|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
inhouse
gyémánt tag
|
Idézet: ez az eszköz elfogadja a video8 kazettát, vagy a hozzáadott kábelekkel kell a kamerát a PChez kötni?
Vagy.
Ahogy Pepi írta.
Üdv
Inhouse
|
pén. júl. 08, 2005 13:49 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
neonblue írta: Idézet: Analógról DVD írás. Az analóg forrás mindegy, hogy VHS, VHS-C, Video8, Hi8. Én is Video8-ról digizek vele, de csináltam már VHS-ről is. Van rajta egy kompozit (RCA) és egy SVHS bemenet. Nekem bőven megfelel a minősége, nincs vele semmi macera. Nincs kodek gond, képdobás, hangelcsúszás... Ennyi pénzért szerintem jó vétel, hiába lehet szoftveres kártyákat (USB-ből is van szoftveres) féláron kapni, ott sok gondod lehet.
Üdv Inhouse ez az eszköz elfogadja a video8 kazettát, vagy a hozzáadott kábelekkel kell a kamerát a PChez kötni?
Bocs, de látom valami nem egyenes. Nem az eszközbe kell a kazettát berakni hanem a kamerát kell összekötni ezzel az eszközzel. A kamera videokimenetét (S-VIDEO vagy Composite) kell összekötni a capture eszköz videobemenetével (azt a kábelt kell bedugni az eszközbe amit a TV-be dugsz amikor a kamerát kötöd össze a TV-vel). Az, hogy a kamera video8, Hi8, VHS, SVHS az teljesen lényegtelen. Ide bedughatod az asztali VHS magnót is azaz bármilyen eszközt mely Composite vagy S-VIDEO jelet képes kiadni.
|
pén. júl. 08, 2005 13:41 |
|
|
neonblue
ezüst tag
|
[hozzászólás törölve]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neonblue szomb. dec. 30, 2006 12:51-kor.
|
pén. júl. 08, 2005 13:10 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Analógról DVD írás.
Az analóg forrás mindegy, hogy VHS, VHS-C, Video8, Hi8. Én is Video8-ról digizek vele, de csináltam már VHS-ről is. Van rajta egy kompozit (RCA) és egy SVHS bemenet. Nekem bőven megfelel a minősége, nincs vele semmi macera. Nincs kodek gond, képdobás, hangelcsúszás...
Ennyi pénzért szerintem jó vétel, hiába lehet szoftveres kártyákat (USB-ből is van szoftveres) féláron kapni, ott sok gondod lehet.
Üdv
Inhouse
|
pén. júl. 08, 2005 7:57 |
|
|
IRON STORM
ezüst tag
|
Persze, feltéve ha van mivel lejátszanod a video8-as kazettát:)
|
csüt. júl. 07, 2005 20:43 |
|
|
neonblue
ezüst tag
|
[hozzászólás törölve]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neonblue szomb. dec. 30, 2006 12:50-kor.
|
csüt. júl. 07, 2005 14:59 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Zsazsa!
Nem sok eltérés van (nehezen találtam róla infót, mivel nincs rendes neve sem), a szoftveres tömörítés a nagy hardverigénnyel marad. Ráadásul MPEG4-ből még át kell konvertálni MPEG2-be a DVD íráshoz. Ezzel szemben az ADS DVD Express egyből mpeg2-be (lehet mpeg1-be is) nyomja, amit a DVD szerkesztő programok nem konvertálnak újra (ha nem akarsz trükköket).
Üdv
Inhouse
|
szer. júl. 06, 2005 7:28 |
|
|
zsazsa
arany tag
|
FEATURES
●USB 2.0 PnP Interface
●Automatic NTSC/PAL detection
●CyberLink PowerProducer 2 Gold
●Edit the Video or Still Image in MPEG 4 / 2 / 1 Format
●Support Real-Time Video Recording in MPEG-4/2/1 format (MPEG4 is compatible with DivX or Microsoft MPEG4).
(Note: you have to download the codec by yourself)
●Capture Video Source from VHS, V8, Hi8, etc.
●Support Still Image Capture in JPEG or BMP format
●Video Resolution:
NTSC: 720 x 480 @ 30 FPS
PAL: 720 x 576 @ 25 FPS
●External Video input: Composite and S-Video
●Burn the Video to DVD/VCD/SVCD
HARDWARE INSTALLATION
SYSTEM REQUIREMENTS
PC with Pentium 4 1.6GHz, 256M RAM or above
(Suggest Pentium 4 2.0GHz for DVD record format)
One available USB2.0 port
Graphic Card (Support Microsoft DirectX 8.1 or above)
Sound Card (SoundBlaster 16 Compatible Sound Card)
1GB Free HD Space
CD-ROM Drive (For software installation)
Microsoft Windows XP/2000
http://www.kworld.com.tw/en/product/editting.html
|
kedd júl. 05, 2005 10:05 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Idézet: ""20eFt körüli áron kapsz pl. ADS DVD Express hardveres külső (USB2.0) digitalizáló kütyüt"" ha ez megvan, akkor milyen szoftver kell hozzá Adtak hozzá egy capture programot és egy Ulead Video Studiot, ezzel mindent meg tudsz csinálni. Idézet: ebben az esetben kell hogy ""erőmű legyen a gépem,""
a belső szoftveres kártyák esetében mivel kell a kamerát a pchez kötni?
thanx a válaszokat A szoftveres tömörítésű eszközöknél a géped végzi a tömörítést, elég nagy gép kell ahhoz, hogy akadásmentes jó minőségű legyen az eredmény, valamint a kodekkel is neked kell bajlódnod. A hardveresnél csak fogadnia kell az USB (vagy kártyánál a PCI) csatlakozóról jövő jelet és menteni a merevlemezre.
Ez a cumó szoftveres (hiába USB 2.0), ezt tudja és ilyen gép kell hozzá:
Features
# Pocket-sized USB 2.0 device
# No external power required
# Capture video from analog camcorder, VCD, DVD player and video game player
# Compatible with composite video and S-video devices
# Supports NTSC, PAL, and SECAM video inputs
# Supports 30 frames per second at resolutions of 352x288 and 640x480
# Bundled with Ulead Video Studio 7.0 SE basic software
Specifications
# Input Signal
Composite analog or S-Video
# Output Signal
USB 2.0 and Audio Out
# Power
5V, provided by USB port
# Language Support
English, German, Japanese, and Simplified/Traditional Chinese
System Requirements
# Microsoft Windows 2000 Service Pack 4 or Microsoft Windows XP Service Pack 1 (Instructions on installing these are included in the manual)
# Intel Pentium4 1500 GHz processor
# DirectX 9.0
# 128 MB memory required (256 MB recommended)
Ezzel szemben az ADS hardveres, valami 300Mhz P3 a követelmény és USB 2.0. A hang és a kép szinkronban marad, mert mindekttőt ő digizi.
Üdv
Inhouse
|
kedd júl. 05, 2005 8:58 |
|
|
Polarbear
ezüst tag
|
Nekem ilyen kütyüm van. Szoftot adnak hozzá. Jól műkszik, csak sajnos a video minősége erősen meglátszik az eredményen.
|
kedd júl. 05, 2005 1:55 |
|
|
zsazsa
arany tag
|
Itt találsz egy ilyesmi kütyüt a kütyühöz való softwerrel együtt szállítási költséggel együtt sem lehet sokkal több 10-nél. http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 36956&rd=1
A kábel meg ugyan az.
|
hétf. júl. 04, 2005 22:36 |
|
|
neonblue
ezüst tag
|
[hozzászólás törölve]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neonblue szomb. dec. 30, 2006 12:48-kor.
|
hétf. júl. 04, 2005 19:54 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Egyetértek Pepivel, de egy dolog azért:
A VHS, VHS-C, Video8, vagy Hi8 felvétel eleve nem olyan jó minőségű, hogy nagyon drága digitalizálót kelljen venni, régen voltak ezek az eszközök még a home kategóriában is iszonyat árakon. 20eFt körüli áron kapsz pl. ADS DVD Express hardveres külső (USB2.0) digitalizáló kütyüt. Szerintem ezzel, vagy egy ilyesmi eszközzel érdemes ezt megcsinálni. A belső, főleg a szoftveres kártyák (a TV kártyákról nem is beszélve) felejtősek digitalizálásra, sok gond lehet velük, főleg, ha nem egy erőmű a számítógéped. Mondjuk azt nem is írtad, hogy van számítógéped.
Próbálj meg egy kicsit konkrétabb dolgokat írni, mert nem vagyunk látnokok.
"Van egy autóm, kellene bele váltó..."
Üdv
Inhouse
|
pén. júl. 01, 2005 7:26 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Re: analogról dvdre írás
neonblue írta: vannak egy videokamerával készített felvételek kazettákon ezeket hogy lehetne digitalizálni, hogy aztán ki lehessen írni dvdre gondolom a kamerát össze kell kötni vmilyen usb kábellel milyen programok kellenek hozzá? milyen formátumba érdemes digitalizálni?
Először is nem ártana tisztázni, hogy milyen kameráról van szó tulajdonképpen. Ha miniDV akkor nem kell semmit se digitalizálni mert a szalagon már digitális formában van az anyag. Ebben az esetben firewire porton (a kamerán DV csatlakozót kell keresni a PC-n meg firewire /IEEE1394/) egyszerűen be kell másolni a DV AVI-t majd ebből MPEG2 tömörítő programmal MPEG2 videót lehet készíteni mely már bármilyen DVD authoring programmal DVD-re rakható.
Ha a kamera VHS/SVHS vagy Hi8 akkor kell egy digitalizáló eszköz a PC-re. Ez már húzósabb mert a digitalizálás minősége az eszköztől függ azaz ha kiváló minőséget szeretnél akkor félprofesszionális kategóriába tartozó capture eszköz kell. Ezek az eszközök kb. 50.000Ft-tól indulnak.
Abban az esetben ha nem szükséges komolyabb szerkesztés akkor ma már inkább asztali DVD felvevő használata javasolt mert az ilyen készülékre csak rákötöd a kamerát majd berakod a nyers DVD-t és elindítod a felvételt.
|
pén. júl. 01, 2005 6:46 |
|
|
neonblue
ezüst tag
|
analogról dvdre írás
[hozzászólás törölve]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neonblue szomb. dec. 30, 2006 12:49-kor.
|
csüt. jún. 30, 2005 16:41 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|