Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 9:10

Hozzászólás a témához  [ 46 hozzászólás ] 
Konica Minolta Dimage Z6 vagy FUJI S9500 ..lecseréljem? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok.
Nekem is egy Z6-os gépem van és egy furcs kéréssel fordulok hozzátok. Megkérek szépen valakit, akinek ilyen kamerája van, és nem dobta még el az eredeti dobozt, hogy készitsen egy fotót a belsejéről, vagyis a benne levő karton-szerkezetről, ami felosztja a helyet és tarja, védi a tartozékokat és gépet, és küldje el nekem (kalitunde@yahoo.com).
Az én fotógépem elromlott, és elméletileg az eredeti csomagolásban kell visszaküldeni. A doboz megvan, de sajnos eszembe sem jutott a belsejét is megtartani.
Előre is köszi.

csüt. ápr. 27, 2006 21:31
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Én több mint két éve (pontosabban 2 éve és 2 hónapja) gyűrök (és approx. 50000 (nem elírás, ötvenezer) képnél is több készült vele) egy S602-est, ami nem mai gyerek. A sötétben ratyi AF-en (5letes ember meg tudja oldani, hogy ne jelentsen ez problémát), és a gyengus minőségű, könnyen tönkremenő, lötyögős optika kivételével meg vagyok vele elégedve (amikor az optikát pakoltam össze, egyszer-kétszer elszidtam a tervezőjét). Az elektronika olyan mint a csótány, ha az atomháborút nem is, de a részeg alakok által rálötyizett sört, és egyéb tortúrákat simán kibírta, az ergonómia az csúcsállat, egyik kezemben sör (v. cigi), a másik kezemben fényképező, és 1/20-al stabilan fényképezem a rockkocsmában a színpadon hörgő metálos csókákat, a vaQ ász, bár előjönnek a nyusziszemek, van 1600-as ISO (jól szokott jönni, még akkor is ha zajosabb mint az EOS 300D-m 3200-asa), az optika motorjai hangosak (de a reptéri kutyát sem érdekli), a videórész hidegen hagy (de a célnak megfelel), a menüje 1xű, és ha a shiftezést is megszokod, akkor még jobb, a manuálfunkciók kézre állnak, a makró naggyon vad, cerkával táplálkozik (nagyon hasznos tud lenni, és ráadásul sokat bír), két memókártyahelye van (jó tudom, a Sonynak is van de olyanom nincs), az LCD szép kontrasztos képet ad (az EOS-omén például eléggé döglött, kontrasztszegény LCD van) és a szinei - bár utol nem éri a Canonomat - jók (nem úgy mint pl a Minolta S414, aminek olyanok a színei, mint valami olajfestmény - teljesen irreálisak). Konklúzió: mivel az sokat javítottak a 9500-ban (nem tili-tolizik bekapcsoláskor, kevesebb optikai torzitása van (ez első kettő garantál valamiféle optikai szerkezeti javulást), zúmgyűrű, AF segédfény, kihajtható LCD, jó zajszintű 1600-os izó), ezért valószínüleg ez lesz a következő optikai könnyűfegyverzetem (gondolkodtam még a Sony 828-ason is a T* optika és a HoloAF miatt, de a saját akksi (drága pótolni, venni kell pótakksit (2 szettnyi mindig kell), és dobhatnám el a 8 db 2500-as ződ vartát), és a csak 800-as izó (koncertre kell az 1600, ha nem akarod elrontani vaQval a faja oldalfényeket) miatt inkább maradok a Fujinál.

u.i.: Ha kérdezitek, hogy engedhet má' meg ilyet egy fotós magának, hogy félrészegen (józanul nem lehet és kész) részeg ugrándozó állatok közt tegye kockára munkaeszközét, akkor 3 okot mondhatok: elhivatottság, ingyen sör, ingyen koncertek. De ne gondolja senki hogy az EOS-omat levinném bármikor is oda (hoogyisne, azt már nemmm), a Canonnak úri dolga van, csak nyugis kis fotós túrázásokra, és komoly melókra van használva.

u.i.: Na mostmár tényleg befogom (szájamat)

szer. márc. 22, 2006 14:10
arany tag

Hozzászólás 
Imádom ezeket a néhány hozzászólásos embereket, idejönnek a máshol -remélem kevés helyen- megszokott stílusukkal, kiosztanak mindenkit, hiszen "névtelenül" nagyon bátrak, és aztán eltünnek.
Remélem most is így lesz.

csüt. márc. 16, 2006 19:42
ezüst tag

Hozzászólás babajaga a szerencsétlenség megtestesíttője
:D
Te tévesztettél röppáját kisgyerek!
Senki nem erőltette hogy ide írjál,de te a tudálékosságodat nem bírod kordában tartani! Miért írsz olyanról amit csak sejtesz? 8)
Azért mert a magánéleted sz.r, nem kell mások kedvét is elcseszned!
Élvezd a Fuji-tól kapott jutalékod gyümölcsét!
Kezeltesd magadat, tán még van remény a gyógyúlásodra!
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

csüt. márc. 16, 2006 9:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Hozzászólás témája: nem szeretem a babajagakat .."

Ráadásul még a topikot is eltévesztetted a dühöngőbe vagy a gumiszobába kellett volna írnod.

szer. márc. 15, 2006 19:09
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Konica Minolta Dimage Z6 vagy FUJI S9500 ..lecseréljem?
x-cam írta:
ÜDV!
Nekem egy KM.Z6 kisgépem van, és nem vagyok elégedett a képminőségével! Elötte analóg Minoltám volt, de meg sem közelítí a színmélységét és a kontrasztját, és valami fátyolos(ködös) hatást is látok a képein!
A FUJI S9500-at nézegettem, azonban gyakorlati tapasztalatom nincsen róla. Ami visszatart picit hogy nincsen benne képstabilizátor!
Nem vagyok egy "fotóművész" de szeretnék szép színtónusú és kontrasztos képeket készíteni végre!
Légyszíves segítsetek nekem ebben! KÖSZÖNÖM!
:roll:

Mintha te kérdeztél volna és sokan elmondták az észleléseiket, de utólag látszik hogy teljesen felesleges volt. Abszolút értelmetlen volt neked egyetlen választ is írni mert te mindenkinél jobban tudsz mindent, akkor minek kérdeztél? A végén meg olyan abnormális dolgot írtál amit egyáltalán meggondoltál? Bár ez nekem nem okozott meglepetést, mert már az első válaszaid után látszott a későbbi végeredmény.

szer. márc. 15, 2006 18:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
"Pana FZ20 de annak sajna nem volt manuális zoom-gyűrűje"

Szerintem nem is baj hogy a Panának nincs zoom gyűrűje mert így nem ugyanazzal a kézzel kell élességet állítani meg zoomolni.

Nekem se volt semmi bajom a pöckölős zoomal, amíg ki nem próbáltam az obin lévő zoomgyűrűs megoldást. :P

szer. márc. 15, 2006 17:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Luppapa: A200-at nem probáltam, az lehet, hogy xar. azt tudom hogy az A1-é szuper. Babajaga: Elhiszem, hogy tök más szerkezetet igényel a gyürüs zoom, de ettöl még -szerintem- összehasonlithatatlanul jobb a pöcöknél. Akár ott van melette az MF gyürü akár nincs. De valoszinüleg a panánál is igy gondolták mert az FZ30 már zoomgyürüs :) Az expo gomb helye megszokás kérdése, anno a zeniten is, meg a kocka HP-n is meg az FZ10en is le tudtam nyomni a gombot, de azért lényegesen kényelmesebb a jol megfoghato markolatra elhelyezett gombot nyomkodni.

szer. márc. 15, 2006 17:33
ezüst tag

Hozzászólás nem szeretem a babajagakat ..
8) Figyelj te FUJI-meneager!
Azért mert te ennyire nagyra tartod magadat, nem elismerést nyersz, hanem szánalmat ébresztesz minden jóízlésű emberben!
A Fujik olyanok amilyenek, túlszíneznek és kész!
Az meg hogy te mit "ügynökölsz" az a te dolgod, de akkor legalább konspiráltabban tennéd! Képstabilizátort még ugyan nem sikerűlt a kedvenc cégednek összehoznia, de azért bizonyára így is a legszuperebb a világon!
Szerintem fotózzál csak sokat Fujival, sőt gyűjtsd is őket. Talán valamire még jók lesznek egyszer.
A jutalékodat pedíg vedd fel aztán pihenjél rá egy nagyot! Mondjuk 20 évet!
ISTEN ÁLDJON te gyermeteg lélek!

szer. márc. 15, 2006 16:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
"a zoomgyürü a gombnyomogatos, pöcöknyomkodos zoomolásnál."

Nemcsak a pöckörészés ott a különbség, hanem az egész zoomnak más a szerkezete ha mindkettő gyűrű. Érdekes hogy a gépek többségénél az exponálógomb a fogantyú közepén van a Pana 20-nál meg a gép közepe felé, és nekem ez a jobb pedig kicsi a kezem, akkor mit csinálhat az kinek nagy a keze hosszúak az ujjai.

szer. márc. 15, 2006 14:33
arany tag

Hozzászólás 
Egyetértek, ég és föld.
De ha már a témánál tartunk....
... a KM-A200 zoom-gyűrűjét próbáltad? Egy röhej a többi "normális" zoom-gyűrűhöz képest. De most komolyan! :)

arnyekxxx írta:
Ha választani kellene, hogy a kompaktomon zoomgyürü vagy MF gyürü legyen, szo nélköl a zoomra tenném a voksom. Annyival kényelmeseb, precizebb (és energiatakarékosabb...) a zoomgyürü a gombnyomogatos, pöcöknyomkodos zoomolásnál... Az FZ10ben azt nem szerettem (a kockasága mellett) hogy volt rajta használhatatlan MF gyürü (aki azzal ténylegesen tud élességet állitani azzal az EVF-el vagy lcd-vel annak gratulálok) de a rohadjo zoomját egy nyamvadt pöcökkel kellett állitgatni. Én az A1-el soha nem éreztem, hogy kényelmetlen lenne a zoomgyürüvel beállitani a kompoziciot, aztán fokuszt állitani szintén az obin a fokuszgyürüvel. Ráadásul az A1-en szinte már használhato is a MF (legalábbis kompakt szinten) . Szoval én letörném annak a kezét aki elöször rajzolt - nem szappantarto gépre - zoompöcköt zoomgyürü helyett.

szer. márc. 15, 2006 14:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha választani kellene, hogy a kompaktomon zoomgyürü vagy MF gyürü legyen, szo nélköl a zoomra tenném a voksom. Annyival kényelmeseb, precizebb (és energiatakarékosabb...) a zoomgyürü a gombnyomogatos, pöcöknyomkodos zoomolásnál... Az FZ10ben azt nem szerettem (a kockasága mellett) hogy volt rajta használhatatlan MF gyürü (aki azzal ténylegesen tud élességet állitani azzal az EVF-el vagy lcd-vel annak gratulálok) de a rohadjo zoomját egy nyamvadt pöcökkel kellett állitgatni. Én az A1-el soha nem éreztem, hogy kényelmetlen lenne a zoomgyürüvel beállitani a kompoziciot, aztán fokuszt állitani szintén az obin a fokuszgyürüvel. Ráadásul az A1-en szinte már használhato is a MF (legalábbis kompakt szinten) . Szoval én letörném annak a kezét aki elöször rajzolt - nem szappantarto gépre - zoompöcköt zoomgyürü helyett.

szer. márc. 15, 2006 12:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Luppapa, nem sértésnek szántam, csak egy kis szurkálodásnak:)

szer. márc. 15, 2006 12:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
"De a Fuji akkor is "hazudik"

Ha annyira gyakorlott fotósnak vallod magad akkor miért mondasz egy fotósszempontból értelmezhetetlen dolgot. A Fujik sem egyformák, mint ahogy egyik gyártó gépei sem.

szer. márc. 15, 2006 11:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Pana FZ20 de annak sajna nem volt manuális zoom-gyűrűje"

Szerintem nem is baj hogy a Panának nincs zoom gyűrűje mert így nem ugyanazzal a kézzel kell élességet állítani meg zoomolni.

szer. márc. 15, 2006 11:27
arany tag

Hozzászólás Re: nem-nem-nem
Egyszer nálam volt a Canon S2 IS gépe, és csináltam rengeteg összehasonlító tesztet a Fuji S7000-el, többek között a színhűségét is összemértem.
Tapasztalat röviden (rengeteg tesztképem van): alapvetően nagyon hasonló színeik vannak, szinte alig van különbség, de sajnos a piros-magenta-lila színek időnként megzavarják a Fujit, szóval a Canon +1 ponttal jobban végzett.
Ettől függetlenül, imádom az S7000 színeit - bár kicsit néha túl "meleg", jólesik a szemnek. Vakuval meg aztán tökéletes, messze jobb, mint az összes Canoné amit eddig próbáltam.

x-cam írta:
:? Itt nem a beállításokkal van a gond! Minden gépnek van egy alaptónusa, ami annak sajátja és azt nem tudod manipulálni!
Egyszerűen nem élethű színeket produkál-főleg piros-kék színeknél feltűnő! És állíthatod ahogyan akarod, ezt a két színt "hamísan" adja vissza! Én sem ma kezdtem azért a fotózást, igaz hogy én analóg gépekkel csettintgettem a legtöbbet. 8)
De a Fuji akkor is "hazudik" ! És ma reggel megnéztem a szomszéd Kodakját is , az meg sárgítt(bármely beállítás mellett)!
Valószínű hogy túl precíz vagyok e téren, de nekem a színhűség nagyon fontos! Ami még tetszik, bár csak tesztképeket láttam a NIKON D50. Érdekes hogy a D70 már nem annyira! Vagy a tesztképek a neten nem jók? :?

No ez érdekes! :?:

szer. márc. 15, 2006 11:02
arany tag

Hozzászólás 
Csak nem rám célzol? Azért sem sértődöm meg! :)
Egyébként abszolút nem vagyok sem ilyen fan sem amolyan, több Canon után most van egy Fujim, ennyi.
Ja, és a bridge gépek terén továbbra is a Sony 717 és a 828 az isten számomra, nem utolsó sorban az optika kiemelkedő fényerejének köszönhetően. Na jó, ott van még a Pana FZ20 de annak sajna nem volt manuális zoom-gyűrűje és VGA videója.
Szóval nem vagyok semmilyen párti, biztos van a KM-nak is jó terméke, nekem negatív tapasztalatom van vele, ennyi.
Mindenki olyan gépet vesz, amilyet csak akar, én csak elmondom a véleményemet.

arnyekxxx írta:
Visszafogottabban dicsért a minoltát és minösitsd gyengének a fujit mert erre téved egy fuji-fan aki látott már bekapcsolt KM-et és meggyöz, hogy te valamit rosszul látsz, a KM kukába valo a fuji meg isten:)

szer. márc. 15, 2006 10:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Egyszerűen nem élethű színeket produkál-főleg piros-kék színeknél feltűnő! És állíthatod ahogyan akarod, ezt a két színt "hamísan" adja vissza!"

Olyan hogy a színskála két végén levő tartományt erősen adja vissza a közötte levőt meg nem nem lehetséges tehát a zöldnek és sárgának is telítettnek kell lennie. Az hogy teljesen élethű színeket vársz el az meg eltúlzott kívánság a filmeknek se volt egyforma az árnyalatuk. Egyszerűen az az alapigazság hogy a klorofill zöldjét csak a klorofill adja vissza, ettől kezdve nincs miről beszélni.

Itt a Panánál van olyan állás hogy cool és warm. első esetben a kék másodikban vörös felé tolja el a színeket, de lehet a kettő közé is állítani. De egyszerre két felé nem lehet eltolni csak erősíteni az egész tartományt.

Nálamnál régebben nem fotózol arra mérget vehetsz, és több fotózási műveletet sem végeztél az egyszer biztos.

szer. márc. 15, 2006 10:17
ezüst tag

Hozzászólás nem-nem-nem
:? Itt nem a beállításokkal van a gond! Minden gépnek van egy alaptónusa, ami annak sajátja és azt nem tudod manipulálni!
Egyszerűen nem élethű színeket produkál-főleg piros-kék színeknél feltűnő! És állíthatod ahogyan akarod, ezt a két színt "hamísan" adja vissza! Én sem ma kezdtem azért a fotózást, igaz hogy én analóg gépekkel csettintgettem a legtöbbet. 8)
De a Fuji akkor is "hazudik" ! És ma reggel megnéztem a szomszéd Kodakját is , az meg sárgítt(bármely beállítás mellett)!
Valószínű hogy túl precíz vagyok e téren, de nekem a színhűség nagyon fontos! Ami még tetszik, bár csak tesztképeket láttam a NIKON D50. Érdekes hogy a D70 már nem annyira! Vagy a tesztképek a neten nem jók? :?

No ez érdekes! :?:

szer. márc. 15, 2006 9:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Háát ő sem érti miért vette meg azt a "szörnyet"! Nagy, kényelmetlen,színvilága enyhén szólva"érdekes", és még drágább is volt mint az enyém. A lökedék aszonta cseréljük el, fizet rá még egy 5-öst! "

Háát én se értem mert a gép nagysága az egyetlen amit rögtön lát érez az ember, akkor miért vette meg? Most fejeztem be a Pana FZ 20-asom beállítását. Tudod mekkora ez a gép? Az optikája meg úgy néz ki mint egy mozsárágyú! Nekem kicsi kezem van, de ezt lehet normálisan fogni. És milyen a színvilága? Hát olyan amit beállítottam. 16 féle beállítást kellett összhangba hozni és még csak a benti (szobai) beállítások készek napsütés kell a kinti beállításokhoz. A vakut pld egy FÉ-el +-ba kellett állítani, hiszen az állítási lehetőségek azért vannak! A súlya 60dkg! Komoly előny! Minél komolyabb egy gép annál több az állítási lehetőség, annál nagyobb zűrzavart lehet csinálni az össze vissza állítgatással.

kedd márc. 14, 2006 20:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Visszafogottabban dicsért a minoltát és minösitsd gyengének a fujit mert erre téved egy fuji-fan aki látott már bekapcsolt KM-et és meggyöz, hogy te valamit rosszul látsz, a KM kukába valo a fuji meg isten:)

kedd márc. 14, 2006 11:27
ezüst tag

Hozzászólás camera
:lol: ÜDV!
De jó hogy nem cseréltem la a KM.Z-6 gépemet FUJI 9500-ra!
Éppen tegnap du. futottam össze az egyik gyerekkori barátommal, akinek van egy ilyen Fuji-ja. Mindjárt futkozásba lendűltem és vittem hozzá az enyimet (összehasonlíttás, most már nagyon aprólékosan).
Háát ő sem érti miért vette meg azt a "szörnyet"! Nagy, kényelmetlen,színvilága enyhén szólva"érdekes", és még drágább is volt mint az enyém. A lökedék aszonta cseréljük el, fizet rá még egy 5-öst!
Mondtam inkább adja el, aztán abból tud venni egy másik gépet. Végűl is az enyim is már csak 80 körűl van. De érdekes hogy belátta, a gépe kevésbé jó mint a KM. :shock:
Azért csodálkozom rajta, mert általában mindenki a sajátját favorizálja itt a fórúmon is! Mégha tisztában is van vele, hogy nincs igaza.
Ez esett meg velem tegnap-pedíg már nem akartam a témával foglalatoskodni! 8)
SZIASZTOK!

kedd márc. 14, 2006 9:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
"még vannak a fókuszálásnál is hiányosságok."

A kontrasztérzékelő AF rosszul megvilágított kontraszttalan témára nem állíthat élesre.

csüt. márc. 09, 2006 23:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
A tömegizlést a "szép szines" képeket ado gépekkel tudják jobban kiszolgálni a gyártok, az egyszerü kattingatonak akkor jo a gép, ha olyan szines képek jönnek ki a gépböl mint egy szétfotosoppozott képeslap. Aki meg a természetes szinekre bukik az vesz minoltákat, pana FZ-ket. Lehet 200 alatt kapni olyan gépet. KM D5D kit :) (külföldröl meg a D7D kit is belefér) De az Oly dslr-jei is nagyon jo szinekkel vannak megáldva és szintén a megfizethetö kategoriában vannak duplaobis kitek Magyarországon is.

csüt. márc. 09, 2006 22:49
ezüst tag

Hozzászólás 
HELLÓ MINDENKINEK!
Nos-megfogadtam a tanácsot és több azonos árszinten /160.000./ lévé fotóaparátot kipróbáltam! :shock:
Eléggé érdekes eredményre jutottam: MARAD A "RÉGI" KM.-Z6!
Én egyszerűen nem értem a gyártókat!
Nem fontos nekik a színhűség? Egyszerűen túlszínezettek a képek, és még vannak a fókuszálásnál is hiányosságok.
Lehet hogy 2-300.000. alatti összegért nem kapni olyan készüléket amelyik "normális" képalkotásra is képes? :evil:
Szóval maradok annál ami van, legalább ennek a színei közelíttenek a valósághoz! 8)
ÜDV!

csüt. márc. 09, 2006 21:04
arany tag

Hozzászólás Re: Amiért mégsem tetszik a FUJI
Azt tanácsolom, előtte próbáld ki mielőtt bármit is veszel.
Nehogy aztán megbánd....Minolták színeivel soha nem volt semmi gond egyébként, sajnos általánosságban elmondható, hogy a kompakt KM-k a fókuszképesség terén mutatnak némi hiányosságot.
Canont, Sonyt vagy Fujit vegyél.
Én szóltam.
L.

x-cam írta:
Most már egyre inkább asztmondom, nem kell a FUJI!
Túlszínezi a fotókat, még a leghaloványabb beállítások mellett is!
Valótlan színeket produkál!
Ebből a szempontból a KM. sokkal élethűbb!
:roll: Sztem-jól látom!
???????????
VÉLEMÉNY?

vas. márc. 05, 2006 21:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnyekxxx Szer. Márc. 01, 2006 2:32 pm " A minoltákat épp a szinhüségük miatt tartják jonak, a valoságot adják vissza szemben több más márkával amelyik alapbol tulszaturált" :) :) :)

szomb. márc. 04, 2006 12:05
ezüst tag

Hozzászólás Amiért mégsem tetszik a FUJI
Most már egyre inkább asztmondom, nem kell a FUJI!
Túlszínezi a fotókat, még a leghaloványabb beállítások mellett is!
Valótlan színeket produkál!
Ebből a szempontból a KM. sokkal élethűbb!
:roll: Sztem-jól látom!
???????????
VÉLEMÉNY?

szomb. márc. 04, 2006 9:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Legjellemzőbb az 5600-as amit nem kapkodnak éppen. Óriási volt a várakozás hogy mi lesz egy ilyen nagysikerű gép utódával ami még jobb lesz? Nem lett jobb. Hiába tették az 1600 ISO- bele a 3,2-es kezdő fényerő óriási baklövés volt. Ilyen gépnél nem szabad 2,8-nál gyengébb kezdő fényerőt csinálni. A Digicam top 10 lapján nincs az 5600-as rajt a 9500-as a hetedik. Itt az 5500-as hónapokig első volt több mint egy évig 3.-nál rosszabb nem volt. Ezek a helyezések eladási adatokon alapulnak.

pén. márc. 03, 2006 23:01
arany tag

Hozzászólás Re: akkor ha nem d50-vagy az a szint ne is cseréljek S9500-
"S7000 már nem aratott akkora siker".
A hivatalos teszterek egy részének körében.
Persze mindenki a maga lovát dicséri - és mivel nekem éppen S7000-esem van - mondhatod, hogy elfogult vagyok.
Nagyon is tisztában vagyok az S7000 gyengeségeivel, de az erősségeivel is. A teszterek anno azért húzták le (na nem mindegyik!) mert a legalacsonyabb érzékenysége ISO 160 ill. a RAW file-ok mentése elég lassú. Ennyi.
Optikája kategóriában kiváló, ISO800-nál átlagon aluli zaj jellemzi és beépített vakuja a legerősebb amit valaha kompakt gépbe raktak (a mai napig!).
Mindenki döntse el, mi a fontos egy gépben.
Ha anno lett volna annyi pénzem, akkor Sony 717-et vagy 828-at vettem volna....most már nem lehet újat kapni az R1 meg nem kell annyiért.....
L.

Babajaga írta:
x-cam írta:
:(
Nézegetem a fotókat, hasonlítgatok. Hát nem is tudom-nehéz.
Nem látom a Fuji-t olyan hű de jónak.
Meg a képstabilizátor hiánya........ :roll:

Tudod hogy az elmúlt évek egyik kiemelkedő sikerű zoomos gépe amit majdnem kétszer annyi ideig gyártottak mint a betervezett a Fuji 5500-as volt? Pedig a kézi élességállítást elszúrták. A 7000-es már nem aratott ekkora sikert, utóda az 5600-as is igen langyosra sikeredett. De ez minden gyártó gépeivel így van még a DSRL-eknél is. A filmeseknél azért volt stabilabb egyformább a minőség mert a filmek voltak szinte tökéletesek. A digitnél az érzékelők, színszűrőik és a feldolgozó szoftver különbözősége is bejátszik. Mondok egy példát: az aranyeső egyértelműen sárga, nem zöldessárga nem is narancssárga. Viszont a sárgának 10000 árnyalata van, amíg a gép nem zöldes vagy narancsos árnyalatot ad addig felesleges filózni hogy a 10000 közül a gép miért pont ezt a sárgát jeleníti meg. Amúgy a filmek se voltak egyformák ha kék hegyeket zöld réteket akartam fényképezni akkor a Fuji volt a legjobb, ha sok piros volt akkor a Kodacolor ha kiegyenlítettet akartam akkor az Agfa ha olyan helyen fényképeztem ahol sok aranyszín volt akkor volt egy Kodak aminek a jelzését elfelejtettem. Ebből látszik hogy egy kicsit sokat vársz el a digitális gépektől, amit azok természetüknél fogva nem tudnak teljesíteni.

pén. márc. 03, 2006 21:20
arany tag

Hozzászólás 
Ne haragudj, de erre reagálnom kell. :)
Minoltának anno egy akkor még 80E ft-os gépét, majd egy nemrég 120E forintos gépét próbáltam. Canonnak 30E és 300E forintos gépei között nem volt olyan gyenge egyik sem, mint a Minoltának ez a 2 általam próbált 2 gépe. Nem vitatom, lehet, hogy belenyúltam a 2 legrosszabb modelljébe és a többi mind kiváló műalkotás. Azonban ezt kétlem, azok után amit más gyártóktól láttam és tapasztaltam.
L.

arnyekxxx írta:
Látom többen is megerösitették már amit a 2. hsz-ban irtam :) Kompakttol elvárni azt, hogy filmes gép után ne legyen visszalépés érzete, felesleges. Közeliteni lehet a filmhez, egy olcso dslr-el is sokkal kevesebb kompromisszumot kell kötni mint a legcsicsásabb kompakttal. Pl a (Luppapa által rühellt) Minolta D5D kétobis szett megfizethetö áron van, stabilizátor a vázban, képminöségben a nagyteso D7D körül van csak pár szolgáltatás nincs benne és nem fém a háza. OFF Luppapa, multkor megnéztem a KM X31-et. Tényleg gagyi gép 30ért. Ha csak ebböl itélnék én is rühellném a KM-át. Ettöl még az Zx Ax meg a DxD-k minimum hozzák a konkurensek szintjét. ON

pén. márc. 03, 2006 21:15
gyémánt tag

Hozzászólás Re: akkor ha nem d50-vagy az a szint ne is cseréljek S9500-
[quote="x-cam"]:(
Meg a képstabilizátor hiánya........ :roll:[/quote]

Tudod hogy az elmúlt évek egyik kiemelkedő sikerű zoomos gépe amit majdnem kétszer annyi ideig gyártottak mint a betervezett a Fuji 5500-as volt? Pedig a kézi élességállítást elszúrták. A 7000-es már nem aratott ekkora sikert, utóda az 5600-as is igen langyosra sikeredett. De ez minden gyártó gépeivel így van még a DSRL-eknél is. A filmeseknél azért volt stabilabb egyformább a minőség mert a filmek voltak szinte tökéletesek. A digitnél az érzékelők, színszűrőik és a feldolgozó szoftver különbözősége is bejátszik. Mondok egy példát: az aranyeső egyértelműen sárga, nem zöldessárga nem is narancssárga. Viszont a sárgának 10000 árnyalata van, amíg a gép nem zöldes vagy narancsos árnyalatot ad addig felesleges filózni hogy a 10000 közül a gép miért pont ezt a sárgát jeleníti meg. Amúgy a filmek se voltak egyformák ha kék hegyeket zöld réteket akartam fényképezni akkor a Fuji volt a legjobb, ha sok piros volt akkor a Kodacolor ha kiegyenlítettet akartam akkor az Agfa ha olyan helyen fényképeztem ahol sok aranyszín volt akkor volt egy Kodak aminek a jelzését elfelejtettem. Ebből látszik hogy egy kicsit sokat vársz el a digitális gépektől, amit azok természetüknél fogva nem tudnak teljesíteni.

pén. márc. 03, 2006 14:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Látom többen is megerösitették már amit a 2. hsz-ban irtam :) Kompakttol elvárni azt, hogy filmes gép után ne legyen visszalépés érzete, felesleges. Közeliteni lehet a filmhez, egy olcso dslr-el is sokkal kevesebb kompromisszumot kell kötni mint a legcsicsásabb kompakttal. Pl a (Luppapa által rühellt) Minolta D5D kétobis szett megfizethetö áron van, stabilizátor a vázban, képminöségben a nagyteso D7D körül van csak pár szolgáltatás nincs benne és nem fém a háza. OFF Luppapa, multkor megnéztem a KM X31-et. Tényleg gagyi gép 30ért. Ha csak ebböl itélnék én is rühellném a KM-át. Ettöl még az Zx Ax meg a DxD-k minimum hozzák a konkurensek szintjét. ON

pén. márc. 03, 2006 12:25
gyémánt tag

Luppapa írta:
Hello,
Szerintem is nézz meg rengeteg képet pl. a pbase.com -on.
Alapbab 100x jobb az S9500 mint a Z6 azonban ha a képminőséggel vagy elégedetlen, szerintem sem lesz óriási előrelépés

Egyetértek. Nagy előreelépést kompakt kategórián belül nem lehet várni.
SZvsz egyébként is érdemes beruházni egy alap-dslr-be. Nagyságrendekkel jobb képminőség, és az ember a pénztárcájától / igényeitől függően bővítheti / változtathatja a "csomagot".

pén. márc. 03, 2006 11:29
ezüst tag

Hozzászólás akkor ha nem d50-vagy az a szint ne is cseréljek S9500-ra..
:(
Meg a képstabilizátor hiánya........ :roll:

pén. márc. 03, 2006 9:12
arany tag

Hello,
Szerintem is nézz meg rengeteg képet pl. a pbase.com -on.
Alapbab 100x jobb az S9500 mint a Z6 azonban ha a képminőséggel vagy elégedetlen, szerintem sem lesz óriási előrelépés, inkább vegyél egy D50-et (ha a tesztképeket nézve nem tetszenek az S9500 képei).
Az S9500 szolgáltatásaiban egyedülálló, képminőségben is jó persze. KM-ről inkább nem nyilatkozom, mert lefejeznek a végén (rühellem a KM-et mint márkát).
Sony 828 még amit ajánlok, bár lehet, hogy már csak használtan tudod beszerezni. Pana FZ20 is jó, hiszen állandó 2.8-as fényerejű optika van benne. Az ezekkel készült képeket is nézd meg, ezek mind jobbak, mint a Z6.
Azt vedd meg, ami tetszik. Képek és fogás, kezelhetőség - élőben.
Üdv,
L.

x-cam írta:
ÜDV!
Nekem egy KM.Z6 kisgépem van, és nem vagyok elégedett a képminőségével! Elötte analóg Minoltám volt, de meg sem közelítí a színmélységét és a kontrasztját, és valami fátyolos(ködös) hatást is látok a képein!
A FUJI S9500-at nézegettem, azonban gyakorlati tapasztalatom nincsen róla. Ami visszatart picit hogy nincsen benne képstabilizátor!
Nem vagyok egy "fotóművész" de szeretnék szép színtónusú és kontrasztos képeket készíteni végre!

pén. márc. 03, 2006 0:32
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen tudom hogy lehet állítani a W.Balance menűben, de akkor sem az igazi. Ha a vivid colort választom akkor is melegebb a szín de akkor meg túlszínezi! :P No mindegy-mert a fórum nem oldja meg a gondomat!
Elsősorban az érdekel hogy van-e olyan köztetek aki mind a két gépet használta és mi a véleménye a két gépről!?
De asszem marad ez a gép-mert fizessek rá 35.000.-et és lehet hogy nem leszek előrébb vele...? JAAAAJJJJ! :lol:
No-azért köszi a hozzászólásokat!
:wink:

szer. márc. 01, 2006 15:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Vagy ez gépfüggő is lehet?"

Ugyanúgy ahogy a külőnböző gyártmányú filmek színei sem egyformák a digitgépeké sem. Kérdés hogy mennyire tér el a valóságtól az adott gépé. Volt olyan hogy valaki nyervogott hogy milyen rosszak az adot gép színei megnéztem és semmi kifogásolni való nem volt, csak képzelődött. Nekem van Z3 és semmiféle színeltérés nincs minden alaphelyzetben van, de 3 helyen is lehet a színeken módosítani. A ridegen talán azt érted hogy a kékes árnyalat felé van eltolva, a WB-nél lehet a vörös felé módosítani. Én annak a hivatásosnak a hozzáértését erősen megkérdőjelezem, a digitálishoz.Sokszor az szokott a baj lenni hogy akkor is állítanak a gépen amikor felesleges. Én csak akkor állítok ha tényleg láthatóan nem színhelyes a felvétel.

szer. márc. 01, 2006 15:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
:) szoval a helyi fuji forgalmazo azt mondja, hogy cseréld le inkább fujira? Van egy tippem, a helyi canon forgalmazo mit ajánlott volna:) :) :) Asszem én is be tudnám ugy állitani a f9500-at, hogy senkinek ne legyen kedve olyat venni:) Azt javaslom nézegess a neten a különbözö gépekkel készült tesztképeket és az alapján dönts. Ha a fuji képei jobban fognak tetszeni akkor cseréld. Szvsz forumokon mki a saját tipusát fogja dicsérni, igazán objektiv véleményt nem sokat találsz. Az mindenesetre LOL, hogy a helyi fuji dealer szerint jobb a fuji azt vegyed meg töle:)

szer. márc. 01, 2006 15:02
ezüst tag

Hozzászólás 
:D
Hát ő forgalmazza a FUJI-digitgépeket felénk! Ő egyébként NIKON-okat használ és ajánlotta is de nekem húzós!
Szóval megnéztük, állítgattuk, próbafotók......erre ő aszonta vegyek inkább FUJI s9500-at, beszámítja a pár hónapos gépemet.
A színtónusa, hiába állítjuk nem tetszik igazán!
Már írtam, de az olcsóbb és kezdetlegesebb KODAK-om kellemesebb képet csinált! (itt a kép öszhatására gondolok és nem a részletgazdagságára)
Ezért vagyok meggabajodva!
CSERÉLJEM LE FUJI s9500-ra a K.Minoltámat VAGY INKÁBB NE?
Jó volna ha találnék olyat aki "képbe" hozna engemet ezűgyben!
És gyorsan kell döntenem, mert a beszámítási ajánlata nemtudom meddíg érvényes....
KÖSZI! :wink:

szer. márc. 01, 2006 14:47
ezüst tag

Hozzászólás 
9500 :D
Hát ő forgalmazza a FUJI-digitgépeket felénk! Ő egyébként NIKON-okat használ és ajánlotta is de nekem húzós!
Szóval megnéztük, állítgattuk, próbafotók......erre ő aszonta vegyek inkább FUJI s9500-at, beszámítja a pár hónapos gépemet.
A színtónusa, hiába állítjuk nem tetszik igazán!
Már írtam, de az olcsóbb és kezdetlegesebb KODAK-om kellemesebb képet csinált! (itt a kép öszhatására gondolok és nem a részletgazdagságára)
Ezért vagyok meggabajodva!
CSERÉLJEM LE FUJI s9500-ra a K.Minoltámat VAGY INKÁBB NE?
Jó volna ha találnék olyat aki "képbe" hozna engemet ezűgyben!
És gyorsan kell döntenem, mert a beszámítási ajánlata nemtudom meddíg érvényes....
KÖSZI! :wink:

szer. márc. 01, 2006 14:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
az a hivatásos fotos értett az adott digitgéphez? A minoltákat épp a szinhüségük miatt tartják jonak, a valoságot adják vissza szemben több más márkával amelyik alapbol tulszaturált - igaz a szemnek elsö pillanatban kedvesebb - képeslapszerü képeket gyártanak. Persze ez függ attol is, hogy milyen filmet használtál analogban, ott is lehet venni szinesebb meg naturálisabb filmet. A Mp-növeléstöl részletgazdagabb lesz a kép (és ha a mp növekedés nem jár érzékelö növekedéssel akkor zajosabb is) ridegebb semmiképp. Egyébként meg a szintonust egy jobb gépen olyanra álitod amilyenre akarod és (föleg ha komolyan gondolod a fotozást) ugyis utofeldolgozod a képeidet, jo esetben RAW-bol és nem a gépböl kijövö nyers képet tekinted mérvadonak.

szer. márc. 01, 2006 14:32
ezüst tag

Hozzászólás 
:P
Igen jól van beállítva, voltam már vele hivatásos fotósnál is, ennél többet nem lehet kihozni a gépből! Azért nem most kezdtem a fotózást én sem. :lol: Elötte KODAK-om volt érdekes módon a 3MP.-jével és a 4 szeres zoomjával, élethűbb képeket volt képes "létrehozni".
Persze az egyébb hiányosságai miatt cseréltem le, de a kép színtónusa és "melegsége" lényegesen jobb volt! :(
Lehet hiogy a MP.-ek növekedésével élesebb, de ridegebb a kép? Vagy ez gépfüggő is lehet?
SZERINTETEK? :shock:

szer. márc. 01, 2006 13:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Elötte analóg Minoltám volt, de meg sem közelítí a színmélységét és a kontrasztját, és valami fátyolos(ködös) hatást is látok a képein! "

A filmen molekuláris szinten képződik a képet alkotó pontok összessége. Míg a digitálisnál apró de a molekulákhoz képest mégis óriási érzékelő diódák adják a képet. Olyat vársz a digitálistól amit nem tud teljesíteni.
A fátyolos ködös hatás meg, biztos hogy jól van beállítva minden opció?

szer. márc. 01, 2006 13:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ne cseréld le, csak dupláznád az elégedettlenségedet és a csalodást. Digitkompakt géppel nem fogsz olyan képet kapni (kivétel a sony R1 ami DSLR méretü szenzorral készül) ami közelitene a filmes elvárásaidhoz dinamikában, tonusban egyebekben... Digitben a filmet közeliteni DSLR géppel tudod csak, ott se lesz 100% az eredmény, de sokkal közelebb lesz ahhoz amit megszoktál filmen. Ha AF-es analog minoltád volt és vannak hozzá obijaid akkor vegyél egy D5D vázat az osztákoktol (kb annyi mint egy fuji9500) és sokkal kozelebb kerülsz az elvárásaidhoz. Ha rászánsz még pár ezret és veszel egy D7D-t akkor meg egy profi vázat használhatsz filmszerü képekke. (1héttel ezelötti oszták D7D váz ár:153e Ft)

szer. márc. 01, 2006 13:02
ezüst tag

Hozzászólás Konica Minolta Dimage Z6 vagy FUJI S9500 ..lecseréljem?
ÜDV!

szer. márc. 01, 2006 11:27
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 46 hozzászólás ]