2 hete fényképezgetek szal halvány lila gőzöm nincs még egészen pontosan arról hogy a blende miben is segít nekem... sajna...
A hozzászólások viszont segítenek, igen a bajom az agyonvakuzott kép, és hogy ezek elveszik az igazi buli hangulatát, az élénk, élethű színeket sajna... eddig a vörösszemcsökkentés vakumódot használtam, AUTO mód meellett 400a ISOval. Egy hawerom ajánlotta, hogy csináljam a képeket közepesen hosszú záridőval 200as ISOval és a legnagyobb (nálam 2.8as) blendével. Erről mi a váélemény? Jah és ha a vörösszemcsökkentés helyett derítő vaksit használok akkor nem pirulnak be a szemek a képeken?
A fehéregyensúlyról meg annyit, hogy van kb 5 előre beállított érték, meg van 2 egyéni beállítái lehetőség., de azt még nem merem, merthát könnyne félre állítgathatom...Nem tom ki mennyire ismeri az S7000et de aki esetleg képbe van a beállításaival erre a élra melyik profilt ajánlja fehéregyensúybl?
|
csüt. márc. 30, 2006 7:19 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Én ugy értelmezem amit irt, hogy nem fehéregyensuly gondja van, hanem, hogy nem jön át neki a buli hangulata, nincsenek szép szines fények a képen. Márcsak ezért is erre asszociáltam, mert korai probálkozásaimkor koncerteken nekem ez volt a gondom, amig abban a hitben éltem, hogy a vaku jo dolog, annak kell megvilágitani a képet. És sikeresen ki lehettett irtani vele minden hangulatot, minden helyi fényt, lettek helyette szinmentes vakus képek. Erre megoldás amit korábban iram.
|
csüt. márc. 30, 2006 1:33 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"blende állítással, de nem sokra juttottam vele..."
A blende beállítás még köszönőviszonyban sincs a színekkel, az nem arra való. Az auto állás meg legkevésbé használható egy műfénnyel megvilágított helyen ahol ráadásul az a fény nem is homogén. Azért van a gépen monitor hogy megnézve tudjunk a színeken állítani ha nem jók. Nem rejtett funkció a fehéregyensúly állítás benne van a többi állítás között sőt van olyan gép amelynél egy gombbal elő lehet csak azt hívni. Tulajdonképpen nem fehéregyensúly az hanem színegyensúly.
|
szer. márc. 29, 2006 21:03 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Ha pont a színekkel vagy elégedetlen, akkor a fehéregyensúlyt kell beállítani.
|
szer. márc. 29, 2006 20:05 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Én ezeket a képeket igy csinálnám:
Manuális beállitás
Olyan hosszu záridö beállitva, hogy a háttér fényei szinei szépen látszodjanak, nem baj, ha kicsit bemozdul, a háttérnél lényegtelen (mint a linkelt képeken, amit megnéztem is ilyenek a hátterek) pl:
http://users.atw.hu/arcok/party_kepek/f ... 23-16b.jpg
Vakuval csak deriteni az elötérben a fö témát, ettöl az éles lesz de a vaku nem nyomja el a szineket.
Ha hagyod automatán akkor a vakut fogja a fö fényforrásnak venni a gép, rövidre veszi a záridöt igy a háttér nem lesz szép, a fötéma meg jo pofánvakuzott lesz.
|
szer. márc. 29, 2006 19:45 |
|
|
gergiusz
vas-tag
|
PARTYKÉPEK
Hy ALL!
Segítséget kérnék tapasztalt, vagy kevésbé tapasztalt de hozzáértő fotósoktól bulikép témában!
2hete vettem egy S7000et többek között partyfotózás céljára, mostanáig csak "művészkedtem" vele tegnap este viszont megvolt az első melóm, szép, éles képek sikerültek, viszont nem értek a fényképezéshez még túlságosan így csupán AUTO módban ügyeskedtem vele! A képek a vártnál sokkal rosszabbak lettek, nagyon elégedetlen vagyok elsősorban a színekkel! Pontosabban csak azokkal vagyok elégedetlen, nem élethűek, nem elég szépek, nem tetszenek, és így hozzáértés nélkül sajna nem tudom megállapítani milyen manuális beállítás hatására javulna a színtelítettség, vagy hol lehet a gépben vmi rejtett funkció ami ezt változtatja!
Ügysekedtem már a vaku kompenzációval, blende állítással, de nem sokra juttottam vele...
HA van esetleg olyan aki szokott képeket készíteni bulikban és ki tudna segíteni milyen beállításokAT érdemes használni a jobb minőség eléréséhez az kérem segítsen!
Jah az etalon számomrq kb ezek a képek, szintén s7000el készültek...
http://www.arcok.atw.hu/
ha ilyen színeket el tudnék érni az számomra tökéletes lenne, de az enyéim eddug ezeket sajna meg sem közelítik
|
szer. márc. 29, 2006 17:17 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|