Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 8:41

Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
NEC ND-3500 vs. Ritek és Princo DVD lemezek 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
A probléma megoldódott. A régi LG CD íróm miatt BIOS-ban tiltva volt a Sec. Slave-en az UDMA. Most visszakapcsolva minden OK, megy rendesen UDMA2-ben a drive, és az olvasási sebesség is 16x-osig nő.

A megírt Princo olvasási egyenese teljesen simán gyorsul a végéig, ott visszavesz az olvasási sebességből (6x-osra lassítja). Ez annyira nem meglepő, a lemezek a végükön gyengébbek tudnak lenni, a Princora ez méginkább igaz. LG íróval (talán 4081, ha jól emlékszem) írt Princo a végén teljesen olvashatatlan, és az utolsó harmadban már kicsit recés az olvasási egyenes.

Ha valaki Princo-t (ill. egyéb gyenge lemezt) használ, akkor jó ha tudja, hogy a legvége különösen veszélyeztetett, úgyhogy 4GB-nál többet csak akkor érdemes rárakni, ha muszáj.

szomb. dec. 11, 2004 15:01
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Megvan, 3500AG. A tetején 3500A matrica van, végülis tök mindegy.

Princo-t is írja rendesen 4x-esen. Visszaolvasásnál is OK minden. Egyelőre :) . Aztán hogy mi lesz 1 év múlva... :D

Viszont a Windows-zal van valami, mert az olvasás 10x-es sebességig gyorsul, aztán úgy marad. Már régebbről ismerős a probléma, csak a megoldást nem tudom kapásból. Sec. Slave-en megy MultiWord DMA2-ben 40 eres kábellel. Lehet, hogy ez lenne a hiba oka? Majd még próbálkozom...

szomb. dec. 11, 2004 3:05
platina tag

Hozzászólás 
Én azt is 4x-esen fogom írni :D
15 percet nem sajnálok egy DVD korong megégetésére. :o

szer. dec. 01, 2004 16:14
platina tag

Hozzászólás 
Már amíg éesz készleten G04...mert valahol olvastam, hogy már csak a G05 jelű lemezeket gyártja a Ritek!
De nyugi, azt is írni fogja az író, kifogástalan minőségben! :)

szer. dec. 01, 2004 15:38
platina tag

Hozzászólás 
Köszi! Elsősorban én is G04-es DVD-R Riteket akarok írni vele, mert sebességben ez már bőven elég nekem, és megbízhatónak tűnik (bár a tartósságról ennyi idő alatt még nem tudni biztosat, csak Princonál :? ). Valószínűleg a gyorsabb lemezeket is 4x-esen fogom írni (az elejét általában úgyis ilyen sebességgel kezdik az írók).
Princoból vettem 10 darabot, eddig 3-at írtam meg, amiből 1 a vége felé olvashatatlan a Nero tesztprogramja szerint. A másik kettőt meg nem írtam addig, lehet azok is hibásak lennének a vége felé (általában a lemezek végénél több hiba fordul elő), persze ezeknél még nem mutatkozik semmilyen hiba, de idővel lehet, hogy ez is változni fog.

hétf. nov. 29, 2004 16:05
arany tag

Hozzászólás 
Üdv!

DVD-R Ritek G04-et biztosan megír 4X-esen mert én is használom vele és jó minőséggel írja meg. Ha van erre alkalmas DVD olvasód akkor leellenőrizheted a Nero CD-DVD Speed programmal amely ráadásul ingyenes. Ritek G05 8X-as lemezhez nem volt szerencsém.
DVD+R Ritekkel még nem próbáltam. Sony DVD+R 2.4, 4X -eseket szereti.

http://www.cdspeed2000.com/

Princo sohasem járt a gépem, közelében, arról nem tudok mit írni. Véleményeket bőven találhatsz róla a fórumon.

P.S: Pioneer A06-ost nagyon szerettem, az A07XLA-vel már nem voltam megbékélve ezért is választottam az NEC ND-3500A íróját és egyáltalán nem bántam meg!

hétf. nov. 29, 2004 15:13
platina tag

Hozzászólás NEC ND-3500 vs. Ritek és Princo DVD lemezek
Sziasztok!

NEC ND-3500-as DVD író vételén gondolkodom. Kíváncsi lennék, hogy problémamentesen írja-e a Ritek DVD lemezeket. A Princo is érdekelne, bár ez inkább csak úgy elvi szinten (ugyan van néhány Princo lemezem, de ezekre semmi fontosat nem akarok írni; azért jó lenne, ha ezeket is írná).

Néztem az ajánlott lemezek listáját, de a Ritek nem volt közöttük, ezért fordult meg a fejemben, hogy mi van, ha a kedvenc lemezfajtámmal problémázik.

Ha valaki arra gondolna, hogy miért nem Pioneert veszek, annak a válaszom, hogy Sulinetben még sehol nem láttam. Ha valaki látna ilyen írót SEX-ben, az írja le please, hogy hol. Bár a NEC elég szimpatikusnak tűnik (igaz Pioneer-rel le lehetne beszélni róla).

Gábor

hétf. nov. 29, 2004 10:34
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7 hozzászólás ]