|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 11 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Dash
arany tag
|
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, már tudom mi a svenkelés( van pár Mb rally képek , azok között van pár:) )
s5600 lesz sztem nemtalálok énse jobbat, nem nekem lesz barátomnak, ő inkább közlekedés mániás, versenyekre nemnagyon megy, kisebb sebességhez, sztem elég az s5600 , sok beállítási lehetőség mellette szól, az ár is
|
szomb. jún. 17, 2006 10:41 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Csak egy ötlet, esetleg egy használt pana FZ10 vagy FZ20? nVagy egy Minolta A1? Nekem ez van meg volt régebben FZ10, és elég jol lehet/ett használni öket motorversenyen. Erre a célra én ezek közül vennék valamit, és nem elromlos fajták szoval nem rizikos használtan venni.
Svenkelés: amikor a géppel követed a mozgo célt nem tul rövid záridövel igy a háttér elmosodik mig a téma éles. Kell hozzá gyakorlás, de sokkal dinamikusabb lesz töle a kép mintha 1/1000-es záridövel lefényképezed a verdát és a képen minden éles. A svenkelt kép visszaadja a mozgás érzetét. Ilyenkor jo a panákban levö panning stabilizátoros mod, mert a függöleges remegést korrigálja de a visszintesen lekövetett témát nem akarja javitani.
ez pl A1-el készült
http://arnyekfoto.tvn.hu/gal/index1.php ... lters=#pic
|
szomb. jún. 17, 2006 0:24 |
|
|
Deka
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 630 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Itt találsz mindkettőről véleményeket:
http://reviews.cnet.com/
Ez az LZ 3 nem úgy néz ki, mint amin nagyon stabil fogás esne! Ez szerintem inkább egy olyan "kattintgatós" gép, mint "fényképezős". Jól tele van pakolva mindenféle (hasznos) funkciókkal, de nem igazán támogatja, hogy Te magad próbáld kontrollálni a beállításokat. Ha erre kell, akkor biztos elégedett leszel vele.
Az S5600 viszont pont az ellenkezője. Alig van benne valami előre beállított dolog. Ehhez a géphez egész más hozzáállás kell. Ha jobban el akarsz mélyülni a fotózásban, akkor ez ideálisabb. A képmionősége nem épp a legjobb (alacsony fényviszonyoknál) de ebben az árfekvésben sajnos a többi is hasonló, vagy rosszabb!
Néztem még a Konica Minolta Z6-os gépét is. (Optikai stabi, 6 Mpx, tök állat design) A gép maga nem rossz, csak a képek, amiket csinál!
Esetleg vannak még a Kodak-ok. Nem nagyon ajánlja őket senki.
Remélem segítettem!
Üdv: Deka
|
pén. jún. 16, 2006 23:39 |
|
|
Dash
arany tag
|
ilyesmikre autó-motor, szóval vízszintes mozgás, de úgynézki s5600, más vetélytársa nemakad?, nem nagyon értettem amit írtál:) ennyire nem értek hozzá , sőt:D, leírnád "értehetőbben" érdekel ez a dolog
|
pén. jún. 16, 2006 21:23 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
attpl függ a mozgo dolgot svenkelve akarja valaki fotozni vagy kimerevitve. Svenkelésnél hasznos a stabilizátor ha van benne panning mod ( ami az FZ-kben van, ebben a panában nem tudom) mert abban a modban a vizszintes elmozdulás nem akarja a gép korrigálni de a függöleges bemozdulást rendbe teszi, pl auto-motor versenyeken igen hasznos.
Ha ki kell mereviteni a mozgást akkor felesleges a stabilizátor, csak az igen kis záridö a hatékony.
|
pén. jún. 16, 2006 20:31 |
|
|
Deka
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 630 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Nekem S5600-am van. A fókuszálási problémák tele állásban jelentkeznek.
Amúgy nem rossz gép!
|
pén. jún. 16, 2006 20:25 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
Dash írta: OK, igazából Panasonic mellett csak a képstabilizátor tart engem, minőség. Fujinál hallottam fókusproblémákat , de nemtudom mi igaz, megkéne venni mind2-t utána lehetne dönteni melyiket tartom meg de úgy néz ki s5600 lesz, de várom a további véleményeket, köszönöm az eddigieket
Nem tudom nekem volt 5500-asom és annál nagyon jó volt az AF. A stabilizátor mozgó tárgyaknál nem jó, mert a gíroszkóp csak a gép mozgásából eredő elmozdulást próbálja csökkenteni.
|
pén. jún. 16, 2006 12:38 |
|
|
Dash
arany tag
|
OK, igazából Panasonic mellett csak a képstabilizátor tart engem, minőség.
Fujinál hallottam fókusproblémákat , de nemtudom mi igaz, megkéne venni mind2-t utána lehetne dönteni melyiket tartom meg de úgy néz ki s5600 lesz, de várom a további véleményeket, köszönöm az eddigieket
|
pén. jún. 16, 2006 12:26 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Re: S5600 vagy LZ 3?
S5600:
Optika: 38mm-380mm
Fényerő: F3.2 - F3.5
ISO: 64 - 1600
Sorozatkép: 2 fps, max 3 images
LZ3:
Optika: 37mm-222mm
Fényerő: F2.8 - F4.5
ISO: 80-400 (800-1600)
Sorozatkép: 2/3 fps, max 5 images
Szoros verseny. Bár egyik sem volt még sajnos a kezemben, nekem is Fujim van és tudom, hogy fókuszsebességben és mozgó tárgyakban kiemelkedő a Fuji. Míg pl. egy általam tesztelt Canon S2-nek sokkal jobb sorozatképe volt (szinte korlátlan és nagyon gyors) sajnos a mozgó tárgyakat az esetek többségében kiengedte a fókuszból, nagyon sok homályos kép született. Az S7000-esemnél ilyen nem fordul elő. Ez az egyik oka, amiért nem mentem visssza a Canonra.
Pana LZ3 még annyira új, hogy érdembeni tesztet sem találtam róla.
Szóval a kettő közül nem tudom melyik a jobb, de a Fujival biztos nem nyúlsz mellé ha mozgó tárgyak fényképezése a cél.
Dash írta: Melyiket javasoljátok? vagy egyéb 65 alatt? főként mozgó tárgyakat fotóznék.
|
pén. jún. 16, 2006 9:54 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
Re: S5600 vagy LZ 3?
Dash írta: Melyiket javasoljátok? vagy egyéb 65 alatt? főként mozgó tárgyakat fotóznék.
Mozgó tárgyakhoz egyértelműen a Fuji a használhatóbb. A Panasonicnak nincs keresője, ezért mozgó tárgyat nagyon nehéz vele fényképezni, de nemcsak a kereső hiánya miatt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Babajaga pén. jún. 16, 2006 11:19-kor.
|
csüt. jún. 15, 2006 23:00 |
|
|
Dash
arany tag
|
S5600 vagy LZ 3?
Melyiket javasoljátok? vagy egyéb 65 alatt? főként mozgó tárgyakat fotóznék.
|
csüt. jún. 15, 2006 20:30 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 11 hozzászólás ] |
|