Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 18:22

Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
Dimage Z6 probléma 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Sajnos nagy hibája volt a kamerának, ki kell cserélni.
Az eredeti csomagolásban kell visszaküldeni, de nekem már csak a doboy van meg, a kartonok meg miegymás belőle már nincs. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valamilyen tapasztalatotok ezzel kapcsolatosan??
És a másik dolog, ha valakinek van ilyen kamerája vagy esetleg hasonló (Dimage z5, z3, ilyesmi), és megvan még a doboznak a belseje is (karton belső szerkezet), ráadásul még fel is tenne vagy küldene egy képet róla, azt nagyon megköszönném.

csüt. ápr. 27, 2006 10:47
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én a kiakadást mint egyik lehetőséget említettem, lehet komoly törés is. Azt csak a szerviz tudja megnézni. Hogy mennyi ideig tart, honnan tudnám.

szomb. ápr. 22, 2006 20:23
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi a segitséget, akkor gondolom ez lehet a probléma. Kicsit ijeszt, hogy nem tudom, mennyire komoly probléma ez vagy mekkora beavatkozást igényel? Nagyon nehéz helyretenni a szervizben? Több napig ott kell hagyni? Csak azért kérdem, mert nemsokára ballagásra kellene menjek és nagyon szerettem volna magammal vinni.

szomb. ápr. 22, 2006 19:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.edigital.hu/home.php?cat=466&page=2

Itt vannak az adapter ringek amik védik a kimozgó tubust úgy hogy az objektívházra csavarhatók.

Leírtam hogy nagyon érzékenyek. Nem kell ütés ha a tubus mozgása közben rázzák akkor is kiakadhat. szervizbe kell vinni természtesen. Vannak olyan elemek melyek nem tudják ezeket a gépeket üzemeltetni másodpercekig se. Akkumulátorokat kell használni.

szomb. ápr. 22, 2006 19:36
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi, utánanézek az adapter ringnek, mert egyelőre fogalmam sincs, hogy mi az.
Annyi biztos, hogy nem az áramforrással van baj, mert épp fél órával azelőtt cseréltem ki az elemeket, készitettem néhány fotót, majd bejöttem a házba, és mikor be akartam kapcsolni már nem működött.
A másik esetben mi a teendő? Vigyem a szervizbe?
És még egy kérdés: emlitetted az ütést, ezért megkérdem, hogy mennyire érzékenyek ezek a gépek? Kis ütéstől, eséstől már teljesen végük?

szomb. ápr. 22, 2006 19:25
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Dimage Z6 probléma
kalitunde írta:
Sziasztok.
Konica Minolta Dimage z6-os gépem van és a segitségetek szeretném kérni. Kint voltam ma néhány fényképet késziteni és mikor hazajöttem a gép nem volt hajlandó bekapcsolódni. Helyesbitek, tualjdonképpen bekapcsolódik, az objektivet csak félig löki ki, majd rögtön ki is kapcsolódik. Szerintetek mi lehet a probléma?

Ilyen akkor is előfordulhat ha gyenge az áramforrás, akkor is ha fennakadt a kiugrott fogaskerék. Ugyanis ezeket a gépeket külünösen ki be kapcsolásnál nem hogy rázni de még mozgatni sem ajánlatos. Persze akkor semm ha zoomolunk. Nagyon gyenge szerkezetek a műanyagházas zoomok. Gondolom az objektívtubust nem ütötted oda semminek? Adapter ringet ajánlok használni az védi a kijövő tubust.

szomb. ápr. 22, 2006 19:10
vas-tag

Hozzászólás Dimage Z6 probléma
Sziasztok.
Konica Minolta Dimage z6-os gépem van és a segitségetek szeretném kérni. Kint voltam ma néhány fényképet késziteni és mikor hazajöttem a gép nem volt hajlandó bekapcsolódni. Helyesbitek, tualjdonképpen bekapcsolódik, az objektivet csak félig löki ki, majd rögtön ki is kapcsolódik. Szerintetek mi lehet a probléma?

szomb. ápr. 22, 2006 18:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7 hozzászólás ]