|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|
Kamkorderrel felvett film szerkesztése, vágása
Szerző |
Üzenet |
TarrG
arany tag
|
Én Ulead Movie Factory 4-et használok. Az lenne a kérdésem, hogy lehet elmenteni a beállításokat? Gondolok itt azon, hogy ne 80%-os legyen a tömörítés minősége, hanem 100%-os, vagy pl a felbontást, vagy pl. a hangot is be lehet állítani hogy dolby legyen vagy sima sztereo.
Mert szépen beállítom, működik is, de ha mégegyszer elindítom a programot akkor visszatér az alap beállításra!
Nagyon fontos lenne, mert már rontottam el így felvételt, hogy nem figyeltem, mert azt hittem, ha egyszer beállítom az úgy marad!
Köszönöm!
|
szer. ápr. 26, 2006 15:58 |
|
|
AGyurma
platina tag
|
Windows Media Video formátum? Bár, csak kodek kérdése az egész....
|
pén. márc. 24, 2006 11:09 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Lejátssza, de ezeket most a netre akarom felrakni.
Másik (kicsit macerásabb) megoldás: konvertálom xvid-re (jó nagy sávszélességgel!), aztán abból csinálok mpeg-et (kisebb felbontás, kis sávszélesség), úgyhogy a minőségromlás szemmel nem látható.
|
pén. márc. 24, 2006 8:56 |
|
|
AGyurma
platina tag
|
vackor írta: Én meg azt találtam ki, hogy mpeg helyett xvid formátumot csinálok.
Ha le tudja játszani az asztalid, akkor jó, de a haverokhoz már nem biztos, hogy el tudod vinni.
|
pén. márc. 24, 2006 8:23 |
|
|
AGyurma
platina tag
|
CineDOG írta: Van az oldalamon az egybehányt programok között jópár filmszerkesztő is. Lehet tesztelgetni...
Nem szép dolog más tollával...
|
pén. márc. 24, 2006 8:17 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Én meg azt találtam ki, hogy mpeg helyett xvid formátumot csinálok.
|
csüt. márc. 23, 2006 22:09 |
|
|
AGyurma
platina tag
|
Én ezt Canopus Procoderrel kódoltam át.
|
kedd márc. 21, 2006 12:49 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Sziasztok!
Saját felvételeket szeretnék mpeg formátumra alakítani. TMPGEnc és Pinnacle Studio 8 programokkal próbálkoztam. Amiket DV kamerával vettem fel, azokkal semmi probléma nem volt, de vannak olyan videók is amik sima fényképezőgéppel készültek (Canon PS A300). Ezek is AVI fájlok (M-JPEG képtömörítés, tömörítetlen hang), de a TMPGEnc lefagy ha konvertálni akarok, a Studio meg vízszintesen félbevágja a képet, csak a felső fele marad meg, kinyújtva teljes magasságúra. Mi lehet a probléma és mivel orvosolható?
M-JPEG dekóder van a gépen, a lejátszás problémamentes.
|
kedd márc. 21, 2006 11:24 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Van az oldalamon az egybehányt programok között jópár filmszerkesztő is. Lehet tesztelgetni...
|
vas. feb. 26, 2006 19:01 |
|
|
gabiataxis
ezüst tag
|
Kövezetek meg, de szvsz a legegyszerübb a WindowsMoveMaker. Az Xp-ben alap.
Remélem nem nagy hülyeséget írtam!
|
vas. feb. 26, 2006 17:01 |
|
|
AGyurma
platina tag
|
nemetha írta: Kedves AGyurma!
Kipróbáltuk, de sajnos néhány perc MPG2-ből több gB-nyi AVI keletkezett. Másfél órás felvételt szeretnénk megvágni, de ennek a megvalósítása átkonvertálással még részletekben is túl nagy munka.
Van még valamilyen lehetőség?
Üdvözlettel:
Andrea
Ezek dirket MPEG szerkesztő programok, így nem egészen értem, hogy miért konvertálná át AVI-ba. A kisebbik progi egészen biztosan nem teszi (vagyis úgy állítsd be, hogy ne tegye), azzal a nem kívánt részeket ki lehet hagyni, át lehet rendezni, majd a végén új fájlba lehet menteni átkonvertálás nélkül!
A nagyobbiknál (MPEG Video Wizard DVD) nekem csak olyan gondom volt, hogy zabálja a memóriát (1,1 -1,3 Gigabájt). Ezen kívül komolyabb szerkesztéseket is el tudsz vele végezni (áttűnések, effektek, szűrők, stb). Azt azért ne feledjük, hogy a te nyersanyagod már MPEG2 formátumú (ötöde a dv avi-nak), és úgy nem lehet szerkeszteni, szűrni, mint a mini DV-vel felvett anyagokat. Mindazonáltal nekem ezek is kielégítő színvonalat mutattak szerkesztéskor. Ha nem effektezel, nem kell, hogy újratömörítse a program, tehát nem veszítesz a minőségéből!
Bizonyára van sok más program is, de én MPEG2-re ezt használom.
Ha szörfözni akarsz, javaslom a www.videohelp.com-ot vagy gugli barátunkat.
|
hétf. feb. 13, 2006 9:47 |
|
|
nemetha
vas-tag
|
Köszönjük szépen a tanácsokat, kipróbáljuk, hátha sikerül.
Küszönettel:
Andrea
|
hétf. feb. 13, 2006 9:12 |
|
|
oregcsoka
ezüst tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 14:15 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Én az Ulead Movie Factory-t szoktam használni, a 3-ast, az ASUS DVD írómhoz kaptam. A 4-es verziót is próbáltam, az már jobb, és innen:
http://www.ulead.com/dmf/trial.htm letöltheted a 30 napos trial verziót, amely teljes értéküen működik.
Nagyon szépen dolgozik a program, lehet vele vágni, chaptert késziteni, mp3-as aláfestőzenét, menüt csinálni vele, szóval egész biztos meg fog felelni az elvárásaidnak.
Két dolgot még mondanék:
az egyik, hogy nem árt hozzá erős proci, én próbáltam 2.6-os Cerkával, ami ezzel elkészült 3,5 óra alatt, azt viszont a mostani 3.0-ás Northwood procim megcsinálja 23 perc alatt.
A másik dolog: hogy ne egyből DVD-re írjál, hanem csinálj egy mappát, és abba irja ki ISO-ban az anyagot, és én onnan a Decrypterrel szoktam - ISO WRITE- módban kiiratni lemezre. Mert így gyorsabb, és megbízhatóbb a működése a proginak.
|
szomb. feb. 11, 2006 20:50 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
http://www.adobe.com/products/tryadobe/ ... roduct=101
Itt letölthető az Adobe Premiere Elements2 30 napos próbája... hátha...
|
szomb. feb. 11, 2006 12:56 |
|
|
nemetha
vas-tag
|
Kedves AGyurma!
Kipróbáltuk, de sajnos néhány perc MPG2-ből több gB-nyi AVI keletkezett.
Másfél órás felvételt szeretnénk megvágni, de ennek a megvalósítása átkonvertálással még részletekben is túl nagy munka.
Van még valamilyen lehetőség?
Üdvözlettel:
Andrea
|
pén. feb. 10, 2006 14:15 |
|
|
nemetha
vas-tag
|
Kedves AGyurma!
Köszönjök szépen a segítséget, kipróbáljuk!
Üdvözlettel:
Andrea
|
szer. feb. 08, 2006 9:03 |
|
|
AGyurma
platina tag
|
Feltételezem, ilyen kamera tulajdonosok majd adnak hathatósabb segítséget, de én csak egy alap programot tudok ajánlani alap szerkesztéshez. Először másold át a felvételt a gépre, majd az MPEG2VCR programocskával egyszerűbb szerkesztési feladatokat meg tudsz oldani. Vagy választ a nagytestvért szintén ettől a fejlesztőtől.
http://www.womble.com/
|
kedd feb. 07, 2006 16:54 |
|
|
nemetha
vas-tag
|
Kamkorderrel felvett film szerkesztése, vágása
Tisztelt Szakértő!
Sony kamkorderrel (DCR-DVD406), nem újraírható (8 cm-es) Sony DVD-re felvett eseményt szeretnénk tovább szerkeszteni. Főleg kivágni szertnénk a felesleges, rontott részeket. Van olyan programunk, amivel miniDV-re felvett felvételeket kitűnően, szinte profi szinten tudunk szerkeszteni, de ez a program sajnos a kamkorder felvételével semmit nem tud kezdeni.
Tud valamilyen tanácsot adni a probléma megoldására?
Szíves segítségét előre is megköszönve,
Üdvözlettel:
Gorzóné Németh Andrea
|
kedd feb. 07, 2006 12:29 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|